originalno Bozje seme

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
dobro ,da spustimo tenziju najpre. dakle milioni vernika umiru?
prvo nema puno vernika,ako bi malo bolje pogledao naslovnu propoved na you tube. drugo,mi smo ovde dva sveta i dva duha i automatski dva pojma,toplo hladno,svetlo tama,pozitiv negativ. to sto ti misli da je negativ ja vidim kao pozitiv. ni jedan vernik u tom kontekstu ne umire,ja ne znam niti sam do sada tako sto cuo da je neki vernik umro! onda taj nije vernik. mozda nas ti nasilno oces sahraniti,ali ja kao vernik verujem samo Isusu ONAJ KO VERUJE MENE AKO UMRE ZIVECE I NIKADA UMRETI NECE!
NARAVNO OVO JE ZA TEBE APSURD. KAO STO JE I ZA MENE TVOJA MISAO APSURD. ja ti necu deliti ocene nisam merodavan. sto se tice foruma,ja ne patim da skupljam neko svoje stado ni to nije moj posao. mi koji verujemo jednima smo miris zivotni za drugima miris smrtni.

Evo ti jos jedna misao. Tvrdnjom da vernika ima malo samo nastavljas sa arogancijom, a onda pokazujes laznu skromnost izjavom da nisi merodavan da dajes ocene a recenicu pre toga si ocenio kako vecina vernika nisu pravi vernici i direktno time implicirao da zasluzuju da umru. Ako "prava" vera zahteva da osoba bude arogantna, lazno skromna i licemerna nije ni cudo sto nema mnogo "pravih" vernika.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Evo ti jos jedna misao. Tvrdnjom da vernika ima malo samo nastavljas sa arogancijom, a onda pokazujes laznu skromnost izjavom da nisi merodavan da dajes ocene a recenicu pre toga si ocenio kako vecina vernika nisu pravi vernici i direktno time implicirao da zasluzuju da umru. Ako "prava" vera zahteva da osoba bude arogantna, lazno skromna i licemerna nije ni cudo sto nema mnogo "pravih" vernika.
ne,samo postoji jedan problem u tvom razmisljanju. jer ako pokusas uci u kucu bez kljuca Isus to naziva u najblazu ruku provalnikom da ne kazem original da te nepotrebno ne povredim. uci u smisao citata Biblije je kao covek koji udje sa metalnnim cokulama da oda po krhkom staklu! rec je o Duhu svetom koji je kljuc Biblije jer je ona pisana tim kljucem svetim Duhom./
nije optuzba reci istinu,vec naprotiv Bog nas uci da ako cutimo onda smo licemeri i bedni ljudi Bozji. ja samo nisam pozvan da asudim,vec Bog a da kazem na nepravilnost cak sam duzan pod opomenom Bozjom,citaj jezekilj 33.gl. pocetak glave.
Isus je rekao da je malo onih koji nalaze vrata da je saka spasenih,ne ja. da je u poslednje vreme izlice duha mlakih laznih vernika,;laznih ucitelja,laznih proroka i rugaca(ti se polako blizis toj grupi). tako ja nista nisam izmislio ovde.

izbegavas odgovore mrsavkic, ako se bog mesa znaci da moze da zaustavi patnju, sto znaci da ne zeli
ne znam da li sam odgovorio,ali ovo je vec kazano na pocetku ove raspravke. Bog je kao semafor i kada mi prodjemo na crveno onda nije u redu da grdimo postavljaca semafora. Bog nije stvorio robote jer oni nemaju omocije vec coveka koji ima svoju volju,i ako ce na silu da ga stvorenje ljubvi onda je on tek diktator. ako neko nece takog ljubitelja ljudi savrsenog oca pa sta se moze mora ici na smece gde se sve mora spaliti. to je zakon smeca u nasem zivotu.niko ne gura smece u dnu sobe da jednog dana ne moze izaci van iz stana vec ga baca na odredjeno mesto i pali. zar ti sam nisi sudija vadis svoj pokvareni zub i bacas ga u kantu za otpad! jer te navodno ometa i boli ,sve telo ti donosi u konfuznost bola. zasto to cinis? pa da te ne boli svo telo nije fer zar ne? ali nisi fer neka te boli sav zivot nemoj da ga diras,kvaran zub!! kako je plitka i egoisticna nasa pravda ,zar ne?!mir tebi. nisiti nemudar samo si se odmetnuo od razuma nagovorom satane,a da nisi svestan. ti si na sliku Bozju i mudar po tom.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
ne,samo postoji jedan problem u tvom razmisljanju. jer ako pokusas uci u kucu bez kljuca Isus to naziva u najblazu ruku provalnikom da ne kazem original da te nepotrebno ne povredim. uci u smisao citata Biblije je kao covek koji udje sa metalnnim cokulama da oda po krhkom staklu! rec je o Duhu svetom koji je kljuc Biblije jer je ona pisana tim kljucem svetim Duhom./
nije optuzba reci istinu,vec naprotiv Bog nas uci da ako cutimo onda smo licemeri i bedni ljudi Bozji. ja samo nisam pozvan da asudim,vec Bog a da kazem na nepravilnost cak sam duzan pod opomenom Bozjom,citaj jezekilj 33.gl. pocetak glave.
Isus je rekao da je malo onih koji nalaze vrata da je saka spasenih,ne ja. da je u poslednje vreme izlice duha mlakih laznih vernika,;laznih ucitelja,laznih proroka i rugaca(ti se polako blizis toj grupi). tako ja nista nisam izmislio ovde.

Nemam je problem u razmisljanju, ne pokusavam da udjem u imaginarne kuce i ne optuzujem druge da nemaju imaginarni kljuc.
Sto se tice stihova u bibliji u kojima se navode obaveze vernika, jel spaljujes vestice ili ih nema vise zato sto ste ih spalili sve? Kakav je tvoj stav po tom pitanju?
Isina, istina, pun je forum rugaca i laznih ucitelja.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Nemam je problem u razmisljanju, ne pokusavam da udjem u imaginarne kuce i ne optuzujem druge da nemaju imaginarni kljuc.
Sto se tice stihova u bibliji u kojima se navode obaveze vernika, jel spaljujes vestice ili ih nema vise zato sto ste ih spalili sve? Kakav je tvoj stav po tom pitanju?
nemoj me pogresno razumeti(o stvarima koje ovde diskutujemo ti odlucujes za sebe ja za sebe naravno) ali moje je iskreno misljenje da kod tebe postoji problem razmisljanja koji je ne nekorektan ili kako kod nekih ume biti,grub,nekorektan bezobziran,vredjajuci,vec jednostavno bez kljuca se ne moze prodreti u dubine Bozje.jer je i pisano,covek mora najpre da veruje da ima Bog i da trazi,ispituje Rec da bi mu Bog platio,dao platu. ja sam na toj uzvisici gde si ti vec stajao i video tolko ili manje,a sad kad sam dao se poslusati i popeti se na brdo(Bozju mudrost Reci ) svakako da vidim mnogo vise.kao sto bi to njegos rekao vise vidi onaj na brdu neg onaj pod brdom.
sto se tice vestica,danas sam govorio sluzbu u polju upravo i bice na you tube,da su ateizam iznedrili(i bice Bogu krivi) upravo takvi vernici i lazni religjski sledbenici ne Isusa vec djavola,jer kad je za mnogo manje Isus kazao farisejima,vas je otac djavo,koliko ce ovakima i onakima ,koji su ubijali u mracnom veku spaljujuc vestice neke itd,a to sto se radilo,moras znati ako nisi upucen da je pod paljenjem vestica paljeno sve ono sto je bilo verno Hristu a protiv laznog hriscanstva tadasnjih inkvizitora lazne crkve velike bludnice. ljudi su vekovima nauceni u neznanju da crkva takve vrste je predstavnik Boga,a ona je prorecena kao predstavnik satane .i na kraju ce biti sva unistena. tako uverenje logicno stvorilo je ateizam nevernike. Bog je negde drugde,u svojoj reci. mir tebi i svima.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
nemoj me pogresno razumeti(o stvarima koje ovde diskutujemo ti odlucujes za sebe ja za sebe naravno) ali moje je iskreno misljenje da kod tebe postoji problem razmisljanja koji je ne nekorektan ili kako kod nekih ume biti,grub,nekorektan bezobziran,vredjajuci,vec jednostavno bez kljuca se ne moze prodreti u dubine Bozje.jer je i pisano,covek mora najpre da veruje da ima Bog i da trazi,ispituje Rec da bi mu Bog platio,dao platu. ja sam na toj uzvisici gde si ti vec stajao i video tolko ili manje,a sad kad sam dao se poslusati i popeti se na brdo(Bozju mudrost Reci ) svakako da vidim mnogo vise.kao sto bi to njegos rekao vise vidi onaj na brdu neg onaj pod brdom.
sto se tice vestica,danas sam govorio sluzbu u polju upravo i bice na you tube,da su ateizam iznedrili(i bice Bogu krivi) upravo takvi vernici i lazni religjski sledbenici ne Isusa vec djavola,jer kad je za mnogo manje Isus kazao farisejima,vas je otac djavo,koliko ce ovakima i onakima ,koji su ubijali u mracnom veku spaljujuc vestice neke itd,a to sto se radilo,moras znati ako nisi upucen da je pod paljenjem vestica paljeno sve ono sto je bilo verno Hristu a protiv laznog hriscanstva tadasnjih inkvizitora lazne crkve velike bludnice. ljudi su vekovima nauceni u neznanju da crkva takve vrste je predstavnik Boga,a ona je prorecena kao predstavnik satane .i na kraju ce biti sva unistena. tako uverenje logicno stvorilo je ateizam nevernike. Bog je negde drugde,u svojoj reci. mir tebi i svima.

Ideju da treba da ubijas vestice ne dobijas tek tako. Nije nekom vernika palo na pamet ni otkuda. Sad ih nazivas satanistima a oni su u svoje vreme bili pravi vernici i sledili su rec bozju. A sta je rec bozja? Jel treba ja ateista da tebi propovedniku objasnjavam? Rec bozja je da se spale vestice. Kao sto mislis da ispunjavas svoju duznost propovedajuci isto tako ti je duznost da spaljujes vestice. Kako mozes sebe da smatras pravim vernikom ako pratis samo delove bozje reci koji ti se svidjaju. Za izjave da nisu trebali da da spaljuju vestice, tadasnji vernici bi tebe optuzili da si satanista i da branis vestice. Moras da budes dosledan u svojoj veri i da dosledno pratis rec bozju.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ideju da treba da ubijas vestice ne dobijas tek tako. Nije nekom vernika palo na pamet ni otkuda. Sad ih nazivas satanistima a oni su u svoje vreme bili pravi vernici i sledili su rec bozju. A sta je rec bozja? Jel treba ja ateista da tebi propovedniku objasnjavam? Rec bozja je da se spale vestice. Kao sto mislis da ispunjavas svoju duznost propovedajuci isto tako ti je duznost da spaljujes vestice. Kako mozes sebe da smatras pravim vernikom ako pratis samo delove bozje reci koji ti se svidjaju. Za izjave da nisu trebali da da spaljuju vestice, tadasnji vernici bi tebe optuzili da si satanista i da branis vestice. Moras da budes dosledan u svojoj veri i da dosledno pratis rec bozju.
mozda se nismo razumeli,mislio si na Biblijsku promisao u starom zavetu"vestici ne daj da zivi." naveo sam primer pogresnog tumacenja u vreme inkvizicije. sto se tice tog teksta rec je o duhu vracanja ili slicnim duhovima kao danas spiritizmu. vise stvari je stavljeno pod secenje u starom zavetu.novi zavet pak predstavlja milost i toga danas nema na taj nacin,vec samo seci Recju. no,da te pitam jednu stvar. ako bi ti lekar rekao da bolujes od raka malog prsta na ruci,i da ti jasno stave do znanja da postoji nada ali da se mora odseci prst da li bi pristao? ako bi odbio rekli bi ti da svo telo vrlo brzo ce doci u opasnost te ces izgubiti ne samo mali prst vec sveg sebe! da li bi i dalje odbijao secenje prsta?!
danas imamo pusteno da sve prodje,i sada sta se dogadja? ljudi seku jedni drugima zivote,ali niko se bas ne uzbudjuje. da si ti kao otac dvojice sinova u muci da odlucis stada radis u situaciji ako jedan bezumni sin oce nemilosrdno ubiti rodjenog brata sta bi resio? tesko bi mogao doneti mudro resenje.sumnjas onda da Bog kada donosi odluku nema "tesku odluku u svojoj ljubavi"?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
mozda se nismo razumeli,mislio si na Biblijsku promisao u starom zavetu"vestici ne daj da zivi." naveo sam primer pogresnog tumacenja u vreme inkvizicije. sto se tice tog teksta rec je o duhu vracanja ili slicnim duhovima kao danas spiritizmu. vise stvari je stavljeno pod secenje u starom zavetu.novi zavet pak predstavlja milost i toga danas nema na taj nacin,vec samo seci Recju. no,da te pitam jednu stvar. ako bi ti lekar rekao da bolujes od raka malog prsta na ruci,i da ti jasno stave do znanja da postoji nada ali da se mora odseci prst da li bi pristao? ako bi odbio rekli bi ti da svo telo vrlo brzo ce doci u opasnost te ces izgubiti ne samo mali prst vec sveg sebe! da li bi i dalje odbijao secenje prsta?!
danas imamo pusteno da sve prodje,i sada sta se dogadja? ljudi seku jedni drugima zivote,ali niko se bas ne uzbudjuje. da si ti kao otac dvojice sinova u muci da odlucis stada radis u situaciji ako jedan bezumni sin oce nemilosrdno ubiti rodjenog brata sta bi resio? tesko bi mogao doneti mudro resenje.sumnjas onda da Bog kada donosi odluku nema "tesku odluku u svojoj ljubavi"?

Konstantno pokusavas medicinskom ili nekom drugom analogijom da opravdas zverske postupke biblijskih aktera. To sto ti pricas mogao bi Hitler da prica u svoju odbranu. Eto jevreji su bezumni sinovi, kancer, sta biste vi uradili? Naravno morali bi da ih odstranite. Nema nikakve razlike, pogotovu primer Hitlera koji je imao blagoslov raznih crkvenih organizacija i vidjenijih verskih vodja.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nemoj tako proglasice te za vesticu i spalice te xD axaxaxaxa
pitanje za mrsavkic-a kakvom plju si govorio sluzbu? jel to i ti imas sledbenike ili sam ja pogresno razumeo?

Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
24
Eto jevreji su bezumni sinovi, kancer, sta biste vi uradili? Naravno morali bi da ih odstranite. Nema nikakve razlike, pogotovu primer Hitlera koji je imao blagoslov raznih crkvenih organizacija i vidjenijih verskih vodja.

Istrazi malo prije nego tvrdis, a opste je poznata istorijska cinjenica da je Hitler bio okultista (citaj satanista) i pripadnik tajne organizacje "Tula", kao sto je cijela ideologija nacional-fasizma bila okultisticka, od simbolike do ideja pa izvrsenja, a isti je slucaj sa vatikanskim papom, Pijo XII, koji je podrzavao fasizam iz istih razloga i bio saucesnik-organizator.

Takodje su malo poznate cinjenice da su Cionisti jevreji, intezivno saradjivali sa Hitlerom, kao i sa Vatikanom, ali se arhive sve vise otvaraju, pa istoricari ukazuju na stvarne dogadjaje koji objasnjavaju jedan dublji i siri plan razlicitih interesa, koji se preplicu i tako sprovode.

Upoznaj se i sa ovim, pa jos malo istrazuj, ako zelis da otkrijes i razumijes istinu.
Kod:
http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Analize/2009/latinica/005.html

Da bi znao, trebas da saznas !

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Kad smo kod veštica...
To pitanjce se vezuje za masovne prelaske jevreja u horišćanstvo u Španiji (gde je inkvizicija i nastala). Zvaničan naziv inkvizijije danas je nešto kao kancelarija za pitanja vere (tako nešto) i sadašnji papa bio je na njenom čelu. Stvaranje inkvizije slovljeno je činjenicom da su jevreji, koji su izdali Španiju, paktirajući sa Mavarima, došli pod udar crkve - ovde kao ideološke tvorevine. Masovinim prelaskom u hrićanstvo, postavilo se pitanje njihove "pravovernosti", tako da je crkva tragala za prividin preobraćenicima, oduzimajući imovinu tako gde se utvrdi da je ostalo staro obožavanje i praktivanje ranijih rituala. Lov na veštice bio je prirodni nastavak lokoge koje se započela ispitivanjem jednog naroda, a to nije učinenjeno tek tako, jer se kod jevreja žena uzima kao osnov za računanje potomstva i produženje loze, ona je u biti naroda, ne muškarac. Onaj kog rodi jevrejka je jevrejin, jer se zna ko je majka al ne mora se znati ko je otac, je li tako?
Principom imitacije to se širilo i tako gde su, bez uvida u jasne razloge rada inkvizicije, delovale skupine crkevnih fanatika. Smisao se vremenom izgubio i sad se svodi na neku vrstu potisnute sekusualnosti i agresivonosti, a sve u cilju da bi se prava priroda tog postupka zaboravila.
Svako ko je verujući iskreno veruje da on i samo on i njemu bližnji ispovedaju veru na pravi način. Prošlo je vreme nepismenosti i svako može pročitati šta je u svetim knjigama, bez da se pojavljuju tumači koji mu prvo pročita tekst, često van kontekstas, pa ga prepriča, te onda stane da analizira reči ili delove rečenica ili preskače pojedine delove i uklapa to u datu sliku. Unošenjem sugestivnosti, žara i sličnog, izaziva efekat kako je u pravu.
Umesto da se svakom ponudi da pročita sam, te od njih traži mišljenje, dodje do nekog stava, ne mi imamo dogmatski princip (u osnovis vake vere) gde učitelj, nametnut ili proglašen a često i samoproglašen, daje svoje viđenje reči, kao što je (pada mi na pamet) "strgnu haljine svoje".
Prosta rečenica. A tumačenje? Bio je toliko gnevan ljut, bezuman da je pocepao haljine u besu ili demon ga opseo i sl. Suština ove rečenice jeste da se radi o sudjenju pred Sinodom i da je to tren kad tužilac završava izlaganje i ritualno cepa odoru, te tim gestom nudi sudu ili svoj život, ako greši u optužbi, ili da se odluči o krivici optuženog. To je ritualna, stara radnja. Danas bi rekli: procesna radnja. Ko se zabavi judejskim običajima, istorijom i slično, dolazi do tumačenja gesta.
Sve, lepi moji, stvar interpretacije.

Natrag