Novi Papa

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Peko, ne znam u čemu je problem? Ne znam što ti misliš da on misli...jer, bio je jasan.
Ono što ispovjedamo u Vjerovanju: "Vjerujem u Uskrsnuće mrtvih i život vječni. Amen..."
O tome je Papa govorio na Uskrs 2013:

"Eto što je Uskrs: to je izlazak, čovjekov prijelaz iz ropstva grijeha i zla na slobodu ljubavi i dobra. Jer Bog je život, samo život, a živi čovjek njegova je slava (usp. Irenej, Adversus haereses, 4,20,5-7).
Draga braćo i sestre, Krist je umro i uskrsnuo jednom zauvijek i za sve, ali snaga uskrsnuća, taj prijelaz iz ropstva zla na slobodu dobra, mora se događati u svakom vremenu, u konkretnim prostorima našega života, u našem svagdašnjem životu. Kolike pustinje, i danas, ljudi moraju prijeći! To je prije svega pustinja koja je u nama, kada nema ljubavi prema Bogu i bližnjemu, kada nema svijesti da smo čuvari svega onoga što nam je Stvoritelj darovao i što nam daruje.
Ali, Božje milosrđe može i najsuše tlo pretvoriti u bujni vrt, ono može ponovno oživjeti usahle kosti (usp. Ez 37, 1-14).

Evo poziva koji svima upućujem: prigrlimo milost Kristova uskrsnuća! Dopustimo da nas Božje milosrđe obnovi, dopustimo da nas voli Isus, dopustimo da snaga njegove ljubavi preobrazi naš život; i postanimo oruđa toga milosrđa, kanali kroz koje će Bog moći natopiti ovu zemlju, čuvati sav stvoreni svijet i dati da procvjetaju pravda i mir.
I zato molimo Isusa uskrsloga da preobrazi smrt u život, da pretvori mržnju u ljubav, osvetu u opraštanje, rat u mir. Da, Krist je naš mir i po njemu mi molimo mir za čitav svijet..."

Aaa!!!Ovo je iznenađenje. Znači vjeruješ da je i predaja važan dio za vjernički život? Ili samo vjeruješ u crkvenu predaju kad ti ide u prilog?:)

ima jedan koji je još bolji vernik po ovoj verziji (jednog citata),on čak veruje da je Bog jedan i drhti. satana! hoćeš li ga držati doista za vernika i ugledati se na njegovu veru,priču ispoved?!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
zakon verovartnoće ti je doneo spedy. Pismo ne priznaje zakon čoveka.Reč je zakon.
Ma, mani se tih jezičkih egzibicija. Riječ je zakon! OK. Šta je sada ovdje bitno i šta je suština. Suština je kako shvatamo tu Riječ, odnosno, kako je tumačimo. Da se nadovežem na misao iz prethodnog posta. Ako ti tu Riječ shvataš i tumačiš na jedan način, a stotinu drugih ljudi tu istu Riječ shvataju i tumače na drugi način, šta misliš ko je u pravu? Odgovri sam na ovo pitanje.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ma, mani se tih jezičkih egzibicija. Riječ je zakon! OK. Šta je sada ovdje bitno i šta je suština. Suština je kako shvatamo tu Riječ, odnosno, kako je tumačimo. Da se nadovežem na misao iz prethodnog posta. Ako ti tu Riječ shvataš i tumačiš na jedan način, a stotinu drugih ljudi tu istu Riječ shvataju i tumače na drugi način, šta misliš ko je u pravu? Odgovri sam na ovo pitanje.

http://www.youtube.com/watch?v=jZvzEDoSEkU

k
o je bio u pravu Isus ili sinedrion sa kajafom? miheja ili 400 ahavovih harvard teologa?! ilija ili 400 valovih religijskih žreca? video govori ostatak odgovora na tvoje pitanje. mir tebi.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
http://www.youtube.com/watch?v=jZvzEDoSEkU

k
o je bio u pravu Isus ili sinedrion sa kajafom? miheja ili 400 ahavovih harvard teologa?! ilija ili 400 valovih religijskih žreca? video govori ostatak odgovora na tvoje pitanje. mir tebi.
Postavio sam ti direktno pitanje i očekujem da mi odgovoriš na njega, a ne da praviš komparacije sa događajima od prije 20 vjekova.
Ako misliš da je ovaj fanatik sa videa neka referenca koju treba respektovati, i ako je on za tebe nekakav autoritet, onda je svakome jasno o čemu se ovdje radi.
Pišeš ovdje koješta, a ne odgovaraš na konkretna pitanja koja ti se postavljaju. Zašto? Zato što nemaš suvisli odgovor na ta pitanja.
Rekao si da je Isus dao vlast. Pitao sam te dali je tu vlast dao tebi da prosuđuješ ko je pravi hrišćanih a ko antikrist? Nisi odgovorio ni na ovo važno pitanje. I dalje čekam odgovr i na njega. Nećeš se izvući pričom o Isusu i vavilonskim žrecima.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Postavio sam ti direktno pitanje i očekujem da mi odgovoriš na njega, a ne da praviš komparacije sa događajima od prije 20 vjekova.
Ako misliš da je ovaj fanatik sa videa neka referenca koju treba respektovati, i ako je on za tebe nekakav autoritet, onda je svakome jasno o čemu se ovdje radi.
Pišeš ovdje koješta, a ne odgovaraš na konkretna pitanja koja ti se postavljaju. Zašto? Zato što nemaš suvisli odgovor na ta pitanja.
Rekao si da je Isus dao vlast. Pitao sam te dali je tu vlast dao tebi da prosuđuješ ko je pravi hrišćanih a ko antikrist? Nisi odgovorio ni na ovo važno pitanje. I dalje čekam odgovr i na njega. Nećeš se izvući pričom o Isusu i vavilonskim žrecima.
da li čovek bez kože ima više šanse kod tebe po pitanju zablude i istine ili ne? dali kravata i odelo patkove glave blešteće može doneti promenu nečijeg mišljenja i stvoriti poverenje na govor istine?
sad odgovor,konkretan i ako je gore rečen najkonkretnije što može biti.
da li ti poseduješ stan? kuću? dali bi me unutar zvao konopcem da se uzpužem,kroz ođžak u nju ili pak na vrata? zidaš li kuću bez temelja? onda temelj je u Bibliji sve. matej 7.
sada kada sam ti dao original dela 2.gl. krštenje u ime Isus. rekao si ,ok. to je u redu. onda imaš proveru snaga,milijarda naspram jednog čak. ako milijarda ljudi misli jedno a jedan čovek drugačije koga ćeš odabrati? mudar čovek će prvo proveriti original pre nego što odabere. sada ako milijarda kaže drugačije nego li original dela 2.temelj spašenja kaže onda kome ćeš verovati? sam si rekao ok. na original. sve vreme sam ti ovde ukazivao sa ostalima na original. pokajte se i svaki od vas da se krasti na ime Gospoda Isusa Hrista i primićete dar svetoga duha....
video si,živi si svedok,drugi su rekli trojstvo. verujem da znaš Pismo,sam si rekao toga nema u celoj Bibliji. odakle je došlo,kakav je to autoritet ako nečeg nema u Bibliji. ako neko postavi temu napoleon bonaparta,a neko sve vreme počne da priča o popaju ovde,oćeš li ga držati za validnog? tako je i sa pričom o trojstvu ovde dok Biblija na 1000 stranica ćuti. i sada ti me hoćeš provesti kroz rešeto istine da li sam ja u pravu jedan naspram 20 drugih koji govore kontra od originala?! proveri sam sebe. vi ateisti imate doista više refleksa na nešto što ne piše od religioznih .ja sam rekao odmah ovde zašto,zato što niste robovi jednog duha prevare,jer niste u tim stvarima u religiji i taj duh vam ne može doneti to.tu je sva tajna to piše jasno u Bibliji.
nadam se da sam ti dao odgovor. i da ćeš ga uvažiti od čoveka koji ne mora biti fino odeven po standardu 21. vek.Božji mir svima.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Rekao si da je Isus je dao vlast! Kome? Da li je tebe ovlastio da prosuđuješ o vjerodostojnosti ispovijedanja hrišćanske vjere, odnosno, ko je pravi hrišćanin a ko antikrist? Vrlo jednostavno i jasno pitanje.

Natrag