NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Zvanicno ucenje se razmatra, a ne sta je rekla tvoja baba pravoslavka!

Pa 99% vas vjeruje u zabludu. Naravno da si se prebacio na zvanično učenje jer nemaš arg. da daš odg.

Kao da će to da umanji vašu zabludu. E jadna je vaša nauka, nikakva i jadna i vaši arg.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naravno da si se prebacio na zvanično učenje...Kao da će to da umanji vašu zabludu. E jadna je vaša nauka, nikakva i jadna i vaši arg.
Zabluda ne postoji, ako se to ne uci zvanicno, pa ne mozes da nas optuzis!

A jadan si ti!

Toliko se upinjes da mi podvuces crtu, a nisi u stanju, to te izjeda.. Ponos...

Necu vise da se igram, ko dete si.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, nisam ja nista čuo u Adventizmu, a i da jesam - ja sve proveravam u bibliji i u istorijskom kontekstu.
Moje proučavanje je nezavisno od Adventizma, a podrazumeva i duhovni aspekt, gde ne primam ništa dok nisam osvedočen od samog Gospoda.

Čudi me takav stav koji imaš - da ono sto govore sveti oci, manastirski mudri starci, monasi, itd, nije zvanični stav crkve.
Zar ti ljudi nisu bili zvaničnici crkve, i to oni koje je crkva smatrala i smatra najvećim autoritetima istine.

pusti ljude brate moj, jer ni jedan čovek ni organizacija ne stoje izmedju drugog čoveka i Boga, već je to sam Bog.
Pitaj njega, i moli se da ti on da Božansko prosvetljenje, i pravilno razumevanje njegove reči.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
pusti ljude brate moj, jer ni jedan covek ni organizacija ne stoje izmedju drugog čoveka i Boga,

Vidiš koliko čovjek treba da isključi razum pa da na osnovu nečijeg karaktera sudi o cijeloj vjerskoj organizaciji, onda po tome ne bi čovjek nigdje trebao da bude jer nema organizacije gdje gdje su svi dobri.

Evo sada Mire može da napusti PC.

I još vjeruje u ravnu Zemlju i da je Bog samo Zemlju stvorio od naseljenih planeta.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidiš koliko čovjek treba da isključi razum pa da na osnovu nečijeg karaktera sudi o cijeloj vjerskoj organizaciji, onda po tome ne bi čovjek nigdje trebao da bude jer nema organizacije gdje gdje su svi dobri.

Evo sada Mire može da napusti PC.

Pojma nemam sta si rekao?

Valjda govoris o sebi, jel ne sudim versku organizaciju na osnovu karaktera ljudi u njoj, vec na osnovu teologije koju ona uci...

I još vjeruje u ravnu Zemlju i da je Bog samo Zemlju stvorio od naseljenih planeta.

Nigde se u bibliji ne pominju "naseljene planete", jel "duhovni svet" nije "fizicki svet"!

Andjelima dakle ne trebaju materijalna obitavalista, vec oni zive u duhovnom svetu. A da je Bog stvorio jos "materijalnih svetova" nigde ne pise!

Da je zemlja ravna, mozemo izvuci iz biblijskog teksta, u zavisnosti kako ga tumacimo...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Postoje naseljene planete u kosmosu, i to mnoštvo, i one su one iste prirode kao što je bila zemlja pre pada prvih ljudi u greh.
Na njima žive ljudi a ne anđeli.
Anđeli su na nebu u Božjoj prisutnosti.

U knjizi o Jovu je zapisano - da su sinovi Božji došli da stanu pred Gospoda, a u kontekstu biblije to nisu bili anđeli, jer anđeli su stalno pred Bogom.
Ovo su bili predstavnici drugih planeta.

U delima apostolskim piše - da smo mi ljudi koji živimo na planeti zemlji "gledanje i anđelima i ljudima" što znači - da ceo svemir prati veliku borbu između dobra i zla koja se vodi na zemlji.

Teorijom da ne postoji više nigde život u kosmosu osim na zemlji - minimizira Boga kao stvoritelja, i snižava njegovu ličnost, i svrstava beskrajni kosmički prostor u jedno pusto mesto, oličenje ništavila, mrtvila, bezobličnosti.. itd..

Bog je stvoritelj, i on stvara život, ne samo na zemlji, već u celom kosmičkom prostoru.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postoje naseljene planete u kosmosu, i to mnoštvo, i one su one iste prirode kao što je bila zemlja pre pada prvih ljudi u greh.
Na njima žive ljudi a ne anđeli.
Anđeli su na nebu u Božjoj prisutnosti.

Odakle si ovo pokupio, iz new age casopisa?

U knjizi o Jovu je zapisano - da su sinovi Božji došli da stanu pred Gospoda, a u kontekstu biblije to nisu bili anđeli, jer anđeli su stalno pred Bogom.
Ovo su bili predstavnici drugih planeta.

To nisu predstavnici drugih planeta! Sinovima Bozjim se UVEK u bibliji nazivaju andjeli a ne materijalna bica!

I nisu andjeli stalno pred Bogom, oni su svuda na nebu i imaju svoje duznosti i obaveze, posecuju zemlju, rade, a samo je nekolicina stalno u Bozjem prisustvu.

Pricas svasta!

U delima apostolskim piše - da smo mi ljudi koji živimo na planeti zemlji "gledanje i anđelima i ljudima" što znači - da ceo svemir prati veliku borbu između dobra i zla koja se vodi na zemlji.

Kakve to veze ima sa ovim?

Teorijom da ne postoji više nigde život u kosmosu osim na zemlji - minimizira Boga kao stvoritelja, i snižava njegovu ličnost, i svrstava beskrajni kosmički prostor u jedno pusto mesto, oličenje ništavila, mrtvila, bezobličnosti.. itd..

Svemir je stvoren RADI ZEMLJE (ako uopste postoji) , jel u postanju pise - "stvori Bog... zvezde i postavi ih na svod nebeski DA OBASJAVAJU ZEMLJU I DA BUDU ZNACI VREMENIMA ,MESECIMA I GODINAMA... "!

DAKLE RADI ZEMLJE JE STVOREN SVEMIR I ZVEZDE! DA BI SMO MI PO NJIMA MERILI VREME!!! TO PISE U BIBLIJI!

A NE ZATO DA BI NA NJIMA POSTOJAO DRUGI ZIVOT!

Zemlja je srediste svega, i sve je zbog nje!
Nikakve druge planete sa drugim bicima ne postoje!!!

Bog je stvoritelj, i on stvara život, ne samo na zemlji, već u celom kosmičkom prostoru.

I sta ces ako kosmickog prostora nema?
Ja sam siguran da ga nema!

Cak i da ga ima, to ne znaci da je Bog stvorio zivot na drugim planetama, jel to je suprotno bibliji! Tamo pise da su zvezde mesec i sunce pa i citav svemir stvoreni radi zemlje!

Bog je nacinio duhovna bica andjele pre nas, koji nisu materijalni, dok je zemlja njegova najdelikatnija materijalna kreacija, jer ljudi su bica koja su u izvesnoj meri cak slavnija od andjela jer mogu ucestvovati u "stvaranju'' odnosno reprodukciji, sto andjeli nikada nece iskusiti! Stoga je zemlja i zivot na njoj prilicno jedinstvena i Bogu vazna!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
To nisu predstavnici drugih planeta! Sinovima Bozjim se UVEK u bibliji nazivaju andjeli a ne materijalna bica!

Ala ga lupaš, odmah da te oborim Biblijom.

Adam, a time i sav ljudski rod su nazvani "sinovi Bozji":

Luka 3:38 Sina Enosova, sina Sitova, sina Adamova, sina Božijega.

Prema tome, svi ljudi su imali taj naziv. Medjutim, nakon pada u greh, to pravo da se nazovu "sinovi Bozji" imaju samo oni koji slede Boga. Sam Isus je u svojoj propovedi to potvrdio:

Matej 5:9 Blago onima koji mir grade, jer će se sinovi Božiji nazvati;

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, najbolje bi bilo da počneš da negiraš i postojanje samog tvorca, jer tvoja linija razmišljanja je čisto sprdanje i uvreda za Boga, i za ono što je u bibliji zapisano, i za sam razum.

Ono o čemu sam pisao - nema veze sa New Age.

Bog je osim biblije davao i druga otkrivenja, prvenstveno kroz sestru Ellen White, i ta otkrivenja nisu u sukobu sa biblijom.
Tvoja je lična stvar što u njih ne veruješ.

SVE ostalo što si napisao - su TVOJA LIČNA mišljenja, a ne biblijska nauka.

Svemir nije stvoren radi zemlje, već je on postojao mnogo pre njenog stvaranja.

Sledeći biblijski tekst jasno kaže - da su se prilikom stvaranja radovale zvezde jutarnje, odnosno - drugi sunčevi sistemi sa planetama i onima koji na njima žive:

"Гдје си ти био кад ја оснивах земљу? кажи, ако си разуман.
Кад пјеваху заједно звијезде јутарње и сви синови Божји кликоваху"
( knjiga o Jovu 38. 4 - 7 )

Izraz "SINOVI BOŽJI" u bibliji se odnosi na ljude.

Bog je prilikom stvaranja uz planetu zemlju na nebeskom svodu postavio dva videla, sunce i mesec, i određeni broj zvezda, jer sunčev sistem je savršeni mehanizam, i svaki elemenat ima svoju funkciju u tom mehanizmu, i održava ravnotežu, i prilike na planeti zemlji.

To bi moglo da se uporedi sa jednim satom.
Kada bi izvadio jedan zupčanik, oprugu, ili šraf, rad tog sata bi se poremetio.

Tako je i sa sunčevim sistemom.
Kada bi uklonio jedan elemenat - ceo sistem bi se poremetio.

Bog nije stvorio druge planete da po njima merimo vreme ( kako ti kažeš), već je za tu funkciju stvorio SUNCE i MESEC.

U svemiru postoji mnoštvo sunaca u drugim sunčevim sistemima u kosmosu, i planete koje se oko tih sunaca okreću.

Natrag