Olimpijske Igre Rio 2016

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Stjepanović u polufinalu na 200 metara!
Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović plasirao se u polufinale trke na 200 metara slobodnim stilom.

B92
181779894657a764b360097979334266_640.jpg
Stjepanović je u šestoj grupi zauzeo četvrto mesto sa vremenom 1:46.64 i kao ukupno 10. se plasirao u polufinale.

Najbržu u Stjepanovićevoj grupi bio je Amerikanac Dvajer Konor sa 1:45,95, drugi je bio Britanac Džejms Gaj sa 1:46,13, a treći Japanac Kosuke Hagino sa 1:46,13.

Polufinale trke na 200 metara slobodnim stilom na programu je od 03.11h po srednjoevropskom vremenu.

Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Olimpijski rekord Brankice Mihajlović!
Srpska odbojkašica Brankica Mihajlović postavila je u Rio de Žaneiru novi olimpijski rekord po brzini servisa, saopštila je Medjunarodna odbojkaška federacija.

b92
170440137157a7623ee3881836669167_640.jpg
Getty images
Ona je na utakmici protiv Italije u prvom kolu Olimpijskih igara servirala 99 kilometara na čas.

Srbija je bila ubedljiva protiv Italije i pobedila u tri seta, a Mihajlovićeva je bila najefikasnija s 21 poenom.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Odbojkašice Holandije bolje od Kine
Ženska odbojkaška reprezentacija Holandije pobedila je selekciju Kine sa 3:2 (25:23, 21:25, 18:25, 25:22, 15:13) u prvom kolu Grupe B na OI u Rio de Žaneiru.
b92
138817099157a700990c443228063078_640.jpg

Getty Images
Odbojkašice Holandije su prvi put na Olimpijskim igrama posle 20 godina, odnosno od Igara u Atlanti 1996. godine, i na samom početku turnira su uspele da savladaju Kinu, jednog od favorita za medalju.

U narednom kolu Holandiju čeka još jedan težak zadatak, duel protiv selekcije SAD.

"Mi želimo da uradimo nešto izvanredno, nešto posebno", rekao je selektor Holandije Đovani Guideti.

U Grupi B su još i reprezentacije Srbije, Kine i Portorika.

U ostalim mečevima Rusija je savladala Argentinu sa 3:0, a istim rezultatom pobede ostvarile su Rusije Brazila i SAD savladavši ekipe Argenitine, Kameruna i Portorika, dok je Južna Koreja bila bolja od selekcije Japana sa 3:1.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Jelena Janković se povukla zbog povrede!
Srpska teniserka Jelena Janković povlači se sa Olimpijkih igara u Rio de Žaneiru zbog povrede, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

b92
152966954857a782951829b414297210_640.jpg
Getty images
Jankovićeva je dobila rupturu velikog grudnog mišića i neće moći da igra. Ona je u subotu poražena u dublu sa Aleksandrom Krunić u prvom kolu dubla.

Srbija je tako ostala bez ženskih predstavnika u Riju, pošto su Ana Ivanović i Aleksandra Krunić eliminisane u prvom kolu u singlu.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Bez iznenađenja, Viktor izgubio od Marija
Srpski teniser Viktor Troicki završio je takmičenje na Olimpijskim igrama u prvom kolu porazom od Endija Marija.

b92
176274953057a7710d6c2db821592456_640.jpg
Getty images
Drugi teniser sveta bio je veliki favorit i tu ulogu je opravdao slavivši sa 2-0, po setovima 6:3, 6:2.

Troicki je odlično počeo, napravio je brejk u prvom gemu, ali je ipak u nastavku meča kvalitet došao do izražaja.

Rival Endiju Mariju u drugoj rundi biće Huan Monako.

Tok meča:

Troicki je idealno otvorio duel. Iskoristio je drugu šansu i odmah je oduzeo servis drugom igraču sveta. Ipak, već u sledećem gemu Mari je lako vratio brejk i brzo je izjednačio.

Držao se Viktor do šestog gema kada je Mari napravio novi brejk iskoristivši četvrtu šansu. Poveo je sa 4:2 i došao na korak od prvog seta. Viktor je u sedmom gemu imao 0:30, ali nije to iskoristio, pa je Mari u devetom gemu okončao prvi set - 6:3.

U drugom setu Viktor nije imao šansu. Mari je ušao u udarac, nije mnogo promašivao i lako je uz dupli brejk priveo posao kraju - 6:2. Vioktor je u poslednjem gemu imao brejk loptu, ali je pogrešio kod riterna.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Zimonjić: Brazilci favoriti, biće teško
Nenad Zimonjić rekao je da očekuje težak meč u drugom kolu olimpijskog turnira, ali se nada da će uspeti da izbori plasman u narednom fazu.

b92
102946501557a6e00fc6b85231584092_640.jpg
Getty images
Zimonjić i Đoković će se u drugom kolu sastati s boljim iz duela izmedju domaćih tenisera Bruna Soareša i Marsela Mela i Tajlandjana Sončata i Sančaija Ratavatana.

"Brazilci su favoriti, gotovo sigurno će dobiti to prvo kolo. Biće težak meč, oni su Top 10 igrača u dublu, često igraju zajedno. Obojica su iskusni, ali ovo je veliko takmičenje i sigurno će biti pod pritiskom", ocenio je Zimonjić.

Brazilci će imati veliku podršku svojih navijača, ali Zimonjić očekuje da će zbog Djokovića i sprski dubl imati glasnu podršku.

"Novak ima veliku podršku širom sveta, tako da verujem da ćemo i mi imati. Uvek je lepo igrati pred punim tribinama, pa makar navijali i protiv vas", dodao je on. Zimonjić je kazao da je izuzetno zadovoljan kako su Djoković i on igrali u prvom kolu protiv hrvatskog dubla Marina Čilića i Marina Draganje.

"Bila je sjajna atmosfera na terenu, zaista je fenomenalan osećaj biti deo tako nečega. Očekivali smo jako težak meč, ali ispostavilo se da smo odigrali skoro savršeno i dobili prilično lako. Držali smo meč pod kontrolom od samog početka i odigrali smo jako dobro u važnim momentima", rekao je Zimonjić.

On je kazao da je Djokoviću potrebno vreme da se navikne na dubl.

"Sigurno je da Djokoviću nije lako, jer na dubl nije navikao. Potrebno mu je vreme da se oseća komforno na terenu. Ono u čemu sigurno može da bude dobar jesu servisi i riterni, a pozicioniranje na terenu i voleji na mreži će sigurno biti sve bolji i bolji. Svaki momenat koji smo mi zajedno proveli na terenu nam je značio. Nadam se da ćemo i sledeći meč odlično odigrati", kazao je Zimonjić.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Troicki: Slede mnogo važnija takmičenja
Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da mu je krivo što je već u prvom kolu eliminisan sa Olimpijskih igara.

b92
2982577057a78fe340874313093360_640.jpg
Getty images
On je dodao da se nada da će biti bolji na turniru u Sinsinatiju i grend slemu u Njujorku, za koje je rekao da su mnogo važnija takmičenja.

"Tenis nije sport koji zavisi od Olimpijskih igara. Već sledeće nedelje nam predstoji turnir u Sinsinatiju, zatim grend slem u Njujorku. Oba su jača, mnogo važnija takmičenja od ovoga. Lepo je osvojiti medalju za svoju zemlju, ali treba otići zaista daleko da bi se to uradilo. Moram već da se fokusiram na sledeće turnire i tamo, nadam se, budem bolji", rekao je Troicki novinarima u Rio de Žaneiru.

Troicki je eliminisan u prvom kolu Olimpijskih igara posle poraza od Britanca Endija Marija sa 2:0 u setovima.

Srpski predstavnik je istakao da ne žali zbog toga što je odlučio da učestvuje na Olimpijskim igrama u Riju.

"Drago mi je što sam osetio atmosferu na centralnom terenu i što sam učestvovao na Olimpijskim igrama. Ne žalim ni zbog čega, čast mi je što sam bio član tima Srbije. Ovo je nezaboravno iskustvo. Vodiću se olimpijskim motom da je važnije učestvovati. To mi je jedina uteha", kazao je Troicki uz osmeh.

On je rekao da je Mari bio bolji i da je za razliku od njega iskoristio svoje šanse.

"Protiv takvog igrača moraš da budeš 100 odsto spreman, da si koncentrisan i igraš svoj najbolji tenis, a čak i tad nije garantovano da možeš da dobiješ. Definitivno je bio favorit, brani zlatnu medalju, osvojio je poslednji Vimbldon, u dobroj je formi. Krivo mi je što sam naleteo odmah na njega", rekao je Troicki.

On je naveo da nije loše počeo meč, ali da nije nastavio sa dobrom igrom.

"Nije loše počelo, ali nisam nastavio tako. Znao sam da će on podići nivo igre, iako je možda krenuo malo sporije, kasnije se opustio", dodao je Troicki.

Po njegovoj oceni, Mari nije bio toliko ubedljiv kao što to pokazuje rezultat.

"Mislim da rezultatski deluje mnogo lakše nego što je bilo. U prvom setu smo imali dobre razmene, ali je pogadjao sjajno iz teških situacija, a na mreži sam dobijao teške lopte. Igrao je solidnije od mene i iskoristio svoje šanse, a ja svoje nisam. Kasnije sam počeo mnogo da grešim, više sam rizikovao", rekao je Troicki.

Troicki će u Riju ostati najverovatnije do utorka, a kako je rekao, voleo bi da u ponedeljak pogleda utakmicu košarkaške reprezentacije Srbije protiv Australije.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Novak dobio potencijalnog rivala
Novak Đoković ili Huan Martin del Potro igraće u 2. kolu olimpijskog turnira protiv Žoaa Souse.

b92

51579855957a786c8c73a6421390876_640.jpg
Getty images
Portugalac je na startu turnira pobedio Robina Hasea sa 6:1, 7:5 i plasirao se u drugo kolo.

Duel Đoković – Del Potro igra se oko 01.30h posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Nadal se vratio i razbio Delbonisa
Rafael Nadal zaigrao je prvi put od povlačenja sa Rolan garosa i plasirao se u drugog kolo olimpijskog turnira.

B92
113346851357a79257b156d581838941_640.jpg
Getty images
Španski teniser povukao se sa drugog Gren slema zbog povrede zgloba ruke, ali protiv Delbonisa se nije primetila dugačka pauza.

Nadal je slavio sa ubedljivih 6:2, 6:1 i najavio da će biti ozbiljna pretnja Đokoviću i Mariju u Riju.

U prvom setu je ispustio jedan servis, ali je napravio tri brejka, dok je u drugom imao još lakši posao.

Njegov naredni rival biće Andreas Sepi.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Kraj za braću Mari i sestre Vilijams
Braća Mari i sestre Vilijams završili su nastupe u konkurenciji parova na Olimpijskim igrama.

B92

Foto: Getty images
Britanci Endi i Džejmi eliminisani su u prvom kolu dublova od Brazilaca Tomasa Belučija i Andrea Saa u dva seta, sa 7:6(6), 7:6(14).

Drugi nosioci u dublu poraženi su nakon što je Endi, branilac zlata u pojedinačnoj konkurenciji, dobio meč prvog kola, ali to mu nije pomoglo u ovom duelu.

Braća Mari poražena su i u prvom kolu Igara u Londonu 2012, kao i u drugom kolu četiri godine ranije u Pekingu. Brazilski dvojac nije među nosiocima u Riju.

Dalje su prošli još Nadal i Lopes, Kabal i Farah, Fonjini i Sepi, Elijaš i Sousa, Nestor i Pospišil, Melo i Soareš, Džonson i Sok, te Beker i Ram.

75618713957a8389fec999303243806_640.jpg

Foto: Getty images
Amerikanke Serena i Venus su poražen od Čehinja Lusije Safavarove i Barbore Stricove sa 6:3, 6:4.

Sestre Vilijams su osvajale zlatne medalje svaki put kada su se prijavljivale za Olimpijske igre, 2000, 2008. i 2012. godine, uz skor 15:0.

Ove Amerikanke bile su prve nositeljke u Riju, pošto su pre mesec dana osvojile zlato na Vimbldonu.

Dalje su prošle još Matek-Sends i Vandevej, Sju i Ženg, Hlavackova i Hradecka, Erani i Vinči, Flipkens i Vikmajer, te Mitu i Olaru.

Natrag