Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@izabela
nisam očekivao niti jednu lijepu riječ s tvojih usana u obrani nedelje koju RIMOkatoličko idolopoklonstvo SILOM nameće cijelom svijetu
pa niti Biblijski citat kojim bi to potvrdila, jer ga nema
subota je bila i ostala dan Gospodnji, nikakva nedelja-sunčev dan
tvrdnja da je Isus uskrsnuo u nedelju ne dokazuje ničime da je dan svetkovanja promijenjen-pomaknut, nego to dokazuje da je Bog JEHOVA poštovao subotu i nije činio uskrsnuće jer to smatra posao i zato je uskrsnuće bilo u nedelju-prvi radni dan tjedna
također se i proročanstvo trebalo ispuniti gdje je Spasitelj rekao da če 3 dana biti u utrobi zemlje
za nekakvo svetkovanje nedelje ne postoji niti če ikada biti dokaz u Svetom Pismu
svetkovanje nedelje če jedino LAŽNI Krist svojim ukazanjem podupirati, a to će ustvari biti sam sotona koji imitira Isusa, pretvara su u anđela Svjetlosti, ali njegov nauk je u potpunoj suprotnosti sa Biblijom
njegovo ukazanje na nebu prevariće sve one koji su neutvrđeni u vjeri koji ne poznaju Sveto Pismo

dokaz da je RIMOkatolička crkva promijenila svtkovanje sa subote na nedelju imate od strane biskupa euzebija
on je rekao, izjavio da sve što je trebalo činiti subotom MI RIMOkatolici smo prenijeli na nedelju

iz ovoga svega vidimo da borba između subote i nedelje polako ide zenitu

a šta je drugo i za očekivati od novog pape nego da sili i tjera sve ljude na poštivanje njihovog crkvenog blagdana, uz pomoć svih svojih vojnika, svih institucija
uostalom on se i zakleo da če se svim silama boriti protiv istine i nametnuti nedelju svim ljudima, pritom ne birajuči sredstva

ZVIJER radi svoj posao, kao što to piše u proročanstvu
cilje je odavno jasan i poznat, ONI če se zaratiti sa Janjetom
ali
Janje če ih pobijediti

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
E Laodikeja stvarno si tezak covek! lepo ti kazem da se nedaalja svetkuje samo iz dva razloga a to su:Zato sto je nas!!! Gospod Isus Hrist vaskrsao u taj dan,zato sto su apostoli lomili hlebove u taj dan-pricestivalise!ako to ne priznas nisi ti nikakav Hriscanin.

Pozdrav od Gere.

Gero, u bibliji ne postoji ni jedna zapovest data od Hrista ili apostola da treba svetkovati Nedelju.
Apostoli nisu svetkovali Nedelju, već propovedali raspetog Hrista.
Takođe, nisu lomili hleb samo u Nedelju, to nigde ne stoji u bibliji.
Oni su skoro svaki dan lomili hlebove kada bi se našli u nekoj kući, a nekoliko slučajeva je zapisano i u bibliji, jednom je to bilo u Subotu, jednom u sredu, a jednom u četvrtak, što potvrđuje i biblijska izjava iz 2 poglavlja dela apostolskih:

"I svaki dan behu jednako jednodušno u crkvi, i lomljahu hleb po kućama, i primahu hranu s radošću i u prostoti srca,
Hvaleći Boga, i imajući milost u sviju ljudi. A Gospod svaki dan umnožavaše društvo onih koji se spasavahu" ( dela apostolska 2. 46 - 47 )

Nedelju je uvela Rimska crkva sredinom 2 vekada bi se dodvorila Rimu i uizbegla progonstvo izazvano antijevrejskom kampanjom koju je Rim sprovodio.
O tome sam već dao istorijske podatke u ranijim diskusijama.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@izabela
nisam očekivao niti jednu lijepu riječ s tvojih usana u obrani nedelje koju RIMOkatoličko idolopoklonstvo SILOM nameće cijelom svijetu

Ne razumijem. Kakve lijepe riječi o nedjelji? Kakva obrana nedjelje? Ja o nedjelji govorim lijepo, najljepše: to je Dan Gospodji, Dan posvećen Gospodinu, svaka nedjelja je kao mali Uskrs, eto!

Kada je Katolička crkva nametnula Pravoslavnoj crkvi i protestantima da slave nedjelju?

Odgovori mi jasno, nemoj samo ponavljati po stoti put jedno te isto.
I ti i Laodikeja, baš ste pravi idolopoklonici subote. Jer ispada da je nama Bog ljubav, a vama subota.
Pa, nek vam bude!
:)

Ipak, malo razmislite što pišete. Jedno su vaše želje, a drugo je realnost. Prije nego su adventisti počeli forsirati subotu, slavili suje samo Židovi jer je subota i bila dana Židovima. Kršćani slave nedjelju i tu priča završava. Vi radite što hoćete, ionako ste manjina i pojedinci: subotari čine tek 0, 001 %
Kršćani koji slave nedjelju čine 33% od ukupnog broja stanovnika na zemlji.

creencias.jpg

I zamisli, i svi ovi drugi ne rade nedjeljom.
Kad Papa govori o svetkovanju nedjelje i pohađanju sv. Mise, jasno je da on to govori katolicima i vi to znate vrlo dobro, ali se pravite ludi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

I ti i Laodikeja, baš ste pravi idolopoklonici subote. Jer ispada da je nama Bog ljubav, a vama subota.
Pa, nek vam bude!
:)

Da li je bas tako.

-----------------------------------------------------------------------------------

Iz wikipedije:

DIES SOLIS - dan sunca ( Nedelja )

Sol Invictus ("Nepobjedivo Sunce") je bio bog sunca državne religije Rimskog Carstva čiji je kult uspostavio car Aurelijan 274. godine i koji je zbog svoje važnosti nastavio zasjenjivati ostale istočne kultove. [SUP][1][/SUP] Nazivom "Sol Invictus" su se nazivali i brojni drugi bogovi sunca prije i za vrijeme ovog razdoblja. Naziv "Sol Invictus" se pojavljuje na kovanicama Rimskog Carstva još od Septimija Severa. [SUP][2][/SUP] Konstantinov novac kao i zlatni medaljon iz doba njegove vladavine prikazuje carevu bistu iz profila postavljenu uz Nepobjedivo Sunce i natpis INVICTUS CONSTANTINUS [SUP][3][/SUP] Iako je sredinom 2. stoljeća postojalo mnogo istočnih kultova unutar rimskih legija, jedino je Sol Invictus bio službeno prihvaćen i namijenjen vojsci. [SUP][4][/SUP] Ovaj bog se često poistovjećuje s Mitrom, glavnim bogom široko rasprostranjene grčko-rimske misterijske religije mitraizma. [SUP][5][/SUP] Dan u koji se slavio bog Sunca, bio on Sol Invictus ili Mitra, bila je nedjelja, dies Solis (lat. "dan sunca")

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Da, i što sad? Ljudi su tokom povijesti obožavali sve i svašta, pa i zlatno tele. I kakve veze imaju kršćani s poganima?
Usput rečeno, pričice i bajkice i krivotvorena povijest me ne zanima.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Da li je bas tako.

-----------------------------------------------------------------------------------

Iz wikipedije:

DIES SOLIS - dan sunca ( Nedelja )

Sol Invictus ("Nepobjedivo Sunce") je bio bog sunca državne religije Rimskog Carstva čiji je kult uspostavio car Aurelijan 274. godine i koji je zbog svoje važnosti nastavio zasjenjivati ostale istočne kultove. [SUP][1][/SUP] Nazivom "Sol Invictus" su se nazivali i brojni drugi bogovi sunca prije i za vrijeme ovog razdoblja. Naziv "Sol Invictus" se pojavljuje na kovanicama Rimskog Carstva još od Septimija Severa. [SUP][2][/SUP] Konstantinov novac kao i zlatni medaljon iz doba njegove vladavine prikazuje carevu bistu iz profila postavljenu uz Nepobjedivo Sunce i natpis INVICTUS CONSTANTINUS [SUP][3][/SUP] Iako je sredinom 2. stoljeća postojalo mnogo istočnih kultova unutar rimskih legija, jedino je Sol Invictus bio službeno prihvaćen i namijenjen vojsci. [SUP][4][/SUP] Ovaj bog se često poistovjećuje s Mitrom, glavnim bogom široko rasprostranjene grčko-rimske misterijske religije mitraizma. [SUP][5][/SUP] Dan u koji se slavio bog Sunca, bio on Sol Invictus ili Mitra, bila je nedjelja, dies Solis (lat. "dan sunca")

kad pricas o tome i sta je nedelja i to, reci ti meni otkud subota da bude 7 dan u to vreme? i zbog cega vi slavite navodno taj dan subota? kad pricas tako nesto o nekim bogovima itd
meni nije poznato da se zbog toga slavi nedelja, ali mi je poznato da se isus povezuje sa bogom suna mitrom i ja ne vidim nista lose u tome, to je za mene cek i dobra stvar
a to sto je neko nekad tamo slavio nedelju, pa kakve to veze ima? to nemora da ima nikakve veze sa hriscanstvom, nego sa samo vasim subotarskim teorijama zavere trazeci samo neke izgovore van biblije koje su vezane za nedelju

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Da, i što sad? Ljudi su tokom povijesti obožavali sve i svašta, pa i zlatno tele. I kakve veze imaju kršćani s poganima?
Usput rečeno, pričice i bajkice i krivotvorena povijest me ne zanima.

ako netko krivotvori povijest, da bi opravdao svoja djela onda je to RIMOkatolička crkva
jedna od glavnih krivotvorina je falsificiranje Božjeg Zakona 10.zapovijedi

kažeš da te pričice i bajke ne zanimaju
interesantno
a spremna si učiniti ama baš sve da opravdaš vjeru u koju su slijepo naučena
oslanjaš se na tradiciju, nisi sama nikada za sebe proučavala Bibliju sa se uvjeriš
ŠTA JE ISTINA I GDJE JE ISTINA

novi papa baš kao nijedan stari dosada nije donio blagoslov nijednom čovjekum, narodu
nego naprotiv
žalostan i gorak če biti kraj svima koji ga slijede

neka Vam je Bog svima milostiv, i neka Vam svima Spasitelj na vrijeme otvori oći da vidite vrata koja vode u Nebeski Kanaan

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
kad pricas o tome i sta je nedelja i to, reci ti meni otkud subota da bude 7 dan u to vreme? i zbog cega vi slavite navodno taj dan subota? kad pricas tako nesto o nekim bogovima itd
meni nije poznato da se zbog toga slavi nedelja, ali mi je poznato da se isus povezuje sa bogom suna mitrom i ja ne vidim nista lose u tome, to je za mene cek i dobra stvar
a to sto je neko nekad tamo slavio nedelju, pa kakve to veze ima? to nemora da ima nikakve veze sa hriscanstvom, nego sa samo vasim subotarskim teorijama zavere trazeci samo neke izgovore van biblije koje su vezane za nedelju

Slavljenje nedelje nema Hriscansko poreklo vec mnogobozacko, odnosno preneseno je iz mnogobozacke filozofije ovbozavanja sunca kome je ovaj dan pripadao, to ne porice ni zvanicna istorija, da je car Konstantin preneo paganski DIES SOLIS u Hriscanstvo, i posvetio ga suncu pravde Hristu.

Za Subotu u bibliji postoji izricita zapovest, a za Nedelju ne postoji ni jedna zapovest koja bi nas obavezala da je postujemo, niti bilo kakav dokaz da je Subota promenjena u Nedelju iz razloga sto je Hrist vaskrsao u taj dan.

Budimo posteni pred sobom i pred Bogom, i necemo zalutati krivim putevima koji nam se serviraju na ustrp preciste reci Bozje.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Slavljenje nedelje nema Hriscansko poreklo vec mnogobozacko, odnosno preneseno je iz mnogobozacke filozofije ovbozavanja sunca kome je ovaj dan pripadao, to ne porice ni zvanicna istorija, da je car Konstantin preneo paganski DIES SOLIS u Hriscanstvo, i posvetio ga suncu pravde Hristu.

Za Subotu u bibliji postoji izricita zapovest, a za Nedelju ne postoji ni jedna zapovest koja bi nas obavezala da je postujemo, niti bilo kakav dokaz da je Subota promenjena u Nedelju iz razloga sto je Hrist vaskrsao u taj dan.

Budimo posteni pred sobom i pred Bogom, i necemo zalutati krivim putevima koji nam se serviraju na ustrp preciste reci Bozje.

za subotu ne postoji zapovest u bozijim zapovestima, a to sto ti neke jevrejske praznike sto su oni svetkovali subotu smatras kao nekom bozijom zapovesti, to je tvoje ne znanje
jos jedno ne znanje koje si rekao za nedelju
matej 28:1
marko 16:2
marko 16:9
luka 24:1
jovan 20:1
jovan 20:19
itd itd
da li ja treba vama adventistima da objasnjavam ove citate? ocigledno da trebam posto vi nemate pojma o njima, vi i ne znate da postoji novi zavet
kad spominjes to pagansko slavlje nedelje, da li ti je mozda poznato neko pagansko slavlje subote? ili to ne zelis da visdis? to ako neko slavi neki dan, to nemora da znaci da je neko iz hriscanstva to uzeo, a uzeli su subotu iz drevnih sumera. znaci stvarno me iznenadjujes nekim nebulozama o suboti

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
j9ep7416qqvn5xz110ia.png

kolega imfamuos nemoj se ljutiš ali ovo što pišeš nije ti na čast
izgeldaš poput padobranca koji je pao s marsa i raspravlja o religiji
kao da nikada nisi imao Bibliju u rukama
tvrdiš da BOŽJI ZAKON nije zapisan u Bibliji a ja ti dokazujem po ko zna koji puta da je
sam sebe upetljavaš u teške debele neistine
evo uvjeri se sam što piše u Bibliji po ko zna koji puta

tvrdnju da subota nije u Božjem Zakonu nego da je nedelja
nije uspio dokazati nijedan papa dosada, ni cijela RIMOkatolička mašinerija
čvrsto vjerujem da novi papa neče pokušavati
jer
prethodni se gadno osramotio

Natrag