Član
- Učlanjen(a)
- 31.12.2011
- Poruka
- 1.534
Dali citas draga moja setro?sto ti stavim?
Pozdrav od Gere.
Pozdrav od Gere.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Dali citas draga moja setro?sto ti stavim?
Pozdrav od Gere.
"Spisak pitanja koja je predložio patrijarh Bartolomej, svjedoči o tome da sabor treba nositi reformski znak. On je pozvan da razmatra sljedeće teme: 1) Pravoslavna dijaspora - određenje jurisdikcije pravoslavnih zajednica, izvan nacionalnih granica 2) Postupak priznanja statusa crkvene autokefalije 3) Postupak priznanja crkvene autonomije 4) Uvjeti uzajamnog kanonskog priznavanja pravoslavnih crkava 5) Uspostavljanje zajedničkog kalendara praznika 6) Uvjeti i prepreke za vršenje svete tajne braka 7) Pitanje posta u suvremenom svijetu 0,8) Veza s drugim kršćanskim konfesijama 9) ekumenističke pokret 10) Doprinos pravoslavlja u učvršćenju kršćanskih ideala svijeta, bratstva i slobode.
"Potpuno je očito da ispod plašta sabornosti, Konstantinopolj stremi da realizira svoj program djelovanja, koji podrazumijeva dva osnovna smjera. Kao prvo, ostvariti takvu sekularizaciju i liberalizaciju crkvenog života, koja će dovesti do rušenja kanonskog ustojstva pravoslavne crkve - radi se o učvršćenju ekumenizma, uvođenju novog kalendara, drugog braka duhovenstva, skraćenja i slabljenja postova i drugo. Kao drugo, učvrstiti svoje liderstvo u pravoslavlju u svojstvu nadnacionalne strukture, koja utjelovljuje opštecrkveno jedinstvo. Na tom planu se razmatraju pitanja povezana s jurisdikcijom pravoslavnih organizacija i statusa autokefalnosti, neophodnog zbog dostizanja prihvatljivosti takvog modela jerarhije pravoslavne crkve, kod koga oštro opada značaj njihove nacionalne samostalnosti, a pravoslavne parohije izvan nacionalnih granica bit će ujedinjene pod rukovodstvom Fanara."
"Djelatnost patrijarha Bartolomeja i nehotice podsjeća na program "Velika venta" talijanskih karbonarija. Iako je realizacija posljednjih omogućena uslijed prisustva u Rimokatoličkoj crkvi punovlasnog poglavara - pape, preko koje je i došlo do samouništenja crkve, onda je jasno zbog čega je antihrišćanskim snagama toliko važno da učvrste ideju "pravoslavnog pape" - koji je i prizvan osigurati "trijumf revolucionarnih ideja "
E Laodikeja stvarno si tezak covek! lepo ti kazem da se nedaalja svetkuje samo iz dva razloga a to su:Zato sto je nas!!! Gospod Isus Hrist vaskrsao u taj dan,zato sto su apostoli lomili hlebove u taj dan-pricestivalise!ako to ne priznas nisi ti nikakav Hriscanin.Isabeleta, sama papina izjava govori za sebe, da on tezi da svi ljudi na planeti postuju nedelju, i cela ova izjava je dokaz onoga sto sam ja vec iznosio na forumu, da ce Rimokatolicka crkva uz pomoc svetovnih vlasti nametnuti nedelju kao obavezan dan za svetkovanje.
Deo gornje izjave:
"Папа Бенедикт КСВИ је истакао потребu da svi ljudi odmaraju nedeljom"