Član
- Učlanjen(a)
- 05.11.2010
- Poruka
- 1.246
Isabeleta : Peko, ljubiš li ti Isusa?
U kom smislu da li volim Isusa ? Sviđa mi se njegova ideologija života. Verujem da je položio žrtvu za grehe pred Bogom umesto mene. Gde je god prisutna ljubav tu je prisutan i Isus. Njegova pravila su prirodna i dobra za život. Ne voli bezbožnike i bezakonje.
Čini mi se da ti više vremena posvećuješ Papi nego Kristu.
Volim temeljnu analizu što iziskuje dosta vremena , ne volim površnost i grebanje po površini. Zato ako analiziram Vatikan i to radim temeljno može ti se učiniti da mrzim papu. I ne analiziram samo Vatikan i papu nego religije uopšte.
Samo sam izneo jedan predlog za razmatranje,da li je Papa legalan Petrov naslednik iz razloga što je Petar doveden u Rim i ubijen a nakon toga se javlja njegov naslednik u Rimu. Znaš li koliko je Rim daleko od Jerusalima gde su bili apostoli ? Ljudi imaju običaj i dan danas da nekoga ubiju i ukradu identitet žrtve. Zato treba razmotriti Petrovu smrt i njegove naslednike koji su preuzelu duhovno vođstvo. Opravdanje da je na Petrovom grobu iznikla velika crkva po rečima Isusa : Ti si Petar i na ovoj steni sazidaću crkvu svoju može biti samo zloupotrebljen stih prema kom je naštelovan kasniji događaj oko izgradnje katedrale iznad Petrovog groba. Sličnom zloupotrebom stiha iz svetog pisma su i Jehovimi Svedoci prisvojili ime za sebe : Vi ste moji svedoci. To je takođe štelovanje prema stihu iz svetog pisama da bi izgledalo autentično ispunjenje. Niti se mislilo na crkvu kao građevinu niti na svedoke kao grupu koja se predstavlja po tom imenu.S pričom o "bezakonju" i "bezakonicima" uVatikanu, kompletirao si svoju sliku sektaški nastrojenog majstorabibličara. Uopće ne želim ubitivrijeme na to.
Bezakonje vrišti iz svakog ćoška na svijetu, ali ti to ne vidišili ne želiš vidjeti?
Zar si slijep ili te je Sotona zaslijepio?
Ako su mlade katolkinje i katolici nenormalni jer iskazuju svojuradost u susretu sa svojim poglavarom, blago nama. Eto, takvi smo mikatolici, svi od reda nenormalni, pa ti ostani jedini pametan: bez Crkve, bezposlušnosti, bez poniznosti, sam sa sobom i duhom...koji god da te obuzme.
Da bi izgradili svoju veru na čvrstim temeljima ne možemo razgovarati samo sa istomišljenicima. Recimo šta bi tebi vredelo da razgovaraš sa Antonijom DŽ kad imate isto mišljenje. Zato treba da čujete kritiku i drugu stranu i možda ono što niste ni čuli ni razmišljali. Isto važi i za mene.
Poslednja izmena: