Odakle nedelja u kršćanstvu ?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nije to nikakva simbolika
pa tako su vjerovali kršćani, to su i druge učili
jasno je ko dan da su kršćani došli od izraela
eseni su prapočeci kršćanstva
kako je izrael poštovao Božji Zakon, tako i mi

Jehova nigdje nikada nije promakuno Sina svog Isusa u Boga

Isus je ljudima dao novu zapovijed:
ljubi Boga svim srcem, svom dušom, umom i tijelom
ljubi bližnjeg svog kao sebe samog

dakle Bog je jedan, nema bogova

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda ti jedino preostaje da objasniš tekstove koje sam postavio koji nedvosmisleno govore da je Isus Bog jednak Ocu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, objasni kontrabiblijskim tekstovima ako oni u opste postoje, navode koje sam postavio a koji nedvosmisleno potvrdjuju da je Isus Bog staroga zaveta koji je delovao zajedno sa ocem i Svetim Duhom kao jedan Bog JEHOWA ili ELOHIM sto znaci mnozinu odnosno BOGOVI.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ostavite se besmislica!

Isus je jasno rekao: Niko nije ravan Bogu!

ako ne razumijete stilske figure podsjetite se sta kaze Bog: Ja sam Ja!

Tu nema nikakvih zabuna! sinova, majki, kceri, slicnih, jednakih, trojice ili vise njih.... nema! I to je istina!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nevjerovatno je kako vi - hrišćanske frakcije, da vas tako nazovem, ne možete da se složite ni oko toga da li je Isus Bog ili ne, a kako tek da se složite oko manje zančajnih stvari?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
To je zato sto imas posebnu i opstu teoriju istine. U posebnoj teoriji istine je bitno koliko se brzo pojedinac krece u odnosu na istinu, a u opstoj teoriji istine je bitno koliko je pojedinac udaljen od istine. Medjutim, to ne moze da se uklopi sa nacelima neodredjenosti istine i onda im istina izmice. Kada na to dodas teoriju o multiistinama onda tek nastane haos.

Natrag