Peko, ne znam u čemu je problem? Ne znam što ti misliš da on misli...jer, bio je jasan.
Ono što ispovjedamo u Vjerovanju: "Vjerujem u Uskrsnuće mrtvih i život vječni. Amen..."
O tome je Papa govorio na Uskrs 2013:
"Eto što je Uskrs: to je izlazak, čovjekov prijelaz iz ropstva grijeha i zla na slobodu ljubavi i dobra. Jer Bog je život, samo život, a živi čovjek njegova je slava (usp. Irenej, Adversus haereses, 4,20,5-7).
Draga braćo i sestre, Krist je umro i uskrsnuo jednom zauvijek i za sve, ali snaga uskrsnuća, taj prijelaz iz ropstva zla na slobodu dobra, mora se događati u svakom vremenu, u konkretnim prostorima našega života, u našem svagdašnjem životu. Kolike pustinje, i danas, ljudi moraju prijeći! To je prije svega pustinja koja je u nama, kada nema ljubavi prema Bogu i bližnjemu, kada nema svijesti da smo čuvari svega onoga što nam je Stvoritelj darovao i što nam daruje.
Ali, Božje milosrđe može i najsuše tlo pretvoriti u bujni vrt, ono može ponovno oživjeti usahle kosti (usp. Ez 37, 1-14).
Evo poziva koji svima upućujem: prigrlimo milost Kristova uskrsnuća! Dopustimo da nas Božje milosrđe obnovi, dopustimo da nas voli Isus, dopustimo da snaga njegove ljubavi preobrazi naš život; i postanimo oruđa toga milosrđa, kanali kroz koje će Bog moći natopiti ovu zemlju, čuvati sav stvoreni svijet i dati da procvjetaju pravda i mir.
I zato molimo Isusa uskrsloga da preobrazi smrt u život, da pretvori mržnju u ljubav, osvetu u opraštanje, rat u mir. Da, Krist je naš mir i po njemu mi molimo mir za čitav svijet..."
Aaa!!!Ovo je iznenađenje. Znači vjeruješ da je i predaja važan dio za vjernički život? Ili samo vjeruješ u crkvenu predaju kad ti ide u prilog?
ima jedan koji je još bolji vernik po ovoj verziji (jednog citata),on čak veruje da je Bog jedan i drhti. satana! hoćeš li ga držati doista za vernika i ugledati se na njegovu veru,priču ispoved?!