@Inafamous
Vidi, gera je postavio pitanje. Prvi je na udaru Papa i Vatikan. To su klasične primjedbe i optužbe: sjaj i bogatstvo i Vatikana, a milijuni gladnih...itd.
da ne kopiram ceo text
uciteljice te misije o kojim ti pricas, vise nisu bas takve kako ih ti vidis. te misije i misionari to je sad postao rat zapadnohriscanskih crkvava, ko ce da otme najvise vernika i navodno da ih spase
imam drugaricu u americi (amerikanka je) i ona je clan neke crkve sebe samo nazivaju hriscanima, i sad oni imaju lom tih misonara po celom svetu i ne znam samo (zaboravio sam) kolika suma novca se odvaja za te misije (bilo je nesto mnogo) znaci oni idu po tim misijama i ubedjuju ljude da predju u njihovu veru kako bi bili spaseno (znaci standardna prica za sve) ti misionari imaju velike plate, nemoj da se zavaravas ako mislis da oni to nesto kao dobrovoljno rade, kao hoce nekom da pomognu ili nesto.
i to je sad postao jedan rat za otimanje vernika i nista vise. meni su poznati podaci iz te crkve, koliko oni na tim misijama pridobiju vernika, to je udarac za druge zapadnohiscanske crkve, znaci ista prica je vidim i u katolockoj crkvi
i ta moj drugarica uplacuje za neku decu po africi neke sume novca, cak se dvoumi da usvoji neko africko dete. znaci vi uplacujete novac za decu koji niti poznajete niti ste ih nekad videli (niti su oni ikad dobili te vase pare) to je klasicna manipulacija i uzimanje para dobrim ljudima koji hoce da pomonu od srca, zaci oni se koriste dobrotom drugih ljudi za rad njihove koristi
druga je stvar da ti das toj deci pare i da si ih upoznala nekad, pa da im pomazes na taj nacin, a sasvim druga stvar davati crkvi pare koje navodno idu za tu decu
ja nisam toliko izgoreo u mozak da dajem 250e godisnje crkvi (ili bilo kojoj organizaciji) za neku decu iz afrike, ne zato sto ne zelim da pomognem nego zato sto im ne verujem, a i pre cu da dam nekoj srpskoj deci koja nemaju i zive u kuci od kartona (zato sto sam srbim naravno) i koju mogu da upoznam i da ih gledam kako odrastaju i da budem u kontaktu sa njima, a ne da dam nekome pare i da nem pojma nista o toj deci
to sto si rekla za spaniju, to je nesto drugo, spanija ima njene kolonije po latino americi, i veliki broj latino amerikanaca je poreklom iz spanije pa cak i iz italije. npr teniser del potro je argentinac poreklom iz italije, znaci ogroman broj njih tamo je poreklom iz zapadne evrope