VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
za subotu ne postoji zapovest u bozijim zapovestima, a to sto ti neke jevrejske praznike sto su oni svetkovali subotu smatras kao nekom bozijom zapovesti, to je tvoje ne znanje
jos jedno ne znanje koje si rekao za nedelju
matej 28:1
marko 16:2
marko 16:9
luka 24:1
jovan 20:1
jovan 20:19
itd itd
da li ja treba vama adventistima da objasnjavam ove citate? ocigledno da trebam posto vi nemate pojma o njima, vi i ne znate da postoji novi zavet
kad spominjes to pagansko slavlje nedelje, da li ti je mozda poznato neko pagansko slavlje subote? ili to ne zelis da visdis? to ako neko slavi neki dan, to nemora da znaci da je neko iz hriscanstva to uzeo, a uzeli su subotu iz drevnih sumera. znaci stvarno me iznenadjujes nekim nebulozama o suboti
Tekstovi koje si postavio u svakom slucaju govore o dogadjaju Isusoovog vaskrsenja, kada je Marija dosla na grob i videla da je kamen odvaljen i da u grobu nema Isusa posto je vaskrsao.
Ispao si neposten, zato sto nisi postavio tekstove koji predhode ovome, a koji ukazuju koji su dan postovali Isusovi sledbenici.
И гле, човек, по имену Јосиф, саветник, човек добар и праведан,
(Он не беше пристао на њихов савет и на посао) из Ариматеје града јудејског, који и сам чекаше царство Божије,
Он приступивши к Пилату заиска тело Исусово.
И скиде Га, и обави платном, и метну Га у гроб исечен, у коме нико не беше никад метнут.
И дан беше петак, и субота освиташе.
А жене које беху дошле с Исусом из Галилеје, идоше за Јосифом, и видеше гроб и како се тело метну.
Вративши се пак приправише мирисе и миро; и у суботу дакле осташе на миру по закону" ( Luka 23. 50 - 56 )
Moj komentar je ukazivao na to, da u bibliji nema ni jedne zapovesti date od strane Hrista i apostola da trebamo da slavimo nedelju kao dan njegovog vaskrsenja.
Za razliku od toga, Subota je deo Bozjih zapovesti kao cetvrta zappovest, i sam Hristos i apostoli su postovali ovaj dan, kao i prvi Hriscani nakon smrti apostola.
To sto je neko uspostavio Nedelju ljudskim autoritetom postavivsi je u crkvenom kalendaru crvenim slovom, nema veze sa Bogom i njegovim odobravanjem, vec cisto ljudskom mudroscu.
Ako nema izricite Bozje zapovesti ili zapovesti Hrista i njegovih apostola, onda tu ljudski propis nema nikakvu validnost, jer je to Hula na Boga, nametati ljudima nesto sto Bog nije odobrio u svojoj reci.
Poslednja izmena: