Oholost i Sektaštvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Slape, najveći greh koji oni čine ovakvim lupetanjima i izvrtanijima je to što sebe grade Bogom.

Opet projektuješ sebe, jer vi stalno pitate svoje srce šta se vama sviđa, a ne šta se Bogu sviđa.

Fariseji su Isusa napadali jer su tvrdoglavo odbijali da prepoznaju ko se pred njima nalazi.

Fariseji su bili zvanična crkva kao i vi danas, a Solomon reče da se ništa ne mijenja nego sve ostaje isto.

Shvataš li šta znači ovo njihovo nazivanje Farisejima svakoga ko ne prihvata EGWistička lupetanja?

A da li ti shvataš da Biblija tako govori.

Veruju da Bog govori kroz njih.

A ti ne vejruješ nego da kroz tebe govori demon.

A od toga od verovanja da su oni Bog, je mali korak.

To je vaš duh kroz obožavanje svetaca, dakle mrtvih ljudi, kulta pape i vladika.

Po Starom Zavetu, koji je njima važniji od Novog, zaslužuju kamenovanje.

Pa i NZ to govori, da je plata za grijeh smrt. U ovo kopiram obavezno.

Tačka. Kao grešan čovek, opraštam im uvrede, ismevanja, sve, ali ovo im čovek ne može oprostiti. Jer uvrede koje ovim upućuju nisu uvrede ljudima, nego Bogu.

Lažno opraštanje jer ćeš opet nastaviti po svom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Opet projektuješ sebe, jer vi stalno pitate svoje srce šta se vama sviđa, a ne šta se Bogu sviđa.

A sviđa li se Bogu da vas vaša proročica pouči kako je alkoholno piće "usmrđeli sok" i kako je ono potpuno jednako sadržaju debelog crijeva, a da ona sama topiće konzumira.

Također, sviđa li se Bogu da vas vaša proročica nahuška da je branite i lažete kako nije putovala na Jupiter i Saturn, a onda njezin muž prizna da je ipak tamo bila.

I na koncu, sviđa li se vama, kako vi podnosite da vas vaša proročica pravi idiotima.

Hitler Mesija

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa i NZ to govori, da je plata za grijeh smrt. U ovo kopiram obavezno.

Ko šta radi, njih dvojica samo kopiraju i kopiraju i kopiraju. I izazivaju. Đavolsko ruganje, narcisoidnih kvazi doktora i "prosvetitelja"....

A sviđa li se Bogu da vas vaša proročica pouči kako je alkoholno piće "usmrđeli sok" i kako je ono potpuno jednako sadržaju debelog crijeva, a da ona sama topiće konzumira.

Također, sviđa li se Bogu da vas vaša proročica nahuška da je branite i lažete kako nije putovala na Jupiter i Saturn, a onda njezin muž prizna da je ipak tamo bila.

I na koncu, sviđa li se vama, kako vi podnosite da vas vaša proročica pravi idiotima.

Hitler Mesija
Slape, ne pravi ih idiotima "proročica", nego se oni sami takvima prikazuju, demon im samo citira pisma.

Ne znaš ko je gori, taj demon, ili "razočarani" pravoslavac, katolik, ateista koji se uhvatio EGWizma i čeka da mu Mojsijev zakon otključa odškrinuta vrata. Ne znaš ko je gori, demon ili neo judaizatori bez obrezanja, kojima pravednost čuči u suboti. Ne znaš ko je gori. Jer su jedno te isto.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ko šta radi, njih dvojica samo kopiraju i kopiraju i kopiraju. I izazivaju. Đavolsko ruganje, narcisoidnih kvazi doktora i "prosvetitelja"....

Naravno, vaše besmislice trebaju da vide i drugi. Odmah popoljuvavaš sagovornika jer nemaš arg.

Ne znaš ko je gori, taj demon, ili "razočarani" pravoslavac, katolik, ateista koji se uhvatio EGWizma i čeka da mu Mojsijev zakon otključa odškrinuta vrata. Ne znaš ko je gori, demon ili neo judaizatori bez obrezanja, kojima pravednost čuči u suboti. Ne znaš ko je gori. Jer su jedno te isto.

Isti arg. kao i kod fariseja.

Parava oholost i sektaštvo od Biblije.

Nisam ti ja kriv što sve radiš suprotno od BIblije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Da vidimo šta kaže Ellen White o tome:

Tijekom protekle godine dana gospođa White je, u tri ili četiri navrata, osjećala veliki umor i slabosti u jutarnjim satima. Jedan takav slučaj bio je u vrijeme sazivanja skupštine u Johnstown-u, Wisconsin. Kako bi ublažila te mučne slabosti ona je odmah nakon ustajanja uzimala jedno jaje s malo čistog domaćeg vina, možda jednu žlicu, i ona je smatrala da to nema nikakve veze s uzimanjem opojnih sredstava, o čemu ona govori u svojim spisima. Tijekom protekle godine dana ona je uzela možda jedan "pint" vina. Samo u ekstremnim slučajevima može se opravdati uporaba vina, a onda neka to bude "malo vina", za blago stimuliranje onima koji su u stanju klonulosti. (James White; Advent Review and Sabbath Herald 17. ožujak 1868. god.)

Dakle, ovde vidimo još jedan primer Stvarnoslapovog laganja, jer on je napisao da je Ellen White "PILA VINO" a iz priloženog teksta vidimo da je uzimala samo jednu kašiku ujutru zbog slabosti.

Što se tiče tekstova koji govore o tome "da je Ellen White videla ljude na Jupiteru i Saturnu, problem je u tome što protivnici ne daju ni jedan dokaz da je Ellen White pisala da su te planete bile Jupiter i Saturn jer nisu, već je Bog pokazao neke planete u kosmosu na kojima žive ljudi koji nikada nisu pali u greh.

To, da je ona pisala o Jupiteru i Saturnu su kasnije predpostavljali oni koji su čitali njene spise, i to u vremenu kada se skoro ništa nije znalo o tim planetama.

Dakle, Stvarnoslapov pokušaj je i ovog puta pao u vodu.

Da vidimo čiji:

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zajedno to ide. Pristati uz proročicu koja je govorila u drskosti, ne može drugačije ni završiti.

Tačno tako. A odatle, put vodi ili u totalni slom, ili pravo u ateizam. Preterana pismolatrija, još ako je začinjena lažnim "vesnicima" i njihovim "otkrivenjima i tumačenjima" vodi takođe u ateizam. I to nije slučaj samo kod Hrišćana, tačnije "Hrišćana", nego i kod Hebreja - Židova, primer Baruh Spinoza.

Posmatrajući način na koji oni, protestanti tretiraju pismo, i koliku važnost pridaju Starom Zavjetu, tumačeći ga ne kao proročanstvo o Isusu, nego bukvalistički, dolazo sam na pomisao, pomalo heretičku da je Markion možda ipak bio u pravu. Da nije bilo Crkve, i Svetih Otaca, Markion bi i uspeo u svojim idejama. Bibliju u ovakvom obliku oni koji sebi pripisuju "biblijsko pravoverje" i koriste istu da bi ljude držali mentalnim robovima, duguju Crkvi. Da Crkve nije bilo, da nije bilo vođstva Duha Svetoga, sve što bi samozaljubljeni protestanti imali, bio bi Novi Zavjet, ako bi i njega imali, jer sudeći po njihovoj "teologiji" sakupili su sve hereze i apostaze na jedno mesto i napravili otrovnu mešavinu. Šta im je cilj? Niko to ne može sa sigurnošću da kaže, ali čini se, jer takva im je, barem kod ovih koji ovde na forumu "evangeliziraju" "teologija", da im je cilj da Bogu otmu ono što Njemu pripada. Da otmu duše. Negirajući dušu, svode čoveka na corpse, na telo, na lešinu. A đavo to i želi. Želi da se mi sami odreknemo otkupljenja, i svojih duša, da postanemo roboti od krvi i mesa, sluge svojih nagona. I sve će učiniti da to postigne, lagaće, krašće, izazivati, umiljavati se, citirati i koristiti Bibliju, iskrivljavajući je, dopunjavajući je svojim idejama. (To je EGW i radila, negiranje pakla kao koncepta, nastalo je jer je ona "osećala" da je to loše. Dvolična žena kojoj je smetao pakao, ali joj nije smetalo da Boga predstavi kao zakeralo koje svoju decu kažnjava jer su jeli meso, svinjetinu, nisu se krstili kod njenih službenika, i nisu "posmatrali" jer observed to i znači na engleskom Shabat, i nisu se uzdržavali od kafe, alkohola, sporta, muzike, likovnih umetnosti, literature, žene nisu svojim muževima uskraćivale vođenje ljubavi...) Da li je to Bog koga zovemo Ocem? Ili je to Bog kakvim ga predstavlja pali serafim? Pre će biti ovo drugo.

Njihovo banalizovanje i skriptulatrija doveli su do toga da se pojavljuju knjige u kojima se Biblija tretira kao nešto što nije sveto, verovanja se ismevaju.

No ni to im nije dovoljno, oni Svesilnog tretiraju paganski. Daj mu da bi ti dao. Jer kod pagana je žrtovanje i bilo uslov da se "bog" umilostivi. Sva pravila koja ovi papagajski ponavljaju, nisu ništa drugo do paganizacija Boga, koji im na to poručuje:
Za bogoslužje »u duhu i istini«
Psalam.Asafov.

Bog nad bogovima, YHWH, govori i zove zemlju
od izlaza sunčeva do zalaza.
2Sa Siona predivnog Bog zablista:
3Bog naš dolazi i ne šuti.
Pred njim ide oganj što proždire,
oko njega silna bjesni oluja.
4On zove nebesa odozgo i zemlju
da sudi narodu svojemu:

5»Saberite mi sve pobožnike
koji žrtvom savez sa mnom sklopiše!«
6Nebesa objavljuju pravednost njegovu:
on je Bog sudac!

7»Slušaj, narode moj, ja ću govoriti,
o Izraele, svjedočit ću protiv tebe:
ja, Bog – Bog tvoj!

8Ne korim te zbog žrtava tvojih –
paljenice su tvoje svagda preda mnom.
9Neću od doma tvog uzet junca,
ni jaraca iz tvojih torova:

10ta moje su sve životinje šumske,
tisuće zvjeradi u gorama mojim.
11Znam sve ptice nebeske,
moje je sve što se miče u poljima.

12Kad bih ogladnio, ne bih ti rekao,
jer moja je zemlja i sve što je ispunja.
13Zar da ja jedem meso bikova
ili da pijem krv jaraca?

14Prinesi Bogu žrtvu zahvalnu,
ispuni Višnjemu zavjete svoje!
15I zazovi me u dan tjeskobe:
oslobodit ću te, a ti ćeš me slaviti.«

16A grešniku Bog progovara:
»Što tumačiš naredbe moje,
što mećeš u usta Savez moj?
17Ti, komu stega ne prija,
te riječi moje iza leđa bacaš?

18Kad tata vidiš, s njime se bratimiš
i družiš se s preljubnicima.
19Svoja si usta predao pakosti,
a jezik ti plete prijevare.

20U društvu na brata govoriš
i kaljaš sina matere svoje.
21Sve si to činio, a ja da šutim?
Zar misliš da sam ja tebi sličan?
Pokarat ću te i stavit ću ti sve to pred oči.

22Shvatite ovo svi vi koji Boga zaboraviste,
da vas ne pograbim i nitko vas spasiti neće.
23Pravo me štuje onaj koji prinosi žrtvu zahvalnu:
i onomu koji hodi stazama pravim –
njemu ću pokazati spasenje svoje.«

Isto ovo govori i David u psalmu 51
"18Žrtve ti se ne mile,
kad bih dao paljenicu, ti je ne bi primio.
19Žrtva Bogu duh je raskajan,
srce raskajano, ponizno, Bože, nećeš prezreti."

Gde su ovde subote, uzdržavanje od kafe, alkohola? Nema ih.

Žrtva zahvalna je onaj sakrament koji EGWisti pljuju nazivajući ga "kanibalizmom". Sam naziv tog sakramenta to i govori. Euharistija - Zahvalnica. Odškrinuta ili zalupljena vrata, oreol oko četvrte zapovesti, izmišljeni propisi o kafi, alkoholu, svim ostalim mesima, sportu, bračnom seksu, sve to je plod uma EGW. I nije to drskost, nego nešto mnogo opasnije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Ne sudite da vam se ne sudi, jer kakvim sudom sudite onakvim će vam se suditi" kaže Hristos.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisi shvatio poentu. Ovdje nam pričate o vjeri, a kuće vam gore na sve strane.

Gorele su kuce Hriscana u 1.veku, ubijali su ih i razapinjali. Dakle ti ne da ne razumes da satana progoni svete, nego namerno hoces da izvrnes i pripises ta zlodela Bogu!

E to nije isto, UPC je dobila isti status kao i vi.

Zasto izmisljas? Autokefalnost moze da pruzi samo ona crkva od koje se doticna odvaja, a to je Ruska Pravoslavna Crkva i nijedna druga. Ovo sto se radi je krsenje kanona!

Tako ne moze ni CPC da dobije autokefalnpst ako joj mi ne damo. Dakle, za to nije zaduzena Ruska Pravoslavna Crkva ili Vaseljenski Patrijarh, nego Srpska Pravoslavna Crkva! Zato i dan danas nemaju svoju crkvu!

To sto se ovamo radi je nasilje a umesanost politike niko i ne porice. Covek dokazano radi za CIA-u i sluzi prozapadnim interesima! Dakle, ovde se radi o razbijanju crkve iznutra, a ti se tome radujes!

To je kao kada bi se ja radovao da vas razbijaju jezuiti iznutra (iako to nije istina), ja se tome ipak ne radujem. Ali to je tvoj duh zlobe sto ti uzivas u tome!

To ne može biti isti smisao za vas i za nas, jer vi ste prešli sa riječi na djela tačnije puške.

Tvoj Luter je u startu nametao evandjelje macem, izjavio da se "evandjelje treba nametnuti i macem". Ubijao je katolike, anabaptiste bicevao, jevreje proterivao.. Pa nije ni cudo sto je hitler u njemu nasao inspiraciju za svoja zlodela i proterivanje jevreja. Vas otac vere Martin Luter je inspiracija za ubistva, a nama pricas nesto!

Treba da te je sram!

Natrag