Odakle nedelja u kršćanstvu ?

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Odakle nedelja?
Osvanula posle subote.
Dok jednima ne omrkne drugima ne svane!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam Miko brate sta ti imas od toga da izvrces ove stihove koje postavih!neka ih svako procita pa neka sam za sebe resi sta nam oni govore!

A govore JASNO!!! [SUP]16[/SUP] Pa doznavši da se čovek neće opravdati delima zakona, nego samo verom Isusa Hrista, i mi verovasmo Hrista Isusa da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima zakona: jer se delima zakona nikakvo telo neće opravdati.

[SUP]21[/SUP] Ne odbacujem blagodati Božje; jer ako pravda kroz zakon dolazi, to Hristos uzalud umre.

MENI JE OVO DOSTA,ostali kako im volja,tebi takodje.

Pozdrav od Gere.

Ovo je upravo ono na šta sam ja ukazivao sve vreme, da se namerno vade samo pojedini tekstovi iz celine da bi se oni prikazali kako biblija navodno govori protiv poslušnosti zapovestima.

Suština jeste ono na šta oni ukazuju, da se zakonom ne opravdavamo pred Bogom, i ja sam se sa time složio u potpunosti, opravdavamo se verom u Hristovu žrtvu koju je prineo za naše grehe na krstu, jer zakon ne može uzeti greha, to može samo Hristova žrtva pomirnica.

Hajde da uzmemo jedan primer.
Jevreji kao narod veruju u biblijskog Boga, i da li je to samo po sebi loše?
Naravno da ne, jer verovati u Boga je suština.
Dakle, u čemu je njihov problem.
Problem je u tome što ne veruju u Hrista, i samim tim nemaju onoga koji može uzeti njihove grehe na sebe i izvršiti proces opravdanja.

Tako problem Hrišćana nije u sukobu sa zakonom i apostol Pavle u svojim izjavama ne govori o tome, već u sistemu opravdanja.

Jevreji veruju u Boga i smatraju da ih on opravdava, da li iz tog razloga trebamo odbaciti Boga.
Tako i hrišćani veruju da je njihovo opravdanje u Hristu, i da li prema tome oni trebaju odbaciti zakon?

Ova paralela rešava ceo problem.
Dakle, opravdanje je vera u Hrista i njegovu žrtvu pomirnicu, a rod vere je poslušnost zapovestima

Apostol Pavle je svuda govorio u prilog držanja zapovesti, ali je stvari postavljao na svoje mesto, sistem opravdanja je vera u Hrista, a rod vere je poslušnost.

Evo njegovih reči:

"Јер пред Богом нијесу праведни они који слушају закон, него ће се они оправдати који га творе" ( Rimljanima 2. 13 )

"Кваримо ли дакле закон вером? Боже сачувај! Него га још утврђујемо" ( Rimljanima 3. 31 )

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
opravdavamo se verom u Hristovu žrtvu koju je prineo za naše grehe na krstu, jer zakon ne može uzeti greha, to može samo Hristova žrtva pomirnica.

e moj laodikeja
lako je biti kršćanin na jeziku,biti sluga Kristov u govoru a dijelima svojim to sve poricati
još uvijek traje sablazan križa Kristova, svi koji ne pomažu Evanđelje nisu sa Kristom , opet ga razapinju
pa kakve treba teške filozofije da čovjek shvati da se zakonom nemože opravdat, da zakon nemože uzeti grijeh
ili još bolje pitanje da li uopće treba filozofirati o tome ??
kad nitko od nas zakona nije mogao održati
upravo zato je došao Spasitelj i održao taj Zakon za nas
da bi se spasili od potrebe je nositi križ Kristov i vjerno ga slijediti, raditi sve stvari po primjeru Njegovom savršenom
Spasiteljev život i Njegovo djelo otkupljenja, zapisano je u Bibliji
također i drugi slavni dolazak

izabela znam tvoja djela i odmah da ti kažem, nemoraš pisati u internet pretražnik:
ellen g white proročanstva, pa zatim klik da se otvori web site i gledati jesam li nešto preuzeo sa njene stranice
jer ovo govorim iz čista srca
;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Tako je kume Spidi, samo ti njoj piši iz "čista srca",nemoj slučajno da ti šta padne na pamet pa iz glave da joj pišeš.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
izgleda i ti se pripitomio čitajuči moje riječi
ako smijem primjetiti netalo je prijašnje barbarstvo, divljaštvo
to je samo jedan znak, koji govori da još nije čas i vlast tame
inače još nisam vidio da netko govori Krista iz glave, osim možda tvoj vjerski vođa

ali kad govori srcem, onda to znači da je u jedinstvu sa Spasiteljem

tko te nezna, skupo če te platiti

rim je shvatio u 3.stolječu da nemože poubiajti kršćane, zatrti sljedbenike Kristove silom
pa su onda odlučili potiho se ušuljati u zajednicu i razarati je iznutra
ali ti vukovi su bili otkriveni i nisu spriječili sirenje Evanđelja

interesantno dok je Kristova zajednica bila čista, svetkovala se subota
čim su došli neki novi kršćani neobraćeni evo ti nedelje sa njima

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Pa naravno, nisi prvi koji ne mari za Bozje Rijeci, nego mu je vaznije sta mu kaze drustvo u kojem zivi.
beni bog nista nije rekao, a sta neko pricao da je njima bog rekao, to stvarno ne znam niti zelim da ulazim u to,
posto on meni nije rekao "e slusaj takva je i takva stvar, nedelja je boziji dan i taj dan ces da posvetis meni, ili subota sve jedno" ja slavim svaki dan kao boziji nema meni tu razlike, a sta je kome bog pricao to me mnogo i neinteresuje

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ne optužujem ja ni tebe ni ikoga ni nikoga
jer da bilo koga sudim, osudio bih sebe

rekoh i ne porekoh

lako je riječima biti kršćanin, a tko je spreman na djelo Kristovo ??
vidjeh ovdje na forumu jako lijepih rijeći, fino isprepletnih, ali snage u njma nema

Apostol Pavao je napomenuo da stalno i uvijek detaljno ispitujemo temelje vjere

usput samo da te pitam (bez ljutnje)
ako si revan, vjeran kršćanin
zašto i ti nisi rekao da je velika prevara kad papa govori o nedelji u dekalogu
, ili ti je to možda promaklo
sad ako ti takve konkretne stvari promiču, onda tvoje krščanstvo ne da spava nego ga nema

nego izgleda si šutio ko riba, od tebe ni a ni be

zašto i ti nisi Biblijom potvrdio tko govori istinu ?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ne optužujem ja ni tebe ni ikoga ni nikoga
jer da bilo koga sudim, osudio bih sebe

rekoh i ne porekoh

lako je riječima biti kršćanin, a tko je spreman na djelo Kristovo ??
vidjeh ovdje na forumu jako lijepih rijeći, fino isprepletenih, ali snage u njma nema

Apostol Pavao je napomenuo da stalno i uvijek detaljno ispitujemo temelje vjere

"Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који свједочи, јер је Дух истина,
Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Ријеч, и свети Дух; и ово је троје једно.

И троје је што свједочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно.

Кад примамо свједочанство човјечије, свједочанство је Божије веће; јер је ово свједочанство Божије што свједочи за сина својега.

Који вјерује сина Божијега има свједочанство у себи; који не вјерује Богу начинио га је лажом, јер не вјерова свједочанству које свједочи Бог за сина својега.

И ово је свједочанство да нам је Бог дао живот вјечни; и овај живот вјечни у сину је његовом.
Ко има сина Божијега има живот; ко нема сина Божијега нема живота.

Ово писах вама који вјерујете у име сина Божијега, да знате да имате живот вјечни и да вјерујете у име сина Божијега"

Da li si licno doziveo ovo iskustvo u svom zivotu, odnosno kakva je tvoja duhovna autobiografija.
Ovo sam pitao jos pojedine na ovom forumu i nisu mi odgovorili.
Ako nisi licno osvedocen od Gospoda da su ti gresi oprosteni, i ako nisi doziveo iskustvo licnog obracenja, onda je svo pisanje na forumu uzaludno jer predstavlja lazno svedocanstvo.

Ja sam svoja licna iskustva u tom pogledu opisao u temi ISKUSTVA SA BOGOM, i znam sta mi Duh Svedoci, a svako za sebe treba da dozivi svoju licnu zajednicu sa Bogom pa da vidi na kom je putu.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega, nemoj se ljutiš ali od tvog kršćanstva, Evanđelja kojeg nosiš drugim dušama da svjedočiš o Isusu - led
ja te pitam jasno i glasno pred svima ovdje:
usput samo da te pitam (bez ljutnje)
ako si revan, vjeran kršćanin
zašto i ti nisi rekao da je velika prevara kad papa govori o nedelji u dekalogu, ili ti je to možda promaklo

sad ako ti takve konkretne stvari promiču, onda tvoje krščanstvo ne da spava nego ga nema
nego izgleda si šutio ko riba, od tebe ni a ni be
zašto i ti nisi Biblijom potvrdio tko govori istinu ?

a ti meni odgovaraš tako da pišeš o duhu vodi i krvi

ili se praviš da nevidiš što sam te pitao, ili nečeš odgovoriti
pretpostavljam na forumu ti nitko neče vjerovati da nisi vidio što te pitam jer je nemoguče ne vidjeti , a i slova su crvenkasta pa samim time bolje izražavaju
svašta se radi da se skrije istina, da ne vide i drugi ljudi kako nije u pravu svaki onaj koji govori da je nedelja u Bibliji zapisana u dekalogu
palacaš jezikom bez prestanka, jednim indikativnim tonom si pokazao,
ovdje javno pred svima koji je to prijevarni duh u tebi, meni je sada apsolutno sve jasno a biće i drugima, ako im već *odavno* nije
kršćanstvo se ne živi pisajuči dugačke odgovore, kršćanstvo se živi revno i vručeg srca za Kristovu stvar, ne živi se za svoje *JA*, ne sebe oholo uzdizati pred očima drugih ljudi nego križ Kristov, jer od njega i dolazi besplatni dar spasenja svakome čovjeku

ako se želiš spasiti, vrijeme milosti još uvijek traje, Bibliju kao nepogrešivi vodić u ruke-molitvu iz dubine srca preko usana pred Gospodina pa da ti pokaže put spasenja

Poslednja izmena:
Natrag