Mire, najbolje bi bilo da počneš da negiraš i postojanje samog tvorca, jer tvoja linija razmišljanja je čisto sprdanje i uvreda za Boga, i za ono što je u bibliji zapisano, i za sam razum.
Vi se "sprdate" sa Bogom i Biblijom!
Jel u Bibliji ne pise da postoje mali "sivi , zeleni i plavi ljudi" , vec da je zemlja u sredistu, i sve se vrti oko nje, jer je sve radi nje i stvoreno!
Tekst kaze da su zvezde sunce i mesec stvoreni - "
da budu znaci , vremenima , mesecima i godinama" , a vi kazete da su to nebeska tela koja su nacinjena da bi na njima ziveli vanzemaljci!
"New Age" filozofija i NLO glupiranje!
A znam ja vrlo dobro zasto vi ne mozete da prihvatite "ravnu zemlju"!
Zato sto vasa EGW uci da postoje drugi svetovi i "vanzemaljci" a da zemlja joj je okrugla! Pa je jos i Isus vanzemaljac, jel dolazi sa Oriona!
Prica suprotna Bibliji, da Isus dolazi iz fizickog (svemira), kao da je Bog u materiji a ne u Duhu!
UZAS!
Ono o čemu sam pisao - nema veze sa New Age.
Ma kako da ne!
Samo vam je Isus "vanzemaljac" i stize sa Oriona iz "fizickog univerzuma" umesto da dodje iz Duhovnog sveta!
Cist okultizam, a ne Biblija!
Bog je osim biblije davao i druga otkrivenja, prvenstveno kroz sestru Ellen White, i ta otkrivenja nisu u sukobu sa biblijom. Tvoja je lična stvar što u njih ne veruješ.
Hoces da verujem u te gluposti, kako Isus dolazi iz fizickog svemira sa Oriona umesto iz Duhovnog sveta?
Ne hvala, ja verujem Bibliji!
Moj Isus nema nista sa Orionom, okultistima i masonima!!!
SVE ostalo što si napisao - su TVOJA LIČNA mišljenja, a ne biblijska nauka.
A vasa misljenja su Biblijska!
Tako je! U pravu ste!
Planete su stvorene "za vanzemaljce" da zive na njima! Nije ih Bog stvorio da oznacavaju "vremena mesece i godine"!
Isus vam je "vanzemaljac" koji dolazi sa "Oriona"!
Svemir nije stvoren radi zemlje, već je on postojao mnogo pre njenog stvaranja.
Ma kako da ne!
Tako ne pise, nego kaze da je Bog stvorio zemlju pa tek onda zvezde!
Dakle zvezde su stvorene "radi zemlje", da oznacavaju "vremena dane i godine
Sledeći biblijski tekst jasno kaže - da su se prilikom stvaranja radovale zvezde jutarnje, odnosno - drugi sunčevi sistemi sa planetama i onima koji na njima žive:
"Гдје си ти био кад ја оснивах земљу? кажи, ако си разуман.
Кад пјеваху заједно звијезде јутарње и сви синови Божји кликоваху" ( knjiga o Jovu 38. 4 - 7 )
Ovde se poetski opisuje stvaranje zemlje!
A "zvezdama" se nazivaju "andjeli" u bibliji ---> "
sedam zvezda jesu sedam andjela crkava", kaze Jovan!!!
Dakle nema ni reci o nekim "drugim suncanim sistemima"!!!
Izmisljas!
Izraz "SINOVI BOŽJI" u bibliji se odnosi na ljude.
NIGDE U STAROM ZAVETU SE TAJ IZRAZ NE ODNOSI NA LJUDE!
U NZ SE KORISTI ZA LJUDE , ALI NEMA DOKAZA DA SU TO UVEK LJUDI!!!
Sta sve vi necete pokusati!!!
Bog nije stvorio druge planete da po njima merimo vreme ( kako ti kažeš), već je za tu funkciju stvorio SUNCE i MESEC.
Ma kako da ne!?
"Neka budu videla na svodu nebeskom, da dele dan i noc, da budu znaci vremenima danima i godinama... videlo vece da upravlja danom i videlo manje da upravlja nocu i zvezde... I postavi ih Bog na svodu nebeskom da obasjavaju zemlju i da upravljaju danom i nocu..."
Jasno je da Bog "radi zemlje" stvara videla da "obasjavaju zemlju" i da "upravljaju vremenima" i da "dele dan od noci"!!!
Oduvek su ljudi vreme merili po zvezdama, a kada se primeti "ta i ta zvezda" npr. znamo da je doslo leto!
Dok vasi New Age-ri "gataju po zvezdama" ne shvatajuci da su zvezde "radi zemlje" stvorene, pa ih onda "obozavaju" kao bozanstva, i vi im pridajete znacaj koji one nemaju, pa tvrdite da na njima "ima zivota"!
Tako ih neznajuci obozavate, a tu pricu vam je podmetnuo satana!
Zvezde i planete su "radi zemlje", i to su "obicna svetla"!!!
U svemiru postoji mnoštvo sunaca u drugim sunčevim sistemima u kosmosu, i planete koje se oko tih sunaca okreću.
Nije dokazano da postoje nekakvi "suncevi sistemi"! Naucnici koji rade na "sofiji" teleskopu koji je predestinirao hublle-u , kazu da ne postoje drugi suncevi sistemi, odnosno da ne postoje sunca oko kojih se okrecu planete!
Navodno, mi zvezde "vidimo" (to su sunca), ali planete "ne vidimo", vec "pretpostavljamo da postoje", na osnovu gravitacione sile koju ta tela vrse na zvezde (sunca)!
Dakle, sve je to "naucna fantastika", i nijedan validan dokaz, jel mi NE VIDIMO PLANETE KOJE SE OKRECU OKO ZVEZDA KROZ TELESKOP UOPSTE!!!
Sve je dakle izmisljeno, da bi se potkrepila prica o nekakvoj "evoluciji", i kako mi "nismo jedinstveni", vec smo "isprdak" koji je nastao pukom slucajnoscu u beskrajnom svemiru!