nostalgija..

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Ovo na meko "ć " me podsjeti na ujaka iz Banja Luke, kod kojeg sam stalno išla. Kad sam bila klinka, slušala sam " Azru " najviše i onda on sa onim bosanskim naglaskom kaže : " Vidi padavićarke ".

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Besherat, hvala, od sinoć pokušavam da se setim kako se zvala emisija, u pitanju je "Ozon". Izašla je svojevremeno i knjiga sa zanimljivim porukama iz emisije, izdao upravo Dača Kocijan a zvala se "Epruveto, srećan ti 8. mart". U principu, za današnju decu koja ovo eventualno čitaju, Ozon je u naše vreme bio nešto kao Fejsbuk danas. ;-)

Ono za moderne tehologije si u pravu, mada vrlo rado izvučem i pustim ploču, pa uživam u krckanju. ;-)
A što se onih meni najbitnijih tiče, potrudila sam se da ih prebacim u digitalni format, tako da sad pustim disk, a čujem svoju ploču. Tačno znam gde će da preskoči, gde krcka više ili manje, divota! :)

Uvek sam govorila da je Beograd jedno veliko selo... ko zna koliko su nam se puta ukrstili putevi. Mada, izgleda da je ceo svet takav.
U ono srećno vreme se putovalo slobodno kako si i gde hteo, pa se recimo jednom mom drugu desilo da je popodne krenuo da kupi cigarete a završio u Atini i u 2h ujutro sreo drugaricu koja živi dve ulice dalje od njega, a nije je video godinama.
Eto još jednog razloga zašto sam totalno nostalgična. Sad smo učaureni, za sve su potrebne vize, sve se radi sa komplikacijama. :-(

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Opet da dam jedan optimistični pristup svemu. Eto, možda smo se ljubopitljiva, ti i ja kretali istim beogradskim stazama, išli u iste bioskope, slušali iste emisije, ali smo se tek sada našle na ovom forumu. Živjela tehnika koja spaja ljude koji se razumiju.:)

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Da pridodam mi smo se okupljali kod Ruskog cara i sedeli smo kod topova na kalisu. Sve je moguce. :D

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
A, sjećate se kada se prvi put pojavio " Mc Donald's " na Slaviji? Obožavala sam njihovu pitu od jabuka, ali bih uvijek postradala, jer je onaj nadjev uvijek bio prevruć, a ja prehalapljiva.:)

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Sećam se, mada nikada nisam volela njihovu hranu, pa sam samo jednom ušla i odmah izašla odande.
Bilo to vreme pred kraj moje osnovne škole pa smo nas nekoliko drugarica za moj rođendan otišle tamo, ali brzopotezno izašle, krenule nazad ka Beograđanki i na kraju završile u restoranu "Kazbek", preko puta SKC-a, pored "Polet"-a. :)

E sad se prisećam kafana i kafića na Vračaru, u koje smo zalazili u vreme srednje škole...
A i kafane su imale sasvim posebnu draž, tako da sam s tugom gledala kako se "Šumatovac" pretvara u fancy mesto, "Pod lipom" u "Pizza hat", "Kolarac" u fini restoran... a još tužnije mi je danas, kad vidim da su sve kafane UP "Tri grozda" i mnoge druge, pretvorene u kladionice. E to je stvarno tuga. :-(

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
E, išla sam i ja na pizzu " Pod lipom ". Nije valjda da su tom restoranu, simbolu Beograda, neki idioti promjenili ime? Robna kuća " Beograđanka " mi je često služila za ubijanje vremena između predavanja na faxu, pa sam obožavala da idem na onaj najgornji sprat i da gledam one prelijepe kuhinje u salonu namještaja. Išla sam i u riblji restoran kod Cvjetnog trga, morate mi cure pomoći da se sjetim kako se zove. Radi krečana, ne mogu da se sjetim.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Pa upravo sam ga pomenula, draga, zove se "Polet". :)

"Pod lipom" je prodat, i sad pripada svetskom lancu "Pizza hat". :-(

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
E, bravo carice, jeste " Polet ". Nisam viđela , jer sam se šokirala zbog mijenjanja naziva restoranu " Pod lipom ".

Jao, ja sam ovo stvarno emotivno doživjela. Vraćam se u stara,dobra vremena kroz ovu priču. Baš mi odgovara tema.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Na žalost, mnogo divnih starih kafana je nestalo, i pretvorene su u kladionice.
"Dušanov grad", "Prešernova klet", "Zora"... ma strašno! Gde će im duša... :-(

Natrag