Odakle nedelja u kršćanstvu ?

Član
Učlanjen(a)
30.01.2013
Poruka
3
poenta bi trebala da je lijepa ja samo zelim da ti objasnim nemoj mi zamjeriti .... ali objasni lijepo da zelis da slavis dan kad je isus vaskrsao da te celi svet razume ... lepo je to stvarno ti kazem ali treba zivetisvaki dan i slaviti boga ... hocu samo da znam gde je bog to odredio da nedelja bude dan od pocinka od svih poslova svojih po tvom ali da mi ne nalzis neke kanone samo bibliju... da mi nadjes doslovno gde pise da je nedelja dan od odmora..... ne kad je neko lomio hleb i tamte vamte

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
GERA FARISEJ.... evo ti sad veliko slovo.... ti i tako hoces da si visi od NJEGA ... to je mala greska u odnosu na tvoja lupetanja pa ti BOG ipak oprasta.....
da te uputim da nije dozvoljeno da ovako postavljas 5 postova jedan za drugim, ako hoces da citiras nekog onda idi multi-citiraj

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tetka, pročitaj Pravilnik foruma! Nije dozvoljeno nizati postove jedan za drugim, a nema za tim ni potrebe. Pridržavaj se Pravilnika, a da bi to mogla, trebaš ga pročitati.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Opet ne shvatam tvoj stav, jer pre si zahvaljivao kada sam u diskusijama sa Jehowinim svedocima dokazivao Boga kao trojedinog, a sada govoriš suprotno.

Ja verujem u jednog Boga u kome su tri ličnosti - Otac, Sin i Sveti Duh koji su jednaki u svakom pogledu, oni su HOMOUSIOS - iste supstance, odnosno nema nikakve supstancionalne ili bilo koje druge razlike između različitih ličnosti Božanstva.

Time ja ne kršim drugu zapovest, jer slavim jednoga Boga u kome su tri ličnosti, Otac, Sin i Sveti Duh, i oni su Bog u jednini, to predstavlja ispoljavanje jednine u množini i obrnuto.
ovakvu ispraznu filozofiju još nisam čuo
a kako shvatiti da je trojina jednina, to se nemoj ni truditi pisati
tri ličnosti u jednoj, to mora da je čudovište
ti kršiš prvu zapovijed ovako govoreći
ovakvu teoriju mogu braniti oni koji nikad čuli za Božji Zakon i vidjeli ga

laodikeja moj laodikeja, kada jezuiti vide kako adventisti brane trojstvo,
ima da ih nagradi njihov pontifex maximalno

pročitaj ovdje zdrav i jasan kršćanski Biblijski nauk o Jednom Jedinom
http://serbianforum.org/religija/364855-istina-o-jedinom-bogu.htmlm

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, ja sam citirao samo bibliju i njome dokazao da je Isus Bog jednak Ocu, i da su svi atributi koji se primenjuju na Boga Oca u starom zavetu i Otkrivenju primenjeni na Isusa.
Apostol Toma ga je nazvao Bog, on je u prorocanstvima starog zaveta opisan kao Bog koji dolazi sa nebesa sa hiljadama andjela, a Isus je uputio da se ovo odnosi na njega i na njegov drugi dolazak, i mnogi drugi dokazi.
Niko te dokaze do sada nije pobio kontraargumentima jer su oni nedvosmisleni.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
e moj laodikeja umjesto da si svakim danom sve bliži istini ti se sve više udaljavaš
pa da je Isus Bog, onda prva zapovijed več nevalja, jer kaže:

*Ja sam Jahve Bog tvoj jedini,koji sam te izveo iz zemlje egipatske iz kuće ropstva
nemoj imati drugih bogova kraj mene*

a znamo da zapovijed valja, jer je Isus u potpunosti dokazao da se Božji Zakon ne mijenja

opet filozofiraš točiš iz praznog u šuplje

ovdje je objašnjena svaka od 10.zapovijedi
i vrlo dobro je opisana prva zapovijed, možda kad pročitaš shvatiš

http://serbianforum.org/religija/361332-temelj-krscanske-vjere.html

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dobro, spedy, reci mi, da li je Jahve tebe izveo iz zemlje egipatske i kuće ropstva, odnosno, da li je odatle izveo ikoga drugoga osim Mojsijev narod?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
poštovanje uredniče
Jahve je izveo Izraela iz egipta, iz kuće ropstva, točno (izašli su i mnogi egipčani sa izraelcima jer su vidjeli da je egipatsko idolopoklonstvo lažna religija)
a mene i sve ostale ljudi koji žele spas također Jehova izvodi iz kuće ropstva

pogledajte malo šire, dublje
naša planeta postaje ustvari kuća ropstva, jer njome na prevaru gospodari sotona
ljudi koji su u neznanju robuju grijehu, tako da krše Božji Zakon 10.zapovijedi
izvedeni smo iz kuće ropstva preko Krista, slijedeči u potpunosti njegov primjer
On nam uvijek mora biti pred očima, prema njemu se uvijek trebao ravnati
također čemo biti i spašeni kao što su bili Izraelci, samo ovaj puta spas neče biti kroz more
nego kroz oblake i nebesa
Jehova je močan i bori se za nas, za sve ljude koji to žele, ispunja svaku dušu svojom ljubavi , tješi nas kad nam je teško, pjeva sa nama kada se radujemo
nikada ne ostavlja u nevolji nijednog čovjeka koji u Njemu traži spas

ono što su nekad bili Izraelci, narod Božji, sada smo mi kršćani, mi smo ustvari duhovni Izrael
a oholi pokvareni egipat uskoro če biti cijela naša planeta zemlja

grešnici če se otvoreno suprostaviti Bogu, izjaviče:
..idi od nas nečemo da znamo za tvoje puteve...

Izaija prorok govori prije 2700g.
24:5
..jer prestupiše Zakon, pogaziše odredbu,
Savez vječni razvrgoše..

znači ljudi ovog svijeta u ovom vremenu u kojem živimo če proglasiti
Božji Zakon 10.zapovijedi nevažečim, potpuno če ga odbaciti

na mjesto Boga staviče grešnog čovjeka

upravo to se i događa, ekumenom,
instalirače papu za vrhovnog moralnog arbitra cijelog svijeta,
čovjeka koji laži govori staviče na mjesto Boga da odlučuje i donosi zakone

proglasiče povelju o nezavosnosti nevažečom, srušit če prvo u americi slobodu govora,
slobodu savjesti, slobodu o vjeroispovijedi

rimokatolicizam če proglasiti za univerzalnu svjetsku religiju

koliko je još malo vremena ostalo,da se svi ti događaji ostvare, vidječemo

edit:
instaliraje pape za vrhovnog moralnog arbitra če biti ispunjenje proročanstva iz Knjige Otkrivenje
13:3
francuska revolucija mu je oduzela moč da proganja prave kršćane,
ekumena mu vrača tu moć

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.01.2013
Poruka
3
nisam citala te pravilnike cisto me tema zanijela trudna lezim po celi dan po preporuci ljekara tako da ne zamjerite na greskama.... jer ne obracam paznju... iskreno to me bas i ne tangira... ali ipak hvala.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Spedy, manimo se simbolike, držimo se fakata. Ne glasi li prva zapovijed: "Ja sam Jahve Bog tvoj jedini, koji sam te izveo iz zemlje egipatske iz kuće ropstva, nemoj imati drugih bogova kraj mene"? Kome se Jahve obraća ovom zapovijedi i kome je daje? Nedvojbeno je da se obraća Izraelu i da tom narodu daje takvu zapovijed. Kako si ti i drugi shvatio da se ta zapovijed odnosi i na tebe, izuzev ako nisi posegao za simbolikom kao u prethodnom odgovoru? Osim toga, zar prvi Jahve nije kasnije prekršio tu zapovijed, prromovišući i drugog Boga -Isusa?

Natrag