Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
kolega, pa sjeti se šta su sve radili židovima, kroz povijest
kako se postupali prema njima u II. svjetskom ratu
šta im radi i dan danas ona šaka jada njihovih susjeda

Ma o cemu pricas bre Spedy? ja u gornjem postu ne optuzujem papu,UN-je da su oni to uradili,Bog!!! a pitam zasto im ne pomognu????zasto se bacaju milijarde dolara,evra na naoruzanje kad bi mogli da pomognu nasoj braci u etiopiji.

Ti ovo nisi ni procitao!inace nebi ti tako napisao o Isusovim Svetim recima,dole o sirotim,bolnim.
P.S

Isus rece:pazite na siromahe jer su uvek svama!!!Trazio sam da pijem! dali ste mi da pijem,trazio sam da jedem!dalis te mi da jedem,trazio sam odecu obukli ste me!bio sam u zatvoru posetili steme!Pitacete kad smo mi to ucinili za tebe!?

Svako ko to ucini ovoj mojoj maloj braci ucinio je meni!!!!!!!kaze Hristos.

Dali to cini papa,UN-je,ostale crkve????a o sektama kao sto su JS-ci,adventisti,mormoni,masoni,pentakosci itd da ne govorim

Procitaj ovo sve boldovano crvenim,to nije optuzba a pitanje.Ja ne mrzim papu,katolike jer su i oni moja braca,svi su pod suncem moja braca pa i etiopljani takodje.A sta se danas radi s arapima a nemaju ni jednog idola!????

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nemojte misliti da če ti isti bogovi od kamena, drveta, srebra i zlata,
samo pod drugim imenima,
spasiti nekoga od skore Božje srdžbe koja dolazi
europa, pretpostavljam da če još gore proći nego cijela afrika

tko je glavni kolovođa ljudi u vječnu propast, lucifer naravno,
kako on radi da upropasti ljude ?
vrlo jednostavno
navodi ih na kršenje, nepoštivanje Božjeg Zakona 10.zapovijedi

to što nekima ovdje ne odgovara pravi razlog propasti jednog naroda, kontinenta,
ne znači da moraju napadati

gospodo, ljudi, braćo
afrika je primjer šta če se dogoditi uskoro cijelom svijetu

dok lažni proroci govore MIR MIR MIR 1000.godišnji,
mi kršćani govorimo mira biti neče, biče rata, katastrofa, kataklizmi, ljudi če masovno umirati,
strahote koje se nemogu ni opisati zadesiče cijelo čovječanstvo
pomoć ne očekujte od kipova, ikona, slika, kumira koje danas obožavate i kojima se klanjate,
jer oni neče nikoga spasiti
neče ljude moći spasiti ni papa ni crkva njegova
samo Bog Jehova i naš Spasitelj Isus mogu pružiti ruku spasenja

povijest je još jedno Božje oruđe,
i dobro je ne ponoviti opčepoznate greške drugih
ali, onaj koji nije naučio ništa iz povijesti,
nemože a da ne učini istu grešku

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gero, ne zamjeram ti što ovako pišeš. Znam da ne znaš kolike milijune i milijarde Katolička crkva šalje u Afriku, ali Afrika je bunar bez dna. Ipak, dobro je da si napisao ovaj post. Priložit ću ti donacije svih organizacija i fondova koje nađem, tek da imaš ideju koliko smo se solidarizirali s Afrikom.

Pa nesto se bas i neprimecuje na slikama gore ti milioni-milijarde.
Ali mi se nismo ocigledno razumeli,moje pitanje je:Zasto se bacaju milioni,milijarde na oruzje?na primer samo jedan tomahavk,kasetna raketa kosta 1 000 000 dolara,a mozda i vise!a ima ih na hiljade u svetu!zamisli jedna raketa od milion dolara padne i pobije 100-200 coveka!?a sta bib bilo kad bi se te milijarde iskoruistile u humanu svrhu?

Imali neke koristi od toga?nema!jer taj koji je bacio tu raketu bacio je 1 000 000 dolara a uz to pobio i 100-200 ljudi.Zasto bi takav covek obratio paznju na etiopiju?A lideri su planete zemlje?nije njima cilj da pomognui takve kao u etiopiji a vec da pobiju jos vise ljudi,radi N.S.P-tka.
To su ti lideri-elita koja navodno pomaze na jednom kraju planete a na drugom sve pod red unistavaju,e sad dali tu papa ima neku ulogu to neznam ali kraj ce da kaze,kraj kad dodje sudija,ali da UN-ije imaju to znam sigurno.

Pozdrav od Gere.

P.S

Nije nista licno ponavljam! samo hocu da znam misljenja forumasa!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
nemojte misliti da če ti isti bogovi od kamena, drveta, srebra i zlata,
samo pod drugim imenima,
spasiti nekoga od skore Božje srdžbe koja dolazi
europa, pretpostavljam da če još gore proći nego cijela afrika

tko je glavni kolovođa ljudi u vječnu propast, lucifer naravno,
kako on radi da upropasti ljude ?
vrlo jednostavno
navodi ih na kršenje, nepoštivanje Božjeg Zakona 10.zapovijedi

to što nekima ovdje ne odgovara pravi razlog propasti jednog naroda, kontinenta,
ne znači da moraju napadati

gospodo, ljudi, braćo
afrika je primjer šta če se dogoditi uskoro cijelom svijetu

dok lažni proroci govore MIR MIR MIR 1000.godišnji,
mi kršćani govorimo mira biti neče, biče rata, katastrofa, kataklizmi, ljudi če masovno umirati,
strahote koje se nemogu ni opisati zadesiče cijelo čovječanstvo
pomoć ne očekujte od kipova, ikona, slika, kumira koje danas obožavate i kojima se klanjate,
jer oni neče nikoga spasiti
neče ljude moći spasiti ni papa ni crkva njegova
samo Bog Jehova i naš Spasitelj Isus mogu pružiti ruku spasenja

povijest je još jedno Božje oruđe,
i dobro je ne ponoviti opčepoznate greške drugih
ali, onaj koji nije naučio ništa iz povijesti,
nemože a da ne učini istu grešku

Pa jel ti citas sta kaze ISUS?

Isus rece:pazite na siromahe jer su uvek svama!!!Trazio sam da pijem! dali ste mi da pijem,trazio sam da jedem!dalis te mi da jedem,trazio sam odecu obukli ste me!bio sam u zatvoru posetili steme!Pitacete kad smo mi to ucinili za tebe!?

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Pa nesto se bas i neprimecuje na slikama gore ti milioni-milijarde.
Ali mi se nismo ocigledno razumeli,moje pitanje je:Zasto se bacaju milioni,milijarde na oruzje?na primer samo jedan tomahavk,kasetna raketa kosta 1 000 000 dolara,a mozda i vise!a ima ih na hiljade u svetu!zamisli jedna raketa od milion dolara padne i pobije 100-200 coveka!?a sta bib bilo kad bi se te milijarde iskoruistile u humanu svrhu?

Imali neke koristi od toga?nema!jer taj koji je bacio tu raketu bacio je 1 000 000 dolara a uz to pobio i 100-200 ljudi.Zasto bi takav covek obratio paznju na etiopiju?A lideri su planete zemlje?nije njima cilj da pomognui takve kao u etiopiji a vec da pobiju jos vise ljudi,radi N.S.P-tka.
To su ti lideri-elita koja navodno pomaze na jednom kraju planete a na drugom sve pod red unistavaju,e sad dali tu papa ima neku ulogu to neznam ali kraj ce da kaze,kraj kad dodje sudija,ali da UN-ije imaju to znam sigurno.

Pozdrav od Gere.

P.S

Nije nista licno ponavljam! samo hocu da znam misljenja forumasa!

samo se ne bih slozio da oni nesto nekom pomazu, mozda se to tako cini samo na prvi pogled, ali zapravo oni samo sebi pomazu i nikom vise
ne bih se slozio ni sa uciteljicom kad kaze da je afrika bunar bez dan, kad znamo da je afrika mozda najbogatija tim draguljima brilijantima i raznim drugim vrednim rudama pa i naftom
afrika moze da bude najbogatiji kontinent na svetu da nije ovih zlikovaca sa zapada, koji otimaju i ubijaju po africi cak su im i sidu napravili i vestacki ih zarazili zbog tih vrednih stvari koje afrika poseduje

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
A to? To vam je cilj? Dokazati nekome da je grešnik? Ajoj! To i jest ono najgore. Vi bi pokazivali prstom na drugoga da je grešan? Haha, ma okreni taj prst prema sebi, skupi ga u šaku, lupi se u prsa i reci: moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh...ja sam grešnik! A kad dobiješ pomilovanje od Boga, onda se obrati braći, kažem braći, ne grešnicima. Tko je bez grijeha, nek počne bacati kamenje.

Znala sam da će spedy i mrsavkic biti zajedno u ekipi, u istom duhu, nije bitno kakvom...:)

Vezano uz temu:

Ki Mun: Papa je duhovni lider sveta

IZVOR: TANJUGRim -- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je danas da je papa Franja "duhovni lider sveta", ističući da je društvena pravda zajednički cilj Vatikana i UN.
40801589151640fd5d006e180095379_orig.jpg

Foto: Beta, AP​

"Veoma je važno upoznati duhovnog lidera sveta. Sveta stolica i UN imaju zajedničke ciljeve i ideje", rekao je Ban na početku susreta sa papom koji je prošlog meseca postao prvi katolički poglavar koji nije iz Evrope u poslednjih skoro 1.300 godina.
Papa je pozvao Rimokatoličku crkvu da se približi običnim ljudima i pomogne siromašnima, kao i da dopre do ljudi drugih religija i ateista.
"Mi smo razgovarali o potrebi zalaganja za društvenu pravdu i intenziviranja rada na ispunjavanju takozvanih 'milenijumskih razvojnih ciljeva'", poručio je Ban posle susreta s papom.
"Milenijumski razvojni ciljevi" međunarodne zajednice obuhvataju iskorenjivanje ekstremnog siromaštva i gladi, kao i smanjenje smrtnosti dece do 2015. godine.
"Papa Franja je čovek mira i svrhe. On je glas ljudi bez glasa", kazao je generalni sekretar UN, pozivajući papu da poseti UN čim bude mogao.
Ban se osvrnuo i na papinu odluku da uzme ime Franje Asiškog, rekavši da je to "moćna poruka za mnoge zajedničke ciljeve sa UN".
"To jasno govori koliko je privržen siromašnima, koliko je veliki njegov osećaj poniznosti, njegova strast i samilost prema poboljšanju uslova života ljudi", dodao je on, prenosi AFP.
Ban je papi poklonio veliku knjigu sa Poveljom UN na šest jezika. Papa, koji je govorio samo na italijanskom, poklonio je Banu mozaik Rima.

tvoja slepoća je stimulans drugima da progledaju devojko. upravo ovom fotografijom ti pokazuješ na proročke reči Pisma da će se religija i država uvek udruživati ka svopjoj konačnoj propasti koja je prorečena. jedan ki mun zna što je Reč? ne čudi me da je samog đavola uzeo za ruku i nazvao bratom,ništa čudno.
a po pitanju greha i grešnika moramo biti načisto.niko ne tvrdi da je bez greha. o,koliko tebi treba još mudrosti Duha da razumeš. kada se govori na greh misli se na smrtne grehe na ono što Bog mrzi.na nešto što traje i traje i ne traži pokajanja niti hoće. pobrkala si se malo više ovde. saberi se pitaj nekog ako te nije stid,nekog od protestanata bar što je što pa onda piši.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
mrsavkic: tvoja slepoća je stimulans drugima da progledaju devojko. upravo ovom fotografijom ti pokazuješ na proročke reči Pisma da će se religija i država uvek udruživati ka svopjoj konačnoj propasti koja je prorečena. jedan ki mun zna što je Reč? ne čudi me da je samog đavola uzeo za ruku i nazvao bratom,ništa čudno.
a po pitanju greha i grešnika moramo biti načisto.niko ne tvrdi da je bez greha. o,koliko tebi treba još mudrosti Duha da razumeš. kada se govori na greh misli se na smrtne grehe na ono što Bog mrzi.na nešto što traje i traje i ne traži pokajanja niti hoće. pobrkala si se malo više ovde. saberi se pitaj nekog ako te nije stid,nekog od protestanata bar što je što pa onda piši.

Haha, da tebe slušam bila bih najjadnija na svijetu. Tebi je u interesu snimiti sebe kako pričaš s pticama u polju, obučen u čudaka i objestti taj klip na Youtube. Da je meni stalo da na takav način svjedočim o Kristu, napravila bih isto i uvjeravam te da bih u jednom danu imala bih više lajkova nego što ćeš ti imati u čitavom svim životu. Ali, neee. Samo ti mene napadaj, kao i Papu, to je samo još jedna potvrda da smo na pravom Putu. Vi ostanite na Youtube-u i po svim medijima propovjedajte i širite svoja krivovjerja, mi stojimo čvrsto jer smo sazidani na Stijeni. :)

Dijeli savjete nekom drugom, ja imam svoju Crkvu i moja Crkva ima mene. Ti si sam i skrivaš se iza Biblije čiju mudrost očito nisi prihvatio. Ma, ti si ko napuhan balon, ali samo jedan kvrc...i od balona ništa.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Haha, da tebe slušam bila bih najjadnija na svijetu. Tebi je u interesu snimiti sebe kako pričaš s pticama u polju, obučen u čudaka i objestti taj klip na Youtube. Da je meni stalo da na takav način svjedočim o Kristu, napravila bih isto i uvjeravam te da bih u jednom danu imala bih više lajkova nego što ćeš ti imati u čitavom svim životu. Ali, neee. Samo ti mene napadaj, kao i Papu, to je samo još jedna potvrda da smo na pravom Putu. Vi ostanite na Youtube-u i po svim medijima propovjedajte i širite svoja krivovjerja, mi stojimo čvrsto jer smo sazidani na Stijeni. :)

Dijeli savjete nekom drugom, ja imam svoju Crkvu i moja Crkva ima mene. Ti si sam i skrivaš se iza Biblije čiju mudrost očito nisi prihvatio. Ma, ti si ko napuhan balon, ali samo jedan kvrc...i od balona ništa.
ti zoveš reč Božju krivoverje?! samo zato što ti crkva govori drugačije od reči?vrlo neobični zaključak,malo i ljjtnje unutar. smeta ti očito i koža i polje i ovce i sve samo mislim da ti najviše unutar toga smeta Reč istina.tebi bi smetao i ilija,i jovan i miheja i amos. kako bi jedan govedar mogao tvom veroučitelju i "svetom ocu" reći da greši?! doista kaka?! on bi kao ahav dao ga u lomače. zar je malo ljudi takav negdašnji poglavar bacio na lomače. idi u policijski ured i malo zavijenom formom pitaj kako bi prošo kod njih čovek koji bi ubio nekog čoveka lak da je sto posto kriv? da li bi ga proglasili svetcem ili ubicom? nemoj samo odati da proveravaš oko svojih svetih otaca koji su davali ljude na spaljivanje i giljotine!
tebi je apostolsko krštenje jedan napuhani balon jedna đavolska stvar vidim? jedno kako kažeš hrabro Bogu u lice,krivoverje! no nije to loše sa tobom,čisto da se vidi koliko ovde na forumu ljudi može podržati ovako grozno umišlajnje jedne navodne pravoverne vernice! a i da se za verujuće ukaže proročki časovnik dokle se stiglo sa sudom Božjim i svršetkom svega.
ti misliš da je ilija kad je došao sa planine karmil imao mnogo obožavaoca,da su padali i ljubili mu palčeve?kolko ja znam Bibliju pretili su mu odrubljivanjem glave! jezavelja upravo,koja je odslikana u originalu današnje katoličke bludnice (vidi govor tijatiri u otkrivenju samog Isussa!) ti bi jovana kao i irodijada strepala u zatvor i dala odseći glavu,tog kožara i dlakavog momka u kozjoj dlaci. nipošto ne bi imao mesta ni izvan crkvene porte kod vas katolika.kamoli da bude vođ duhovni jedne crkve. tako bi prošli i apostoli,a petar bi bio ismejan kao jedan ribar čijim perjem se navodno kitite danas. ni senka od petra vas ne otkriva da ste mu bliski. i još kažeš stojite na steni,daleko si ti od stene Otkrivenja sa neba? ti si ovde donela otkrivenje laži i tvorca iste sotone ne istine i Hrista.
od ove istine možda te može spasiti samo dušebrižnik foruma,ako ih imaš ovde,a sumnjam.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Prepucavanje i prepucavanje s starih tema!zasto coveku ne odgovorite na pitanje zasto je to tako!?Gero nikog ne osudjuje samo trazi zasto se svi kurce da su Isusovi sledbenici,kad ne drze osnovu Hriscanskog zakona?

Sta da vam jos kazem????

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Evo, faky, ja ću čovjeku (geri) odgovoriti na pitanje u vezi onoga što se tiče zalaganja Katoličke crkve u brizi za siromahe koja je po svojim mnogobrojnim karitativnim djelatnostima najviše učinila. Ako se netko ne slaže s ovom činjenicm, neka dokaže suprotno. S ovim nisam rekla da drugi ne čine, ali meni nije poznato što i koliko čine. No, isto tako, ne pada mi na pamet da pomislim da ništa ne čine.

Briga za siromašne se ne sastoji samo u hrani i odjeći, već i obtrazovanju, tj. stvaranju uvjeta za bolji život.
U enciklici „Bog je ljubav“ Papa Benedikt 16 je napisao: «Crkvene karitativne organizacije predstavljaju, njezin opus proprium, prirođenu joj zadaću, u kojoj ona ne surađuje usputno, već djeluje kao subjekt s izravnom odgovornošću, čineći ono što odgovara naravi Crkve.»

Postoji velik broj katoličkih humanitnih organizacija i udruga, onih internacionalnih kao Caritas i Crveni križ, Papinska misijska koje su prisutne u svim katoličkim zemljama, kao i organizacija lokalnih crkava.

Papinska misijska djela je ustanova Katoličke Crkve. Zadaća joj je pomagati djelovanje misionara u siromašnim i nerazvijenim zemljama u Africi, Latinskoj Americi, Aziji i Oceaniji.
Misijska područja su ona gdje je stanovništvo pogođeno
glađu i bolešću.
Misionari osnivaju kršćanske zajednice, šire vjeru a istovremeno razvijaju lokalne zajednice osnivanjem obrazovnih ustanova, izučavajući stanovništvo, organizira
zdravstvenu zaštitu i slično. Ciljana populacija su posebice napuštena djeca koja su ostala bez roditelja te nemoćne starije osobe. Osim toga, bore se protiv nepismenosti i izrabljivanja djece i odraslih.
( iz Wikipedije)

Koga i što financira Katolička crkva može se vidjeti iz statističkog godišnjaka Katoličke crkve zaključno s 31. prosincem 2009. godine, a donosi izvješće o broju katolika, dušobrižničkim strukturama te o aktivnostima u zdravstvu te u obrazovanju i u odgoju.
Dana 31. prosinca 2009. godine u cijelom svijetu živjelo je ukupno 6.777.599.000 ljudi…
broj katolika je 1.180.665.000,
Broj svećenika u svijetu je iznosi 410.593.
Broj svećenika misionara u svijetu je 93.075. Broj redovnica misionarki oko 140.000.

Misionari laici i katehisti
Broj misionara laika u svijetu je 320.226, a katehista 3.151.077.

Škole i odgojne ustanove
U cijelom svijetu postoje škole i odgojne ustanove u vlasništvu Katoličke crkve, a njihova slika je sljedeća: 68.119 pripremne škole s 6.522.320 učenika, 92.971 osnovne škole s 30.973.114 učenika, 42.495 škole drugog stupnja s 17.114.737 učenika, a što je ukupno 2.288.258 učenika koji posjećuju druge škole Katoličke crkve i 3.275.440 studenata koji studiraju na sveučilištima Katoličke crkve. U odnosu na prethodnu godinu u stalnom je porastu broj škola i učenika te studenata na svim područjima.

Ustanove za raznovrsnu skrb i karitativne ustanove
Broj ustanova za raznovrsnu skrb i karitativne ustanove u vlasništvu Katoličke crkve: 5.558 bolnica ( u Africi 1.209), zatim 17.763 ambulanti , u Africi 5.280) 561 lepra ambulanti većinom u Aziji (288), u Africi (174), 16.073staračkih domova, domova za stare i bolesne te domove za trajno tjelesno ili duševno oštećene osote većinom u Europi (8.238), zatim 9.956 sirotišta od kojih je jedna trećina u Aziji (3.406), zatim 12.387 dječjih vrtića, 13.736 savjetovališta za brak najvećim dijelom u Europi (5.948) i u Americi (4.696), 36.933 posebnih škola i 12.800 drugih ustanova najvećim dijelom u Americi (4.484), Europi (3.939) i u Aziji (1.857).

Za ilustraciju ostavljam rasporedbu donacija Papinskih misijskih djela u Španjolskoj.
(Obras Misionales Pontificias – Domund 2012) Nisam mogla kopirati, ostavljam link:

Kod:
http://www.omp.es/OMP/domund/logramos.htm

Donacije DOMUNDA u 2012 - 82. 582. 284. 58 €
od toga za Afrike - 36. 664. 076. 61 €
Dakle, to je izvještaj Domunda za 2012 g., samo jedne od stotinjak karitativnih organizacija Katoličke crkve koje deluju u svijetu, a najviše su prisutne u Africi.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag