Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
PONOVO SE PONAŠAŠ KAO ĐAK MUDRIJI OD UČITELJA,PA ODMAH HOĆEŠ U OSMI RAZRED PRE NEGO SAVLADAŠ PRVI TEK!Propovednice nije stvar neke preterane mudrosti i inteligencije, gotovo celo covecanstvo je danas mudrije i zna vise od autora biblije.
Biblijski akteri nisu poput tebe rekli necu da ubijam druge zbog nekih beznacajnih razlika nego su bili prilicno srecni sto se nalaze u situaciji da ubiju, muce, porobljuju. Zato mi nije jasno zasto koristis tako benigne metafore poput semafora za tako maligne cinove poput ubistva dece. Da ti ponovim po ko zna koji put, deca nisu smece i ne treba ih spaliti!
Ne moras pristajes na bilo kakvu igru a pogotovu na onu koju smatras nasilnom.
Kakva crna harmonija? Bog je prikazan kao obican nesigurni zlikovac diktator sa kojim niko nije hteo da se druzi od drugih bogova (pocetnih stihovi biblije ga opisuju kao jednog od mnogih), pa je morao da stvori sopstveno igraliste da bi mogao da se igra sa samim sobom i onima koje je stvorio ali kada su ga i oni provalili kakav je niko ga vise ne voli.
PONOVO SE PONAŠAŠ KAO ĐAK MUDRIJI OD UČITELJA,PA ODMAH HOĆEŠ U OSMI RAZRED PRE NEGO SAVLADAŠ PRVI TEK!
rekli smo(osim ako ne možeš da se dogovoriš sa mudrošću)da počnemo od početka gde je tema i krenula,da li je igde Bog zakazao po pitanju harmonije u Reči,ne ubij,ne kradi,ne laži itd. da li ti ovde nešto fali,da li je nešto destruktivno.? ako nemaš odgovor,nije teško reći,nemam. posle ćemo ići dalje o svemu što te muči. ali ako preskačemo osnovicu šta je cilj ovog dijaloga onda,lično mišljenje bez dokaza,bez dovođenja glavnog "osumnjičenog" BOga u "arenu" istine?!
svako dobro i tebi kao i svim forumašima.Bog zna moje misli dalje,ali ne znam da li ćeš primiti. tu zaustavljam blagodar za novu godinu.Propovednice, sve najbolje u novoj godini.
Moram da te pitam za to sto si naveo gore "licno misljenje bez dokaza",jel to neka sala?
Isto moras da preciziras nasta mislis kad pitas da li je bog zakazao. Mislis li na to sto ne postuje zapovesti ili na same zapovesti da li su dobre.
Isus se obraća kao čovek,jer je tajna pobožnosti Velika da je Bog došao k nama kao emanuilo -Bog sa nama i po proroštvu Bog u telu,tako da kada je došao uzeo je obličje svakog jednog od nas osim da je u grehu buio jednak,tako da kao čovek moli se mesto nas,umire na krstu mesto nas zbog naših ne svojih prestupa,i kao Bog vaskrsava jer Bog ne može umreti. tako da je Pismo u skladu .bogomdan nisam ja ateista, ja verujem u boga ali samo iznosim cinjenice iz biblije, znaci u starom zavetu se pominje vise bogova ali samo odredjeni broj bogova, postavlja se pitanje ako sotona nije bog zasto on vlada i dan danas medju ljudima? zasto ga ne eliminisu ili ne eliminise? i ako je isus bog kome se on obraca na nebu? i kakve jehova ima veze sa drugim narodima osim izraelaca kad se jasno pominje da su izraelci njegov narod, i sta pise u trecoj ugovornoj strani jehova i izraelaca
svako dobro i tebi kao i svim forumašima.Bog zna moje misli dalje,ali ne znam da li ćeš primiti. tu zaustavljam blagodar za novu godinu.
da,pitao sam jasno,da li je Božjim zapovestima neke mane,prvo to? ostalo posle jednim redom da dovedemo u red,radi onih koji možda ili čitaju ili će čitati overedove u dijalogu.
Isus se obraća kao čovek,jer je tajna pobožnosti Velika da je Bog došao k nama kao emanuilo -Bog sa nama i po proroštvu Bog u telu,tako da kada je došao uzeo je obličje svakog jednog od nas osim da je u grehu buio jednak,tako da kao čovek moli se mesto nas,umire na krstu mesto nas zbog naših ne svojih prestupa,i kao Bog vaskrsava jer Bog ne može umreti. tako da je Pismo u skladu .
malo produbi šta podrazumevaš pod njegovom ličnom nesigurnošću?Prve cetiri su o njegovoj licnoj nesigurnosti, ostalih sest su u redu u kontekstu koji se koristi danas a fale recimo ne uzimaj robove i ne siluj ali i da su na spisku opet bi ih krsili i bog i vernici kao sto ih krse tokom cele biblije i bog i oni koji slusaju njegova naredjenja.
kada ti neko pokaže na avion iza oblaka,samo kroz zvuk koji se čuje dali očekuješ da ćeš osim zvuka videti još nešto? očekuješ avion kad izađe iza oblaka. e,sad koliko aviona vidiš,budući da si čuo 1.zVUK 2. AVION?obracao se kao covek samom sebi na nebu? i govorim sam sebi oce oprosti im? znaci on se obracao sam sebi u drugom licu? ja znam da cete vi nesto da izmislite da prilagodite odgovor sebi, ali ovaj odgovor sto si ti dao je bizeran, i jos kad dodam na to da to sto si ti rekao je tumacenje, onda to sve pada u vodu odmah, celo pismo ne moze da bude u skladu nikad ali nikad i jos kad dodamo da je 500x prevodjeno, znaci prosla je kroz 500 faza prerade i tumacenja
kako to da danas sotona ima svoje crkve i ima svoje vernike?