nostalgija..

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
175
Dugujem ti odgovor vezan za omot albuma koji je na mene ostavio najveci utisak.Po meni to je "mrtva priroda".

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Pa tad se pojavio "Treči kanal".
Dubravka-Duca Marković i "Hit meseca" - odlična emisija. Ni pre ni posle nije bilo ničeg sličnog.
Mada mi je, iskreno rečeno, smešno ovo što Vlada Džet još uvek radi Hit nedelje na BGD 202. To je još pre dvadeset godina izgubilo svoju draž.
Pa toliko divnih radio emisija iz tog vremena. Nedostaje mi "Indexovo radio pozorište" svake nedelje, a pre toga i "Medalja 202" Milana D. Špičeka. Radio je bio mnogo popularniji, i mnogo bolji medij u to vreme, iako je bilo jako malo radio stanica koje smo mi mladi slušali. Ali eto, radio "BGD 202", pa "Pingvin", kao prva privatna radio stanica... uh, toliko toga.

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Mislis ovo:
images

Kad rece radio 202 nocni program sam obozavala........jedva sam cekala da cujem ovaj uvod.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
175
A emisiju je vodila Duca Markovic.Za prezime nisam siguran.

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Bas tako.Neznam zasto ali i veceras dok pricamo o plocama,meni se samo taj omot vrzma po glavi.Koji bi ti izdvojila,da ne kazem,koji ti se vrzma po glavi?

Dodato posle 7 minuta:

Ovo za Dzeta si potpuno u pravu.Secam se da sam sa bratom slusao radio celu noc i u pravu si kad kazes da je tad imalo mnogo toga da se cuje na radiu.Postojale su emisije za svakog i secam se da je postojao i disko top 15 za ljubitelje disko muzike.Mnogo.mnogo toga.

Dodato posle 21 minuta:

Da li ovo bese uvod za nocni program prvog programa radio Beograda ili 202-ke?U svakom slucaju svaka cast na secanju,nisi mogla bolju stvar da pustis pred spavanje.

Mislis ovo:
images

Kad rece radio 202 nocni program sam obozavala........jedva sam cekala da cujem ovaj uvod.

Da li ovo bese uvod za nocni program prvog programa radio Beograda ili 202-ke?U svakom slucaju svaka cast na secanju,nisi mogla bolju stvar da pustis pred spavanje.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Ne mogu da se odlučim za jedan omiljeni omot. Recimo volim ovaj strip sa albuma Mentalna higijena "Atomskog skloništa".

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Bilo ih je još mnogo, ali ovo mi trenutno pada na pamet.
A bio je i jedan fenomenalan omot za duplu singl ploču grupe "Smak" koja se zvala Satelit, a kad se otvori, izlazio je satelit, onako, kao starinska varijanta 3D. :)
Ovo je samo prva strana, nisam uspela da nađem unutrašnju, al' možda se neko seća.

SMAK-SATELIT-DUPLI-SINGL-samo-prva-ploca_slika_L_132296.jpg

Već sam rekla, ali vidim da ti je to promaklo i da se preslišavaš, Hit meseca jeste vodila Dubravka-Duca Marković.

Nego, čega sam se upravo setila. Sećate li se da je na 202-ojci nedeljom uveče išla emisija Dragstor? Ne mislim na Dragstor ozbiljne muzike koji opstaje i danas i ima čak i TV izdanje (svaka čast Dejanu Đuroviću). Ovo je bila emisija "za mladež". Bilo mnogo slatko sve to, a završavala se uvek isto, uz:

Ali koncerti iz tog vremena... velika država i puno dobrih bendova, divota!
Zaprepastila sam se kad sam ovde postavila temu "idete li na koncerte", pa čula da postoji mnogo mladih ljudi koji imaju već preko 20 godina a NIKADA nisu bili na koncertu. Ja sam dotle imala popriličan "staž" od deset godina slušanja svih redom uživo.

Kud postavi ovakvu temu, ovako mogu do prekosutra?! :-D
Još nešto, pa prestajem da gušim, mesta za izlaske iz tog vremena. Ono što sam najviše volela, i od čega sam bila "zavisna" bilo je hippy veče na Mašincu utorkom. Bilo je tu i blues večeri u KST-u i na brodu Split, ali Mašinac utorkom nisam propuštala... :)

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Crvendac_011,možda smo se i sretale na mašincu.:)Pa ako se vratim na početni post i postavljenu temu, znam da bih nekada odgovorila da imam nostalgiju prema starim ,dobrim vremenima, kako uopšteno, tako i u smislu LP ploča i gramofona, kaseta koje se zapetljavaju, pa mi dođe da se ubijem od muke, ali nije tako. Prihvatila sam u potpunosti novu tehnologiju i mogućnosti koje mi pruža download svake pjesme posebno, kombinacija stvari koje volim i koje mogu nasnimiti na jednom CD-u i da samo taj jedan CD slušam tokom cijelog putovanja recimo ljeti, do Budve, da ne moram da nosim sa sobom ni struju, ni gramofon, ni ploče. Žar za novoizdatim singl pločama sam prežarila i tada sam uživala, sada jako praktično i brzo sve " skinem " sa youtube-a ili muzičkih blogova svojih prijatelja pparadisoa i Mirkoja. Npr. u moje vrijeme nisam mogla da vidim nijednu ploču jazz muzike, jedva nešto malo bluesa, sada mi je to sve dostupno, čak i video zapisi grupa sedamdesetih godina, sa koncerata, što nisam imala prilike ranije da vidim nikada.

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Citam sada i mogu da dodam samo, mozda smo se sve tri srele na masincu, jedno od omiljenim mesta za izlaske pored Splita,KST-a i Akademije. Kako su cudni putevi gospodnji.

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Kada pomenuste radio, i ja sam bila ljubitelj " 202 " i slušala sam redovno " Ozon ". I ne samo slušala i učestvovala sam i dobijala nagrade i gostovala na radiju da vidim kako to sve tamo izgleda ( zahvaljujući Darku Kocjanu, jednom slatkom, velikom medi ). Doduše , poklonio mi je knjigu, koja mi se najmanje sviđala " Životinjsku farmu " od Georgea Orwela, ali što kažu, poklonu se ne gleda u zube.:)

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Evo "himne" hippy pokreta za "hipaćice" sa mašinca.

Natrag