Novosti i događaji iz sveta muzike

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Avril Lavinj najavila novi singl

Avril Lavinj najavila novi singl

avril-lavigne.jpg

LONDON, 8. aprila 2011. (Beta)

Kanadska pevačica Avril Lavinj najavila je da će numera "Smile" biti drugi singl sa njenog albuma "Goodbye Lullaby", objavljeno je na šou biznis sajtu Didžital spaj.

Diskografska kuća RCA navodi da će singl do obožavalaca stići kasnije ovog meseca. Na pevačicinom sajtu piše i da će Avril Lavinj početkom maja snimiti video spot za tu pesmu.

Kanadska pevačica ranije je izjavila da njen novi album nije "album o razvodu". Avril Lavinj (26) se u novembru 2010. razvela od Derika Viblija, posle četiri godine braka. Album "Goodbye Lullaby" objavljen je 8. marta ove godine.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Počeo Nomus, najveća zvezda Stefan Milenković

Počeo Nomus, najveća zvezda Stefan Milenković

Radio 021 12.04.2011 09:43

201956.jpg

Nastupom turskog pijaniste i kompozitora Fazila Saja i kamernog orkestra "Kremerata Baltika", u Sinagogi su otvorene 31. Novosadske muzičke svečanosti.

Najveća zvezda NOMUS-a biće violinista Stefan Milenković, koji će nastupiti s kamernim orkestrom "Kamerata akademika". Veliko interesovanje vlada i za nastup ruskog majstora na violi Jurija Bašmeta u pratnji "Moskovskih solista", ali i francuskog harmonikaša Rišara Galjijana u sekstetu sa još peroticom svojih kolega.
Koncerti će se pretežno održavati u Sinanogi, a dva će biti u Gradskoj kući. Prvi put u program će se uključiti i jedan teatar, Ujvideki sinhaz , mjuziklom "Čarobnjak iz Oza". Ulaznice staju od 300 do 1.000 dinara.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Dobitnici godišnje nagrade UMUS-a

Dobitnici godišnje nagrade UMUS-a

Blic
11.04.2011 23:20

201936.jpg

Dobitnici godišnje nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS) su sopran Radmila Bakočević za životno delo, trubač Mladen Đorđević za najbolji koncert u 2010. godini i violončelistkinja Maja Bogdanović za najboljeg mladog umetnika, saopštilo je danas Udruženje.

Odluku je jednoglasno doneo žiri u sastavu muzički umetnici Snežana Nikolajević, Aleksandar Pavlović, Biljana Gorunović, Aneta Ilić i Ante Grgin.

Nagrada se dodeljuje svake godine, povodom dana Udruženja muzičkih umetnika Srbije, 7. aprila, a sastoji se od diplome i novčane nagrade koju dodeljuje Ministarstvo kulture.

Mladi umetnici, pored diplome, dobijaju solistički koncert u organizaciji UMUS-a.
Ovogodišnja nagrada koja se dodeljuje 41. put biće uručena dobitnicima 5. maja na svečanosti u prostorijama UMUS-a.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Željko Joksimović i Vlado Georgiev na humanitarnom koncertu za Japan

Poznati organizuju 14. aprila manifestaciju u Valjevu

Željko Joksimović i Vlado Georgiev na humanitarnom koncertu za Japan

Simonida Milojković | 12. 04. 2011. - 00:02h | Foto: V. Lalić| Blic Online

VALJEVO - Na humanitarnom koncertu „Valjevo za Japan”, koji će se održati u četvrtak 14. aprila u 20 sati na platou ispred Doma omladine u Valjevu učestvuju: Željko Joksimović, Vlado Georgiev, Oliver Mandić, Haris Džinović, „Riblja čorba”, Jelena Tomašević, „Galija” i „Neverne bebe”. Program će voditi Jovana Janković i Srđan Predojević, a domaćini koncerta su voditeljska i pevačka legenda: Mića Orlović i Cune Gojković.

133270_zabsava-centar-02-kzs-koncert-za-japan-foto-vlalic_f.jpg
Oliver Mandić, Neša Galija, dr Boško Đukanović, Jelena Tomašević i Vlado Georgiev

Organizatori ove manifestacije su građani Valjeva, a ideja je potekla od dr Boška Đukanovića, direktora Kardiovaskularne klinike Dedinje, koji je takođe Valjevac.

- Hvala svim ljudima koji učestvuju na ovom koncertu. Ne smemo zaboraviti da je Japan u Valjevo uložio tri miliona evra - podsetio je čuveni kardiolog i izrazio veliko žaljenje što RTS neće prenositi taj događaj na kojem se očekuje nekoliko desetina hiljada ljudi iz čitave Srbije.

- Apelovao sam na čelne ljude na nacionalnoj televiziji da vrše prenos i razočaran sam što su odbili.

Zoran Jakovljević, gradonačelnik Valjeva, u ime svojih sugrađana posebno se zahvalio pevaču Vladi Georgievu, koji je ponudio komletnu tehničku opremu.

- Kada god mogu da pomognem, to i učinim. Drago mi je što mogu bar na ovaj način da pokažem poštovanje i zahvalnost narodu Japana - rekao je Georgiev.
Jedan od učesnika projekta je i Vlada Stanojević, voditelj „Pinka”, koji je podsetio da je Srbija peta država na svetu po pomoći Japanu.

133272_zabkoncert-zeljko-01-foto---blic-goran-srdanov_hs.jpg
Valjevac Željko Joksimović

Svoj doprinos će dati i pevačica Jelena Tomašević:

- Ganuta sam i veoma prijatno iznenađena humanošću građana Srbije. Naš narod zaista ima veliko srce! Bez razmišljanja sam se odazvala da na koncertu dam svoj skromni doprinos i bar na taj način pomognem tom divnom narodu Japana, koji je nama mnogo puta pritekao u pomoć. Verujem da će se izvući iz ove katastrofe koja ih je zadesila, a na građane Srbije i ovom prilikom apelujem da pomognu i uplate koliko mogu. Takođe, bilo bi lepo da na koncert dođu u što većem broju i pokažu solidarnost Srbije s Japanom - kaže ona.

Prvobitna ideja bila je da se ovaj koncert održi u Hali sportova u Valjevu i karte su puštene u prodaju. Ali pošto je interesovanje za ovaj koncert ogromno, a hala prima samo nekoliko hiljada ljudi, doneta je odluka da se manifestacija preseli na Trg. Onima koji su kupili ulaznice, novac će biti vraćen, pa će svako prema svojim mogućnostima moći da na poseban žiro-račun uplati svoj prilog. Akcija traje naredna dva meseca.

Ljudi iz cele Srbije najavili su dolazak na ovaj koncert, a nekoliko autobusa dolazi i iz Republike Srpske. Ljudi žele da i svojim prisustvom pokažu solidarnost s narodom Japana, koji je Srbiji uvek nesebično pomagao, rečeno je juče na konferenciji za štampu održanoj u beogradskom Sava centru.

Ulaz je slobodan, a Valjevci i ostali građani Srbije svoju donaciju narodu Japana mogu da uplate na broj računa kod banke Piraeus: 125-0000001785438-28.

Program će voditi
Jovana Janković

Željko Joksimović se kao rođeni Valjevac odmah odazvao akciji. On će zapevati u rodnom gradu, a njegova verenica Jovana Janković vodiće program. Nakon koncerta par ide u obližnje selo Brezovica, gde Željko ima vikendicu, a koliko im vreme bude dozvolilo, obići će i Joksimovićevu familiju koja Jovanu veoma voli. Rođaci stalno zapitkuju kad će svadba, a u poslednje vreme dobijaju i odgovor: „Na jesen“. Jovana ponovo nosi verenički prsten, koji je jedno vreme bio kod juvelira na sužavanju.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stiže novo Hladno pivo

Stiže novo Hladno pivo

Zagrebački sastav Hladno pivo objaviće novi album "Svijet glamura" u subotu 16. aprila istovremeno u Hrvatskoj, Srbiji i ostalim republikama bivše Jugoslavije.

v203135p0.jpg

Posle četiri godine diskografske pauze od "Knjiga žalbe", Hladno pivo i producent Edi Cukerić su snimili 12 novih pesama.

"Prošlo je dosta vremena, ali mi albume radimo po uzoru na Olimpijadu. Ona je svake četiri godine, pa tako i naš album", izjavio je trubač Stipe B. Mađor za "Jutarnji list".

Bubnjar Mladen Subošić-Suba kaže da album zvuči kao da je "Frenk Zapa sreo Džnija Keša, pa su navratili na piće kod Derona Malakiana iz System of a Down, a tamo su baš na ručku bili Til Lindeman iz Rammsteina i Fet Majk iz NOFX-a, i onda su odlučili izbaciti sve frustracije i taman da sve izbace, nailazi Betoven s kanticom steroida".

"Album je raštrkan i šarolik. Svega tu ima - glamura, groteske, parodije... To je neko naše viđenje društva danas, izbacivanje naših frustracija, a naglasak albuma je na pojedincu, na ljudima koji se osećaju drugačije. Potencira ljudsku različitost, odnosno stav 'takav sam, mogu biti takav i što ti smeta što sam takav'", kaže Suba.

Frontmen Mile Kekin kaže da se u "Svijetu glamura" nalaze Severina, kontroverzni gradonačelniik Splita Željko Kerum, stranka Hrvatska demokratska zajednica i Selin Dion, ali "u suštini ni jedna pesma nije o njima, oni su sporedni likovi, deo priče".

(MONDO)

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Džoni Štulić za "Blic": Muziku snimam za svoju dušu VIDEO

Džoni Štulić za "Blic": Muziku snimam za svoju dušu VIDEO

Večito gladna vesti od Džonija Štulića, domaća muzička publika sa oduševljenjem preslušava njegove obrade starih narodnih pesama koje su se pojavile na internetu. Međutim, kako nam je u ekskluzivnom razgovoru rekao, sada snima i peva samo pesme koje mu znače. Više zadovoljstva mu donosi prevođenje pesama i književnih dela.​

134180_zabstulic01-_f.jpg

Poslednja pesma koju je preveo jeste „Kuća na prodaju”. Zapravo, to je prepev slavne pesme „House in the Country” grupe „Kinks”. Pesmu je originalno napisao njihov gitarista i pevač Roj Dejvis, a nalazi se na albumu „Face to Face” iz 1966. godine. U njoj, autor se na satiričan način poigrao s hipokrizijom engleske više klase.

Džonijev sasvim novi prepev zadržao je Dejvisovu satiričnu crtu, ali sadrži i oštru kritičku notu modernog potrošačkog društva.

- Uvek sam voleo ovu pesmu i sada sam napravio svoju verziju kako bih mogao da je pevam. Pesmu je uradio Roj Dejvis. Ne objavljujem više pesme, ali ih radim za sebe. Pevam samo one pesme koje mi znače, za svoju dušu - rekao je kratko Džoni.

Vođa jednog od najpopularnijih eks-Ju sastava „Azra” povukao se 1991. godine od sveta u svoj dom u holandskom gradu Hauetenu, blizu Utrehta. Tamo živi sa suprugom Žozefinom potpuno posvećen prevodu velikih dela literarne baštine. Nedavno su mu u izdanju beogradskog „Platoa” objavljena sabrana dela u 14 tomova, u kojima se nalaze prepevi klasičnih dela od Homera do „Kad su cvetale tikve” Dragoslava Mihajlovića.

blic.rs

Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Sve zvezde „Egzita”

Sve zvezde „Egzita”

Na novosadskom muzičkom festivalu nastupiće, između ostalih, „Džamirokvaj”, MIA, „Palp”, „Portished”…

mija.jpg
Britanska pevačica i kantautorka MIA nastupa 8. jula

Britanska pevačica i kantautorka MIA nova je zvezda koja je potvrdila nastup na ovogodišnjem „Egzitu”, koji će biti održan od 7. do 10. jula u Novom Sadu. Tokom četiri dana festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviće se više od 600 stranih i domaćih izvođača na 20 bina.

Festival će otvoriti britanski bend „Palp”. Grupa, predvođena Džarvisom Kokerom, krajem 2010. najavila je da se, posle devet godina pauze, ponovo okupila u originalnoj postavi i da će, na radost fanova, održati brojne koncerte. Iste večeri publiku će obradovati i jedan od najaktuelnijih sastava, „Arkejd fajr”, kanadski indi rok bend koji je 2010. objavio treće izdanje „The Suburbs”, nedavno ovenčano Gremijem. I kalifornijski pank-rok bend „Bed rilidžn” nastupiće prve večeri „Egzita”, kao i „Magnetik men”, ali i američki hiphoperi irskog porekla „The House of Pain”. Bend poznat po hitu „Jump Around” nedavno se ponovo okupio kako bi proslavio dve decenije od objavljivanja prvog albuma.
Britanska diva MIA, koja je pre tri godine u poslednjem trenutku otkazala nastup na Petrovaradinu, ovog leta definitivno će se pojaviti na „Egzitu”, i to druge večeri festivala, 8. jula na glavnoj bini. Londonska muzičarka, poreklom sa Šri Lanke, prošle godine objavila je treći album „Maya”, a publiku će podsetiti i na numere sa prethodnih izdanja „Arular” i „Kala”.
Subotnje veče na glavnoj bini biće u znaku razigranog britanskog sastava „Džamirokvaj”. Karijera ovog benda, predvođenog harizmatičnim Džejsonom Kejom, traje skoro dve decenije, a pored starih hitova, ovaj sastav će nam predstaviti i novi materijal sa sedmog studijskog albuma „Rock Dust Light Star”, objavljenog krajem prošle godine. Biće to drugi koncert benda u Srbiji, koji je pre šest godina nastupio na Beogradskom sajmu.
Uz australijsku rok legendu Nika Kejva, koji će se ovdašnjoj publici predstaviti treći put, ali premijerno sa sastavom „Grajndermen” poslednje večeri „Egzita”, 10. jula nastupiće i čuveni bristolski trip-hop sastav „Portished”. Biće to prvi koncert sastava koji su osnovali Džef Barou, Ejdrijen Atli i Bet Gibons pre gotovo dve decenije.
Zvezde Dens arene biće „Andervorld”, Tiga, Džejms Zabijela, domaći di-džej i autor Gramofondžije, Karl Kreg, Marko Korola, Pol Kalkbrener, Stiv Aoki, Didžitalizm, Dedmaus, sastav „Better Lost Than Stupid”, Martin Butrih…
Aduti Fjužn bine biće grupe „Bejrut”, „Haduken”, „Go Back to the Zoo”, „Partibrejkers”, „Svi na pod”, a na Eksploziv bini nastupiće legendarni nemački treš metal sastav „Kreator”.

J. K.

----------------------------------------------

Prodaja pojedinačnih ulaznica od srede

U sredu, 20. aprila počinje pretprodaja jednodnevnih ulaznica za „Egzit” po promotivnim cenama. Tako će karte za prvi, drugi i četvrti dan festivala koštati 2.990 dinara, dok će ulaznica za udarno, subotnje veče iznositi 3.490 dinara. Komplet karata još uvek se može kupiti po promotivnoj ceni od 6. 990 din, dok ga srednjoškolci i studenti mogu „pazariti” za 4.990, odnosno 5.990 dinara.

Objavljeno: 15.04.2011.
Izvor: Politika

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nema novog albuma

Nema novog albuma

Sale bih možda i napunio. Ili ne bih. Nije ni važno. Kakve to veze ima. Nije to turizam, kaže frontmen „Azre”

dzoni-stulic.jpg

Za sve koji su još uvek u nedoumici da li je kontroverzni muzičar, tekstopisac, autor 14 tomova sa prepevima klasičnih dela, Branimir Džoni Štulić zaista potpisnik pesama koje su se nedavno pojavile na Jutjubu, odgovor glasi: DA.
Sasvim neočekivano javio se u toku jučerašnjeg dana posle više uzaludnih telefonskih poziva i u svom stilu, na pitanje da li bi želeo da odgovori na neka pitanja za „Politiku”, mrgodno odgovorio: „Ne!”
Ali, kako je vreme odmicalo, večiti buntovnik koji nikada nije pristajao na osrednjost, a koji već dvadeset godina živi u Holandiji, bivao je sve razgovorljiviji priznajući na kraju razgovora da se od novina i novinara ne može pobeći. I da je bolje reći i rečenicu, dve nego da novinari izmišljaju intervjue!

U Srbiji su ovih dana ljudi izgleda više zainteresovani da li ste Vi autor pesma objavljenih na Jutjubu nego kada će novi izbori.
– Hmmm. Je li?

Da li su to Vaše obrade?
– Moguće je da jesu. Uvek sam svirao i pevao. Nisam poznat po igranju hokeja. Ali, nije to obrada. Obrada bi bila kada bih od njih napravio tango, džez… U ovim pesmama nema radikalnih promena. Možda sam dodao malo ritma. Najbliže je standardu. Na primer, „Stojanka, bela Vranjanka” dugačka je pesma. Sažeo sam je i dodao ritam, ali sam sačuvao celu melodiju. To vam je kao kada odete u trgovinu i vidite da nešto ne štima sa pantalonama koje ste kupili. Ili su predugačke ili široke u kukovima. Pa morate da kratite, širite… Ali, napravite nešto najbliže originalu.

Spremate novi album?
– Nema novog albuma. Ne spadam ja u šou-biznis… Naprosto, kada me nešto veseli... Ionako se sve odvija i bez mene. Ali, nekada poželim da i mene bude tamo.

Napravili ste kult od sebe…
– Pas ne laje zbog sela, već zbog sebe. Vidim, godišnje nešto o meni napišu, ali ja sam tu stvarno objekat koji drugi seciraju.

Nostalgični ste?
– Ne. Ne mogu o tome kratko da pričam. Drugačije je bilo u ono vreme pre trideset godina, drugačije je sada. Sve se promenilo. Ili, nije. Čovek se menja, sve ostalo se menja.

Da li ćemo Vas u neko dogledno vreme videti na ovim našim prostorima?
– Da bih mogao da putujem, moram nešto da radim. Moram da imam razlog. Znate, dok ti nos nije začepljen možeš da dišeš. Shvatiš da imaš problem tek kada ti se nos zapušio. I tada reaguješ. Zapravo, uvek nekako ide. Mene mimo posla ništa nije zanimalo. Gubim vreme ako ne radim.

A koncerti? Zar ne želite opet da izađete pred publiku koja Vas je, ubeđena sam, i te kako željna. I sigurna sam da biste napunili sale…
– To je posao kao i svaki drugi. Kao kad imaš fabriku…

…ili, kada radiš za novine…
– Ha-ha. Sale bih možda i napunio. Ili ne bih. Nije ni važno. Kakve to veze ima. Nije to turizam. Kao kada vas ljudi pitaju zašto nemaš auto. A ti odgovoriš da možda i imaš, ali da nema asfalta ispred kuće ili da nemaš benzina… To je glupo pitanje. Sve ide svojim tokom.

A Vaše knjige? Da li ste zadovoljni onim što ste postigli?
– To je istorija koja me je uvek zanimala. Znate zašto sam ih napisao? Jer u vreme kada sam ja studirao toga nije bilo. Kada sam našao vremena, onda sam ih napravio. Ali, nije baš spomena vredno…

Ih, pa ne preterujte. Kako nije?
– Drago mi je da ih imam. Ali, treba još polirati. Ogroman je to posao, a sve treba da bude cakum-pakum. Falilo mi je još nekih šest meseci da sve doteram. A punih 20 godina sam radio. I još nisam završio. Pretpostavljam da hoću za nekih godinu dana.

Šta Vam je još ostalo?
– Plutarh. Svi da budu tamo. Kao kompletan set.

Da li Vam se svideo film o Vama koji je pre nekoliko godina prikazan na HRT-u?
– Nije mi se svideo jer nema veze sa mnom. Kakve ja veze imam sa ’68. godinom?! Secirali su mene, a mislili na sebe. A ostalo… čovek može da priča šta hoće.

Da li će se ikada više „Azra” okupiti?
– Hmmm.

„Azra”, to ste Vi…
– To sigurno. Ali, promenilo se mnogo stvari. Stvarno je nemoguće odgovoriti. Čak i kada bi bila ista država, zamrznuta od pre 30 godina, opet ne bi bilo isto. Zanima me samo dobra pesma, dobra izvedba. Da sve dobro funkcioniše. To su neki standardi koji su mene zanimali. Samo me pesma interesuje ili knjiga koju radim. A sve ovo mimo mene, kakve to veze ima.

Možda su ljudi gladni tih nekih starih, dobrih vremena..
– Kada se svira, to je jedan kroz jedan. Kao kada ustaneš. Moraš da staneš čvrsto na obe noge. Kada sviram, meni je bilo isto. I onda i sada. Nije to bilo bolje vreme, možda samo što se muzike tiče. Ko zna kakav će biti ukus za trideset godina?! Ali, princip je isti….

…. sve ostalo su nijanse…
– Da, jeste. Može biti da je čovek lepši kada je mlađi. Kao i ljubav. Ili se dogodi ili se ne dogodi.

Da li ste se Vi promenili ili ste ostali lepi kao pre dve decenije?
– Ha. Nisam se gledao u ogledalu punih 20 godina. Ne znam šta da Vam kažem. Nemam viška kilograma. Eto. Ja sam sebi uvek isti. Ili nisam.

Da li ste se promenili u sebi?
– Nisam. Ne da bih ja video neku promenu. U stvari, ono što sam mogao da trpim kao mlađi sada ne mogu…

Niste tolerantni?
– E, da. Nisam o tome ni sa kim razgovarao. Je li to to?! Nekada samog sebe ne podnosim. Starim. I, u tom smislu muzika je lepa, pa zaboravim na sve i bude mi lepše. A to je suština.

U belom odelu na bini

U filmu koji Vam se nije svideo, ima i jedan deo gde vaši prijatelji pričaju kako ste se Bregoviću poverili da želite jednog dana da sedite na bini u belom odelu, svirate gitaru, a iza Vas devojke koje pevaju obučene u narodne nošnje i orkestar…da li je to tačno?
– Ne sećam se. Moguće je. Pa, i neka je napravio to što je napravio. A i kada bih se sećao cele priče, ne mislim da je to važno. Bar za mene.

Politika

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Stajp: Bio sam „operisan od muzike“

Stajp: Bio sam „operisan od muzike“

Majkl Stajp, frontmen američkog rok benda „R.E.M“, iznenadio je svoje obožavaoce priznanjem sajtu „Spiner“ da sve do drugog albuma grupe nije znao razliku između bas gitare i gitare.​

Stajp.txt1.jpg
Stajp u vreme kada nije znao ništa o muzici​

Vođa rok sastava „R.E.M" Majkl Stajp, izjavio je da ništa nije znao o muzici sve do drugog albuma te grupe, preneo je sajt Spiner.

Stajp je naveo da tokom prve četiri godine rada grupe „R.E.M", osnovane 1980, nije znao koja je razlika između gitare i bas gitare.

„Nisam bio upućen u proces snimanja. U stvari, tek sam kod našeg drugog albuma 'Reckoning' shvatio razliku između bas gitare i gitare", rekao je pevač britanskom radiju Bi-Bi-Si siks mjuzik.

„Nisam znao koja od tih gitara daje koji zvuk. Znao sam da bas gitara ima četiri žice zato što sam mogao da ih prebrojim. Ali nisam znao da bas gitara daje niske tonove. Toliko je bilo moje neznanje o muzici", dodao je Stajp.

Novi album grupe „R.E.M", 15. po redu, nosi naziv "Collapse Into Now" i u prodaji je od marta.

RTS

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stiže novi Soundgarden

Stiže novi Soundgarden

Američki rok bend Soundgarden krenuće u julu na povratničku turneju, objavio je sajt Digital spy.

v203446p0.jpg

Rokeri iz Sijetla će prvi koncert na turneji održati 2. jula u Torontu, nakon čega će uslediti tri nastupa u SAD, prvi 13. jula u Filadelfiji, zatim 18. juna u Denveru i 22. jula u Los Andjelesu.

Datumi preostalih nastupa biće saopšteni naknadno, navodi bend u saopštenju medijima.

Bend Soundgarden raspao se 1996, a njegov pevač Kris Kornel izjavio je prošle godine da su se članovi benda ponovo okupili. Kornel je ekskluzivno najavio i povratnički album grupe, ali nije precizirao kada će se on pojaviti.

Bend je od 1988. do 1996. objavio pet albuma.

(Beta/MONDO)

Natrag