Mislim da je relativno lako filozofirati da li treba se treba svetiti ili prastati...I jedna i druga stavka imaju svoje dobre i lose strane...Ali da li se neko zapita sta kad stvarno dodjes u situaciju kada osetis da mora osveta da dodje? Pitam to ,jer sam ja u ovom momentu upravo u takvoj situaciji. I ta situacija nije sitnica, u pitanju je nepravda duga skoro tri decenije, u pitanju je neljudsko ponasanje, i to od osoba koji su po prirodi trebali biti najblizi, ali od srca i razuma predaleko....E sad neko ce reci trebas biti covek, izdici se iznad situacije i pokusati oprostiti i pruziti ruku...A ja pitam sta kad i to ucinite od srca, a ta osoba, opet pljune na sve to???? Da li i tad biti ``hriscanin`` i reci ``oprosti , ne zna sta cine``? E vidite ja mislim da je to tacka kada sve pada u vodu, kada uvidjas, koliko god bolno bilo, da neki ljudi nikad nece biti i ljudi i kad jednostavno sami traze da i ti njih barem delom zgazis...
Ja ne znam da li cu se osvetit, u moralnoj sam dilemi...Ne, zbog te osobe, vec zbog sebe. Sa jedne strane, nisam takav covek da nanosim zlo, ali sa druge strane...Samo uzvracen udarac moze tu osobu opametiti ili barem osetiti sta znaci kad nekog povredis na najgori moguci nacin, a da pri tom nestanes iz njenog zivota...I da za to konacno, posle 20 i kusur godina snosi posledice...