Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, meni nije cilj da pisem potiv ikoga, vec sam to cinio na ovoj temi jer se Adventisti napadaju i povezuju sa necim sto nema veze sa istinom, pa sam ukazao da je takva povezanost upavo slucaj sa tadicionalnim ckvama koje su peslikano mnogobostvo, masonstvo, i okultizam, a dokaze sam dao i oni se u kompletu nalaze na temi koju sam otvoio na foumu sa pilkozenog linka, pa svako to moze da se uvei sam.

http://serbianforum.org/threads/crk...jihovo-mnogobozacko-i-okultno-poreklo.572534/

Da li ces veovati ili prihvatati istoriju selektivno, samo ono sto ide tebi u prilog, a drugo sto je takodje deo te itorije smatrati fikcijom - to je tvoja licna stvar.

http://serbianforum.org/threads/okultizam-spiritizam-u-hriscanstvu.673654/page-21#post-1877533

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire brate moj....
Šta će ti dokazivanje...čemu,kome????
SVIMA iole razumnim ljudima je jasno koja je nauka od koga.
Ako nekome nije dovoljno što vidi očima svoje osnivače u masonskoj odeći i čuje da im je uputstvo stizalo sa Oriona odakle sve do jedne okultne organizacije primaju informacije i na sve to vidi gomilu simbola masonskih a o nakaradnom pogađačkom učenju i izvrtanju svake Božje poruke dai ne govorim pa na to sve svesno skrivaju i pokrivaju dokaze i ti pored svega toga o nekom dokazivanju govoriš....ne razumem te?

To je Sizifov posao i uzaludan. Pametnom je samo jedan posto od svega toga dovoljno da vidi i da ode glavom bez obzira a onaj ko sve to zlo skriva njemu ne treba dokaz već soba sa rešetkama.
Opusti se brate moj,uživaj u životu Bogom danom i hvali Boga što ti dade razum a nemoj gubiti vreme ni živce na pogrešnom mestu. Vidiš li iz postova koliko je tu mantre i bolesnog stanja,to je za žaljenje i moljenje Bogu a ne za dokazivanje.U posudubez dna se ne sipa jer ne drži sadržinu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire brate moj....
Šta će ti dokazivanje...čemu,kome????
SVIMA iole razumnim ljudima je jasno koja je nauka od koga.
Ako nekome nije dovoljno što vidi očima svoje osnivače u masonskoj odeći i čuje da im je uputstvo stizalo sa Oriona odakle sve do jedne okultne organizacije primaju informacije i na sve to vidi gomilu simbola masonskih a o nakaradnom pogađačkom učenju i izvrtanju svake Božje poruke dai ne govorim pa na to sve svesno skrivaju i pokrivaju dokaze i ti pored svega toga o nekom dokazivanju govoriš....ne razumem te?

To je Sizifov posao i uzaludan. Pametnom je samo jedan posto od svega toga dovoljno da vidi i da ode glavom bez obzira a onaj ko sve to zlo skriva njemu ne treba dokaz već soba sa rešetkama.
Opusti se brate moj,uživaj u životu Bogom danom i hvali Boga što ti dade razum a nemoj gubiti vreme ni živce na pogrešnom mestu. Vidiš li iz postova koliko je tu mantre i bolesnog stanja,to je za žaljenje i moljenje Bogu a ne za dokazivanje.U posudubez dna se ne sipa jer ne drži sadržinu.

Ne bih zbog njih, vec zbog drugih koji ce citati..
A to cu kad budem imao malo vise vremena da sedim za komp..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Lakoverni i mogu da poveruju u gomilu lazi koje se ovde iznose o navodnom Orionu, masonstvu, o navodnom prikrivanju dokaza, i slicno.

Razumni ce ispitati cinjenice u svojoj punoj svetlosti, a ne kako se ovde iznose selektivno, sa izvrtanjem i prekrajanjem izjava, vadjenjem iz konteksta, licnim misljenjima da je nesto tako i ako nije, i sto je najgore laganjem u ime Boga, sto je fenomen za verovali ili ne, da neko nosi Boga u ustima, a istim tim ustima klevece, laze, izvrce, itd..itd..

Ljude mogu prevariti, ali Bog vidi tajne njihovih srca, i njihovu nameru i ciljeve.

Tesko onome ko ih nije prozreo.

Slava Bogu..

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Deckic,
svaki Bog ima svoje ime i odaziva se na svoje ime ,a onima koji su drski i nepokorni ne odgovara cak ako ga i po imenu zovu.
Koja je tvoja verska organizacija i ima li u njoj okultizma i spiritizma?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Deckic,
svaki Bog ima svoje ime i odaziva se na svoje ime

Prava demonska nauka, Bog se odaziva onome ko ima ispravnu sliku o Bogu, a ne po slovima. Ko poznaje Boga po Njegovom karakteru njemu se odaziva Bog, a ko ne poznaje njemu se odaziva demon. Nemaju riječi nikakve veze sa tim.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To je vjerovanje u besmrtnu dušu i javljanje umrlih, a magija svako shvatanje nekog obreda da će čovjeka (taj obred) očistiti.

Ovdje bi i to trebalo dodati magijsko shvatanje obreda.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koliko znam, kod JS su okultizam i mnogobožačka učenja prisutna, samo treba uporediti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Išao sam po "svetu" vodicu na Bogojavljenje, jer je bio led pa da ne ide mama moja, prava vradžbina i okultizam, da je tačno da se postaje svet od te vode pa danas u prav. narodima ne bi bilo zla.

Prodaja magle, dijeljenje magle. Jadni narod misli da će biti svet, još prizivaju Duha Sv. 9 puta da siđe na vpdu i ona postaje sveta. Isto praznovjerje kao kod banje Vitezda.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pravoslavno verovanje: Ako NE OSVEŠTATE kuću ili stan, mogu da vam se dese užasne stvari

Ako ne slavite krsnu slavu, postoji samo jedan pravi način da odredite svog sveca

Da li treba krstiti dete čim napuni godinu ili ostaviti da samo izabere kad poraste?

– Svaki hrišćanin kada započne gradnju kuće, treba pozvati sveštenika koji će da osvešta temelje. On samim tim poziva Gospoda u pomoć. Kada se porodica useli u kuću, opet se zove sveštenik i izgovara se molitva za blagodat svih ukućana – rekao nam je otac Jova.

Osveštavanje obavlja parohijski sveštenik. Obično se to radi pre podne, ali može u svako doba dana.

Ovaj čin je spojen sa svečanim ručkom, pa ga treba obavljati u mrsnim danima. Ako se osveštavanje obavlja u postu, obavezno je spremiti posnu hranu.

U nekim krajevima se na osveštavanje kuće obavezno poziva i kum.

Na stolu u najsvečanijoj prostoriji gde su ikone, postavi se sto pokriven stolnjakom, a na stolu stoje sveća, kadionica, tamjan, činija sa vodom za osveštavanje, bosiljak, jedna posuda sa malo brašna, jedna čaša ulja, četiri male svećice koje se na pale i lepe na zidove kuće i jedan mali štapić, na vrhu obavijen vatom, za pomazivanje zidova osveštanim uljem.

Kada se krstimo mi dobijemo anđela čuvara, a tako je i kada se dom osvešta.

Neće se kuća srušiti ako se ne osvešta, ali porodica tada nema Božiji blagoslov i ostaju nezaštićeni od delovanja demona – dodao je otac Jova.

U molitvama na osvećenju, sveštenik se moli za napredak doma, za zdravlje i sreću ukućana, naročito dece, za slogu, za ljubav, razumevanje među ukućanima i za svako dobro koje hrišćani mole od Boga.

Telegraf

Natrag