Odakle nedelja u kršćanstvu ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

O kakvih to tri Boga govori Laodikeja ja neznam,Bog je trojstvo u smislu (OBLIKA) u kom se predstavlja ljudima kao (ELOHIM) no nikako da je jedan Bog postao tri Boga,posebne tri licnosti sto neodgovara reci (IPOSTAS)

NEZNAM ODAKLE LAODIKEJA CRPE TAKVE NAUKE !PA CAK I PRAVOSLAVCE STAVLJA U SLEPU ULICU.
.

Gero, znaci ti verujes da je Bog uzimao razlicita oblicja tokom Istorije, Isusa Hrista i Svetog Duha, a da Isus i Sveti Duh nisu zasebne licnosti u odnosu na Boga.

Kome se onda Isus moli u Getcimantskom vrtu pre svoje smrti na krstu, ili sa kime Isus razgovara kada kaze "OCE PROSLAVI IME SVOJE, I U TAJ CAS DODJE GLAS SA NEBA `I PROSLAVIO SAM I OPET CU PROSLAVITI"

Ako je Bog u oblicju Svetoga Duha prisutan sada na zemlji po Isusovim recima, ko je onda u svetinji nad svetinjama kao posrednik, itd?

Molim odgovor

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gero, znaci ti verujes da je Bog uzimao razlicita oblicja tokom Istorije, Isusa Hrista i Svetog Duha, a da Isus i Sveti Duh nisu zasebne licnosti u odnosu na Boga.

Kome se onda Isus moli u Getcimantskom vrtu pre svoje smrti na krstu, ili sa kime Isus razgovara kada kaze "OCE PROSLAVI IME SVOJE, I U TAJ CAS DODJE GLAS SA NEBA `I PROSLAVIO SAM I OPET CU PROSLAVITI"

Ako je Bog u oblicju Svetoga Duha prisutan sada na zemlji po Isusovim recima, ko je onda u svetinji nad svetinjama kao posrednik, itd?

Molim odgovor

Ja samo hocu da mi objasnis prvu zapoved i nista vise,a kako ces neznam???

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja samo hocu da mi objasnis prvu zapoved i nista vise,a kako ces neznam???

Pozdrav od Gere.

Gero, ti verujes u biblijko ucenje o trojedinom Bogu i to znam iz tvojih ranijih komentara, nijanse su mozda u shvatanju tog Boga.
Ja verujem da su to tri licnosti koje deluju kao jedan Bog.

Druga zapovest govori o zabrani mnogobostva u odnosu na njega kao takvog.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gero, ti verujes u biblijko ucenje o trojedinom Bogu i to znam iz tvojih ranijih komentara, nijanse su mozda u shvatanju tog Boga.
Ja verujem da su to tri licnosti koje deluju kao jedan Bog.

Druga zapovest govori o zabrani mnogobostva u odnosu na njega kao takvog.
Da bilo je i takvih komentara!dok nisam i sam shvatio neke stvari:Kao prvo Isus izjavljuje (Ja i otac smo jedno filipu!Ko vide Mene vide i Oca!Pa zasto Me onda pitas gde je Otac Filipe!?Kao sto je poznato Sv Duh i niko vise se ovaplotio kroz Mariju,a Bog je Duh!?ali daleko si ti od tog shvatanja)
A takodje proanaliziraj (Jovan 1:1-14)pa mi objasni dali tamo ima tri Boga ili jedan jedini?u delima apostolskim jasno kaze da je Isus ta stena koja ih je provela kroz more!!!a i sam si JS-ma postavio shemu imena Bozjega da je Isus jedan i jedini Bog zar ne?

Tako da jos mi nisi objasnio zasto krsis 1-2 zapovest,a postujes 4????

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
30.01.2013
Poruka
3
molim vas navedite mi gde se tacno navode u bibliji stihovi o kojim govorite, " A U PRVI DAN NEDELJE " ne zamjerite sta vi mislite da ovo nedelja znaci... prvi dan je nedelja a 7 subota sami ste sebe u yamku uhvatili .. i jos nesto proverite u novom zavetu kojeg je dana isus vaskrsao i sta mislite zasto nije u subotu u sve 4 jevanjdjela imate taj dogadjaj i potanko objasnjen zasto i kad je isus vaskrsao .... kada detaljno proucite teme sa razumevanjom i zivom verom u BOGA naravno molite se za silu duha svetoga .. samo vam on moze otvoriti oci jer na pocetku u jovanovoj poslanici BOG objasnjava sta je to rec BOG OTAC, BOG SIN i Duh sveti ... Trazite blagoslov boziji jer ovo nije nauka vec ziva vjera zanemarite ostale knjige jer gospod je ostavio prokletstva ko doda i oduzme iz knjige jagnjetove .... djavo nas kusa kad mislite da ste u znanju najblizi BOGU tada ste mu najdalji... UZ postovanje i blagoslove kroz ime Isusa Hrista. U IME SVETOG TROJSTVA .... ZELIM VAM da upoznate GOSPODA i razumete BOZIJU ljubav milost pravdu----

u nedelju je vaskrsao da ... a zasto nije u subotu sta mislis jer gospod i sam postuje svoj zakon irece da u sedmi dan pocinu od svih dela svojih... postujemo mi za razliku od nekih svaki dan bozije milosti ... razumem vasu revnost ortodoxnom hriscanstvu ali na zalost to vas nece spasiti osim milost sto ne znate pa lupate ....ali nek vam to dragi bog objasni ja te mogu samo uputiti jevanjdjelje po luci.... gl.23.56- STIH - VRATIVSI SE PAK PRIPRAVISE MIRISE I MIRO I U SUBOTU DAKLE OSTASE NA MIRU PO ZAKONU-citaj dalje luka gl.24 1 stih a slobodno ,mozes i da nastavis... :)

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega, nema otodoksno kršćanstvo, kršćanin ili jesi ili nisi
u kršćanstvu nema filozofije

čitaj Evanđelje Marko 16:1
pročitaj 5x ako treba

04odog5yvqyj3ahnuk.png

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.01.2013
Poruka
3
kralju jedini dokument koji nikad niko nece moci da promeni vec je vekovima takav je biblija ... jer bog to ne bi dozvolio a sad i ja bih mogla svoju knjigu da napisem npr. kako su srbi boziji narod.... a to je sranje u boji ja u tu pricu ne ulazim politicki za mene vera nije religija vec VERA ZIVA .... A ne neko tamo nacionalno misljenje... i pricine price

Član
Učlanjen(a)
30.01.2013
Poruka
3
molim te izvini ali glupo mi je da se sa jednom ne inteligentnom osobom raspravljam ... jos jednom si sam sebe u zamku uhvatio ... bas u tom jevandjelju po marku bas ti stihovi da ti objasnim sta govore posto vidim da sam ne umes ; posto je prosla subota -dan od odmora- sedmi u nedelji po redu koji je bog odredio ,kojeg su svi odmarali od svih djela svojih jer Bog odredi zakon..za subotu....znaci posle toga posle zavrsetka subote ... odose i kupise mirise i dodjose da pomazu isusa i vrlo rano u prvi dan nedeljni tj. nedelju jer nedelja je posle subote a ovde se naglasava u prvi dan nedeljni ... dodjose na grob .... ..i vidjese da isus nije tu... znaci da sumiramo nedelja ili sedmica ima 7 dana kako je nedelja prvi znaci da je subota sedmi ..... ili si ti glup ili hoces da kazes da isus nigde nije rekao da se slavi dan nedelja nego subota ali vi hocete da slavite vaskrsenje hristovo sto je naravno lijepo ali bog je odredio dan za odmor a to je subota ali lijepo je sto taj divni cin zelite da slavite .....

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
kralju jedini dokument koji nikad niko nece moci da promeni vec je vekovima takav je biblija ... jer bog to ne bi dozvolio a sad i ja bih mogla svoju knjigu da napisem npr. kako su srbi boziji narod.... a to je sranje u boji ja u tu pricu ne ulazim politicki za mene vera nije religija vec VERA ZIVA .... A ne neko tamo nacionalno misljenje... i pricine price

Svaka tvar koja pise Bog malim slovom je vec osudjena!

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da bilo je i takvih komentara!dok nisam i sam shvatio neke stvari:Kao prvo Isus izjavljuje (Ja i otac smo jedno filipu!Ko vide Mene vide i Oca!Pa zasto Me onda pitas gde je Otac Filipe!?Kao sto je poznato Sv Duh i niko vise se ovaplotio kroz Mariju,a Bog je Duh!?ali daleko si ti od tog shvatanja)
A takodje proanaliziraj (Jovan 1:1-14)pa mi objasni dali tamo ima tri Boga ili jedan jedini?u delima apostolskim jasno kaze da je Isus ta stena koja ih je provela kroz more!!!a i sam si JS-ma postavio shemu imena Bozjega da je Isus jedan i jedini Bog zar ne?

Tako da jos mi nisi objasnio zasto krsis 1-2 zapovest,a postujes 4????

Pozdrav od Gere.

Opet ne shvatam tvoj stav, jer pre si zahvaljivao kada sam u diskusijama sa Jehowinim svedocima dokazivao Boga kao trojedinog, a sada govoriš suprotno.

Ja verujem u jednog Boga u kome su tri ličnosti - Otac, Sin i Sveti Duh koji su jednaki u svakom pogledu, oni su HOMOUSIOS - iste supstance, odnosno nema nikakve supstancionalne ili bilo koje druge razlike između različitih ličnosti Božanstva.

Time ja ne kršim drugu zapovest, jer slavim jednoga Boga u kome su tri ličnosti, Otac, Sin i Sveti Duh, i oni su Bog u jednini, to predstavlja ispoljavanje jednine u množini i obrnuto.

Natrag