Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Deckic,
svaki Bog ima svoje ime i odaziva se na svoje ime ,

Postovanje Rise,
Posto tvrdis da SVAKI Bog ima svoje ima, pre svega postoji samo jedan Bog, a mnoigobozacka veroavnaj u lazna boizanstva ne priznajemo.

Drugo kazes da se Bog "ODAZIVA NA SVOJE IME"?

Ako je tako, da li je Isus pogresio kada je umirao na krstu sto je svoga Oca nazvao EL! sto znaci BOZE!, a nije ga nazvao Njegovim iemenom Yhweh?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Postovanje Rise,
Posto tvrdis da SVAKI Bog ima svoje ima, pre svega postoji samo jedan Bog, a mnoigobozacka veroavnaj u lazna boizanstva ne priznajemo.

Drugo kazes da se Bog "ODAZIVA NA SVOJE IME"?

Ako je tako, da li je Isus pogresio kada je umirao na krstu sto je svoga Oca nazvao EL! sto znaci BOZE!, a nije ga nazvao Njegovim iemenom Yhweh?

Dragi moj cika Miko,
osnovni red je da mi prvo date ime i prezime doticnog stiha jer ne znam sve napamet da bi proverio prevod,ali hajde da i ja vama odgovorim bez imena i prezimena stihova pa ih vi sami trazite
U Bibliji je zabranjeno Jevrejima da spominju tudje bogove po imenu,za njih postoji samo jedan Bog.
U skladu sa tim je bilo sasvim dovoljno za isusa da tom prilikom kaze Boze zasto si me ostavio.U drugim slucajevima je koristio Bozje ime Jehova.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onaj ko je vodio Izrailj kroz celu starozavetnu istoriju bio je Isus.
Njega su oslovljavali sa Boze, i njega stari zavet otkriva kao jednakog Ocu, jer mu se sam Bog Otac obraca sa Boze.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Onaj ko je vodio Izrailj kroz celu starozavetnu istoriju bio je Isus.
Njega su oslovljavali sa Boze, i njega stari zavet otkriva kao jednakog Ocu, jer mu se sam Bog Otac obraca sa Boze.

hahahaha,
gde to nadje,srece ti?

a kao drugo promasio si temu,ili nemas nista pametno da kazes povodom ove teme?

Evo malo o Vesticama,Vesticarenju i prazniku "Noci Vestica" na linku ispod koga zanima,obimno je
http://wol.jw.org/sr-cyrl/wol/d/r54/lp-sb/102013325?q=вештица&p=par

5.Moj 18
10 Нека се код тебе не нађе нико ко би свог сина или своју кћер спаљивао у ватри, ни који гата, ни који се бави магијом, ни који прориче по знамењу, ни врачар, 11 ни који баца чини, ни који призива духове, ни који прориче будућност, ни који пита мртве.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"A SINU, PRESTO JE TVOJ BOZE VAVEK VEKA...." itd itd...

Ili,

"RECE GOSPOD GOSPODU MOJEMU..."

Tu se Bog Otac obraca Sinu.

Valjda poznajes te tekstove.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
tradicionalne crkve su pune vradžbina, običnu vodu pretv. u svetu koliko piju te svete vode postali bi sveti, ali nikako da postanu sveti.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Dragi moj cika Miko,
osnovni red je da mi prvo date ime i prezime doticnog stiha jer ne znam sve napamet da bi proverio prevod,ali hajde da i ja vama odgovorim bez imena i prezimena stihova pa ih vi sami trazite
U Bibliji je zabranjeno Jevrejima da spominju tudje bogove po imenu,za njih postoji samo jedan Bog.
U skladu sa tim je bilo sasvim dovoljno za isusa da tom prilikom kaze Boze zasto si me ostavio.U drugim slucajevima je koristio Bozje ime Jehova.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Prvo, zar nije Jevrejinu zabranjeno da spominje ime YAHWA, iz razloga sto niko ne zna kako da izgovori pravilno to sveto Ime, zato Jevrejhin kad naidje na taj tetragram umesto da pokusa da kaze YHWH, oni izgovara ADONAY!

Drugo, ako je za Isusa bilo dovoljno da Yhwh nazove Boze! onda vidis da ni Isus nije Oca zvao Yahwh, pa ipak mu se Otac odazvao na krstu.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

Prvo, zar nije Jevrejinu zabranjeno da spominje ime YAHWA, iz razloga sto niko ne zna kako da izgovori pravilno to sveto Ime, zato Jevrejhin kad naidje na taj tetragram umesto da pokusa da kaze YHWH, oni izgovara ADONAY!

Drugo, ako je za Isusa bilo dovoljno da Yhwh nazove Boze! onda vidis da ni Isus nije Oca zvao Yahwh, pa ipak mu se Otac odazvao na krstu.

Kao prvo i osnovno cika Miko,
hajde da svakom stihu damo ime i prezime.
2.Moj 23
13 Držite se svega što sam vam kazao. Ne pominjite imena bogova tuđih, i da se ne čuje iz usta vaših.
Da li je Jehova zabranio Jevrejima da ne izgovaraju imena tudjih bogova ili svoje ime???
Sta mislis kako ga je samo kralj David slavio
Psalam 146:1,2
Хвалите Јах!Хвали Јехову, душо моја! 2 Хвалићу Јехову целог свог живота.Песмом ћу хвалити Бога свога докле год ме буде.
Pa psalam 148...
Jovan 17:6
6 Ja javih ime Tvoje ljudima koje si mi dao od sveta; Tvoji behu pa si ih meni dao, i Tvoju reč održaše.
26 I pokazah im ime Tvoje, i pokazaću: da ljubav kojom si mene ljubio u njima bude, i ja u njima
Nadalje doticni stih kojeg nisi imenovao,dokazuje da Isus ima svog Boga i tacka.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
2.Moj 23
13 Držite se svega što sam vam kazao. Ne pominjite imena bogova tuđih, i da se ne čuje iz usta vaših.
Da li je Jehova zabranio Jevrejima da ne izgovaraju imena tudjih bogova ili svoje ime???
Sta mislis kako ga je samo kralj David slavio

Ime znači karakter i tu se misli na karakter, David osim Jehove nikada nije ni spominjao drugo ime, pa mu to nije pomoglo jer je ipak njegov grijeh bio strašan, dakle nije mu pomoglo kada je ubio čovjeka, bio je opet bezakonik tada. I to ubi tvoju nauku.

Natrag