- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Ja ne znam kakve su vase pobude i razlozi, ali dobio sam utisak da nas vi iz dna duse mrzite i zato ste ulozili sve sto ste znali, i izneli sve pogrde i otvorene neistina o Adventistima. To je moj utisak, a drugi mogu da kazu sta oni misle.
Na ovo mogu lično da odgvorim. Ne mrzim nikoga, ali mrzim nešto. Ne mrzim ljude, ali mrzim ono u šta veruju. Ne mogu da volim laž. Pomenuli ste da je za vas uvredljivo kada vas neko nazove EGWistima, i kako bi se mi osećali kada bi nas neko nazivao papistima ili etnofiletistima. Pokušaću i tu da odgovorim, najfinije što mogu. To što vi tvrdite nije isto. Osnivač naše vere, Crkve, nije papa, niti je to bilo koji pomesni patrijharh, arhiepiskop. Osnivač i glava Crkve je sam Bog, Isus. Papa je samo čovek, ništa drugo, naslednik apostola Petra, nije malo svetlo kojim osvetljava veru. A vaša EGW to jeste vama. Ko od katolika danas ipso facto poštuje vizije Aleksandra VI, da pomenem samo njega ili bilo kog drugog papu koji je kao čovek bio grešan? Ko? Ni jedan jedini. A vi ste sa druge strane obavezni da se držite njenih spisa. Zato vas i zovemo EGWistima. Vi to jeste.
Što se tiče molitve, ona ostaje. Isto tako, ne brinite, molim se ja i za sebe da me Bog očuva od laži i ojača mi veru, da nikada ne padnem u sikušenje i prihvatim nešto što nije od Njega, iako se drugi ubiše da dokažu da jeste.
Ujedno niko vas ne napada, vi napadate tako što za svakoga tvrdite da iznosi neistine, da ne kažem laži, a da vi posedujte istinu. Meta napada su kako vernici Crkve bez obzira da li se radi o Istoku ili Zapadu, sledbenici Sola Scriptura, ateisti, neo pagani, ili samo oni koje tema religije interesuje. Prozelitirate napadnije od onoga što se pripisuje da su Katolici radili. To činite jer vas na to teruju 28 fundamental beliefs i jer verujte u dve stvari: da je EGWizam talenat, i da vam od broja konverotvanih zavisi stanje na rang listi Istražnog postupka.
Uvijek je dobro provjeriti "činjenično stanje". Pa provjerimo, tko laže, tko lažima napada drugoga a tko iznosi činjenice. Evo primjera.
Zbog ovoga me Marko napao, tvrdeći da "iznosim laži", ovako:
Ja zaprepašten, pitajući se zar je moguće da Marko pojma nema što Adventisti sedmog dana službeno vjeruju, podsjećam ga:
Kad je sve postalo jasno, da ja ne lažem nego iznosim najnotorniju činjenicu koju su Adventisti sami deklarirali u svom vjerovanju broj 18, Marko nije pokazao čak ni nelagodu, a kamoli da bi se ispričao jer me je bezočno napao tvrdeći da iznosim laži o njima Adventistima i njihovim vjerovanjima. Nakon moje dvostruke reakcije, Marko piše nešto što nema nikakve veze ni s njegovom optužbom da lažem, niti s mojom reakcijom na njegovu optužbu. Piše ovako:
P.S. Sve je ovo isključivo zbog "činjeničnog stanja", zbog istine. "Istina oslobađa".
Ne vredi Slape. Iako činjenice govore drugačije, oni se i dalje osećaju povređenima i uvređenima kada ih sa punim pravom nazivamo EGWistima. Oni to jesu, sve dok se drže iluzija EGW. Tačka. To o njima misle ostali Sola Scriptura, ali ni to ne umanjuje njihovo držanje "evanđelja" nositeljke "pečata proroka", "poslanice". Dok je kod nas razlog za ekskomunikaciju negiranje istina vere,i nema veze sa papom,kod njih je negiranje EGW istovetno sa negiranjem vere.