originalno Bozje seme

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
malo produbi šta podrazumevaš pod njegovom ličnom nesigurnošću?
o robovima i ostalim stvarima možemo potom. inače Bog ni jedan čas nije postavljao stvari pogrešno,naročito kada je stvar došla u njegov promisao početno u edemu. dokaz toga je jasan danas. kada imamo senku,mi ne znamo ko je u toj senci i čekamo da se pojava pojavi na svetlu. senka orijentaciono može uvek doneti 50 % posto sličnih osoba koje znamo i to nije nikako moguce orijentisati pod znam ko je i što je. dakle o toj stvarnosti i suštini sa robovima bi posle,ako može,najpre ovo produbi prvo jer je bitno.

Opet izbegavas da prokomentarises sustinu. Sve sto pise u zapovestima, bog i oni koji su slusali njegova naredjenja nisu postovali nista od korisnih stvari. Ulizivali su se boga a ostatak vremena su ubijali, otimali, silovali i porobljavali.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Opet izbegavas da prokomentarises sustinu. Sve sto pise u zapovestima, bog i oni koji su slusali njegova naredjenja nisu postovali nista od korisnih stvari. Ulizivali su se boga a ostatak vremena su ubijali, otimali, silovali i porobljavali.
što si nervozan,samo sam pitao da pojasniš.baš i nisi pojasnio. gde si proveo n.godinu. nadam se da to nije uzrok. izvini.
rekao sam ti da je stvarnost najbolji pokazatelj senke i ako nešto biva nejasno. dakle ,isti Bog koji je došao u novom zavetu kao milost svim ljudima,sada je rekao ,nema više roba,slobodnjaka,muškog ženskog u Hristu. je si zadovoljna. ko god bi silovao a ne bi ljubio mesto toga kriv je na dan suda,a sad u vreme milosti nema ubijanja takog,žrtva mora čekati na pokajanje bezumnika i tek na kraju ide sud.sada nema više ubijanja amoreja i ako su strašni amoreji na sve strane užasni u svojim zločinima. niko ih ne sme dirati ma kako bili užasni u zlu. je si li zadovoljan. možeš da luduješ do zore,da kolješ tuđu decu,da ih puniš drogom,da lažeč razbijaš tuđe brakove,Bog na to samo jednu ima,pokaj se jer te ljubim,izgubljeni sine,nema više kamenovanja. i tako redom. šta sad fali,molim te? oćeš li sad nešto opet biti uvređen? samo na kraju će te čekati pravedni sud.kad sve bude završeno. Hristove sluge su ubijali,klali ,pekli,rastezali na spravama za mučenje,bacali zadnjih 2000 god na lomače,lavovima,porili trudne hrišćanke kladeć se na muško ili žensko unutar,silovali do besvesti,pekli decu,bacali psima besnim.... da li je Bog dobri Bog sada bar? šta fali ovde?
Bog je pokazivao svoju mudrost sve vreme . da je mislio kao čovek niko od nas ne bi bio živ. to je fer odluka. ako bi gledao na našu suštinu i prevaru satane kako deluje ni sekund ne bi trebali biti živi.naša pravda je samo jedna prljava haljina. no ti imaš svoju pravdu od koje čoveka hvata muka i strah. ali,sad kad se tebi nudi ovaka milost šta te muči?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
što si nervozan,samo sam pitao da pojasniš.baš i nisi pojasnio. gde si proveo n.godinu. nadam se da to nije uzrok. izvini.
rekao sam ti da je stvarnost najbolji pokazatelj senke i ako nešto biva nejasno. dakle ,isti Bog koji je došao u novom zavetu kao milost svim ljudima,sada je rekao ,nema više roba,slobodnjaka,muškog ženskog u Hristu. je si zadovoljna. ko god bi silovao a ne bi ljubio mesto toga kriv je na dan suda,a sad u vreme milosti nema ubijanja takog,žrtva mora čekati na pokajanje bezumnika i tek na kraju ide sud.sada nema više ubijanja amoreja i ako su strašni amoreji na sve strane užasni u svojim zločinima. niko ih ne sme dirati ma kako bili užasni u zlu. je si li zadovoljan. možeš da luduješ do zore,da kolješ tuđu decu,da ih puniš drogom,da lažeč razbijaš tuđe brakove,Bog na to samo jednu ima,pokaj se jer te ljubim,izgubljeni sine,nema više kamenovanja. i tako redom. šta sad fali,molim te? oćeš li sad nešto opet biti uvređen? samo na kraju će te čekati pravedni sud.kad sve bude završeno. Hristove sluge su ubijali,klali ,pekli,rastezali na spravama za mučenje,bacali zadnjih 2000 god na lomače,lavovima,porili trudne hrišćanke kladeć se na muško ili žensko unutar,silovali do besvesti,pekli decu,bacali psima besnim.... da li je Bog dobri Bog sada bar? šta fali ovde?
Bog je pokazivao svoju mudrost sve vreme . da je mislio kao čovek niko od nas ne bi bio živ. to je fer odluka. ako bi gledao na našu suštinu i prevaru satane kako deluje ni sekund ne bi trebali biti živi.naša pravda je samo jedna prljava haljina. no ti imaš svoju pravdu od koje čoveka hvata muka i strah. ali,sad kad se tebi nudi ovaka milost šta te muči?
izvini za ove crtaće,ne znam otkuda ovde,ja ih ne postavljam nikad.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746

Pa naravno da fali mnogo toga u takvom nacinu razmisljanja. Problem je u tome sto je hriscanstvo dozvola za sve bez ikakve odgovornosti. Dokle god si vernik, mozes da radis sta god hoces. Zato je hriscanstvo nemoralna religija.
Da ne umanjujem tudje muke, istina bili su hriscani proganjani i muceni otprilike tri veka da bi posle toga oni radili te i jos gore stvari petnaest vekova.
Kakav milost mi se nudi? Niti je trazim niti je prihvatam. Milost da radim sta god hocu jer dokle god se ulizujem nebeskom tati nema nikakvih posledica po mene. Neka hvala, nije za mene a sigurno ne zelim ni neko drugi u mojoj blizini da tako rezonuje i da se tako ponasa.

P.S. nisam nervozan, bio sam kuci. Hteo sam da idem u Aspen (Kolorado) na skijanje ali me skijanje ne interesuje i ne znam da skijam, nemam americku vizu niti bih je mogao dobiti a nemam ni para za put.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Pa naravno da fali mnogo toga u takvom nacinu razmisljanja. Problem je u tome sto je hriscanstvo dozvola za sve bez ikakve odgovornosti. Dokle god si vernik, mozes da radis sta god hoces. Zato je hriscanstvo nemoralna religija.
Da ne umanjujem tudje muke, istina bili su hriscani proganjani i muceni otprilike tri veka da bi posle toga oni radili te i jos gore stvari petnaest vekova.
Kakav milost mi se nudi? Niti je trazim niti je prihvatam. Milost da radim sta god hocu jer dokle god se ulizujem nebeskom tati nema nikakvih posledica po mene. Neka hvala, nije za mene a sigurno ne zelim ni neko drugi u mojoj blizini da tako rezonuje i da se tako ponasa.

P.S. nisam nervozan, bio sam kuci. Hteo sam da idem u Aspen (Kolorado) na skijanje ali me skijanje ne interesuje i ne znam da skijam, nemam americku vizu niti bih je mogao dobiti a nemam ni para za put.
stani malo,da ne budeš sad nefer momak.kake ima veze priča o "hrišćanima "koji su po trećem veku kako si dobro primetio,radili ono isto što i njima paganski vladari do tada? ovi su gonili originalno Božje seme potom i do danas to čine.i činiće do kraja vremena na zemlji.
vernik naprotiv ne radi što god hoće već što mu Bog kazuje,dakle dobro. u tom hrišćanstvu nemoral je izbačen van.on je daleki podstanar onih koji su Hrista radi umrli starom čoveku greha. adresirao si ovo na pogrešnu adresu,nemoral! to pripada nevernicima,bili to ateisti (nisu svi) ili takozvani religijski lažci od hrišćana(ne svi)
stoga što fali ovakom Bogu morala i praštanja i ne kamenovanja danas,kome se ti fino zahvaljuješ ipak da ti ne treba, za koju svrhu ga onda koristiš,za opadanje?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Jel mogu da ubijam?
Jel mogu da mucim?
Jel mogu da otimam?
Jel mogu da silujem?
Ako sam vernik jel ce mi biti oprosteno?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa rekao sam ti Jehova je upravo taj Bog Reč koja je obukla telo. nema više nego jedan Bog u celom Pismu. i postoji mnoštvo lažnih bogova koje je proizvod satane i njegove laži.
znaci jehova je isus? ali znajuci da jehova nema ama bas nikakve veze sa drugim ili ostalim narodima osim izraelaca, samim tim isus nema nikakve veze sa jehovom, cekaj sta je to lazan bog? kako pise onda u starom zavetu da je jehova vodio rat sa nekim bogovima? kako to da ti lazni bogovi nisu unisteni nego vladaju i dan danas?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Jel mogu da ubijam?
Jel mogu da mucim?
Jel mogu da otimam?
Jel mogu da silujem?
Ako sam vernik jel ce mi biti oprosteno?
pitanje nije na mestu. sve mi je slobodno,ali nije sve na korist. možeš to sve činiti,ali moraš dati odgovor Bogu na kraju ,ako se ne bi pokajao na dan suda. inače to ne možeš nekažnjeno ni u jednom državi na svetu činiti. ili zagovaraš da je to nepravedno što te državne vlasti za to trebaju potom kazniti? onda zagovaraš destrukciju u sosptvenom taboru svog uma i taboru ,modernog samosvojnog mudrog čovečanstva kojemu ne treba Božja reč?!

Natrag