Odakle nedelja u kršćanstvu ?

Član
Učlanjen(a)
30.01.2013
Poruka
3
Hvala ti Laodikeja za podrsku za ovu Gospodnju rec.... neka Gospod blagoslovi one koji slusaju,citaju da i razumiju.... a i da prihvate i daju rodove... Svakako znam da cemo mi biti blagosloveni... jer smo radnici Boziji.... :) Za ostale: mnogo mi je zao zbog onih koji svesno nazalost zatvaraju svoje usi i oci.... ali jos im nije kasno... Vjerujte mi da je za mene jako tuzno kad vidim da ljudi ne razumiju kako treba ali Gospod je pozvao ali i odabrao i hvala mu za to sto znam da sam medju pozvanima i odabranima i neka kao i Laodikeja i neka nas u ime OCA I SINA I DUHA SVETOGA zadrzi na tom putu... Amin..

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Isus je bio vecni Bog na nebu pre nego sto se rodio u zemaljskom telu, on je stvarao planetu zemlju zajedno sa Ocem i Svetim Duhom, govorio sa Adamom i Jevom, sa starozavetnim patrijarsima - Nojem, Avramom, Josifom.., sa Mojsijem u gorecoj kupini, i kroz proroke, i pratio Izrailjski narod na svom putu ka obecanoj zemlji kao Bog Avramov, Isakov i Jakovljev.

Svojim rodjenjem on je preuzeo ljudsku prirodu sa svim njenim slabostima, ali nije prestao Biti Bog, samo sto je njegovo bozanstvo bilo zaodenuto ljudskim.
On je u potpunosti bio covek, i kao covek je bio izlozen najvecem kusanju kome moze biti izlozeno jedno ljudsko bice, ali je pobedio jer se potpuno oslanjao na Boga Oca, sam se ne koristeci Bozanskim atributima da bi pobedio iskusenja, i da bi nam pokazao svojim primerom da covek moze u potpunosti ziveti u skladu sa Bozjom voljom ako se u potpunosti oslanja na Boga.

Samo je Bog tvorac mogao umreti za coveka ni jedno stvoreno bice to nije bilo u stanju, iz razloga da bi opravdao svoj pogazeni zakon i pokazao pred celim svemirom da optuzbe sotone da se zakon ne moze odrzati nisu istinite, i da svaki covek moze uskladiti svoj zivot sa nacelima Bozje pravde i ziveti pravednim zivotom i u potpunoj zajednici sa Bogom.

Ova misao da je sam Bog postao covek postice coveka da razmislja o tome sta je sve nebo bilo spremno da ucini da bi coveka izvuklo iz ropstva greha i smrti, i u coveku koji zna da prepozna ovu Bozju neizmernu ljubav stvara osecanja iskrene zahvalnosti i ljubavi prema nebeskom Ocu.. AMIN!
ovde nesto ne da nije jasno nego nema veze nekim stvarima, ako isus nije stvorio sam zemlju nego su mu pomagali sad neki otac i neki sveti duh, onda po toj prici pada u vodu prica da je bog stvorio zemlju za ne znam 7 dana ili koliko vec, isus ili je bog ili nije, nema tu on je jednak sa ocem ili sveti duh ovo ono, znaci ako je on bog onda je on bog i on je taj koji je najveci i nema niko jednak sa njim mogu samo da budu ispod njega, i znaci po tvojoj prici on nije mogao sam da stvori zemlju nego su mu pomagali neki otac i neki sveti duh?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
AMIN!
Neka Bog pomogne svima iskrenima da ga upoznaju i u njemu pronađu put istinu i život.

Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.
Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.

Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?
Зар не верујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи које вам ја говорим не говорим од себе; него Отац који стоји у мени Он твори дела.
Верујте мени да сам ја у Оцу и Отац у мени; ако ли мени не верујете, верујте ми по тим делима.

.

Ajde sad ti meni lepo objasni sta je hteo Isus da kaze ovim recima Gore sto si postirao, a sta nam govore reci dole u mom postu?Psalam 83:18

18 I neka znaju da si Ti, kome je IME Gospod (Jahve), jedini najviši nad svom zemljom.

"14I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine. Jovan 1,14

Da, po sveopštem uvjerenju, veliko je tajna pobožnosti: Bog se javi u tijelu, opravda u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu. 1. Timoteju 3,16

Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ajde sad ti meni lepo objasni sta je hteo Isus da kaze ovim recima Gore sto si postirao, a sta nam govore reci dole u mom postu?Psalam 83:18

18 I neka znaju da si Ti, kome je IME Gospod (Jahve), jedini najviši nad svom zemljom.

"14I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine. Jovan 1,14

Da, po sveopštem uvjerenju, veliko je tajna pobožnosti: Bog se javi u tijelu, opravda u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu. 1. Timoteju 3,16

Pozdrav.

Da je Isus Bog jednak Ocu, i zajedno sa Ocem i Svetim Duhom čine jednoga Boga JHWH, ELOHIM, HODEŠHODEŠIM, JAHVECAVAOT, itd.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Da je Isus Bog jednak Ocu, i zajedno sa Ocem i Svetim Duhom čine jednoga Boga JHWH, ELOHIM, HODEŠHODEŠIM, JAHVECAVAOT, itd.
opet te ne razumem!koliko Bog ima imena u SZ-tu?pa ako za svako ime kazemo da je licnost,koliko cemo imati bogova?

Lepo stih kaze:18 I neka znaju da si Ti, kome je IME Gospod (Jahve), jedini najviši nad svom zemljom.

U redu Elohim!
Bog se javi u tijelu, opravda u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu. 1. Timoteju 3,16

Znaci u pitanju je samo njegov oblik pod kom se javio ljudima u SZ-tu se javlja kako si napisao to stoji,u NZ-tu se javlja u telu sto nam govori stih 1 timoteju 3:16 znaci da je jedan Bog a vise oblika njegove pojave sto jasno govori i dekalog nemoj imati drugih Bogova.
Bog je Duh kakav oblik hoce takav ce i uzeti jer je sve silni i svemoguc.

Otac i Sin i Sv Duh to je u redu,ali zavisi ko kako to shvata jer je to tajna velika kako pise u stihu 1 timotiju.

Pozdrav.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedan Bog, tri licnosti Bozanstva, i mnostvo imena koja u svojoj imbolici predstaljaju po jednu karakternu osobinu Boga.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Jedan Bog, tri licnosti Bozanstva, i mnostvo imena koja u svojoj imbolici predstaljaju po jednu karakternu osobinu Boga.
Nemas bre ti pojma sta pises kako moze biti Jedan Bog a tri licnosti?ti si jedan jedinstveni i nema takvog na celoj planeti,a mozes da imas 100 sinova i svi ce biti razliciti osim blizanaca!

razumes?zasto sam izdvio blizance?pa zato sto su oni jednojajcani i lice kao dve kapi vode,a duh je jedan Bozji i ako sta izadje iz njega on je ravan i jednak sto je Isus i hteo da dokaze filipu.
Daleko si ti od toga brate.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Jedan Bog, tri licnosti Bozanstva, i mnostvo imena koja u svojoj imbolici predstaljaju po jednu karakternu osobinu Boga.[/QUOTE

]jedan Bog a tri ličnosti božanstva je zvijer a ne Bog, to je čudovište
zašto se i dalje držiš ortodoksne nauke imokatolika ??

Jahve, Jehova je ime Božje i nema drugoga

tko te naučio (od rimiokatolika ili nekog drugog)tri ličnosti i mnogim imenima Božjim daleko je od istine

zapitaj se sam da li i ti stvarno tako vjeruješ ili tu svjedočiš namjerno drugačije iako si svjestan istine

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Jedan Bog, tri licnosti Bozanstva, i mnostvo imena koja u svojoj imbolici predstaljaju po jednu karakternu osobinu Boga.[/QUOTE

]jedan Bog a tri ličnosti božanstva je zvijer a ne Bog, to je čudovište
zašto se i dalje držiš ortodoksne nauke imokatolika ??

Jahve, Jehova je ime Božje i nema drugoga

tko te naučio (od rimiokatolika ili nekog drugog)tri ličnosti i mnogim imenima Božjim daleko je od istine

zapitaj se sam da li i ti stvarno tako vjeruješ ili tu svjedočiš namjerno drugačije iako si svjestan istine

No po krajnjej meri ti bolje shvatas nego Laodikeja Bog je jedan kako ce se pokazati pred ljudima to je vec nesto drugo,inace kako razumeti prvu zapovest?koju Ladokeja krsi u startu?a postuje Subotu kao i ti,ako pogledamo pravdi u oci ti si pravedniji od Laodikeje.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Nedelja nije subota kad ce ce to da shvate adventist?nedelja je prosto Lomljenje hlebova+pricesce!kako su to RADILI I SAMI APOSTOLI,APOSTOLI NIKAD NISU LOMILI HLEBOVE U SINAGOGI ZASTO?JER BI IH JEVREJI UBILI,ZATO SU TO RADILI NEDELJOM A NE PONEDELJKOM.

ZATO I OVI NASI DANASNJI JEVREJI NAS NE SHVATAJU ZASTO MI LOMIMO HLEBOVE I PRICESCUJEMO SE NEDELJOM.

Zbog vas koji ste JUdoisticke vere-masonske eto zasto!a ni sami ne shvatate to.Zasto je Isus ubijen,zasto skoro svi apostoli,zasto?

Zbog subote? ne a zbog jevanjdjela,zato se i vodio mnogovekovni rat zbog jevanjdjelja, a Ne zbog SZ_ta.

Pozdrav.

Natrag