Oholost i Sektaštvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa da će brzi kraj svijeta učila je crkva prije 2000 godina.

To reci JS i svojoj crkvi ili svojim crkvama.

Naravno na lažnu nauku.

Aha,, baš je tako naučavala. Pljuvala sve oko sebe, naučaval da je spasenje u subotama, ne jedenju mesa, ne pijenju alkohola, kafe, i ostalog. Vi kokodačete o kraju sveta koji je iminentan, neizbežan i umesto nade nudite kult straha i klanjanje lažnom učenju. Sedi jedan

JS? Nemojte tako, oni su vam braća po bogohuljenju, isti ste samo oni ne slave veštičji koven, kao vi. Postoji samo jedna Crkva Božija. Sedi jedan

Lažnu nauku šire sledbenici Milertistkog crap-a. Ne Crkva nego čekaoci, bilo subotnji, bilo nedeljni. Sedi jedan

Tri jedinice, hmm. Upućuje se da ponovi prvi razred obdaništa....

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
nade nudite kult straha i klanjanje lažnom učenju. Sedi jedan

Opet projekcija.

JS? Nemojte tako, oni su vam braća po bogohuljenju, isti ste samo oni ne slave veštičji koven, kao vi. Postoji samo jedna Crkva Božija. Sedi jedan

Ovo je već ozbiljan problem.

Lažnu nauku šire sledbenici Milertistkog crap-a. Ne Crkva nego čekaoci, bilo subotnji, bilo nedeljni. Sedi jedan

Znači i kompleske ovdje rješavaš.

Tri jedinice, hmm. Upućuje se da ponovi prvi razred obdaništa....

Nekom ko je na formalnom nivou razmišljanja a odrastao je, teško objasniti da je na tom nivou.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A ti bi da se šuti o istini? Zašto ti smeta istina o vašem "adventističkom svecu", Martinu Lutheru?

Zato što tvoj posao kao Hrišćanna nije da napadaš druge, već da se boriš za svoje lično spasenje i da objavljuješ jevanđelje za spasenje drugih.

Ja tvrdim i svedočim "DA SU SVE ŠTO IZNOSIŠ TVOJE LIČNE LAŽI; IZVRTANJA, I MANIPULACIJE SKUVANE U TVOM UMU" a to smo dokazali iz mnošto ranijih iznesenih laži i izvrtanja.

SVE si lagao i izvrnuo i što se tiče Ellen White, i Adventista, pa i Lutera i protestanata.

Ko može da veruje takvom čoveku kome je metod svedočenja laž.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato što tvoj posao kao Hrišćanna nije da napadaš druge, već da se boriš za svoje lično spasenje i da objavljuješ jevanđelje za spasenje drugih.

Hoćeš reći, moj bi posao trebao biti objavljivanje Evanđelja, a tvoj je posao druge ljude zvjerima proglašavati i nazivati!?

Ja tvrdim i svedočim "DA SU SVE ŠTO IZNOSIŠ TVOJE LIČNE LAŽI; IZVRTANJA, I MANIPULACIJE SKUVANE U TVOM UMU" a to smo dokazali iz mnošto ranijih iznesenih laži i izvrtanja.

Ti tvrdiš? Ti koji druge ljude zvjerima nazivaš? Je li te Bog unajmio i nadahnuo da ljude zvijerima nazivaš?

SVE si lagao i izvrnuo i što se tiče Ellen White, i Adventista, pa i Lutera i protestanata.

Ko može da veruje takvom čoveku kome je metod svedočenja laž.

Ti si iznio jedan jedini argument protiv mojih tvrdnji i dokaza. Taj tvoj jedini argument glasi: Ti si Slape zvijer. I to ne obična zvijer, nego "zvijer ispunjena svakom zloćom, prljavštinom i legijom demona".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam pobio sve tvoje tvrdnje, laži, i izvrtanja, a moje reči upućene vama su upravo odraz vašeg pravog duhovnog i ljudskog stanja, i to su nažalost obeležja koja vas krase, a to vidimo sve vreme na ovim diskusijama.

Kad pokažete uljudnost i Hrišćansku ljubav, ja ću povući svoje reči.

Eto koliki si klevetnik, jer iznosiš samo ono što sam izneo protiv vas, a nisi pomenuo moje pohvale koje sam više puta uputio TomiD za principijalno i kulturno ponašanje, i ako je Pravoslavac.

Dakle, moje reči ostaju do popravka stanja.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Hoćeš reći, moj bi posao trebao biti objavljivanje Evanđelja, a tvoj je posao druge ljude zvjerima proglašavati i nazivati!?

Ti tvrdiš? Ti koji druge ljude zvjerima nazivaš? Je li te Bog unajmio i nadahnuo da ljude zvijerima nazivaš?

Ti si iznio jedan jedini argument protiv mojih tvrdnji i dokaza. Taj tvoj jedini argument glasi: Ti si Slape zvijer. I to ne obična zvijer, nego "zvijer ispunjena svakom zloćom, prljavštinom i legijom demona".

Ima nas najmanje dvojica Slape. I ako nas EGWisti takvima smatraju, to znači da smo na dobrom putu.

Kad pokažete uljudnost i Hrišćansku ljubav, ja ću povući svoje reči.

Hmmm, ako li se pod uljudnošću i Hrišćanskom ljubavlju podrazumeva da se pred vama udaramo u grudi i govorimo Mea Culpa, a sve što smo uradili je odbrana pravoverja, onda od toga nema ništa. Uostalom, vi i ne posedujete Hrišćasnku ljubav, o uljudnosti da i ne govorim.

Toma vam ne smeta, jer se ne suprotstavlja, stoički trpi sve salve vašeg "evangeliziranja". Možda bi smo i mi ostali trebali takoi, pa bi ste se vi (ovo nije persiranje, jer vas ima više) osećali sigurnijima u svom delovanju?

Nažalost, nismo svi kao Toma, tako da ili se pomirite sa time i prestanite da izazivate i vređate, da širite svoju doktrinu, pa ćemo i mi ostali prestati da iznosimo sve ono što vašu "veru" čini herezom, ili nastavite po starom, na šta ćemo i mi odgovoriti na isti način. Na vama EGWistima je. Nije na nama.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Hipotetski, ako bih ja tebe okarakterizirao kao zvijer ispunjenu legijom demona, bi li mi ti to uračunao u "uljudnost i kršćansku ljubav"?

Nemoj Slape, posle će pričati kako to jeste ljubav, jer oni navodno nama govore o našim greškama, i oni nas vole i žele da se mi spasemo. A kada mi to isto kažemo, mire je reciomo to mnogo puta napisao, ali onda to nije isto, jer mi njih ne volimo, i puni smo zla. A sve to samo zato što ne želimo da se pokorimo EGWizmu. Da prihvatimo laž i iskrivljavanje svega svetog, samo da bi smo navodno pokazali "Ljubav"?!

Od toga nema ništa. Sa herezama nema kompromisa. Ujedno, ako im je tolko stalo do Hrišćanske Ljubavi, neka je prvo traže od onih od kojih su se odvojili i koji o njihovom verovanju misle čak mnogo gore od nas koje ovde prozivaju i nazivaju svakojakim imenima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hipotetski, ako bih ja tebe okarakterizirao kao zvijer ispunjenu legijom demona, bi li mi ti to uračunao u "uljudnost i kršćansku ljubav"?

Bi ako bi to stvarno bilo odraz ljubavi i staranja za moje spasenje, i ako bi to bilo istina i ja u sebi spoznao te osobine za koje bi bio ukoren od savesti i pozvan da se pokajem pozvan od onoga koji mi je na te grehe ukazao.

Ali pošto u meni tih greha i slabosti nema, onda i onaj koji bi mi na to ukazao ne bi mogao u meni pokrenuti nikakvu reakciju pokajanja ili probuđenja savesti, jer je moja savest mirna u Gospodu onako kako mi on svedoči, i on bi me sam ukorio za određene reči ili postupke kada bi kojim slučajem grešio.

Natrag