Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne znam Miko brate sta ti imas od toga da izvrces ove stihove koje postavih!neka ih svako procita pa neka sam za sebe resi sta nam oni govore!
A govore JASNO!!! [SUP]16[/SUP] Pa doznavši da se čovek neće opravdati delima zakona, nego samo verom Isusa Hrista, i mi verovasmo Hrista Isusa da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima zakona: jer se delima zakona nikakvo telo neće opravdati.
[SUP]21[/SUP] Ne odbacujem blagodati Božje; jer ako pravda kroz zakon dolazi, to Hristos uzalud umre.
MENI JE OVO DOSTA,ostali kako im volja,tebi takodje.
Pozdrav od Gere.
Ovo je upravo ono na šta sam ja ukazivao sve vreme, da se namerno vade samo pojedini tekstovi iz celine da bi se oni prikazali kako biblija navodno govori protiv poslušnosti zapovestima.
Suština jeste ono na šta oni ukazuju, da se zakonom ne opravdavamo pred Bogom, i ja sam se sa time složio u potpunosti, opravdavamo se verom u Hristovu žrtvu koju je prineo za naše grehe na krstu, jer zakon ne može uzeti greha, to može samo Hristova žrtva pomirnica.
Hajde da uzmemo jedan primer.
Jevreji kao narod veruju u biblijskog Boga, i da li je to samo po sebi loše?
Naravno da ne, jer verovati u Boga je suština.
Dakle, u čemu je njihov problem.
Problem je u tome što ne veruju u Hrista, i samim tim nemaju onoga koji može uzeti njihove grehe na sebe i izvršiti proces opravdanja.
Tako problem Hrišćana nije u sukobu sa zakonom i apostol Pavle u svojim izjavama ne govori o tome, već u sistemu opravdanja.
Jevreji veruju u Boga i smatraju da ih on opravdava, da li iz tog razloga trebamo odbaciti Boga.
Tako i hrišćani veruju da je njihovo opravdanje u Hristu, i da li prema tome oni trebaju odbaciti zakon?
Ova paralela rešava ceo problem.
Dakle, opravdanje je vera u Hrista i njegovu žrtvu pomirnicu, a rod vere je poslušnost zapovestima
Apostol Pavle je svuda govorio u prilog držanja zapovesti, ali je stvari postavljao na svoje mesto, sistem opravdanja je vera u Hrista, a rod vere je poslušnost.
Evo njegovih reči:
"Јер пред Богом нијесу праведни они који слушају закон, него ће се они оправдати који га творе" ( Rimljanima 2. 13 )
"Кваримо ли дакле закон вером? Боже сачувај! Него га још утврђујемо" ( Rimljanima 3. 31 )
beni bog nista nije rekao, a sta neko pricao da je njima bog rekao, to stvarno ne znam niti zelim da ulazim u to,Pa naravno, nisi prvi koji ne mari za Bozje Rijeci, nego mu je vaznije sta mu kaze drustvo u kojem zivi.
e moj laodikeja
lako je biti kršćanin na jeziku,biti sluga Kristov u govoru a dijelima svojim to sve poricati.
ne optužujem ja ni tebe ni ikoga ni nikoga
jer da bilo koga sudim, osudio bih sebe
rekoh i ne porekoh
lako je riječima biti kršćanin, a tko je spreman na djelo Kristovo ??
vidjeh ovdje na forumu jako lijepih rijeći, fino isprepletenih, ali snage u njma nema
Apostol Pavao je napomenuo da stalno i uvijek detaljno ispitujemo temelje vjere