nostalgija..

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Za sve one koji su uzivali u Indeksovom radio pozoristu.

Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Besherat, "Mažestik" jeste živ, ali je delom izdat. U principu, mislim da su svi hoteli u Beogradu po jedan deo izdali kao kancelarijski prostor, škole, i slično.
Poslastičarnica "Kod konja" postoji i dalje, ima veću lepu baštu leti.
A što se "Kolarca" tiče, mora da se definiše na šta se misli. Mislim da je Ljubopitljiva pričala o kafani "Kolarac" u Knezu, a ti o Kolarčevom narodnom univerzitetu. Elem, prvi je i dalje to što jeste, malo preuređen, nije baš kafana kakva je nekad bila, ali nije ni takva tragedija kakva se dogodila sa "Pod lipom" i "Šumatovcem". A univerzitet je isti, ništa se promenilo nije, i dalje ima najakustičniju predivnu salu za koncerte, galeriju, školu jezika, klub u podrumu. On se drži. Da su i od njega nešto uradili, mislim da bi se siroti Ilija Kolarac (slava mu i milost) u grobu prevrtao.
Filharmonija je sređena, Tasovac se o njoj brine kao o svojoj kući i dobro to radi.
Jovica Kolundžija je napravio predivan prostor za koncerte i kulturna dešavanja u ulici Džordža Vašingtona, ne znam da li si videla negde, ali to je stvarno fantazija.

Ljubopitljiva, hvala za Mićka, ali "nije dovoljno da liči na eurokrem, da bi bio eurokrem". Ipak je ono bilo nešto sasvim drugo, ovo su savremene stvari, disk koji je Mićkov poklon uz knjigu. I to je samo Mićko. Jeste on radio najveći deo, ali je ono, bar za mene, imalo posebnu draž. Ono je bila prava stvar, svake nedelje, i svaki put nešto drugo, nešto kao današnji "Utisak nedelje", samo mnogo duhovitije.
Doduše, ti se verovatno toga i sećaš. :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Secam se ja i Svarcvald klinike i Dinastije i ostalih serija sto su ismejali zajedno sa politickim dogadjanjima iz onog vremena. Nacicu i to pa cu okaciti. :)

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Nas smo tri šašave totalno. Ista mjesta, ista interesovanja. Bila sam u kafani " Kolarac ", ona u Knez Mihajlovoj, e bješe baš prava muška kafančina u moje doba. Napio mi se jedan kolega sa istorije umjetnosti tamo, pa smo dugo ostali u priči.:)A što se tiče " Indexovog radio pozorišta " i ja sam slušala na početku, kada je " skidao " nepomenika SM-a, a kasnije mi nisu bili više interesantni. U Knez Mihajlovoj je bila jedna poslastičarnica,đe sam jela žito sa šlagom. Je li ona živa? I šta rade životinjke u zoološkom vrtu? Ima li mini -golfa na Kališu? I ima li još nekoga na ovom forumu, da ovoliko voli Beograd do detalja?:)

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Na kalisu vise ne postoji teren za mali golf. Ocekuje se ove godine prosirenje zoo vrta. A ni zoo vrt vise nije kao sto je nekada bio.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
E pa ZOO vrt je u odnosu na tvoje vreme Besherat, mnogo napredovao. Vuk Bojović je čudo napravio, ti se verovatno sećaš vremena kad se potpuno raspadao, životinja bilo malo, Sami bežao...
Ovo sam snimila pre valjda dve godine, nisam mogla da odolim, vidi kako je sladak. :)
F1000019.jpg

Što se poslastičarnice tiče, zaista ne mogu da se setim na koju misliš.

Ljubopitljiva, i ja sam obožavala "Kliniku Švarcvald". ;-)

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Evo Ljubopitljiva, samo za tebe :)

Natrag