Bi ako bi to stvarno bilo odraz ljubavi i staranja za moje spasenje, i ako bi to bilo istina i ja u sebi spoznao te osobine za koje bi bio ukoren od savesti i pozvan da se pokajem pozvan od onoga koji mi je na te grehe ukazao.
Ali pošto u meni tih greha i slabosti nema, onda i onaj koji bi mi na to ukazao ne bi mogao u meni pokrenuti nikakvu reakciju pokajanja ili probuđenja savesti, jer je moja savest mirna u Gospodu onako kako mi on svedoči, i on bi me sam ukorio za određene reči ili postupke kada bi kojim slučajem grešio.
Zar nisam ja tebi rekao da mi otkrijes grehe, da mi ukazes na propuste i da bi me to osvedocilo da si prorok, pa bi se pokajao, ali nisi mogao!
Niko nije bezgresan (mozda ti mislis da jesi?).
A Tripo je onda "psihologijom" i pronicljivoscu pokusavao da otkrije kakav sam, osudjujuci me, ali nista nije pogodio, i to samo dokazuje da ste LAZNI!
Dzabe on ovde izigrava psihologa i dzabe bljuje vatru, misleci da ga je Bog ovlastio da izrice sud drugima. A to je samo odlika sujete, arogancije i ponosa. djavo vam pothranjuje sujetu, govoreci kako - "su svi gresni samo ti nisi, nego si ODABRAN"!
Inace, savest nas ne osudjuje, niti ono sto vi govorite nama, kako smo pagani, kako smo zveri, kako smo neiskreni, kako lazemo, kako izvrcemo, jer vi to radite nama... I u vezi nas to nije ni istina!
To je odlika sotone da drugima pripisuje svoje grehe!
Dakle vi ste zveri, vi ste dvolicni i to ne samo da "kazemo" ovde vec i dokazujemo argumentima. Odavno ste se dokazali neiskreni i dvolicni, sa dvostrukim merilima, i gotovo je sramotno, da koristite nase argumente protiv nas, bez ikakvih dokaza! Gde si ti video da je Slap lagao ili da sam ja lagao ili da je Shone lagao? Gde si to dokazao?
NIGDE!
Ti samo ponavljas - 'tra la la..' , a Tripo se ubi "dokazujuci" nesto, a ne zna ni sta pokusava, jer uvek sebe pobije na kraju. Tragikomika i zalost..
Dobro kaze poslovica - "ko drugom jamu kopa, sam u nju upada". Kod Tripe je ovo ocigledno, jer je sam upao u rupu koju je kopao nama nebrojeno puta, a ti zajedno sa njim. Jer pisano je - "ako slepac slepca vodi obojica ce u jamu upasti"!
Dakle, ti njega slobodno sledi, ali ne krivi onda nas sto si u rupu upao, i ne ocekuj od nas da cemo te iz nje izvaditi, ako 'ne zatrazis pomoc'!!!
*Inace, imam vise posla pa slabije pisem dok ne zavrsim, ali vidim da i ne moram, jer Slap i Shone vrede za desetoricu.