- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Ne pričam ja o 1844 godini, već o rasponu 483-490 dana tj. od 27-34n.e. Da li ti ove godine nešto znače? Da li ti ispovedaš Mesiju koji je živeo u ovom dobu i raspet ili ispovedaš nekog Mesiju koji je živeo u 535p.n.e ili 516 pn.e ili 458/7 p.n.e? Ili nekog za 15000000godina kako si ti naveo?
Kog Mesiju ispovedaš? Ja ovog koji je "utvrdio sveti zavet" za 7 dana (godina) i pomazan 27.n.e a dao svoj život za nas u 30/31 n.e. Dakle imaš li sada predstavu o čemui govorim. Danilovo svedočanstvo za Mesiju je neoborivo. I nije mi jasno kao neki beže od ovog svedočanstva.
Ja verujem da je i tvoj Mesija isti kao i moj. Ali onda kako ćemo sa Danilom? O kom on Mesiji govori po tvom tumačenju?
Ja ispovedam veru u samo jednog spasitelja, onog koji je Isaiji rekao: "Oglasite, i dovedite, neka većaju zajedno: ko je to od starine kazao? Ko je javio još onda? Nisam li ja, Gospod? Nema osim mene drugog Boga, nema Boga pravednog i Spasitelja drugog osim mene.." Njega ispovedam. Onoga KOJI JESTE, OCA I SINA I DUHA. Nema drugog mesije.
Danilovo svedočanstvo jeste noeborivo, ali je i te kako oboriv datum. Jer, Isusa vidite kao pomazanika, a Bog kaže kroz usta Isaije: "Ovako govori Gospod pomazaniku svom Kiru, koga držim za desnicu, da oborim pred njim narode i careve raspašem, da se otvaraju vrata pred njim i da ne budu vrata zatvorena:"
Tačnije: "Ovako govori Adonai mesiji svom Kiru, koga držim za desnicu, da oborim pred njim narode i careve raspašem, da se otvaraju vrata pred njim i da ne budu vrata zatvorena:"
O kome dakle govori Daniel za 2300 dana (svitanja i sumraka) što je tačno oko 7 godina? O Kiru ili o Emanuelu - Yahoshui? Na osnovu čega je izraćunato da je Marija Magdalena pomazala Isusa 27 godine naše ere? Gde to u pismu piše? Gde piše te i te godine cezara tog i tog, pomaza pred učenicima Marija Magdalena (i to je upitno, radi se o bludnici koju Isus spasava od Mojsijevim zakonom nadahnutih nazoreja koji su hteli da je kamenuju, a ona nigde nije imenovana, i ime se izvlači po predanju). Kako to da se prvo doslovno tumači da se radi o danima, a onda se tumači da se radi o godinama? Po čemu, kada pismo to nigde ne kaže.