Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nadalje doticni stih kojeg nisi imenovao,dokazuje da Isus ima svog Boga i tacka.

Tacno, ima svog Boga po zemaljskom rodjenju u telu, jer je postao NAS BRAT, kako kaze rec Bozja, covek slican nama.

Zato je govorio "DA JE BOG NJEGOV OTAC, DA ON POSTUJE BOGA, DA JE BOG VECI OD NJEGA, DA JE ON ODRZAO ZAPOVESTI OCA SVOJEGA, ITD.."

Sve je ovo uslovno, zbog tela koje je primio zemaljskim rodjenjem, postavsi cak manji i od andjela - kako kaze rec Bozja.

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,

Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove"
( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Ovaj tekst jasno kaze da je Isus na nebu bio u OBLICJU BOZJEM.
Ne u oblicju andjela ili stvorenih bica, vec BOZJEM, sto znaci da je bio Bog, i zbog spasenja coveka nije zeleo da se usporedi s Bogom, vec se svog Bozanskog oblicja odrekao, i ponizio se preuzevsi ljudsko oblicje, da bi spasio coveka od smrti.

Vi govorite protiv idolopoklonstva, a slavite Isusa kao stvorenje koje je navodno Bog poslao da umre za coveka.

Nas osudjujete sto smatramo Isusa Bogom, a vi krsite Bozju zapovest time sto stvorenje postavljate kao spasitelja, i posrednika, a biblija napominje "PROKLET DA JE COVEK KOJI SE UZDA U COVEKA"

Za vas je Isus obican covek, ili andjeo, i to je hula na Boga, izjednacavati tvorca sa Bogom, i pripisivati mu kljucnu ulogu u planu spasenja.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sta mislis kako ga je samo kralj David slavio
Psalam 146:1,2
Хвалите Јах!Хвали Јехову, душо моја! 2 Хвалићу Јехову целог свог живота.Песмом ћу хвалити Бога свога докле год ме буде.
Pa psalam 148...
Jovan 17:6
6 Ja javih ime Tvoje ljudima koje si mi dao od sveta; Tvoji behu pa si ih meni dao, i Tvoju reč održaše.
26 I pokazah im ime Tvoje, i pokazaću: da ljubav kojom si mene ljubio u njima bude, i ja u njima
Nadalje doticni stih kojeg nisi imenovao,dokazuje da Isus ima svog Boga i tacka.

Nivo rezonovanja kao kod djeteta, tako i Mire samo zna reći tačka.

Samo da vam kažem jednu stvar, ova vaša finoća da bi nekog obratili je slab pokušaj, ja nikoga ne vrijeđam, ali i ne podilazim nikome. Ovdje nećeet nikoga obratiti jer Miru i zaokreta istina i ne zanima. Ako vas vrijeđa to je vaš problem. A ova priča budi fin da ga privedemo, nemoj ga on je iskren. Ja kažem niste iskreni sada vam je još gore jer odbijate istinu koja vam je data.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nivo rezonovanja kao kod djeteta, tako i Mire samo zna reći tačka.

Naravno, kada coveku dosadi pa odustane od daljeg pisanja, i sve mu jedno jer se vidi da nemas vise kud, jer sam dokazao poentu...

Samo da vam kažem jednu stvar, ova vaša finoća da bi nekog obratili je slab pokušaj, ja nikoga ne vrijeđam, ali i ne podilazim nikome.

Pa upravo si ga uvredio s tim "nivo rezonovanja kao kod deteta 3-4 god"!

Jel ti ne vidis da je to uvredljivo?

Ovdje nećeet nikoga obratiti jer Miru i zaokreta istina i ne zanima.

Sad sam ti ja na tapetu?

Pa ti bi mene obracao, a ja tebe ne smem?

Da ti kazem nesto, ti me neces obratiti sa takvim pisanjem, a Laodikeja ili Jovan mozda i hoce.

Ako vas vrijeđa to je vaš problem. A ova priča budi fin da ga privedemo, nemoj ga on je iskren. Ja kažem niste iskreni sada vam je još gore jer odbijate istinu koja vam je data.

Ne znas ti ni ko je iskren, ni sa kim razgovaras, Bog zna svakoga a ti nikoga.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa upravo si ga uvredio s tim "nivo rezonovanja kao kod deteta 3-4 god"!

Jel ti ne vidis da je to uvredljivo?

Poniznim vjernicima koji žele istinu sa njima lijepo debatujem, a ko nije ponizan njega ću da "udaram" žestoko Biblijom i svojim riječima.

Sad sam ti ja na tapetu?

Pa ti bi mene obracao, a ja tebe ne smem?

Ko je rekao da ne smiješ?

Da ti kazem nesto, ti me neces obratiti sa takvim pisanjem, a Laodikeja ili Jovan mozda i hoce.

Neće ni oni, da hoće već bi te obratili. KO je ponosit ne može se obratiti ne da mu ponos.

Zato imate ikone, brojanice, svetu vodu jer se pred njima osjećate moćno, a pred Bogom poniženo.

Ne znas ti ni ko je iskren, ni sa kim razgovaras, Bog zna svakoga a ti nikoga.

Znam i vidim, zato stoji u Bibliji, ako je svjetlost postala tama kakva će im tek biti tama.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Poniznim vjernicima koji žele istinu sa njima lijepo debatujem, a ko nije ponizan njega ću da "udaram" žestoko Biblijom i svojim riječima.

A ti ponizni oni pitaju "Gospodine Tripo, izvinite, a kako ovo ide, a kako ono"? :)

I oni su iskreni. :)
Poslusni..

Izvini, ali ja sigurno necu bez pogovora prihvatati neku tvoju nauku, bez provere i klimati glavom.

Neće ni oni, da hoće već bi te obratili. KO je ponosit ne može se obratiti ne da mu ponos.

Nisam nikad bio ponosit, hvala Bogu.
To se vidi kada s covekom razgovaras, samo ti ne vidis odsustvo ponosa..

Zato imate ikone, brojanice, svetu vodu jer se pred njima osjećate moćno, a pred Bogom poniženo.

Ja to nemam.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A ti ponizni oni pitaju "Gospodine Tripo, izvinite, a kako ovo ide, a kako ono"? :)

I oni su iskreni. :)
Poslusni..

Izvini, ali ja sigurno necu bez pogovora prihvatati neku tvoju nauku, bez provere i klimati glavom.

iskrenost nije mjerilo i džihadisti i nacisti su bili iskreni u onome što su govroili i radili.

Tebi su već dati dokazi, ali te ne zanimaju. Ispunjavaš ove stihove u negativnom smislu.

Matej 25,29 Jer svakome koji ima, daće se, i preteći će mu; a od onoga koji nema, i što ima uzeće se od njega.

Matej 6,23Ali, ako je tvoje oko bolesno, cijelo tvoje tijelo bit će u tminama. Ako je dakle svjetlost koja je u tebi mračna, kojih li tmina! (Lk 16.13)

Nisam nikad bio ponosit, hvala Bogu.
To se vidi kada s covekom razgovaras, samo ti ne vidis odsustvo ponosa..

Ljudska riječ.

Imaju milioni pravoslavaca.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
iskrenost nije mjerilo i džihadisti i nacisti su bili iskreni u onome što su govroili i radili.

Tebi su već dati dokazi, ali te ne zanimaju. Ispunjavaš ove stihove u negativnom smislu.

Matej 25,29 Jer svakome koji ima, daće se, i preteći će mu; a od onoga koji nema, i što ima uzeće se od njega.

Matej 6,23Ali, ako je tvoje oko bolesno, cijelo tvoje tijelo bit će u tminama. Ako je dakle svjetlost koja je u tebi mračna, kojih li tmina! (Lk 16.13)

Ljudska riječ.

Imaju milioni pravoslavaca.

Vidi se kako ti teras inat i kontriras i tamo gde nemas za to razloga..

Ja sam ti samo odgovorio kako jeste.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vidi se kako ti teras inat i kontriras i tamo gde nemas za to razloga..

Ja sam ti samo odgovorio kako jeste.

KOd nas su neki popovi išli vračarama, doduše i ja nekada davno. Magija i okultizam je veliki kod vas. Mnogi pravosl. idu kod vračara, advent. jedva koji imali smo jedan primjer gdje je 1 advent. išao i više se nije vraćao u crkvu.

Dakle to je problem svima, ali ipak vi najviše idete.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
KOd nas su neki popovi išli vračarama, doduše i ja nekada davno. Magija i okultizam je veliki kod vas. Mnogi pravosl. idu kod vračara, advent. jedva koji imali smo jedan primjer gdje je 1 advent. išao i više se nije vraćao u crkvu.

Dakle to je problem svima, ali ipak vi najviše idete.

Da da.. Sta me briga ko ide, ja ne idem..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da da.. Sta me briga ko ide, ja ne idem..

Pa to je isto u crkvi. Pa naravno samo briga za sebe. Koliko pijete svete vode bili bi svi sveci.
Magijsko shvatanje obreda i predmeta i vode i ulja. Sveta voda, sveta so ima isto.

Prodavanje magija (magle) ljudima jadnim.

Natrag