Zlo oko zlo vidi, pa i dobro vidi kao zlo! Kritiziranje Pape i Vatikana!? Bahh! Ništa novo. To dežurni kritičari (pljuvači) rade stoljećima, a svejedno ništa im ne mogu. Stoputa smo rekli, pa ćemo i 101-i put.
Crkva je sveta i grešna, jer ju čine sveti i grešni ljudi, moguće je da i u Vatikanu među 2000 ljudi ima onih koji ondje ne zavređuju biti, ali to neka sami rješavaju.
Mene je ugodno iznenadilo i obradovalo kad sam na jednom srpskom portalu pročitala gotovo sve pozitivne komentare na ovu vijst o Papi i molitvi. Nije mi dozvoljno ostvljati link da se uvjeriš kako su ti komentari sasvim suprotni tvojem. yes3
To znači da se ljudi oslobađaju predrasuda i da im je u funkciji zdrav razum koji prepoznaje ono što je dobro bez obzira s koje strane dolazi.
Tvoj problem je što ne vjeruješ u moć molitve. U što onda vjeruješ? Misliš da je Papa trebao organizirati demostracije protiv Obame i rata u Siriji ili što? Ti imaš neku bolju ideju?
Ja nigde nisam rekao da ja to vidim kao ZLO, to sto ti citas ne napisano nije moj problem. Ja sam rekao da ne vidim neku bitnu stvar u tome posto od toga da se ne lazemo nema nista. Ne radi se o nikakvim predrasudama ti si u predrasudu o vatikanu kao nekoj verskoj ustanovi, to nije verska ustanova niti ona ima bilo kakve veze sa verom i sa Isusom, to je jedna mocna politicka institucija koja ima ogromni politicki uticaj u svetu
Moj problem je sto ja znam moc vatikana i njegove obavestajne sluzbe, manje drzava a opasnije obavestajne sluzbe nema. Ni americke tajne sluzbe nisu opasnije od vatikanske, to je jedna od 3 najopasnije obavestajne sluzbe u svetu. Papa ne mora da organizuje nikakve demonstracije protiv Obame, zato sto su to saveznici. Ja ne vidim neku bitnu stvar u tome sto je neki Papa, pozvao ljude da e mole za mir. Da se ne lazemo od tog posla nema nista nego je to samo jedan dobar marketinski trik novog Pape i vatikana.
Ceo zivot su vodili krstaske ratove sa njima i sad toboze kao Papa se moli za neke muslimane i pravoslavne hriscane u Siriji a ono sto ti ne vidis je da taj isti vatikan i dalje vodi isti krstaski rat sa istim neprijateljem. Sva ova zbrka i ratovi protiv muslimana vodi isto i vatikan sa svojim saveznicima.
Vatikana se treba plasiti, znaci treba se plasiti svega onoga sto cini duhovno porobjavajuci ljude a zaboravljajuci na Isusovo ucenje. Ozbljne i opasne vatikanske organizacije od Jezuita, Opus Dei-a, Malteskih Vitezova itd koje nikada nisu odustale od onoga sto je bila njena namera i pre hiljadu godina, da se srusi istocna Crkva, da se srusi ucenje koje je zadrzalo te osnovne elemente i onu duhovnu potrebu naroda koja se ovaplocuje kroz Crkvu. Naravno da je istocna Crkva sklona ekumenizmu, sklona uplitanju u politicki zivot sto joj ne treba.
Nije dzabe dosao mladji zdraviji i agresivniji Papa bezveze, on ce pokusati da taj tocak zbivanja sa islamskim zemljama ubrza. Da ovo sto se pokusava, da se konacno srusi postojeci poredak da se poraze Arapske zemlje da se porazi Islam kako bi se Islam izbacio iz Jerosalima. To su opasni planovi verskih fanatika za koje mozemo samo da se nadamo da se nikada nece desiti, kako bi se toboze treci hram izgradio ponovo u Jerosalimu ali prvo mora da sruse Dzamiju tamo na brdu sto izaziva naravno svetski rat sa Islamom, kako bi onda Papa koji god da bude po redu preselio centar Hriscanstva u Jerosalim i to bi bio novi centar politicki sveta i novi centar religiski sveta podrazumevajuci da ce to biti zapadna vatikanska verzija Hriscanstva