Oholost i Sektaštvo

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
"narod vodjvodin" ili "narod jednog kneza" u drugom prevodu nije Isusov narod već se misli na Rimljane. Oni razaraaju grad i svetinju. Već sam se dotakao tog segmenta u razgovoru sa Slapom. U Danilovom proroštvu 9.25-27 se neizmenično prepliću neprijatelji Božijeg naroda tj. pomenuti pustošnik i obećanje o Mesiji. Mesija je "pomazan", sklapa "sveti savez" i biva pogubljen dok pustošnik razara Jerusalim. Posebno je važno zato videti u Danilu 11.28.30.32 ko skapa svati savez(zavet) a ko je protivnik saveza. Pustošnik iz Danila 11-Antioh Epifan je protivnik saveza a taj savez je pomenut i u Danilu 9,25-27. Dakle, narod vojvodin su Rimljani i oni su neprijatelji naroda Božijeg te razaranje Jerusalima se njima pripisuje. Dok Mesija "sklapa savez" sa mnogima za nedleju dana.

Pozdrav.
Dobro verovatno si u pravu..
Uh jedva se snadjoh kako da promenim temu u belu :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dobro verovatno si u pravu..
Uh jedva se snadjoh kako da promenim temu u belu :)

Hvala brate Mire000. Zaista pogledaj i uporedi i slobodno iznesi i drugačije..samo proučavamo zajedno. To je nešto što treba da težimo. Osude neka ostavimo Gospodu koji sudi srca.

Da slažem se i ja sa ostalima..ne mogu da se naviknem na novu podlgu. Ne znam da li će uredništvo vratiti stari "sjaj" i belu podlogu. Nekako se osećam svoj na svome sa starom podlogom.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jure, sjajno. Znači Mire je uspeo...nisam to video. Super, sadaću i ja. Pozdrav.
Odaberes dole na SF Sky.

Da, slazem se da nam svima treba biti teznja da u razgovoru saznamo istinu, i onda bi razgovor bio normalan i bez ikakve tenzije.

Ali, problem nekih je sto misle da su istinu spoznalii i da vise nista ne treba da nauce. To je fanatizam, gordost, ponos i sujeta (kao sto tema i kaze). A to je ono sto je Hristos osudjivao, imamo osudu u bibliji: "govoris bogat sam i obogatio sam se i nista vise;ne potrebujem, a ne znas da si nevoljan i siromah i slep i go"!

Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odaberes dole na SF Sky.

Da, slazem se da nam svima treba biti teznja da u razgovoru saznamo istinu, i onda bi razgovor bio normalan i bez ikakve tenzije.

Ali, problem nekih je sto misle da su istinu spoznalii i da vise nista ne treba da nauce. To je fanatizam, gordost, ponos i sujeta (kao sto tema i kaze). A to je ono sto je Hristos osudjivao, imamo osudu u bibliji: "govoris bogat sam i obogatio sam se i nista vise;ne potrebujem, a ne znas da si nevoljan i siromah i slep i go"!

Pozdrav.

Slažem se u potpunosti. Nesme biti gordosti u pisanju i odgovrima ma koliko mislio da sam ja ušravu a drugi ne. Složili se ne složili moramo poštovati stav drugoga. I moramo imati na umu da iako se meni činilo da iznosim učenje Pisma da nekada treba da pustim drugoga da ostane u svom uverenju jer ne može možda odmah neko da uvidi i treba vreme pa ako je iskren vremenom će shvatiti. Očekivati odmah i sad da neko sve prihvati ma koliko bio upravu zaista nije realno. To je proces, to je posao Duha Svetoga koji deluje postepeno i postupno i niakkve naše reči i ubedljiv nastup ne može da zameni to delovanje Duha. Zato iznosimo istine i svoje shvatanje a onda prepustimo Duhu da deluje.

Hvala Mire za savet u vezi foruma.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako ces ove reci primeniti na Mesiju: "narod ce vojvodin doci i razoriti grad i svetnju"?

Da li to Hristov narod razara Jerusalim i Svetinju???

"narod vodjvodin" ili "narod jednog kneza" u drugom prevodu nije Isusov narod već se misli na Rimljane. Oni razaraaju grad i svetinju. Već sam se dotakao tog segmenta u razgovoru sa Slapom. U Danilovom proroštvu 9.25-27 se neizmenično prepliću neprijatelji Božijeg naroda tj. pomenuti pustošnik i obećanje o Mesiji.

Dn 9,23-24: Pazi dobro na riječ, razumij viđenje" "Sedamdeset je sedmica određeno tvom narodu i tvom svetom gradu da se dokrajči opačina

Dn 9,25: Znaj i razumij: Od časa kad izađe riječ 'Neka se vrate i neka opet sagrade Jeruzalem' pa do Kneza Pomazanika: sedam sedmica, a onda šezdeset i dvije sedmice, i bit će opet sagrađeni trg i opkop, i to u teško vrijeme.

Vidjesmo što se događa u 69 sedmica (7 sedmica + 62 sedmice). Pogledajmo sada što se još ima dogoditi u sedamdesetoj sedmici:

Dn 9,26-27: A poslije šezdeset i dvije sedmice bit će Pomazanik pogubljen, ali ne za sebe. Narod jednog kneza koji će doći razorit će Grad i Svetište: svršetak im je u propasti, a do svršetka rat i određena pustošenja. I sklopit će savez s mnogima za jednu sedmicu: a u polovici sedmice prestat će žrtva i prinos: na vrhu Hrama bit će grozota pustoši sve do svršetka, dok se određeno pustošenje ne obori na pustošnika."

Ostavimo potpuno po strani tko je tko i tko što čini u gornjem Danijelovu tekstu. Konstatirajmo samo notorne činjenice koje nalazimo u tekstu.

1. U sedamdesetoj sedmici bit će pogubljen Pomazanik.

2. U sedamdesetoj sedmici doći će narod jednog kneza koji će razorit Grad i Svetište.

3. U sedamdesetoj sedmici "netko" će sklopiti savez s mnogima.

4. U polovici sedamdesete sedmice prestat će žrtva i prinos.

5. U polovici sedamdesete sedmice na vrhu Hrama bit će grozota pustoši.
----------------------------------------------------------------------------------

Jovane, po tvom tumačenju "sedamdeset sedmica" i "2300 dana", zapravo po tumačenju i računici William-a Miller-a koje su Adventisti sedmog dana preuzeli od Millera, u sedamdesetoj sedmici događju se i pogubljenje Pomazanika i razorenje Grada i Svetišta. U pogubljenju Pomazanika prepoznaješ Kristovo pogubljenje, a razaranje Grada i Svetišta pripisuješ Rimljanima iz 70. godine. Kako!?!?!? Kako dva događaja, vremenski udaljena 40 godina smjestiti u istih 7 godina (sedamdesetu sedmicu)?

Evo Jovane, objasni ovdje svima kako si to uspio "zipati" ovih 40 u samo 7 godina. Molim te, nemoj "pendrečiti Bibliju" i tjerati je da prizna ono što u njoj ne piše. Vidi još jednom kako Biblija jasno govori i nabraja što se sve događa u sedamdesetoj sedmici:

Dn 9,26-27: A poslije šezdeset i dvije sedmice bit će Pomazanik pogubljen, ali ne za sebe. Narod jednog kneza koji će doći razorit će Grad i Svetište: svršetak im je u propasti, a do svršetka rat i određena pustošenja. I sklopit će savez s mnogima za jednu sedmicu: a u polovici sedmice prestat će žrtva i prinos: na vrhu Hrama bit će grozota pustoši sve do svršetka, dok se određeno pustošenje ne obori na pustošnika."

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo najbolje pokazuje oholost sektaša, a oholost rađa ovakvu drskost. Zašto bi bilo kome bilo zabranjeno osvrnuti se na bilo čiji post?

Nije to oholost i drskost, već je upravo suprotno, da to postoji kod vas, i to pokazujete skoro u svakom komentaru, a u odnosu na moju opasku "NIJE KULTURNO MEŠATI SE U TUĐI RAZGOVOR" to bi trebalo da se zna.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, po tvom tumačenju "sedamdeset sedmica" i "2300 dana", zapravo po tumačenju i računici William-a Miller-a koje su Adventisti sedmog dana preuzeli od Millera, u sedamdesetoj sedmici događju se i pogubljenje Pomazanika i razorenje Grada i Svetišta. U pogubljenju Pomazanika prepoznaješ Kristovo pogubljenje, a razaranje Grada i Svetišta pripisuješ Rimljanima iz 70. godine. Kako!?!?!? Kako dva događaja, vremenski udaljena 40 godina smjestiti u istih 7 godina (sedamdesetu sedmicu)?

Evo Jovane, objasni ovdje svima kako si to uspio "zipati" ovih 40 u samo 7 godina. Molim te, nemoj "pendrečiti Bibliju" i tjerati je da prizna ono što u njoj ne piše. Vidi još jednom kako Biblija jasno govori i nabraja što se sve događa u sedamdesetoj sedmici:

Slape ja sam to objasnio. Zaista sam to objasnio nego je stvar u tome što je tebi u fokusu tada bio neki drugi detalj oko koga si se sporio pa si prevideo ovo.

Ja sam objasnio i biblijskim stihim potvrdio da "razaranje Jerusalima" ne spada u 70 sedmica. Evo pročitaj šta spada u 70 nedelja, pogledaj stih koji si sam naveo:"
Pazi dobro na riječ, razumij viđenje" "Sedamdeset je sedmica određeno tvom narodu i tvom svetom gradu da se dokrajči opačina
s tim što sad tek videh da si preskočio upravo bitan detalj u citranju ovog stiha(zašto ne znam) ali evo nastavak stiha 24 u vezi 70 sedmica:"da se stavi pečat grijehu, da se zadovolji za bezakonje, da se uvede vječna pravednost, da se stavi pečat viđenju i prorocima, da se pomaže Sveti nad svetima",Dainijel 9,24. Dakle vidiš šta si preskočio da navedeš a to što si preskočio je upravo bitno. Posle kažeš ja "pendrečim" Bibliju:). Evo ovo si preskočio.

Sada bih te zamolio, pogledaj šta se sve odnosi na 70 sedmica...vidiš da se ne pominje razaranje Jerusalima niti pustošenje. Zato se i ne može staviti taj događaj u 70 sedmica već on izlazi iz okvira toga. I to razaranje jeste posledica Jevrejskog odbijanja Mesije i odbacivanja da se uspostavi pravda kako kaže Pismo.

Dakle, evo ovo objašnjavam po drugi put. Ali nije problem.

A sad Slape možemo li svi čuti tvoje mišljenje..kako ti tumačiš ove delove Danila 9,24-27. Ako ne zbog mene a ono zbog drugih na forumu koji su tebi bliskiji po verovanju. Oni bi najpre voleli čuti tvoje mišljenje jer imaju poverenje u tebe kao teologa da imaš neko objašnjenje. Napominjem, da neću imati potrebu da osporavam ga..možemo razmeniti mišljenje da li smatram to logičnim ili ne ali ne i da to napadam bepoštedno. Ja to sigurno neću, uveram te. A i pozivam i ostale koji imaju verovanje slično mom da to ne čine.

Samo bismo te zamolili da ti izneseš svoje

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja sam objasnio i biblijskim stihim potvrdio da "razaranje Jerusalima" ne spada u 70 sedmica. Evo pročitaj šta spada u 70 nedelja, pogledaj stih koji si sam naveo:" s tim što sad tek videh da si preskočio upravo bitan detalj u citranju ovog stiha(zašto ne znam) ali evo nastavak stiha 24 u vezi 70 sedmica:"da se stavi pečat grijehu, da se zadovolji za bezakonje, da se uvede vječna pravednost, da se stavi pečat viđenju i prorocima, da se pomaže Sveti nad svetima",Dainijel 9,24. Dakle vidiš šta si preskočio da navedeš a to što si preskočio je upravo bitno. Posle kažeš ja "pendrečim" Bibliju:). Evo ovo si preskočio.

Nisam Jovane, nisam preskočio. :) Evo ti: https://serbianforum.org/threads/sola-scriptura-da-li-je-dovoljno.712757/post-2305868

Natrag