Odakle nedelja u kršćanstvu ?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Koliko puta ćeš još stavljati u postove 10. Božjih zapovijedi koje mi kršćani ionako znamo napamet?

dokle god bude trajalo vrijeme Božje milosti

nije te sram kad tvoj papa viče da je nedelja u Bibliji zapisana
sada kad se jasno vidi kako očigledno drsko notorno laže
:???: :???:

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
dokle god bude trajalo vrijeme Božje milosti

A-ha, znači imaš još malo vremena za propovjedanje svoje nevješto sklepane nauke.

nije te sram kad tvoj papa viče da je nedelja u Bibliji zapisana
sada kad se jasno vidi kako očigledno drsko notorno laže :???:

Naravno da je zapisana. I da mene bude sram što kao i svi kršćani slavimo nedjelju? Neee! Najveselija sam u Dan Gospodnji - nedjelju! :)
A ti, prije nego otvoriš novu temu o suboti i nedjelji i bjesomučno počneš pisati, pročitaj što su kršćani već napisali o istome.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
(corpus delikti - dokaz zločina)

z9x5cbx7cbyl2clm73oh.png

luly6r813q4033r4q4xa.png

dekalog iz Biblije je ovdje
znači i ti kao i tvoj pontifex maximus javno lažete, sramotite se
lagati ljudima u lice za vas je ništa
evo sad prilike pa pokaži koliko je nedelja kršćanska
gdje se to nalazi u dekalogu
glava red ???
uskoro če ti se svi smijati cijeli svijet
jer *ovakvu* laž nemože obraniti cijeli sustav rimokatolicizma
neka vide ljudi svih religija šta je rim sve u stanju napraviti
uostalon na lažima je rimokatoličanstvo i sazidano i to debelim lažima
i nakon svih dokaza koje sam priložio ti i dalje tvrdiš da je nedelja za kršćane iz Svetog Pisma ???
zavređuješ da se o tvom postupku, tvrdnjama sprovedu disciplinske mjere

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ma jok bre da izbrisemo sve stihove u toj glavi amoze i galatima 2 glavu takodje!!!

[SUP]14[/SUP] A kad ja videh da ne idu pravo k istini jevanđelja, rekoh Petru pred svima: Kad ti koji si Jevrejin neznabožački a ne jevrejski živiš, zašto neznabošce nagoniš da žive jevrejski?

[SUP]15[/SUP] Mi koji smo rođeni Jevreji, a ne grešnici iz neznabožaca,

[SUP]16[/SUP] Pa doznavši da se čovek neće opravdati delima zakona, nego samo verom Isusa Hrista, i mi verovasmo Hrista Isusa da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima zakona: jer se delima zakona nikakvo telo neće opravdati.

[SUP]19[/SUP] Jer ja zakonom zakonu umreh da Bogu živim; s Hristom se razapeh.

[SUP]20[/SUP] A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u telu, živim verom Sina Božjeg, kome omileh, i predade sebe za mene.

[SUP]21[/SUP] Ne odbacujem blagodati Božje; jer ako pravda kroz zakon dolazi, to Hristos uzalud umre.

Pozdrav od Gere.

Gero,
znas ti dobro o cemu se radilo kada je Pavle ukorio Petra. Nije ga ukorio zato sto je praznpovao subpotu, a jos manje nedelju, nego zato sto nije hteo da jede zajedno sa bracom iz neznabostva.

Niko ne govori da blagodat dolazi kroz zakono, ali ne dolazi ni kroz bezakonjhe, a bezkaonje je prestiup Bozjeg zakona.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja ne znam ali od kako znam za bibliju i za tu religiju bilo je da slavimo nedelju kao boziji dan ili da se posvetimo bogu nedeljom, i ja necu to da menjam to, sad kao sto sam rekao tacnost biblije dolazi do pitanja zbog silnih prevoda

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
ja ne znam ali od kako znam za bibliju i za tu religiju bilo je da slavimo nedelju kao boziji dan ili da se posvetimo bogu nedeljom, i ja necu to da menjam to, sad kao sto sam rekao tacnost biblije dolazi do pitanja zbog silnih prevoda

Tacnost biblije je pod pitanjem ne samo zbog prevoda i kontradikcija u njoj, nego zbog istorije, fizike, hemije, biologije, logike...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
gospodo
nemojmo svjesno rukama zatvarati oći pred činjenicama
pojedinci ne samo da zatvaraju, nego prste gutaju u njih
istina je da su ljudi tradicionalno neslijedili vjeru njihovih predaka
ali to ne znači da je rimoktolička crkva u pravu, da ona određuje dan odmora
to je u domeni Boga, a ne čovjeka

da bi stvar bila još gora pontifex maximus nije rekao da on ima neku specijalnu Bibliju
nego čak i rimokatolicizam tvrdi da je Biblija jedna jedina
e sad kada im istina ne paše, jer razotkriva lažova nadaleko
možemo očekivati da se dovede u pitanje autentičnost Biblije i prevoda

ali otkrivenje Božjeg Zakona u Zavjetnom Kovčegu če pobitii svaku sumnju,
da li je subota Božja Zapovijed ili nije, i probudiče se tada mnogi i preobratiti
dakle to djelo Božje razotkriče u potunosti tko laže

isto ovako kako vam ja sada tvrdim da laže i papa i naš član foruma *isabela*
koji iako vidi istinu , negira je i dalje tvdi da je nedelja za kršćane

jedinu potporu rimokmatolčka crkva, papstvo če dobiti u obrani nedelje, od
strane lucifera kad se bude ukazivao po nebu, imitirajuči, oponašajući Krista
ali i to je prorečeno odavno

Apostol Pavao piše:
i zato im Bog šalje djelotvornu zabludu, da ih prevari, odvede u propast,
jer više su voljeli
LAŽ nego ISTINU

sramota da *papstvo* brani lucifer,... eto to im je jedini pomočnik

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ma jok bre da izbrisemo sve stihove u toj glavi amoze i galatima 2 glavu takodje!!!

[SUP]14[/SUP] A kad ja videh da ne idu pravo k istini jevanđelja, rekoh Petru pred svima: Kad ti koji si Jevrejin neznabožački a ne jevrejski živiš, zašto neznabošce nagoniš da žive jevrejski?

[SUP]15[/SUP] Mi koji smo rođeni Jevreji, a ne grešnici iz neznabožaca,

[SUP]16[/SUP] Pa doznavši da se čovek neće opravdati delima zakona, nego samo verom Isusa Hrista, i mi verovasmo Hrista Isusa da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima zakona: jer se delima zakona nikakvo telo neće opravdati.

[SUP]19[/SUP] Jer ja zakonom zakonu umreh da Bogu živim; s Hristom se razapeh.

[SUP]20[/SUP] A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u telu, živim verom Sina Božjeg, kome omileh, i predade sebe za mene.

[SUP]21[/SUP] Ne odbacujem blagodati Božje; jer ako pravda kroz zakon dolazi, to Hristos uzalud umre.

Pozdrav od Gere.

Gero,
znas ti dobro o cemu se radilo kada je Pavle ukorio Petra. Nije ga ukorio zato sto je praznpovao subpotu, a jos manje nedelju, nego zato sto nije hteo da jede zajedno sa bracom iz neznabostva.

Niko ne govori da blagodat dolazi kroz zakono, ali ne dolazi ni kroz bezakonjhe, a bezkaonje je prestiup Bozjeg zakona.

Ne znam Miko brate sta ti imas od toga da izvrces ove stihove koje postavih!neka ih svako procita pa neka sam za sebe resi sta nam oni govore!

A govore JASNO!!! [SUP]16[/SUP] Pa doznavši da se čovek neće opravdati delima zakona, nego samo verom Isusa Hrista, i mi verovasmo Hrista Isusa da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima zakona: jer se delima zakona nikakvo telo neće opravdati.

MENI JE OVO DOSTA,ostali kako im volja,tebi takodje.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573

Pa naravno, nisi prvi koji ne mari za Bozje Rijeci, nego mu je vaznije sta mu kaze drustvo u kojem zivi.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ne znam Miko brate sta ti imas od toga da izvrces ove stihove koje postavih!neka ih svako procita pa neka sam za sebe resi sta nam oni govore!

A govore JASNO!!! [SUP]16[/SUP] Pa doznavši da se čovek neće opravdati delima zakona, nego samo verom Isusa Hrista, i mi verovasmo Hrista Isusa da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima zakona: jer se delima zakona nikakvo telo neće opravdati.

MENI JE OVO DOSTA,ostali kako im volja,tebi takodje.

Pozdrav od Gere.

Matej 16:27

Jer ce doci Sin coveciji u slavi Oca svog s andelima svojim, i tada ce se vratiti svakome po delima njegovim.

Mislim da ovi stihovi govore jasnije!

Natrag