Odakle nedelja u kršćanstvu ?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
vidi se da ti svom silom želiš dokazati nemoguče
svako dobro

Član
Učlanjen(a)
30.01.2013
Poruka
3
Slayem se sa tobom.... Laodikeja ... negde cak i Jovan Krstitelj naglasava za sebe da nije svetlost ali da je najava za istu.. da on krstava vodom a posle njega dolazi onaj sto krstava duhom... pa citiram ' i Jovan svedoc i za njega koji ide zamnom, predamnom postade, jer prije mene bjese' a svi znamo da se Jovan rodio u tijelu prije Hrista.. hocu da kayem da je to ..trojstvo jer kad se molimo kaye molite se ' u ime oca i sina i duha svedoga' sami Gospod neodvaja ni Sveti duh , ni Isusa od sebe... ali hocu da pitam ostale da Isus nema Boziji indetitet kao sin Boyiji nasledio ga od svog oca, kao sto mi nasledjujemo dnk od svjih roditelja... tako je i on nasledio od svog oca duhovni Boziji dnk... kako bi onda bio jedini covek bez greha... ako je to sasvim nemoguce bilo kome osim Isusu... a onda objasnite ne Ladikeja nego ostali ... zasto je neoprostivi greh hula na duha svetoga ili ti namerno ignorisanje Bozijeg postojanja... vera dolazi od slusanja reci a u jovanovoj kaze da je isus rec isto se tako napominje opijajte se duhom svetijem tj. reciju bozijom... a takodje da su isus i bog jedno govori stih' u pocetku bjese rijec, i ona bjese u Boga i BOG bjese rijec .... sve je kroz nju postalo i bez nje nista nije postalo sto je postalo... '' a sledeci stih kaze '' i rijec postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine'' to se odnosi na Isusa... a u postanju kaze isto objasnjenje samo drugim recima.... OBRATITI PAZNJU... : '' u pocetku stvori Bog nebo i zemlju... '' Da li sam ja luda ili ovo niko ne primecuje sem ja i Laodikeja.....? zar BOG sebe ne nazva rijecju a istom rijecju nazva i isusa koji se useli na zemlju medju nas.....???

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kako onda tumačiš riječi Kristove
gdje kaže
novu zapovijed vam dajem
ljubi Gospodina Boga svojeg svim srcem, svom pameču, svom dušom i svom snaogm svojom

kako ti ukazuješ ljudima na činjenice iz Biblije o trojstvu
pa gdje je Isus rekao da ljubimo trojejdinojedinotrojnog
gdje u prvoj zapovijedi piše trojedinojedinotrojno Bog

gdje je Isus rekao da ljubimo bogove ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slayem se sa tobom.... Laodikeja ... negde cak i Jovan Krstitelj naglasava za sebe da nije svetlost ali da je najava za istu.. da on krstava vodom a posle njega dolazi onaj sto krstava duhom... pa citiram ' i Jovan svedoc i za njega koji ide zamnom, predamnom postade, jer prije mene bjese' a svi znamo da se Jovan rodio u tijelu prije Hrista.. hocu da kayem da je to ..trojstvo jer kad se molimo kaye molite se ' u ime oca i sina i duha svedoga' sami Gospod neodvaja ni Sveti duh , ni Isusa od sebe... ali hocu da pitam ostale da Isus nema Boziji indetitet kao sin Boyiji nasledio ga od svog oca, kao sto mi nasledjujemo dnk od svjih roditelja... tako je i on nasledio od svog oca duhovni Boziji dnk... kako bi onda bio jedini covek bez greha... ako je to sasvim nemoguce bilo kome osim Isusu... a onda objasnite ne Ladikeja nego ostali ... zasto je neoprostivi greh hula na duha svetoga ili ti namerno ignorisanje Bozijeg postojanja... vera dolazi od slusanja reci a u jovanovoj kaze da je isus rec isto se tako napominje opijajte se duhom svetijem tj. reciju bozijom... a takodje da su isus i bog jedno govori stih' u pocetku bjese rijec, i ona bjese u Boga i BOG bjese rijec .... sve je kroz nju postalo i bez nje nista nije postalo sto je postalo... '' a sledeci stih kaze '' i rijec postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine'' to se odnosi na Isusa... a u postanju kaze isto objasnjenje samo drugim recima.... OBRATITI PAZNJU... : '' u pocetku stvori Bog nebo i zemlju... '' Da li sam ja luda ili ovo niko ne primecuje sem ja i Laodikeja.....? zar BOG sebe ne nazva rijecju a istom rijecju nazva i isusa koji se useli na zemlju medju nas.....???

Isus je bio vecni Bog na nebu pre nego sto se rodio u zemaljskom telu, on je stvarao planetu zemlju zajedno sa Ocem i Svetim Duhom, govorio sa Adamom i Jevom, sa starozavetnim patrijarsima - Nojem, Avramom, Josifom.., sa Mojsijem u gorecoj kupini, i kroz proroke, i pratio Izrailjski narod na svom putu ka obecanoj zemlji kao Bog Avramov, Isakov i Jakovljev.

Svojim rodjenjem on je preuzeo ljudsku prirodu sa svim njenim slabostima, ali nije prestao Biti Bog, samo sto je njegovo bozanstvo bilo zaodenuto ljudskim.
On je u potpunosti bio covek, i kao covek je bio izlozen najvecem kusanju kome moze biti izlozeno jedno ljudsko bice, ali je pobedio jer se potpuno oslanjao na Boga Oca, sam se ne koristeci Bozanskim atributima da bi pobedio iskusenja, i da bi nam pokazao svojim primerom da covek moze u potpunosti ziveti u skladu sa Bozjom voljom ako se u potpunosti oslanja na Boga.

Samo je Bog tvorac mogao umreti za coveka ni jedno stvoreno bice to nije bilo u stanju, iz razloga da bi opravdao svoj pogazeni zakon i pokazao pred celim svemirom da optuzbe sotone da se zakon ne moze odrzati nisu istinite, i da svaki covek moze uskladiti svoj zivot sa nacelima Bozje pravde i ziveti pravednim zivotom i u potpunoj zajednici sa Bogom.

Ova misao da je sam Bog postao covek postice coveka da razmislja o tome sta je sve nebo bilo spremno da ucini da bi coveka izvuklo iz ropstva greha i smrti, i u coveku koji zna da prepozna ovu Bozju neizmernu ljubav stvara osecanja iskrene zahvalnosti i ljubavi prema nebeskom Ocu.. AMIN!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Isus je bio vecni Bog na nebu pre nego sto se rodio u zemaljskom telu, on je stvarao planetu zemlju zajedno sa Ocem i Svetim Duhom, govorio sa Adamom i Jevom, sa starozavetnim patrijarsima - Nojem, Avramom, Josifom.., sa Mojsijem u gorecoj kupini, i kroz proroke, i pratio Izrailjski narod na svom putu ka obecanoj zemlji kao Bog Avramov, Isakov i Jakovljev.Ovde se delimicno slazem s tobom!!ali ako je sve to radio Isus sta je onda radio Otac,Sv Duh??znaci da je Isus jedan jedinstveni Bog koji se ovaplotio i postao cove (Na oci se nadje kao covek)
[SUP]9[/SUP] Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

[SUP]12[/SUP] A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
Svojim rodjenjem on je preuzeo ljudsku prirodu sa svim njenim slabostima, ali nije prestao Biti Bog, samo sto je njegovo bozanstvo bilo zaodenuto ljudskim.

Isaija 40:[SUP]18[/SUP] S kim ćete dakle izjednačiti Boga? I kakvu ćete Mu priliku naći?

Isaija 40:[SUP]22[/SUP] On sedi nad krugom zemaljskim, i njeni su Mu stanovnici kao skakavci; On je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan.

Isaija 40:[SUP]26[/SUP] Podignite gore oči svoje i vidite; ko je to stvorio? Ko izvodi vojsku svega toga na broj i zove svako po imenu, i velike radi sile Njegove i jake moći ne izostaje nijedno?

Jovan 1:[SUP]3[/SUP] Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

Mojsije 1:1,2
[SUP]1[/SUP] U početku stvori Bog nebo i zemlju.
[SUP]2[/SUP] A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.

Znaci Bog je jedan jedinstveni!!!

On je u potpunosti bio covek, i kao covek je bio izlozen najvecem kusanju kome moze biti izlozeno jedno ljudsko bice, ali je pobedio jer se potpuno oslanjao na Boga Oca, sam se ne koristeci Bozanskim atributima da bi pobedio iskusenja, i da bi nam pokazao svojim primerom da covek moze u potpunosti ziveti u skladu sa Bozjom voljom ako se u potpunosti oslanja na Boga.
Znas li Laodikeja ko je bio u telu Isusa?pitaj Filipa jer mu je Isus jasno objasnio!!!

Samo je Bog tvorac mogao umreti za coveka ni jedno stvoreno bice to nije bilo u stanju, iz razloga da bi opravdao svoj pogazeni zakon i pokazao pred celim svemirom da optuzbe sotone da se zakon ne moze odrzati nisu istinite, i da svaki covek moze uskladiti svoj zivot sa nacelima Bozje pravde i ziveti pravednim zivotom i u potpunoj zajednici sa Bogom.Pa kako si onda tvrdio da je Isus andjeo????

Ova misao da je sam Bog postao covek postice coveka da razmislja o tome sta je sve nebo bilo spremno da ucini da bi coveka izvuklo iz ropstva greha i smrti, i u coveku koji zna da prepozna ovu Bozju neizmernu ljubav stvara osecanja iskrene zahvalnosti i ljubavi prema nebeskom Ocu.. AMIN!
Bas lepo!eto ja ti ukazah a ti ga sad prepoznaj da je on jedan jedinstveni Bog i nema drugog!!!

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
30.01.2013
Poruka
3
tacno tako .... AMIN! Da, Gospod nam je obecao Sveti Duh, svoga utesitelja koji ce nam pomoci u nasim iskusenjima... naravno da bez njega ne mozemo ni razumeti rec Boziju a kamoli je se pridrzavati... kad ko ima Duha Svetoga tad ima i plodove.... Objasnjenje za ostale to trojstvo je jedinstvo... Bas kao sto i nama kaze Gospod da budemo jedno u Isusu HRISTU...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Objasnjenje za ostale to trojstvo je jedinstvo.

čega je to jedinstvo, osim tvoje mašte ?

biti jedno u Kristu znači činiti djela njegova,
ljubiti Boga svim srcem dušom umom pameču i mišicom svojom
ljubiti bližnjega kao sebe samoga

tko tako čini jedan je sa Kristom

tko ne poštuje Boga i Božji Zakon , tko ne drži subotu taj ne nosi križ Kristov
taj nije jedno sa Njime

trojstvo ti ostavi onome tko ga hoče, kršćanima netreba

Član
Učlanjen(a)
30.01.2013
Poruka
3
kako je Isus ucio, ucenike da se mole ... izvini ali ti postajes smesan ocito si vodjen nekim drugim duhom a ne Bozijim kaze Isus da nece svi koji su njegovo ime zvali uci u carstvo nebesko.... da li si svestan da je na Isusa sisao Duh Sveti u trenutku krstenja .... i tada je pocelo njegovo vreme i tada je pocela kusnja i tada ga je djavo napadao.... Na zalost ti si jedan od onih koji razumiju istinu u svom srcu, jer da i sami djavo je poznaje ... ali ti si vuk u stadu... nisi cak ni u kakvoj zabludi ti si onaj koji bibliju predstavlja zabludom ti si onaj koji odvodi ovce iz stada... Pozivam da svi koji veruju u Boga tj. prenosim vam poziv Boziji i radosnu vest... Niko vas ne sprecava da citate Sveto Pismo i da trazite u ime Oca i Sina i Duha Svetoga da vam otkriva istinu.... prije svakoga citanja.... ja npr. sam obisla razne crkve ... rodjena kao takozvana Pravoslavka... imala sam bolno iskustvo zivota.... da slucajno nisam upoznala jednu baku koja me naucila da se molim Isusu Hristu, Zivome Bogu.... i tako sam pokusala cak nisam ni verovala tada jer sam pokusavala u raznim manastirima... onda sam zalutala u jednu pentakostalnu crkvu i 9 meseci u njoj ja nisam pronalazila istinu prem da tamo nisam ni isla svojom voljom na neki nacin sam bila prisiljena.... ali ipak od straha da ne budem u nesto zavedena ... citala sam i citala dok nisam skoro napamet ucila npr. dela apostolska.... kad sam shvatila da se bojim govora nekih mrtvih jezika i da jednostavno to ne mogu da prihvatim stala sam i udaljila se od crkve .... samo u svom domu opet sama sam se molila bas kao Mojsije.... i dalje me je bilo strah da nesto ne pogresim u shvatanju i ne objasnim nesto drugome sto nisam sigurna... i tako onda sam naletela na baptisticku crkvu ... i tamo opet videla kad ih pitam o suboti oni samo cute .... nisam ni pokusavala da se zadrzim tamo .... i onda sam sve vreme imala poziv od bake iz adventisticke crkve toliko godina... ne sigurna sam tada bila u subotu pomolim se Bogu da me uveri ... podjem u crkvu adventista u podgorici i sta oni bas toga dana objasnjavaju subotu ... znala sam ko me je poslao toga dana tamo... danas i dalje posecujem tu zajednicu ali nisam krstena tamo .... kako biblija kaze uranjanjem celog tela u vodu nikad nisam krstena a imam veliku zelju... ali imam razlog jer nemam jedno uverenje o kom necu da lazem ... hocu reci da vec nekih 6 godina citam Bibliju o mom vam iskustvu ne mogu govoriti sta me je to dovelo do Boga jer je sve javno a to je veoma intimna stvar.... ja znam da je moj Gospod Isus Hrist cuo moje molitve moj zivi Bog ... znam da mi je Gospod slao Duha Svetoga jer bilo je dana kad sam citala i nista nisam shvatala a bilo je dana kad me je Bog Duhom Svetim vodio.... ja vas pozivam da citate Bibliju ima ljudi koji su krsteni prvo Svetim DUHOM pa tek vodom tako da ne cekajte da se krstite da biste upoznali istinu i ne cekajte i ne izmisljajte razloge kad poverujete da se ne krstite nije strasno ni ako ste pogresno uvereni B og je pravedan i prsata ali molite se kao i ja da vas uveri u svu svoju istinu... Amin

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
AMIN!
Neka Bog pomogne svima iskrenima da ga upoznaju i u njemu pronađu put istinu i život.

"Да се не плаши срце ваше, верујте Бога, и мене верујте.
Многи су станови у кући Оца мог. А да није тако, казао бих вам; идем да вам приправим место.
И кад отидем и приправим вам место, опет ћу доћи, и узећу вас к себи да и ви будете где сам ја.
И куда ја идем знате, и пут знате.

Рече Му Тома: Господе! Не знамо куда идеш; и како можемо пут знати?
Исус му рече: Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме.
Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.
Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.

Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?
Зар не верујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи које вам ја говорим не говорим од себе; него Отац који стоји у мени Он твори дела.
Верујте мени да сам ја у Оцу и Отац у мени; ако ли мени не верујете, верујте ми по тим делима.

Заиста, заиста вам кажем: који верује мене, дела која ја творим и он ће творити, и већа ће од ових творити; јер ја идем к Оцу свом;
И шта год заиштете у Оца у име моје, оно ћу вам учинити, да се прослави Отац у Сину.
И ако шта заиштете у име моје, ја ћу учинити.

Ако имате љубав к мени, заповести моје држите.
И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог утешитеља да буде с вама вавек:
Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити.
Нећу вас оставити сиротне; доћи ћу к вама.

Још мало и свет мене више неће видети; а ви ћете ме видети; јер ја живим, и ви ћете живети.
У онај ћете ви дан дознати да сам ја у Оцу свом, и ви у мени, и ја у вама.
Ко има заповести моје и држи их, он је онај што има љубав к мени; а који има љубав к мени имаће к њему љубав Отац мој; и ја ћу имати љубав к њему, и јавићу му се сам.
И рече Му Јуда, не Искариотски: Господе! Шта је то да ћеш се нама јавити а не свету?

Исус одговори и рече му: Ко има љубав к мени, држаће реч моју; и Отац мој имаће љубав к њему; и к њему ћемо доћи, и у њега ћемо се станити.
Који нема љубави к мени не држи моје речи; а реч што чујете није моја него Оца који ме посла.
Ово вам казах док сам с вама.

А утешитељ, Дух Свети, ког ће Отац послати у име моје, Он ће вас научити свему и напоменуће вам све што вам рекох.
Мир вам остављам, мир свој дајем вам; не дајем вам га као што свет даје, да се не плаши срце ваше и да се не боји.

Чусте да вам ја казах: идем и доћи ћу к вама. Кад бисте имали љубав к мени, онда бисте се обрадовали што рекох:

идем к Оцу; јер је Отац мој већи од мене.
И сад вам казах, пре док се није збило, да верујете кад се збуде.

Већ нећу много говорити с вама; јер иде кнез овог света, и у мени нема ништа.
Него да види свет да имам љубав к Оцу, и као што ми заповеди Отац онако творим. Устаните, хајдемо одавде" ( Jevanđelje po Jovanu 14 poglavlje ).

Natrag