Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Kakva crna ljubav ako si uslovljen da volis pod pretnjom vecnog mucenja. Ljubav psiohopate.
bez ljutnje,psihopata obično kaže ja sam u redu i misli da su svi okolo psihopate.
Božja ljubav je upravo u tome savršena ako opominje i upozorava,kao malom detetu kome se kaže da akos e tače vatre opeće se. u čemu je ta profilaksa loša?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
bez ljutnje,psihopata obično kaže ja sam u redu i misli da su svi okolo psihopate.
Božja ljubav je upravo u tome savršena ako opominje i upozorava,kao malom detetu kome se kaže da akos e tače vatre opeće se. u čemu je ta profilaksa loša?

Losa ti je analogija. Pravo poredjenje bi bilo da kazes detetu ako me ne volis, stavicu te u vatru i peci cu te zauvek.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Psihoptasko ponasanje vidis kao ljubav?

P.S. Intersantno je kako si dete doziveo kao djavola. Vodi racuna, izgleda da je necastivi usao u tebe.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
da ne kopiram ceo text
uciteljice te misije o kojim ti pricas, vise nisu bas takve kako ih ti vidis. te misije i misionari to je sad postao rat zapadnohriscanskih crkvava, ko ce da otme najvise vernika i navodno da ih spase
.. ti misionari imaju velike plate, nemoj da se zavaravas ako mislis da oni to nesto kao dobrovoljno rade, kao hoce nekom da pomognu ili nesto.
to je udarac za druge zapadnohiscanske crkve, znaci ista prica je vidim i u katolockoj crkvi :) znaci vi uplacujete novac za decu koji niti poznajete niti ste ih nekad videli (niti su oni ikad dobili te vase pare) to je klasicna manipulacija
druga je stvar da ti das toj deci pare i da si ih upoznala nekad, pa da im pomazes na taj nacin, a sasvim druga stvar davati crkvi pare koje navodno idu za tu decu.
to sto si rekla za spaniju, to je nesto drugo, spanija ima njene kolonije po latino americi,..

Vidi, infa, dobro je što iskreno kažeš što misliš, ali moram ti reći da ne možeš nikako imati pravu predodžbu, niti poznavati pravo stanje stvari jer ti to ne živiš. Mi katolici to živimo.
Počeli smo raspravu zašto Papa i Katolička crkva ne učine nešto za siromahe? Odgovorila sam: čine i to jako mnogo.
Sad mi govoriš o svojoj sumnji u misije. Misije su Isusova zapovjed " Idite po svem svijetu i propovjedajte Evanđelje" Da apostoli nisu poslušali Isusu niti bi ti bio pravoslavca ni ja katolkinja. Slavenski narodi su kršteni vrlo rano ( u 7 st.)
Pravoslavna crkva je drugačije ustrojena od Katoličke, vi ste živjeli dosta zatvoreno, razvijali ste duhovnost i druge oblike crkvenog života (monaštvo npr.) ali zbog ako niste sudjelovali u misijama , nemojte samo kritizirati Katoličku crkvu. Situacija se mijenja, čitala sam da ima i pravoslavnih misionara. Upravo neki dan sam počitala doživljaje jednog ruskog svećenika koji je bio u Kini. I baš on kaže kako mu je koristilo iskustvo katoličkih svećenika koji su u Kini misionari već 400 g. Nikakvo suparništvo, nego suradnja. Nema govora o ratu za otimanje vjernika. Na tisuće misionara su izgubili svoj život u misijama. Prošle godine su dvije hrvatske redovnice-misionarke ubijen eu misijama, pred par godina ukupni broj ubijenih Španjolaca u misijama je bio 35. Nitko se ne gura niti ne trči u misije jer to nipošto nije lako. Naprotiv, iziskuje veliku žrtvu. Moj stric je bio misionar u Camerunu, kad bih samo znao što je sve prošao...ali, to nije tema.

Loše si informiran, ni misionari ni redovnice ne primaju nikakve plaće i to je dobrovoljan rad, a jednako tako volontiraju i obični ljudi (laici) Oni imaju pokrivene troškove za svj rad i potrebe, npr. putovanje, svake treće godine mogu posjetiti domovinu.
Što se tiče manipulacije, eto, vidiš, ja im vjerujem, više njima (Crkvi ) nego sebi, haha...Ovo kažem jer me je nedavno prevarila mlađa ženska s usnulim djetetom u ruci pred vratima moga stana.
Dala sam joj nešto novaca jer mi se sažalila. Kasnije sam čula od susjede da je imala lutku u naručju i da su je u susjednoj zgradi uhvatili jer je pokušala opljačkati jednu baku. Naravno, neću propasti za 10 €, ali u principu ne dajem ni prosjacima ni Cigankama koji se sreću na ulici, radije dam u Caritas, Crveni križ ili bilo koju humanitarnu organizaciju.
Moram ti reći da si se namjerio na krivu
;) kad su u pitanu humanitarne organizacije, barem donekle znam kako funkcioniraju jer sam neko vrijeme bila u tome. Recimo, Fondo de la nueva evangelizacion, možeš sam proguglati ovaj naslov. Oni su pomagali i pravoslavne crkve u Rumunjskoj i Ukrajini. Finacijski izvještaj zaključno s 2007 g je iznosio 13.295.990,18 € sa svim detaljima: kome se doniralo i s kojom namjenom.
Završeni projekt koji se financirao uvijek mora biti zaključen s fotografijom i izvještajem/troškovnikom. Dakle, ako se neka škola ili sirotište, bolnica ili bilo koji obekt izgradi, znači nije palo s neba, nego je naša donacija stigla do svog cilja. Eto, tako stvari stoje.
:)

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Pomagati drugima je uvek lep gest mada treba se zapitati zašto postoji niz ne religioznih humanitarnih organizacija i šta ih uopšte pokreće da postoje. Postoje informacije da u tim humanitarnim akcijama pojedinci i to baš oni koji organizuju takve akcije prvenstveno vide kao dobar biznis. Uvek sam "za" kad treba nekome pomoći ali kad bi propratili tokove tog novca mislim da bi videli šta u stvari pokreće humanitarne akcije. Dok neki koji su ipak većina to vide kao human i lep gest drugi isto to vide kao biznis u kom će da love po mutnom. Kad treba nekome dati srce dati mu srce ali da bude onde gde treba i gde je namenjeno.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Vidi, infa, dobro je što iskreno kažeš što misliš, ali moram ti reći da ne možeš nikako imati pravu predodžbu, niti poznavati pravo stanje stvari jer ti to ne živiš. Mi katolici to živimo.
Počeli smo raspravu zašto Papa i Katolička crkva ne učine nešto za siromahe? Odgovorila sam: čine i to jako
uvciteljice zivis u velikoj zabludi, zato sto si dobra osoba, to upravo oni i koriste
nemoj molim te o sirenju katolicanstva i pravoslavlje :) znamo mi kako se sirilo katolicanstvo, nasiljem silovanjem ubijanjem nasilnim pokrstavanjem itd itd, a ne dobreim misionarskim radom
naravno da ima misionara koji idu za dzabe, mislim placeno im je sve ali ne dobijaju nista, ali veruj mi ima i onih koji to lepo naplate. meni je ta drugarica davala uvid novda i priliv novca koju je ta crkva dobijala, znas li ti kolike su te sume novca? to sto kazes 13.5m, znas li koliko je to? to su bre milionske cifre i ogroman broj tih cifara, zavrsi kod nekog u dzepu, samo mali broj ode na te misionarske radove i onda dodju sa tako nekom pricom kao mi smo donirali ovde ili onde ovoliko smo dali ovde a ovoliko onde. zakljucni izvestaj moze da iznosi i 100 milijardi, ali kako ces ti da znas da su sve te pare ulozene tamo gde su namenjene? uciteljice pricamo ovde o ogromnim sumama novca, a znamo sta ljudi rade za mnogo ali mnogo manje para. ja ti opet kazem, veliki deo tih cifara ide u necije dzepove i njima su potrebni ljudi poput tebe, koji su dobri i hoce da pomognu, kako bi sebe reklamirali koristeci se vama. sad neko znajuci tebe kako si ti dobra i postena osoba, i on ce da se prikljuci toj organizaciji misleci da su oni isto tako dobri i posteni. to je prevara
uciteljice nisu svi ljudi losi u tim organizacijama, sta vise veoma mali broj je tu los, ali taj mali broj je dovoljan da minira sve one dobre sto se trude da pomognu nekome. da kazemo da samo 5% u tim organizacijama su losi, ovih 95% nemaju nikakve sanse da pomognu onoliko koliko su se trudili (da pomognu nekome) to je jedan instaliran sistem i tako funcionise svet ne samo oni, tako i vlade sveta funcionisu i druge uprave
to je upravo ono sto se desava i crkvama, nisu svi monasi ili popovi jajare, ali 5% jesu i tih 5% ukaljaju cast i obraz ostalih 95% svestenika
ja kad dajem pare ili dajem licno kome treba ili dajem ljudima od poverenja (mislim kojima mogu da verujem sto se tice toga) ja naprimer dajem donacije u svom udruzenju za nase pripadnike koji su tokom rata ostali invalidi a nema niko da im pomogne. i ja znam gde te pare idu znaci tu nema lazi nema prevare
ti da imas organizaciju, ja bih tebi dao pare zato sto bih znao da ce te pare da zavrse tamo gde su namenjene
tesko je ubediti i tebe i druge da je to jedan sistem koji je instaliran i da on tako funcionise

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Psihoptasko ponasanje vidis kao ljubav?

P.S. Intersantno je kako si dete doziveo kao djavola. Vodi racuna, izgleda da je necastivi usao u tebe.
mislim da bi ti trebao promeniti naočare i voditi računa. ti si ljuide koji služe svesno đavolu nazvao decom nevinom itd. čovek koji je skoro pobio 13 ljidi zatebe je čovek samo? ja o tome pričam. zašto se ne izvineš u ime tvoje empatije koja je zatajila u nesrećniku,između ostalog ubijeno je i dete od 2.god kako sam načuo.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
mislim da bi ti trebao promeniti naočare i voditi računa. ti si ljuide koji služe svesno đavolu nazvao decom nevinom itd. čovek koji je skoro pobio 13 ljidi zatebe je čovek samo? ja o tome pričam. zašto se ne izvineš u ime tvoje empatije koja je zatajila u nesrećniku,između ostalog ubijeno je i dete od 2.god kako sam načuo.

Nesto ozbiljno nije u redu sa tobom, ne kazem to samo zato sto sam video tvoje klipove na internetu. Trazi pomoc, potrebna ti je.

Natrag