Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
hoče li novi pontifex nadmašiti svoje prethodnike u borbi za vlast nad dušama i tijelima ljudskim
da li če ovaj biti napokon ustoličen kao moralni vrhovni arbitar
pripremio sam jedan manji tekst koji govori o njihovim (ne) djelima

Razdor u crkvi sa svojim svađama i pokvarenošću pripremao je put reformaciji omogućivši narodu da upozna pravu prirodu papstva. U jednoj (13 John Lewis, History of the Life and Sufferings of J. Wiclif, str. 37. 14 Neander, General History of Bigné, book XVII, gl. 7; Neander, vol. V, sect. 2, str. 149. ) raspravi »O razdoru papa«, Viklif je pozvao svoje čitaoce da ozbiljno promisle ne govore li obje pape istinu kad jedan drugoga nazivaju antikristom. »Bog«, govorio je on, »nije htio duže trpjeti da neprijatelj vlada samo preko jednog takvog svećenika… nego je podijelio vlast među njih dvojicu, da bi vjerni, u Kristovo ime, mogli lakše pobijediti njih obojicu.«

Tri pape su se borile za prvenstvo, i njihove borbe ispunjavale su kršćanstvo zločinima i bunama. Pošto su postali nezadovoljni bacanjem prokletstva kao sredstva međusobne borbe latili su se svjetskog oružja. Svaki od njih nastojao je da nabavi oružje i prikupi vojsku, ali pošto je to iziskivalo velike svote novaca, prodavali su u tu svrhu crkvene položaje, povlastice i crkvene blagoslove. Svećenici, povodeći se za primjerom svojih pretpostavljenih, služili su se simonijom i ratom da bi ponizili svoje suparnike i ojačali svoju vlast.

Napokon je u daljini ugledao grad na sedam brežuljaka. Duboko dirnut, bacio se na zemlju i uzviknuo je: »Pozdravljam te, sveti Rime!« Ušao je u grad, posjećivao je sve crkve, slušao je čudnovate priče, koje su ponavljali svećenici i redovnici, i obavljao je sve propisane obrede. Svuda su njegove oči sretale prizore koji su ga ispunjavali čuđenjem i užasom. Vidio je da bezakonje vlada u svim redovima svećenstva. Slušao je nepristojne šale viših svećenika i zgražao se na njihovu strašnu bezbožnost, koju su pokazivali čak za vrijeme mise. Kada se pomiješao među svećenike i građane, sretao je svuda rasipnost i razvrat. Ma gdje se okrenuo, svuda je nalazio na bezbožnost umjesto na svetost. Kasnije je pisao:
»Nitko ne može ni da zamisli kakvi grijesi i kakva bezbožna djela se čine u Rimu: čovjek treba to da vidi i čuje kako bi mogao vjerovati. Zato s pravom neki kažu:
»Ako postoji pakako, onda je Rim na njemu sagrađen, to je bezdan odakle izlaze svi grijesi.« (5049 Ibid., knj. II, gl. 4. 50 Ibid., knj. II, gl. 6. )

Rimska crkva je trgovala Božjom milošću. Pored oltara bili su postavljeni stolovi mjenjača, i zrak je odjekivao od vike kupaca i prodavaca. Pod izgovorom da se sakupljaju prilozi za gradnju crkve Svetog Petra u Rimu, javno su se prodavale po nalogu pape, oproštajnice za grijehe. Cijenom zločina podizao se Bogu hram, čiji je ugaoni kamen počivao na bezakonju! Upravo sredstva kojima (51 Ibid., knj. V, gl. 2. ) se Rim služio u svrhu svog uzdizanja, prouzrokovala su smrtni udarac njegovoj sili i veličini. Upravo ovo trgovanje oproštajnicama podiglo je jednog od najodlučnijih i najuspješnijih neprijatelja papstva, izazvalo je bitku koja je uzdrmala papski prijesto i potresla trostruku krunu na glavi pontifleksa.
Redovnik koji je bio određen da u Njemačkoj prodaje oproštajnice – po imenu Tecel (Tetzel) – bio je okrivljen za najpodlije zločine protiv društva i Božjeg zakona; ali, izbjegavši zasluženu kaznu za svoje zločine, postavljen je da zastupa papine koristoljubive i nesavjesne interese. Velikom drskošću ponavljao je očigledne laži i čudnovate priče, kojima je zavodio neznalice, lakovjerne i sujevjerne. Da su oni imali Božju Riječ, ne bi tako lako bili prevareni. Ali Biblija im je bila zabranjenam, i papa ih je držao pod svojom kontrolom da bi povećali silu i bogatstvo častoljubivih vođa.«52
Kad je Tecel ulazio u neki grad, pred njime je išao glasnik koji je govorio:
»Milost Božja i svetoga oca je pred vašim vratima.« Narod je pozdravljao lukavog bogohulnika, kao da je sam Bog sišao sa neba među njih. Bestidna trgovina uvukla se u crkvu, a Tecel je sa propovjedaonice uzvisivao prodavanje oproštajnica kao najskupocjeniji Božji dar. Govorio je da će im se na osnovu njegovih potvrda o kupljenom oproštenju oprostiti svi grijesi, bilo da su ih učinili ranije ili će ih tek učiniti, i da »ni pokajanje nije neophodno potrebno.«53 »Što više, uvjeravao je slušaoce da oproštajnice imaju moć ne samo da spasu žive nego i mrtve; i da u istom trenutku kada na dnu njegovog sandučića zazveči novac, u čiju korist je novac dat, izlazi iz čistilišta i odlazi u nebo.«5455
Kada je Simon mađioničar ponudio apostolima novac da bi dobio vlast da čini čudesa, Petar mu je odgovorio: »Novci tvoji s tobom da budu u pogibao, što si pomislio da se dar Božji može dobiti za novce.« Djela 8, 20. Ali Tecelovu ponudu su hiljade njih željno prihvatili. Zlato i srebro je teklo u njegovu blagajnu.

spedz ne vredi mnogo pričanja,ljudi vole laž kako je prorokovao Gospod.verovaće da je slon miš pa ma im nosio i metrove i sve moguće vage i merne instrumente.oni tako oće. tako vole. dokazivati nekome da je grešnik grešnik po Pismu ako taj neće da to razume je gore nego lopovu da je ukrao.lopov će nekati pa ma mu đžep pucao od ukradenih novčanica. to je u stvari jedan duh.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
...dokazivati nekome da je grešnik grešnik po Pismu ...

A to? To vam je cilj? Dokazati nekome da je grešnik? Ajoj! To i jest ono najgore. Vi bi pokazivali prstom na drugoga da je grešan? Haha, ma okreni taj prst prema sebi, skupi ga u šaku, lupi se u prsa i reci: moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh...ja sam grešnik! A kad dobiješ pomilovanje od Boga, onda se obrati braći, kažem braći, ne grešnicima. Tko je bez grijeha, nek počne bacati kamenje.

to je u stvari jedan duh.

Znala sam da će spedy i mrsavkic biti zajedno u ekipi, u istom duhu, nije bitno kakvom...:)

Vezano uz temu:

Ki Mun: Papa je duhovni lider sveta

IZVOR: TANJUGRim -- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je danas da je papa Franja "duhovni lider sveta", ističući da je društvena pravda zajednički cilj Vatikana i UN.
40801589151640fd5d006e180095379_orig.jpg

Foto: Beta, AP​

"Veoma je važno upoznati duhovnog lidera sveta. Sveta stolica i UN imaju zajedničke ciljeve i ideje", rekao je Ban na početku susreta sa papom koji je prošlog meseca postao prvi katolički poglavar koji nije iz Evrope u poslednjih skoro 1.300 godina.
Papa je pozvao Rimokatoličku crkvu da se približi običnim ljudima i pomogne siromašnima, kao i da dopre do ljudi drugih religija i ateista.
"Mi smo razgovarali o potrebi zalaganja za društvenu pravdu i intenziviranja rada na ispunjavanju takozvanih 'milenijumskih razvojnih ciljeva'", poručio je Ban posle susreta s papom.
"Milenijumski razvojni ciljevi" međunarodne zajednice obuhvataju iskorenjivanje ekstremnog siromaštva i gladi, kao i smanjenje smrtnosti dece do 2015. godine.
"Papa Franja je čovek mira i svrhe. On je glas ljudi bez glasa", kazao je generalni sekretar UN, pozivajući papu da poseti UN čim bude mogao.
Ban se osvrnuo i na papinu odluku da uzme ime Franje Asiškog, rekavši da je to "moćna poruka za mnoge zajedničke ciljeve sa UN".
"To jasno govori koliko je privržen siromašnima, koliko je veliki njegov osećaj poniznosti, njegova strast i samilost prema poboljšanju uslova života ljudi", dodao je on, prenosi AFP.
Ban je papi poklonio veliku knjigu sa Poveljom UN na šest jezika. Papa, koji je govorio samo na italijanskom, poklonio je Banu mozaik Rima.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901

tako je, slažem se sa ovom izjavom
Biblija govori da su *svijet* nepokajani grešnici, ljudi koji krše Božji Zakon iako ga poznaju, znači svjesno to rade
sada je svima jasno da pontifeks nije nikakav lider, a pogotovo duhovni nama kršćanima, djeci Kristovoj

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Znala sam da će spedy i mrsavkic biti zajedno u ekipi, u istom duhu, nije bitno kakvom...:)

Vezano uz temu:

IZVOR: TANJUGRim -- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je danas da je papa Franja "duhovni lider sveta", ističući da je društvena pravda zajednički cilj Vatikana i UN.

Foto: Beta, AP​

"Veoma je važno upoznati duhovnog lidera sveta. Sveta stolica i UN imaju zajedničke ciljeve i ideje", rekao je Ban na početku susreta sa papom koji je prošlog meseca postao prvi katolički poglavar koji nije iz Evrope u poslednjih skoro 1.300 godina.
Papa je pozvao Rimokatoličku crkvu da se približi običnim ljudima i pomogne siromašnima, kao i da dopre do ljudi drugih religija i ateista.
"Mi smo razgovarali o potrebi zalaganja za društvenu pravdu i intenziviranja rada na ispunjavanju takozvanih 'milenijumskih razvojnih ciljeva'", poručio je Ban posle susreta s papom.
"Milenijumski razvojni ciljevi" međunarodne zajednice obuhvataju iskorenjivanje ekstremnog siromaštva i gladi, kao i smanjenje smrtnosti dece do 2015. godine.
"Papa Franja je čovek mira i svrhe. On je glas ljudi bez glasa", kazao je generalni sekretar UN, pozivajući papu da poseti UN čim bude mogao.
Ban se osvrnuo i na papinu odluku da uzme ime Franje Asiškog, rekavši da je to "moćna poruka za mnoge zajedničke ciljeve sa UN".
"To jasno govori koliko je privržen siromašnima, koliko je veliki njegov osećaj poniznosti, njegova strast i samilost prema poboljšanju uslova života ljudi", dodao je on, prenosi AFP.
Ban je papi poklonio veliku knjigu sa Poveljom UN na šest jezika. Papa, koji je govorio samo na italijanskom, poklonio je Banu mozaik Rima.

da vidimo koliko si u pravu sto se tice UN-ja i papstva?

pulitzer199945bt.jpg

Slika snimljena 1994. godine tijekom sudanske nestašice za hranom, je osvojila „Pulitzer-ovu nagradu". Slika prikazuje izgladnjelo dijete koje je puzalo prema kampu s hranom Ujedinjenih naroda udaljeno samo 1 km od mjesta slike.
Na slici, lešinar čeka da dijete umre kako bi ga mogao pojesti. Slika je šokirala cijeli svijet. Nitko ne zna što se dogodilo s djetetom, kao ni Kevin Carter koji je napustio mjesto nakon što je snimio fotografiju.

Iskustvo svećenika salezijanca don Danka Litrića, misionara u afričkoj državi Ruandi

DonDankoLitricinjegovisirotani.jpg

Istinu vam velim: teško je i najteže meni kao misionaru;
biti sit među gladnima!
Kad mi govorimo našim kandidatima o siromaštvu, vrlo je
teško govoriti - gdje je to naše siromaštvo.
Ta mi imamo sve. Kad govorimo ljudima oko nas,
ljudima u crkvi o našem redovničkom zavjetu siromaštva -
nitko to ne može razumjeti. posebno kad gledaju svoje
redovnike i redovnice. Ta čega su se oni to odrekli kad su
pošli u samostan? - pitaju se oni. I odgovaraju parafrazirajući:
Oni su se odrekli siromaštva! Sad imaju kuću - lijepu kuću!
Sad se lijepo oblače. Sad jedu i piju kao bijelci. Voze se u autu...
Oni su rekli siromaštvu "zbogom"! Odsada - zavjetovan -
nisam i neću biti više nikad siromašan..
Za vrijeme ručka kod nas, ako i u drugim misijama -
zatvaraju se vrata. Često je, čuvar ispred njih. Nitko ne može ući.
Nema primanja ni za koga. Sad misionari svećenici - redovnici jedu.
Jedu da se nasite - do mile volje!
Sjećam se zgode kad sam bio mladi misionar. Uz pun stol -
bio sam gladan! Nisam imao nikakva apetita. Ne zbog kuhara crnca,
ne zbog prljave kuhinje. Ne zbog nečistih ruku..Nisam mogao jesti,
znajući da naš kuhar, naš radnik u vrtu - sjedi gladan negdje vani i
čeka da mi završimo s jelom..,da opere naše suđe, da nastavi raditi
u vrtu...To više nije tako - sad naš kuhar može jesti iz svog tanjura,
našu hranu koju je skuhao..Sad naš svaki radnik dobije tanjur hrane
u podne..
Ali ljudi - braćo u Europi! - čujte me! Blago vama, što ste daleko
i ne vidite toliko djece ispred naših vrata. Oni bi htjeli ući u naše
dvorište u podne. Na silu bi htjeli ući i dobiti jedan tanjur graha
ili riže ili pure! Oni su gladni! Oh, teško meni! Ja sam bijelac.
Ja sam svećenik. Ja imam kuću, imam namještaj u kući, imam
kuhinju i kuhara. Mi - zavjetovani svećenici i redovnici - mi imamo
sve što želimo. Odjeću, jelo, piće....A oni?..
Oprostite mi! Suze mi teku niz lice, jecam..
O Bože kako je teško biti sit među gladnom, nevinom djecom.
Dogodi se koji puta da zakasnim na ručak. Ovdje je samo o
ručku riječ - jer ujutro i naveče ne vidimo one oko nas. Vraćam se u
autu kući uz našu ogradu. I vidim djecu kako preskaču naš zid, našu
ogradu - koja je visoka i bodljikavom žicom obložena. Oni ne mogu
ući na vrata. Radi reda - zabranjeno je puštati djecu u naš Dom!
Zažmirim na oba oka, premda sam u autu. Neka ih. Samo je opasno
jer je visoko. Ali penju se jedan preko drugoga, bratski si pomažu...
Sretnici su koji uspiju prijeći ogradu. Kad su unutra već će se nekako
dočepati tanjura ili ostataka u kotlu....
Jadna djeca! Nemaju kuće. Ako imaju kućicu, nemaju ništa u njoj za jelo.
Oni su gladni! A ja ne znam kako ih sve pustiti u naš dom!? Gdje naći za
toliku djecu potrebnu hranu? kako pripremit iza svu gladnu djecu jedan
tanjur hrane? Oni trebaju jesti. Oni imaju pravo jesti.
Mi smo dužni dati im jesti! Kako? Najteže, najgore,
najstrašnije za misionara - morati jesti i biti sit - među gladnom djecom!
Nisam dijete, niti sam žensko. Star sam čovjek. Ja plačem...
Plakao sam više puta ovdje u Africi..I sada plačem. Rugajte se koliko
vas je volja. Smijte se! Mene nije stid!

glad.jpg

Zašto plačem?
Ja plačem - što mnogi oko mene plaču. A zašto ljudi oko mene plaču?
Jer su gladni - a strašno je biti gladan. Plaču roditelji jer nemaju što
dati svojoj djeci za jelo. Plaču djeca jer nemaju što jesti!
Davno prije skoro dvadeset i pet godina kad sam kao mladi
misionar stigao u Ruandu, gledajući oko sebe tu bosu,
mršavu djecu - pitao sam se: hoće li ikad i oni biti obuveni, obučeni, siti?
Kao djeca kod nas u Europi!?????
Pravo pitanje jednog misionara ali na zalost on nista nemoze da uradi ako mu duhovni lider,najbogatije crkve sveta vatikan ne odobri novac za to!!!UN-je takodje tj MDF!a oni to nece jer etiopija nema cime da vrati kredite odnosno da plati procente..............

I sada - živeći na periferiji glavnoga grada Kigalija - pitam se isto.
Istina, sad ima fino odjevene djece. Čak i previše ugojene.
To su djeca malobrojnih bogataša..Ali ostaje mnoštvo ratne siročadi oko nas.
Djeca bez oba roditelja. Djeca udovica. Djeca zatvorenika.
Djeca bezemljaša i beskućnika..Onih koji kucaju na naša vrata,
preskaču naš zid da se dočepaju komadića pure ili kojeg zrna graha..
. Gde su ovde ti lideri papa i taj kinez Ban kim mun!????

missions02ir2.jpg

Bog te blagoslovio Miriam, kad bi bar više ljudi takvo što napravilo manje bi bilo ovakvih tužnih slika
Slazem se!!ali kako da to mi obicni vernici napravimo?kad nemamo ni za sebe jer su opljackali ceo svet,ti lideri.

afam.jpg

afam7.jpg

afam8.jpg

Moramo pružiti ruku našoj siromašnoj braći...

hnd.jpg

Dati im piti jer su žedni...

darfur.jpg
fami.jpg
fa5.jpg

Nahraniti ih jer su gladni...

fam8.jpg

I barem nekome vratiti osmjeh na lice...

co5.jpg

famine.jpg
afam5.jpg
fm.jpg

GLADAN

Moj je brat gladan
mršavo mu je tijelo i lice
nema novca
visokih katedrala
od srebra.

Ne pomažu mu
duge pjesme i svijeće
prsa su mu upala
ne traži lijekove po apotekama.

Bespomoćni su
vlada, ministri i policajci.
Samo ljubavlju
moj se brat
da nahraniti.

Kad cujem ovo iz usta pape,UN-ja i ove slike odu u prroslost onda cu priznati papu za sveckog duhovnog lidera.

Jan Twardowski

co9.jpg
afam0.jpg

Izvor/TEBE-TRAZIM.com

Da ne postavljam slike Bivse JU,Libije,egipta,avgana,Sirije,uskoro i irana.Kako neko moze da bude duhovni lider sveta ako vec 100g neprimecuje vapaj brace koji umiru od gladi na njihove oci a oni trose novac na ratove,na rakete,bombe itd???

Zasto,zasto,zasto?????niko nevidi ovu nasu jadnu bracu u etiopiji???kad mi odgovoris na ovo onda cemo razgovarati o papi i UN-ma.

Pozdrav od Gere.

P.S

Isus rece:pazite na siromahe jer su uvek svama!!!Trazio sam da pijem! dali ste mi da pijem,trazio sam da jedem!dalis te mi da jedem,trazio sam odecu obukli ste me!bio sam u zatvoru posetili steme!Pitacete kad smo mi to ucinili za tebe!?

Svako ko to ucini ovoj mojoj maloj braci ucinio je meni!!!!!!!kaze Hristos.

Dali to cini papa,UN-je,ostale crkve????a o sektama kao sto su JS-ci,adventisti,mormoni,masoni,pentakosci itd da ne govorim

Zelim da kazem da nisam povezan s mrskavcem,spedy ti znas koga ja ovde podrzavam a i protiv tebe elizabeta nemam nista licno!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
pozdrav kolega gera i živ bio!
samo da te pitam nešto,
da li ti znaš zašto je ovakvo stanje u africi, u nekim zemljama ?

vjerovao ili ne, ali to su im donjeli njihovi bogovi od kamena, drveta, srebra, zlata
afirka je nekada bila jedna od najplodnjiih zemalja,žita koje je nemoguče imjeriti, ispaša milionima goveda,
ali
kršenje Božjeg Zakona, klanjanje i obožavanje kipova, donijelo im je bol, bijedu i na krau smrt
nisu zahvaljivali Bogu Jehovi za sva dobročinstva i blagoslove kojima ih je obasipao,
nego kamenim, drvenim, srebrnim i zlatnim kumirima
e pa neka im sada pomognu ti kumiri

i meni je žao i suosječam sa svim tim ljudima,
jedini im je spas da se pokaju i vrate Bogu preko Isusa Krista
tada bi opet primili veliki blagoslov

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
samo da te pitam nešto,

vjerovao ili ne, ali to su im donjeli njihovi bogovi od kamena, drveta, srebra, zlata
afirka je nekada bila jedna od najplodnjiih zemalja,žita koje je nemoguče imjeriti, ispaša milionima goveda,
ali
kršenje Božjeg Zakona, klanjanje i obožavanje kipova, donijelo im je bol, bijedu i na krau smrt
nisu zahvaljivali Bogu Jehovi za sva dobročinstva i blagoslove kojima ih je obasipao,

Cudno razmisljas Spedy!pa ako je tako kao sto ti mislis,jevreji bi prvi danas bili tako kaznjeni, a o katolicima,pravoslavnima,budistima,hindusima itd da i ne govorim!!

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega, pa sjeti se šta su sve radili židovima, kroz povijest
kako se postupali prema njima u II. svjetskom ratu
šta im radi i dan danas ona šaka jada njihovih susjeda

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
samo da te pitam nešto,

ali

E maloumni arogantni bezobrazni covece, kako te nije sramota da napises tako nesto? Stidi se. Banuj se sam sa ovog foruma!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
gerakules2: Isus rece:pazite na siromahe jer su uvek svama!!!Trazio sam da pijem! dali ste mi da pijem,trazio sam da jedem!dalis te mi da jedem,trazio sam odecu obukli ste me!bio sam u zatvoru posetili steme!Pitacete kad smo mi to ucinili za tebe!?

Svako ko to ucini ovoj mojoj maloj braci ucinio je meni!!!!!!!kaze Hristos.

Dali to cini papa,UN-je,ostale crkve????a o sektama kao sto su JS-ci,adventisti,mormoni,masoni,pentakosci itd da ne govorim

Zelim da kazem da nisam povezan s mrskavcem,spedy ti znas koga ja ovde podrzavam a i protiv tebe elizabeta nemam nista licno!!

Gero, ne zamjeram ti što ovako pišeš. Znam da ne znaš kolike milijune i milijarde Katolička crkva šalje u Afriku, ali Afrika je bunar bez dna. Ipak, dobro je da si napisao ovaj post. Priložit ću ti donacije svih organizacija i fondova koje nađem, tek da imaš ideju koliko smo se solidarizirali s Afrikom.

Natrag