Novi Papa

Učlanjen(a)
04.07.2013
Poruka
60
To sto je neki Papa okupio neke ljude da se mole nekome, to ne govori nista o Papi. To moze svako da uradi ko ima moc nad ljudima ali to ne znaci da taj koji je to uradio dobar ili neki dusebriznik, to moze da bude marketing malo sminka za neke ljudi koji sebe hoce da reklamiraju za dusebriznike

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
To sto je neki Papa okupio neke ljude da se mole nekome, to ne govori nista o Papi. To moze svako da uradi ko ima moc nad ljudima ali to ne znaci da taj koji je to uradio dobar ili neki dusebriznik, to moze da bude marketing malo sminka za neke ljudi koji sebe hoce da reklamiraju za dusebriznike
Da, teoretski to može da znači sve ovo što si rekao, ali isto tako može da znači i sve obrnuto od toga! A da to ništa ne govori o papi, kako reče, to naprosto ne stoji. Da nije ništa uradio, onda se ne bi imalo o čemu ni govoriti. Ali, pošto je uradio, to itekako govori nešto.

Učlanjen(a)
04.07.2013
Poruka
60
Da, teoretski to može da znači sve ovo što si rekao, ali isto tako može da znači i sve obrnuto od toga! A da to ništa ne govori o papi, kako reče, to naprosto ne stoji. Da nije ništa uradio, onda se ne bi imalo o čemu ni govoriti. Ali, pošto je uradio, to itekako govori nešto.

U sustini to ne govori nista zato sto mi i ne znamo nista osim onoga sto nam puste na tv ili preko neta. Cinjenica je da je Vatikan uzdrman sto se tice vere zbog raznih afera itd, sad na sve nacine pokusavaju da prave marketing o nekavoj dobroti i kako su oni zlatni.
Taj Papa sto je zvao te silne ljude na molitvu, mogao je drugacije da se potrudi oko obustave rata u Siriji i to mnogo uspesnije nego te molitve
Tako da za mene licno ova prica je labilna i veoma povrsna i za nju ce da se uhvati svako ko hoce da (nesvesno, svesno) nametne sliku o Vatikanu kao o nekim zlatnim ljudima tako pokusavajuci da opere Vatikan od proslosti ali ne postoji voda ili neka druga tecnost koja moze da opere Vatikan. Ali ni ove druge verske kompanije nisu daleko ali cinjenica je da je Vatikan najvise zaglibio i najvise u blatu od svih drugih

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
U sustini to ne govori nista zato sto mi i ne znamo nista osim onoga sto nam puste na tv ili preko neta. Cinjenica je da je Vatikan uzdrman sto se tice vere zbog raznih afera itd, sad na sve nacine pokusavaju da prave marketing o nekavoj dobroti i kako su oni zlatni.
Taj Papa sto je zvao te silne ljude na molitvu, mogao je drugacije da se potrudi oko obustave rata u Siriji i to mnogo uspesnije nego te molitve
Tako da za mene licno ova prica je labilna i veoma povrsna i za nju ce da se uhvati svako ko hoce da (nesvesno, svesno) nametne sliku o Vatikanu kao o nekim zlatnim ljudima tako pokusavajuci da opere Vatikan od proslosti ali ne postoji voda ili neka druga tecnost koja moze da opere Vatikan. Ali ni ove druge verske kompanije nisu daleko ali cinjenica je da je Vatikan najvise zaglibio i najvise u blatu od svih drugih

Zlo oko zlo vidi, pa i dobro vidi kao zlo! Kritiziranje Pape i Vatikana!? Bahh! Ništa novo. To dežurni kritičari (pljuvači) rade stoljećima, a svejedno ništa im ne mogu. Stoputa smo rekli, pa ćemo i 101-i put.
Crkva je sveta i grešna, jer ju čine sveti i grešni ljudi, moguće je da i u Vatikanu među 2000 ljudi ima onih koji ondje ne zavređuju biti, ali to neka sami rješavaju.

Mene je ugodno iznenadilo i obradovalo kad sam na jednom srpskom portalu pročitala gotovo sve pozitivne komentare na ovu vijst o Papi i molitvi. Nije mi dozvoljno ostvljati link da se uvjeriš kako su ti komentari sasvim suprotni tvojem.
yes3 To znači da se ljudi oslobađaju predrasuda i da im je u funkciji zdrav razum koji prepoznaje ono što je dobro bez obzira s koje strane dolazi.

Tvoj problem je što ne vjeruješ u moć molitve. U što onda vjeruješ? Misliš da je Papa trebao organizirati demostracije protiv Obame i rata u Siriji ili što? Ti imaš neku bolju ideju?
:)

Učlanjen(a)
04.07.2013
Poruka
60
Zlo oko zlo vidi, pa i dobro vidi kao zlo! Kritiziranje Pape i Vatikana!? Bahh! Ništa novo. To dežurni kritičari (pljuvači) rade stoljećima, a svejedno ništa im ne mogu. Stoputa smo rekli, pa ćemo i 101-i put.
Crkva je sveta i grešna, jer ju čine sveti i grešni ljudi, moguće je da i u Vatikanu među 2000 ljudi ima onih koji ondje ne zavređuju biti, ali to neka sami rješavaju.

Mene je ugodno iznenadilo i obradovalo kad sam na jednom srpskom portalu pročitala gotovo sve pozitivne komentare na ovu vijst o Papi i molitvi. Nije mi dozvoljno ostvljati link da se uvjeriš kako su ti komentari sasvim suprotni tvojem.
yes3 To znači da se ljudi oslobađaju predrasuda i da im je u funkciji zdrav razum koji prepoznaje ono što je dobro bez obzira s koje strane dolazi.

Tvoj problem je što ne vjeruješ u moć molitve. U što onda vjeruješ? Misliš da je Papa trebao organizirati demostracije protiv Obame i rata u Siriji ili što? Ti imaš neku bolju ideju?
:)
Ja nigde nisam rekao da ja to vidim kao ZLO, to sto ti citas ne napisano nije moj problem. Ja sam rekao da ne vidim neku bitnu stvar u tome posto od toga da se ne lazemo nema nista. Ne radi se o nikakvim predrasudama ti si u predrasudu o vatikanu kao nekoj verskoj ustanovi, to nije verska ustanova niti ona ima bilo kakve veze sa verom i sa Isusom, to je jedna mocna politicka institucija koja ima ogromni politicki uticaj u svetu
Moj problem je sto ja znam moc vatikana i njegove obavestajne sluzbe, manje drzava a opasnije obavestajne sluzbe nema. Ni americke tajne sluzbe nisu opasnije od vatikanske, to je jedna od 3 najopasnije obavestajne sluzbe u svetu. Papa ne mora da organizuje nikakve demonstracije protiv Obame, zato sto su to saveznici. Ja ne vidim neku bitnu stvar u tome sto je neki Papa, pozvao ljude da e mole za mir. Da se ne lazemo od tog posla nema nista nego je to samo jedan dobar marketinski trik novog Pape i vatikana.
Ceo zivot su vodili krstaske ratove sa njima i sad toboze kao Papa se moli za neke muslimane i pravoslavne hriscane u Siriji a ono sto ti ne vidis je da taj isti vatikan i dalje vodi isti krstaski rat sa istim neprijateljem. Sva ova zbrka i ratovi protiv muslimana vodi isto i vatikan sa svojim saveznicima.
Vatikana se treba plasiti, znaci treba se plasiti svega onoga sto cini duhovno porobjavajuci ljude a zaboravljajuci na Isusovo ucenje. Ozbljne i opasne vatikanske organizacije od Jezuita, Opus Dei-a, Malteskih Vitezova itd koje nikada nisu odustale od onoga sto je bila njena namera i pre hiljadu godina, da se srusi istocna Crkva, da se srusi ucenje koje je zadrzalo te osnovne elemente i onu duhovnu potrebu naroda koja se ovaplocuje kroz Crkvu. Naravno da je istocna Crkva sklona ekumenizmu, sklona uplitanju u politicki zivot sto joj ne treba.
Nije dzabe dosao mladji zdraviji i agresivniji Papa bezveze, on ce pokusati da taj tocak zbivanja sa islamskim zemljama ubrza. Da ovo sto se pokusava, da se konacno srusi postojeci poredak da se poraze Arapske zemlje da se porazi Islam kako bi se Islam izbacio iz Jerosalima. To su opasni planovi verskih fanatika za koje mozemo samo da se nadamo da se nikada nece desiti, kako bi se toboze treci hram izgradio ponovo u Jerosalimu ali prvo mora da sruse Dzamiju tamo na brdu sto izaziva naravno svetski rat sa Islamom, kako bi onda Papa koji god da bude po redu preselio centar Hriscanstva u Jerosalim i to bi bio novi centar politicki sveta i novi centar religiski sveta podrazumevajuci da ce to biti zapadna vatikanska verzija Hriscanstva

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Крсташки ратови? Даћу сликовит приказ битака које су водили Крсташи и које су водили муслимани нападајући Европу, а када су пре тога "почистили" цео хришћански свет на истоку и Африци. Све хришћанске светиње које се помињу у Новом завету су "прегазили" са огромним бројем жртава, а и покрштених (ако тако могу да кажем) који су е одрекли Сина Божијег да сачувају живот. Тако чинећи изгубише живот, док они који изгубише - добише.

Слика Византије након пада Рима:

Vizantija nakon pada Rima.jpg

Крсташи нападали (да одбране хришћанске светиње):

Sve bitke Krstaša.jpg

Напади Европе и битке за ширење ислама (шеријатског закона и мерења времена):

Bitke islamskog širenja vere.jpg

Зашто се сатанизују хришћани, а паралелно нико не жели да сагледа истину? Зашто? Чега се плашите? Папе? Нееее, не бојите се папе, бојите се антихристове религије, јер ако дираш ту религију - оде глава. Само слушајте америчке секте, они од носа не виде даље. Нема везе што су све хришћанске светиње из Библије уништене, важно да они морају да прогурају глупости својих "пророка" са запада. Јер за њих се свет завршава у Риму, све источно није битно. Као да истока нема. Где су хришћанске цркве из Дела апостолских, из посланица, из Откривења? Исламизовано све!

А, када смо код крсташког похода, ево слике како је изгледао свет и колико је напада било од стране муслимана:

Stanje Evrope za vreme Prvog krstaškog pohoda.jpg

Ја не кажем да Крсташи нису чинили лоше ствари, неки су управо Византију презирали, али овде се ради о конкретним стварима и разлозима.

Učlanjen(a)
04.07.2013
Poruka
60
Крсташки ратови? Даћу сликовит приказ битака које су водили Крсташи и које су водили муслимани нападајући Европу, а када су пре тога "почистили" цео хришћански свет на истоку и Африци. Све хришћанске светиње које се помињу у Новом завету су "прегазили" са огромним бројем жртава, а и покрштених (ако тако могу да кажем) који су е одрекли Сина Божијег да сачувају живот. Тако чинећи изгубише живот, док они који изгубише - добише.

Слика Византије након пада Рима:

Крсташи нападали (да одбране хришћанске светиње):

Напади Европе и битке за ширење ислама (шеријатског закона и мерења времена):

Зашто се сатанизују хришћани, а паралелно нико не жели да сагледа истину? Зашто? Чега се плашите? Папе? Нееее, не бојите се папе, бојите се антихристове религије, јер ако дираш ту религију - оде глава. Само слушајте америчке секте, они од носа не виде даље. Нема везе што су све хришћанске светиње из Библије уништене, важно да они морају да прогурају глупости својих "пророка" са запада. Јер за њих се свет завршава у Риму, све источно није битно. Као да истока нема. Где су хришћанске цркве из Дела апостолских, из посланица, из Откривења? Исламизовано све!

А, када смо код крсташког похода, ево слике како је изгледао свет и колико је напада било од стране муслимана:
Ја не кажем да Крсташи нису чинили лоше ствари, неки су управо Византију презирали, али овде се ради о конкретним стварима и разлозима.

Ti mesas neke stvari koje nemaju veze sa onim sto sam ja pricao, ako hoces tako a pricamo znamo mi dobro ko je prvi koga napao verski toboze da oslobodi Svetu zemlju i ko je prvi na kome napravio ogroman pokolj, znamo da su to krstasi uradili.
Nisu svi Hriscani vodili krstaske ratove, kako to da su ih vodili samo Katolici? sta je sa Pravoslavnim zemljama? A i u celoj toj prici, niko tu nije vodio ratove toboze da bi se odbranile Hriscanske crkve ili Svete zemlje, nego zbog moci i teritorije i finansija (bogatsva tih teritorija). Ne mozes ti tako da sudis posto su to isto radili i Hriscni, znaci po tvom Hriscani mogu da ratuju ubijaju osvajaju pokoravaju a Muslimani to ne mogu samo zato sto su to Muslimani? Ratovi su se vodili i vodice se posto ocigledno da je neko nekog mrao da pokori kako bi mu nametnuo svoju "religiju" kako su postali hriscani Juzno Amerikanci, Afrikanci, kako e sirilo ostalo hriscanstvo nad ostalim porobljenim narodima koji su bili pod vizantijom? Ja licno imam mnogo protiv vizantije posto je vizantija pokorila moj Srpski narod i moju Srpsku drzavu
Sto se tice Islama on po sopstvenom karakteru ima expanziju do sopstvenog urusavanja, Islam kao religija nema buducnost, vec sada se extremizam koji nije sadrzan u osnovama Muhamedovog-Islamskog ucenja vraca kao bumerang. Narodi Arapski i ostali koji9 su primili Islam ce proci svoju golgotu strasniju nego sto se to vidi sada. Izmedju sebe ce to morati da razrese, ne samo Siiti ne samo Suniti izmedju sebe nego i Smajliti koje pokusavaju da poruse u Siriji a ovi sa zapada im pomazu po staroj taktici zavadi pa vladaj

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Rikudou: Ja sam rekao da ne vidim neku bitnu stvar u tome posto od toga da se ne lazemo nema nista.

Kršćani su dužni učiniti ono što mogu, a mogu moliti za mir u svijetu. Drugo nije u njihovoj moći.
No, kako sam rekla, izleda mi da ti ne želiš činiti ni to, jer ne vjeruješ u Boga koji može i hoće uslišati molitve.

Ne radi se o nikakvim predrasudama ti si u predrasudu o vatikanu kao nekoj verskoj ustanovi, to nije verska ustanova niti ona ima bilo kakve veze sa verom i sa Isusom, to je jedna mocna politicka institucija koja ima ogromni politicki uticaj u svetu

Ti si sav u predrasudama, ali i u neznanju.:)

Moj problem je sto ja znam moc vatikana i njegove obavestajne sluzbe, manje drzava a opasnije obavestajne sluzbe nema. Ni americke tajne sluzbe nisu opasnije od vatikanske, to je jedna od 3 najopasnije obavestajne sluzbe u svetu. Papa ne mora da organizuje nikakve demonstracije protiv Obame, zato sto su to saveznici. Ja ne vidim neku bitnu stvar u tome sto je neki Papa, pozvao ljude da e mole za mir. Da se ne lazemo od tog posla nema nista nego je to samo jedan dobar marketinski trik novog Pape i vatikana.

Stvarno imaš problem. Ti znaš? Bio si i živio u Vatikanu ili si čitao Miroljuba Petrovića, Alberta Riveru i druge šarlatane?

Vatikana se treba plasiti, Ozbljne i opasne vatikanske organizacije od Jezuita, Opus Dei-a, Malteskih Vitezova itd koje nikada nisu odustale od onoga sto je bila njena namera i pre hiljadu godina, da se srusi istocna Crkva,

Aaaa, bojite se? To sam i mislila. Koje konkretne argumente možeš navesti za ovo što pišeš? Nemaš ništa, naravno, ti samo misliš...pa misli, i bori se, Don Kihote, protiv vjetrenjača dok ti pravi neprijatelj potkopava temelje kuće.

Naravno da je istocna Crkva sklona ekumenizmu, sklona uplitanju u politicki zivot sto joj ne treba.

Nije istočna Crkva sklona ekumenizmu, ali ima ozbiljnih i svetih ljudi koji razmišljaju pred Bogom.

Nije dzabe dosao mladji zdraviji i agresivniji Papa bezveze,

Haha, al me nasmija u rano jutro. Papa ima 76 godina i lošeg je zdravlja, ima npr. samo jedno plućno krilo, dakle slabog je tijela, ali duh mu je jak, to da.

on ce pokusati da taj tocak zbivanja sa islamskim zemljama ubrza. Da ovo sto se pokusava, da se konacno srusi postojeci poredak da se poraze Arapske zemlje da se porazi Islam kako bi se Islam izbacio iz Jerosalima. To su opasni planovi verskih fanatika za koje mozemo samo da se nadamo da se nikada nece desiti, kako bi se toboze treci hram izgradio ponovo u Jerosalimu ali prvo mora da sruse Dzamiju tamo na brdu sto izaziva naravno svetski rat sa Islamom, kako bi onda Papa koji god da bude po redu preselio centar Hriscanstva u Jerosalim i to bi bio novi centar politicki sveta i novi centar religiski sveta podrazumevajuci da ce to biti zapadna vatikanska verzija Hriscanstva

Hihi, sulude lažljive priče Alberta Rivere. Siguran si da si pravoslavac? Jer.., vidim da si zdušno prihvatio šuplje adventističke priče. Ne želim gubiti vrijeme u raspravi s tobom.
Imaš katolički odgovor ovdje:
http://serbianforum.org/religija/43...zarski-ratovi-inkvizicija-protestantizam.html

Adrian: Ја не кажем да Крсташи нису чинили лоше ствари, неки су управо Византију презирали, али овде се ради о конкретним стварима и разлозима.

Naravno. Što se tiče prezira pravoslavlja, čak i ne treba ići u prošlost, jer danas to rade protestanti kad govore i pišu kako pravoslavne crkve neće igrati nikakvu ulogu u posljednjim vremenima i događajima.
Drskost protestanskih fundamentalista je tako velika da već ozbiljno dolazi u pitanje, ne samo njihova vjera, već i zdrav razum.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ti mesas neke stvari koje nemaju veze sa onim sto sam ja pricao, ako hoces tako a pricamo znamo mi dobro ko je prvi koga napao verski toboze da oslobodi Svetu zemlju i ko je prvi na kome napravio ogroman pokolj, znamo da su to krstasi uradili.
Nisu svi Hriscani vodili krstaske ratove, kako to da su ih vodili samo Katolici? sta je sa Pravoslavnim zemljama? A i u celoj toj prici, niko tu nije vodio ratove toboze da bi se odbranile Hriscanske crkve ili Svete zemlje, nego zbog moci i teritorije i finansija (bogatsva tih teritorija). Ne mozes ti tako da sudis posto su to isto radili i Hriscni, znaci po tvom Hriscani mogu da ratuju ubijaju osvajaju pokoravaju a Muslimani to ne mogu samo zato sto su to Muslimani? Ratovi su se vodili i vodice se posto ocigledno da je neko nekog mrao da pokori kako bi mu nametnuo svoju "religiju" kako su postali hriscani Juzno Amerikanci, Afrikanci, kako e sirilo ostalo hriscanstvo nad ostalim porobljenim narodima koji su bili pod vizantijom? Ja licno imam mnogo protiv vizantije posto je vizantija pokorila moj Srpski narod i moju Srpsku drzavu
Sto se tice Islama on po sopstvenom karakteru ima expanziju do sopstvenog urusavanja, Islam kao religija nema buducnost, vec sada se extremizam koji nije sadrzan u osnovama Muhamedovog-Islamskog ucenja vraca kao bumerang. Narodi Arapski i ostali koji9 su primili Islam ce proci svoju golgotu strasniju nego sto se to vidi sada. Izmedju sebe ce to morati da razrese, ne samo Siiti ne samo Suniti izmedju sebe nego i Smajliti koje pokusavaju da poruse u Siriji a ovi sa zapada im pomazu po staroj taktici zavadi pa vladaj

Посматрамо ствари из различитог угла. Ти сагледаваш геополитички, док ја гледам религиозно. Мене више не интересује политичка и економска моћ, већ оно што проповеда одређена групација (личност). Не браним ни папу ни Крсташе, јер Крсташи јесу буквално поклали Јерусалим када су ушли. Док су се јединице скупљале на путу до Јерусалима, одређене групе су пљачкале и убијале, силовале. Тако је то са ратом, увек ужас. Ја говорим о насилном ширењу једног веровања (мачем и застрашивањем), атаку на хришћански живаљ на истоку и Африци, исламизовању Шпаније и делова Француске, доброг дела Италије итд. Дакле, пре Првог крсташког похода, исток, Африка и Европа су били суочени са насилним исламизовањем свих хришћанских предела (цркава) који се помињу у Библији. Хришћанство се није ширило насилним путем, већ страдалничким неодрицањем од Сина Божијег. Ислам изричито одбацује да је Исус Син Божији и захтева да се ми одрекнемо тог признања. Иначе...

papa i Kuran.jpg

И мени као хришћанину никако не може бити прихватљиво овако нешто јер је директно признавање антихришћанске религије, која је уједно и државно уређење. Шеријатски закон и мерење времена по исламу се успоставља на читавој територији где је ислам доминантан. Што се мене тиче, а требало би и сваког хришћанина, битније је држање признања да је Исус Син Божији, да је страдао на Крсту за нас и да је васкрсао у трећи дан. Све то ислам негира. Геополитички утицај и моћ су за хришћански начин размишљања мање битни, али могу да помогну или одмогну у очувању хришћанства.

Погледај шта антихрист говори, шта његов дух проповеда још од времена апостола. Апостоли наши су јасно и прецизно упутили на тај део, јер наше спасење зависи управо од нашег признања и прихватања Исуса као Господа и Спаситеља, Сина Божијег.

Проблем код прозападног начина размишљања је што се само фокусира на себе, само запад види. То нам не даје право да сада сатанизујемо све католике или протестанте. Многе мутне игре се играју, а ту свакако имају учешћа и православни поглавари, секте, врачеви, шамани, окултисти уопште. Масонским деловањем се умножавају секте и подрива црква изнутра, а паралелно се врши "покрштавање" хришћана. Зато имамо огроман пораст одређене верске групације која је у великој ВЕРСКОЈ узлазној путањи. Од самог старта је била насилна, а сада мало политички завршава започето, па нам се чини да тамо неки страдају од хришћанских држава, да су сироти и угрожени. Наравно да сиротиња увек страда, али кључно је оно што верујемо, а ми као хришћани треба само то да гледамо, силе нас не интересују. Тако је и апостол Павле рекао да је грађанин Рима. Значи ли то да је Рим био исправан? Поготову према хришћанима? Никако. Велики прогони и истребљења су учињени. Ево како изгледа држава у којој се налазе цркве којима Господ пише на почетку Откривења:

Turska i rast islama.jpg

Зато је велики проблем што 90% људи одбија да се суочи са правим утицајем антихриста (његовог система и религије), а фокусира се на оно што се нама чини, по световном критеријуму. Из Библије видимо да моћ и утицај нису били проблем код царева, већ пркос Богу и заговарање (насилно) одрицања од Бога, тј. признавање неког измишљеног бога (идола).

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kada se govori o Vatikanu, mnogi najčešće imaju konfuznu predstavu o toj duhovnoj i svjetovnoj instituciji. Naime, često se zaboravlja da je Vatikan i država, sa svim atributima koje imaju i sve druge države svijeta, što će reći, da ga ne determiniše samo duhovna dimenzija i poslanje, nego i politička, i to u istoj mjeri kao i ostale države. Pored ostalog, to znači i da vodi državničku spoljnu politiku i da ta politika, kao i kod svake druge države, odražava, prije svega, njegove interese. Ne ulazeći ovom prilikom u ocjenjivanje te politike, želim samo naglasiti da je potrebno jasno razgraničiti duhovnu i svjetovnu stranu Vatikana, kada se govori o njemu.

Natrag