Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

U Crkvi zacijelo ima skandalâ, ali i mnogo svetosti, a svetost je veća od skandala – rekao je papa Franjo te dodao – Ima i ‘svakodnevne svetosti’, skrivene, svetosti brojnih majki i žena, brojnih muškaraca koji rade za obitelj cijeli dan. Usuđujem se reći da Crkva nije nikada bila tako dobro kao danas.
Crkva neće propasti, siguran sam u to! istaknuo je Papa.

Ovako može da izjavljuje čovek koji uopšte nije siguran u to inače bilo bi suvišno i spomenuti tako nešta.

Član
Učlanjen(a)
08.09.2010
Poruka
242
NE katolička nego RIMOkatolička crkva
razlika je velika g.uredniče

katolička crkva je Kristova crkva, Krist je poglavar,
a
RIMOkatoličkoj crkvi je poglavar papa
slobodno se raspitajte ili zavirite u službene dokumente vatikana

Ово је суштина, Црква којој је важније признање и поклоњење Папи него вјера у Христа, кроз историју, све до данашњих дана обиљежена бројним позивима на ратове, масакрима, геноцидом, пљачком, расизмом, инвазивним прозелитизмом, трговином гријесима те неморалом у властитој хијерархијској структури (почев од Папе Борџије до данашњих дана) тешко да може вјерујућем народу прењети Божју објаву и свједочити Бога.

PS. Preporučujem da nastavite traganje za antihristom, jer ni ja ni papa to nismo.
Јесте, јесте... разлика је само у томе што он управља возом а ти си кочничар по потреби, на крају задњег вагона.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Laodikeja: Antihrist je onaj koji je deo Hriscanstva i on sedi u crkvi Bozjoj.
Takodje, on odrice da Isus nije Hristos jer on sam za sebe tvrdi da je on Hristos u telu.

Antikrist sjedi u tvojoj glavi. Izbaci ga i stavi na njegovo mjesto Isusa i ljubi Ga ljubi kako On očekuje: svim srcem svojim, svom snagom svojom i svom pameću svojom.
Ako ne, mnogi adventisti će postati jako frustrirani i završiti na hispiotalizacii. Ali, to je tako, kad čovek sam sebe uvjeri u očite laži.

Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli
Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.

E, baš ti hvala na ovom citatu, barem ne moram tražiti.
A sad usporedi s tim gore ove Papine riječi:

Kada ga je novnar upitao tko je Jorge Mario Bergoglio, Papa je odgovorio:
"Grešnik.To je najbolja definicija mene. Ja sam grešnik". :dtyste:
Eto, "Antikrist" je za sebe rekao da je grešnik, a treba reći...Što? Da je Sin Božji. :roll:

Ili ste vi adventisti bezobrazni ili glupi ili vjerujete više Ellen White nego Bogu pa zato ne možete razumjeti Pisma jer nemate Duha Božjega. Mislim da je ovo zadnje posrijedi...

U Crkvi zacijelo ima skandalâ, ali i mnogo svetosti, a svetost je veća od skandala – rekao je papa Franjo te dodao – Ima i ‘svakodnevne svetosti’, skrivene, svetosti brojnih majki i žena, brojnih muškaraca koji rade za obitelj cijeli dan. Usuđujem se reći da Crkva nije nikada bila tako dobro kao danas. Crkva neće propasti, siguran sam u to! istaknuo je Papa.

Peko71: Ovako može da izjavljuje čovek koji uopšte nije siguran u to inače bilo bi suvišno i spomenuti tako nešta.

Peko, po običaju, varaš se kad je u pitanju Papa. I ti Papu ne možeš smisliti i sve što on kaže, ti izvrćeš jer gledaš zlim okom, a zlo oko zlo vidi.
U svim drugim postovima govoriš normalno, ponekad vrlo nadahnuto.

Misliš da Papa ne zna što se događa u Crkvi i svijetu i koliko je antikatoličkih grupa koji bi najradije zgazili Katoličku crkvu i što sve rade protestanti.
Papa je jasno rekao: "Pustite ih, nemojte se braniti ni opirati..."
Međutim, mnogim katolicima dosadilo bjesomučno vrijeđanje, pa se umrežili, pa tako imamo i adekvatne odgovore.

U mnogim medijima širom svijeta zbunjeni katolici pitaju: zašto neki protestanti nazivaju Svetog Oca Antikristom, Katoličku Crkvu bludnicom, itd? Mnogi se žaloste zbog toga, drugi se ljute, slabi u vjeri postaju kolebljivi..

Papa mora učvrstiti svoj narod u vjeri i zato je rekao to što je rekao. I Isus je mnogo puta rekao: Ne bojte se!

Protestanti i svi drugi nek samo nastave sa svojom prljavom rabotom.
Znamo zašto to rade: oni se boje Katoličke Crkve i ne preostaje im ništa drugo nego klevetati.

Papa je na jedno od takvih pitanja, konkretno o lažnim prorocima, mirno odgovorio:

"Onaj tko ima odgovor na sva pitanja, to je dokaz da Bog nije s njim. To znači da je lažni prorok koji koristi religiju za vlastite ciljeve. Velike vođe Božjeg naroda uvijek su ostavljale prostor za sumnju, poput Mojsija. Moramo ostaviti prostor za Boga, ne za našu sigurnost. Moramo biti ponizni".

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
NE katolička nego RIMOkatolička crkva
razlika je velika g.uredniče

katolička crkva je Kristova crkva, Krist je poglavar,
a
RIMOkatoličkoj crkvi je poglavar papa
slobodno se raspitajte ili zavirite u službene dokumente vatikana

Spedy, zar ti još uvijek misliš da te neko ovde, ili bar ogromna većina, uzima za ozbiljno? Razlike na kojima insistiraš postoje samo u tvojoj glavi, u stvarnosti i nauci one ne postoje. Prema tome, ne upućuj nikoga na neka dokumenta, nego sam uzmi udžbenik u ruke pa obnovi gradivo, inače ćeš i dalje ganjati vjetrenjače!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Peko, po običaju, varaš se kad je u pitanju Papa. I ti Papu ne možeš smisliti i sve što on kaže, ti izvrćeš jer gledaš zlim okom, a zlo oko zlo vidi.
U svim drugim postovima govoriš normalno, ponekad vrlo nadahnuto.

Odkud ti znaš da imam zlo oko ? Ovo je treći ili četvrti put kako iznosiš tu konstataciju.

peko JPG.jpg

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@Peko, ne znam tko je ovaj dečko, ali ima vrlo prodoran pogled, rekla bih magnetičan. Izgleda jak karakter.
A gledaj samo, nečija ruka ga zagrlila. Možda je znakovito?! Ne može živjeti bez Božje ljubavi, jer bi inače bio samo običan mali buntovnik.

Jurivaka: Ako je tačno da je istorija učiteljica života, onda bi Katolička crkva trebala mnogo toga da nauči iz svoje istorije! Jedna od njenih kardinalnih istorijskih gešaka je pokušaj da postane i duhovna i svjetovna vladarica svijeta! To je neminovno moralo dovesti, kao što je svojevremeno i dovelo, do situacije da se morala latiti mača i silom rješavati pitanje svoga primata. Na taj način, ne samo da je prenebregla Evanđelje, nego se našla u neprirodnoj sitaciji, nesvojstvenoj njenom duhovnom poslanju i Božijoj riječi koju je trebala da slijedi.
Cijeneći ono što u poslednje vrijeme rade njene duhovne vođe, pape, prije svega, čini se da je ta istorijska lekcija dobro shvaćena.
U pismu koje je papa Franjo nedavno uputio bivšem uredniku italijanskog lista "La Repubblica" Eugeniju Scalfariju, kao odgovor na pitanja koja je ovaj publicista postavio u svome listu, izneđu ostalog se kaže:

"Crkva, vjerujte mi, unatoč svim sporostima, nevjerama, pogreškama i grijesima koje je mogla počiniti i još može počiniti po svojim članovima, nema drugog smisla ni cilja osim živjeti i svjedočiti Isusa..."

Primjedba je na mjestu. Mlađi ljudi koji znaju samo za Ivana Pavla II, Benedikta i Franju, teško se snalaze u povijesti Katoličke Crkve koja je bila sasvim drugačija od ove koju poznajemo.
Govoreći o povijesti općenito, ništa se ne može gledati crno-bijelo. To znači da je Crkva
sveta i grešna.
Ali, kako sam rekla, mi je poznajemo onakvom kako je definirana na II Vatikanskom Koncilu, jer upravo on je bio prekretnica za vrijeme u kojem živimo.

"S II Vatikanskim Koncilom Crkva se otvara dijalogu s drugim kršćanskim crkvama (ekumenizam), židovstvom i ostalim religijama. Dolazi do reforme liturgije, novog vrednovanja Biblije, stavlja se naglasak na mjesne Crkve i nacionalne biskupske konferencije. Dolazi do jasne potvrde slobode vjere i savjesti, te priznanja načelne mogućnosti da se bude svet i izvan kršćanstva, pa i kao ateist i agnostik, djeluje li se u skladu sa svojom savješću. Nov je i načelno pozitivan stav prema modernom napretku, sekularnom svijetu, znanosti i demokraciji. Priznaje se katolička sukrivnja glede Crkvenog raskola i antisemitizma, te se iskazuje nužnost stalnih reformi u Crkvi. Time Katolička crkva postaje Ecclesia semper reformada, ona koja traži stalnu obnovu u svom životu i nauku prema Evanđelju. Koncil se jasno ograđuje od poimanja Crkve kao nekakvog Imperiuma Romanuma. Ona se više ne shvaća kao hijerarhija, već kao Božji narod.

Unatoč pogreškama koje je činila Katolička crkva ona je prisutna u svijetu. I bez obzira na golemu organizaciju, ona raspolaže jedinstvenom bazom škola, bolnica i socijalnih ustanova, u kojima se, uza sve slabosti, čini enormno mnogo toga dobroga, u kojima se mnogi dušobrižnici svojski trse biti u službi čovjeka, u kojima se bezbroj žena i muškaraca zalaže za stare i mlade, za siromašne, bolesne, prikraćene, shrvane. To je svjetska zajednica vjernika i zauzetih ljudi. Oni zločine svoje Crkve ne trebaju skrivati, niti izbjegavati njihovo kritiziranje. Jednako tako nemaju razloga biti isfrustrirani zbog tih zlodjela, niti ih itko ima pravo identificirati s počiniteljima povijesnih opačina zato što pripadaju Crkvi koja ih je činila, kao da bi oni radi toga bili na strani povijesnih počinitelja, a ne žrtava. No, slučaj je upravo obrnut i kršćanin je po Evanđelju pozvan uvijek biti na strani žrtve, pa i kad je počinitelj baš njegova Crkva. A kao što smo vidjeli, istinska je Crkva mnogo vrjednija od zala koje su pojedinci činili u njeno ime". ( s bloga Responder)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Јесте, јесте... разлика је само у томе што он управља возом а ти си кочничар по потреби, на крају задњег вагона.
Lupetaš! Ja nisam u vozu niti jedne crkve, ali nisam ni antihrist. Ja sam posve na "lijevom krilu", a pošto je i Isus, po svojoj filozofiji i svome nauku, u neku ruku ljevičar (jednakost i bratstvo među ljudima), ne mogu biti protiv njega.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
@Peko, ne znam tko je ovaj dečko, ali ima vrlo prodoran pogled, rekla bih magnetičan. Izgleda jak karakter.
A gledaj samo, nečija ruka ga zagrlila. Možda je znakovito?! Ne može živjeti bez Božje ljubavi, jer bi inače bio samo običan mali buntovnik.

Ja sam mali buntovnik !
:blum3: Bitno je da papa nije običan. S obzirom da mu fali jedno plućno krilo i nije običan , neobičan je. Možda je neobičan što je medijski poznat nešta poput holivudske zvezde ili popularne estradne ličnosti. Njih kad ljudi vide počnu da vrište ponekad padaju u trans. Neko to sve posmatra i pita se da li su ovi normalni ?

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702

Ja sam mali buntovnik !
:blum3: Bitno je da papa nije običan. S obzirom da mu fali jedno plućno krilo i nije običan , neobičan je. Možda je neobičan što je medijski poznat nešta poput holivudske zvezde ili popularne estradne ličnosti. Njih kad ljudi vide počnu da vrište ponekad padaju u trans. Neko to sve posmatra i pita se da li su ovi normalni ?

O kom papi ti to govoris?bilo ih je mnogo!

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
peko71:
Ja sam mali buntovnik !

Zdravo, buntovniče! :)
Ma, da. Stvarno ima facu holivudske zvijezde.

Pogledajte prilog 43726

Neko to sve posmatra i pita se da li su ovi normalni

Misliš da ove mlade katolkinje nisu normalne?
:ludd/:

Pogledajte prilog 43727

Danas čitam kako se želi riješiti svojih čuvara, onih iz osiguranja, da bi bio bliže ljudima.
Zanimljivo mi je što je rekao u konklavama (svaki kardinal je govorio ukratko - 5 min.), a papa Francisco je rekao:

""Pojednostavljeno rečeno: postoje dvije slike Crkve. Jedna je Crkva objave, koja izlazi iz sebe, koja riječ Božju prima sa strahopoštovanjem i vjerno je objavljuje. I druga je mondena Crkva, koja živi u sebi, od sebe i za sebe. To mora biti povod za moguće promjene i reforme koje su potrebne za spas duša".

Bergoglio je u par točaka naveo svoje zamjerke i planove: "Kako bi produbila vjeru, Crkva mora učiniti ono za što je i pozvana da čini. Izaći na granice, "ne samo geografski, nego i na granice ljudske egzistencije, misterija grijeha, trpljenja, nepravde, ignorancije, nedostatka religiozne prakse i svekolike bijede. Ali, Crkva to ne samo da ne čini, nego još i gore od toga: ona je opčinjena samom sobom i takva "egocentrična Crkva polaže pravo na Isusa samo za sebe i ne dopušta mu izaći van".

Po mišljenju Pape, svo zlo koje se dogodilo u crkvenim institucijama ima svoje korijenje upravo u toj samodostatnosti i "teološkom narcizmu", dakle oholosti.

Prilično je kritičan, zar ne? Tako da.., pustimo ga da radi svoj posao, a najbolje je da se svatko posveti svom poslu Nitko od tebe ne očekuje da ti da se složiš s njegovim riječima, ali ne možeš ga mrziti. To Isus ne dozvoljava.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag