NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ni ti nisi sam proverio, već verujes teoretičarima zavere.

Ja verujem u bibliju, i zvanična naučna otkrića koja nisu jednostrana da bi SVI u dogovoru napravili nekakvu zaveru, i to ko zna iz kojih razloga.

Ja nisam osvedočen u tu teoriju, niti ono što ona propagira, da je zemlja ravna ploča.
Ako mi sam Bog pokaze suprotno i osvedoči me u to, ja sam spreman da prihvatim tako nešto, jer nisam od onih koji se drže uverenja po svaku cenu, već mi je potreban dokaz većeg autoriteta, a u ovom pogledu to je samo večni Bog.

Ja rekoh da sam proverio, stavise i dalje proveravam jel necu da ispadnem budala.

A ti tvoji naucnici, naucna otkrica za koja tvrdis da "nisu jednostrana" su totalno suprotna bibliji sa evolucijom, velikim praskom i suncem kao sredistem oko koga se sve vrti zajedno sa svevidecim okom i bogom sunca RA.

Oni su ti "autoritet" i oni znaju najbolje, obicni satanisti!

Ti cekaj da te Bog osvedoci, opet svoje "licno iskustvo" stavljas ispred biblije!

I nauku istices kao merodavnu kada ti odgovara, a ostalo njihovo djubre porices kada ti ne odgovara!

Ja tim satanistima ne verujem nista!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ja rekoh da sam proverio, stavise i dalje proveravam jel necu da ispadnem budala.

Provjeravanje nije samo pogledati obje strane šta kažu, nego utvrditi koja je metodologija ispravna a koja nije. A to sigurno nisi uradio. Nego ste promijenili kriterijume i onda rekli "mi imamo dokaze da je Zemlja ravna".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Provjeravanje nije samo pogledati obje strane šta kažu, nego utvrditi koja je metodologija ispravna a koja nije. A to sigurno nisi uradio. Nego ste promijenili kriterijume i onda rekli "mi imamo dokaze da je Zemlja ravna".

Koja je metodologija ispravna?

Valjda se argumenti sucele, pa ciji prevagnu.

Ja ne posmatram stvari jednostrano zanemarujuci sta drugi kazu..

Nije sad bitno kako mi posmatramo stvari, jel upravo vi ignorisete dokaze ravnozemljasa nazivajuci ih "smesnim" , umesto da ih proverite..

I onda kao mi nismo objektivni?

Ja jesam objektivan! Bas zato i necu da prihvatim da je zemlja okrugla, da je covek nastao od majmuna i da je veliki prasak cinjenica , kada za to nema ama bas nikakvih dokaza..

To su "bajke"!

Ovo sto naucnici (bolje reci satanisti) rade sa teorijom okrugle zemlje "falsifikujuci dokaze" rade isto i sa "teorijom evolucije" "falsifikujuci"!

I vi takvima verujete!?
Isti su i u jednoj i u drugoj stvari!

Nisu objektivni, jel polaze od predubedjenja da Bog ne postoji i da je Sveto Pismo "mitska knjiga".

Zato su im i dokazi "namesteni", tipa Artur Klark i slicnih pisaca, tj. naucno fantasticnih prica!

Vi i ostala vecina dakle, verujete u "bajke", a ne u "naucne cinjenice", jel tu nauke NEMA!

Prava nauka mora odbaciti sve sto su ovi satanisti "izmislili" i krenuti od nule, da bi dosla do istine!

Oni su "predubedjeni satanisti" i "lazovi"!!!

Pre neki dan gledam , jedan covek naspram 10 drugih naucnika, lepo im prezentovao kako NASA manipulise podacima o "globalnom zagrevanju". Dao im je njihove sopstvene podatke, da je 1930. godina bila najtoplija godina, toplija od svih ostalih pocevsi od 1980. do 2017. a tad nije bilo fosilnih goriva! Kako je to moguce??? I da "nastimavaju dokaze", jel CO2 ne moze uopste uzrokovati zagrevanje, vec zemlja ima fluktuacije, cas se zagreva cas se hladi, i to je jasno prikazano na grafikonu, a podaci su licno njihovi!

Kasnije su te podatke , "doterali", da prikazu sasvim drugaciju stvarnost!

Zemlja je trenutno u procesu hladjenja, a ne zagrevanja..

Sve u svemu, ovaj naucnik ih je oborio njihovim sopstvenim podacima. Ali taj video nikada nije emitovan. Pored toga postoje i drugi koji su takodje oborili ovu pricu.

Ne postoji "globalno zagrevanje", njima je sve "globalizam" i "globus"!

Lazu vas, namestaju i "nastimavaju dokaze", a vi takvima verujete!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.

Opet si napravio zamenu teze, jer mnogobošci su upravo verovali da Bog sunca, dakle - sunce, prelazi preko neba u vatrenim kolima preko dana, a noću silazi u podzemlje i tamu.
Iz tog razloga mnogobosci su praktikovali prinošenje ljudskih žrtava, da bi odobrovoljili Boga sunca da ponovo izađe iz podzemlja, i podari svetu svoju životodavnu svetlost.

Ovo uči i astrologija, što znači i masonerija - koja u svom programu inicijacije ima astrologiju kao jednu od grana okultizma.

Dakle, ti veruješ u mnogobožačku mitologiju, a ne u nikakve činjenice.

Antonija.

Ljudi onoga vremena su pisali na osnovu ličnog zapažanja, i tako opisivali realnosti vezane za kretanje nebeskih tela.

Biblija često opisuje stvari alegorično, što znači - da ako biblija recimo kaže "UTVRDIO JE ZEMLJU NA TEMELJIMA NJEZINIM" to ne znači da je Bog gradio nekakav zid ili temelj od cigala i maltera na koje je postavio zemlju, već - da je odredio mesto u kosmosu gde će ta zemlja obitavati, i ići zacrtanim stazama koje danas poznajemo kao sunčev sistem.

Dakle, izrazi "IDE, PRELAZI, STOJI, TEMELJI, STUBOVI, KRAJEVI, HOD, itd.. samo su alegorije koje opisuju nebeski poredak, i to često sa ljudske tačke gledišta.

Ja u ovom trenutku ne mogu da verujem u ništa drugo, osim onoga što je naučni, pa i biblijski pogled, a to je heliocentrični sistem, sa suncem u sredini, oko koga se okreću planete.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Koja je metodologija ispravna?

Valjda se argumenti sucele, pa ciji prevagnu.

Arg. imaju svi, tako da to nije mjerilo. Ali ko promijeni mjerilo u arg. a to ste radili vi.

Ja ne posmatram stvari jednostrano zanemarujuci sta drugi kazu..

Nije sad bitno kako mi posmatramo stvari, jel upravo vi ignorisete dokaze ravnozemljasa nazivajuci ih "smesnim" , umesto da ih proverite..

I onda kao mi nismo objektivni?

Ja jesam objektivan! Bas zato i necu da prihvatim da je zemlja okrugla, da je covek nastao od majmuna i da je veliki prasak cinjenica , kada za to nema ama bas nikakvih dokaza..

To nije mjerilo jer to svi kažu. Čak i najveći grešnici.

Pa evolucionisti najviše i vjeruju u ravnu Zemlju.

To su "bajke"!

Ovo sto naucnici (bolje reci satanisti) rade sa teorijom okrugle zemlje "falsifikujuci dokaze" rade isto i sa "teorijom evolucije" "falsifikujuci"!

To isto kažu i za vas. Dakle nikakvo mejrilo.

I vi takvima verujete!?
Isti su i u jednoj i u drugoj stvari!

I ti lažnim naučnicima.

Nisu objektivni, jel polaze od predubedjenja da Bog ne postoji i da je Sveto Pismo "mitska knjiga".

Zato su im i dokazi "namesteni", tipa Artur Klark i slicnih pisaca, tj. naucno fantasticnih prica!

To isto važi za vas.

Načna fantastika nema veze sa ovim.

Vi i ostala vecina dakle, verujete u "bajke", a ne u "naucne cinjenice", jel tu nauke NEMA!

Prava nauka mora odbaciti sve sto su ovi satanisti "izmislili" i krenuti od nule, da bi dosla do istine!

Oni su "predubedjeni satanisti" i "lazovi"!!!

Pre neki dan gledam , jedan covek naspram 10 drugih naucnika, lepo im prezentovao kako NASA manipulise podacima o "globalnom zagrevanju". Dao im je njihove sopstvene podatke, da je 1930. godina bila najtoplija godina, toplija od svih ostalih pocevsi od 1980. do 2017. a tad nije bilo fosilnih goriva! Kako je to moguce??? I da "nastimavaju dokaze", jel CO2 ne moze uopste uzrokovati zagrevanje, vec zemlja ima fluktuacije, cas se zagreva cas se hladi, i to je jasno prikazano na grafikonu, a podaci su licno njihovi!

Kasnije su te podatke , "doterali", da prikazu sasvim drugaciju stvarnost!

Zemlja je trenutno u procesu hladjenja, a ne zagrevanja..

Sve u svemu, ovaj naucnik ih je oborio njihovim sopstvenim podacima. Ali taj video nikada nije emitovan. Pored toga postoje i drugi koji su takodje oborili ovu pricu.

Ne postoji "globalno zagrevanje", njima je sve "globalizam" i "globus"!

Lazu vas, namestaju i "nastimavaju dokaze", a vi takvima verujete!

Opet tvoje mišljenje, ja ovo sve kažem za ravnu Zemlju i njene kvazinaučnike.

Eto koliko su ti jaki dokazi. rekao Mire. Rekao Tripo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet si napravio zamenu teze, jer mnogobošci su upravo verovali...
Ne pravim ja nikakvu "zamenu teza"!

Ti i Tripo stalno pominjete nekakvu "promenu kriterijuma" i "zamenu teza"!

A bas vi to radite jel "menjate kriterijume "kako vetar duva!

Cas je dobra nauka, cas je losa.. kako vam odgovara!

mnogobošci su upravo verovali da Bog sunca...
Ma da!

Verovali su oni i da je "bio potop", pa ti neces "taj isti kriterijum" primeniti ovde!
Nego ces kako kaze Tripo "zameniti kriterijum" i "zameniti tezu"!

Vec vidjeno vase licemerstvo!

Ali ko promijeni mjerilo u arg. a to ste radili vi.

Evo vidimo tvog brata Laodikeju kako "menja argumente"(merila) gore, cas vako , cas onako.. kako vetar duva!

To isto radis i ti, pa tako vidimo vase postenje!

Ne znam sto se bavim sa vama!?

Kad dodjes Bogu na istinu , sta ces mu odgovoriti za te duple standarde???

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Главна питања су:

- Зашто лажу? Који је мотив?

- Ко заступа једну страну, а ко другу?

- Зашто хришћани треба да препознају велику обману?

Велики прасак:

Милијарду година након Великог праска, почиње епоха формирања галаксија, темература је пала на 18 K. Почетне нехомогености, иако врло мале, проузроковале су током милијарде година групирање материје у накупине - претече протогалаксија. Од најгушћих подручја настају прве звезде, од којих оне најмасивније врло брзо експлодирају као супернове. Свемир се наставља хладити све до данашње температуре од 2.7 K.

У језграма звезда које су настале од језгара водоника и хелијума, стварају се тежа атомска језгра. Угљеник, кисеоник, азот и гвожђе створени нуклеосинтезом у звездама, распршују се свемиром експлозијама супернова, чинећи основу за звезде нове генерације.

Библија:

1. У почетку створи Бог небо и земљу.

2. А земља беше без обличја и пуста, и беше тама над безданом; и дух Божји дизаше се над водом.
3. И рече Бог: Нека буде светлост. И би светлост.
4. И виде Бог светлост да је добра; и растави Бог светлост од таме.
5. И светлост назва Бог дан, а таму назва ноћ. И би вече и би јутро, дан први.
6. Потом рече Бог: Нека буде свод посред воде, да раставља воду од воде.
7. И створи Бог свод, и растави воду под сводом од воде над сводом
; и би тако.
8. А свод назва Бог небо. И би вече и би јутро, дан други.
9. Потом рече Бог: Нека се сабере вода што је под небом на једно место, и нека се покаже суво. И би тако.
10. И суво назва Бог земља, а зборишта водена назва мора; и виде Бог да је добро.
11. Опет рече Бог: Нека пусти земља из себе траву, биље, што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, у коме ће бити семе његово на земљи. И би тако.
12. И пусти земља из себе траву, биље, што носи семе по својим врстама, и дрво, које рађа род, у коме је семе његово по његовим врстама. И виде Бог да је добро.
13. И би вече и би јутро, дан трећи.
14. Потом рече Бог: Нека буду видела на своду небеском, да деле дан и ноћ, да буду знаци временима и данима и годинама;
15. И нека светле на своду небеском, да обасјавају земљу. И би тако.
16. И створи Бог два видела велика: видело веће да управља даном, и видело мање да управља ноћу, и звезде.
17. И постави их Бог на своду небеском да обасјавају земљу.
18. И да управљају даном и ноћу, и да деле светлост од таме. И виде Бог да је добро.
19. И би вече и би јутро, дан четврти.

Drevni hebrejski koncept Univerzuma2 Српски.jpg

Овде је кључно за сваког хришћанина да рашчисти са собом у шта верује. Да ли је меродавна "велика обмана" или је меродавна Библија. Ако не можеш веровати у оно што пише на првој страни Библије, онда ти и не верујеш у истинитост Бога те Библије. Његов ауторитет и Његову креацију (творевину) негираш и верујеш у некакве научне теорије, тј. нагађања.

Да ли ће безбожник веровати у ову или ону теорију мене не занима, може веровати у ванземаљце или да су даброви направили свет, његова ствар. Али хришћанин мора стати у одбрану речи Божије (Библије). Једино је Она наш штит од ђавољих лажи и великих обмана.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.

Moram reci ponovo, OPET si napravio zamenu teze, jer ne menjam ja ništa kako vetar duva, već upravo ti, jer čas osuđuješ druge za nekakvu masoneriju, a potom za masonske elemente u "svojoj" tradicionalnoj crkvi kažeš da su Hrišćanski, samo su ih masoni preuzeli.

To činiš i sa ovom temom o obliku zemlje, jer ja tvrdim na osnovu istorijskih činjenica - da teorija o ravnoj ploči ima mnogobožačko poreklo, a ti potom kažeš "pa da, ali su mnogobošci verovali i da je bio potop"

Ja sam lepo napomenuo "da se u takvom vašem poretku ne zna ni ko pije ni ko plaća"

U tom pogledu, mi onda možemo prihvatiti celu mnogobožačku filozofiju, obožavati Boga sunca, prinositi žrtve, kaditi Vallu, itd, od kojih mnogi od tih mnogobožačkih elemenata i praksi postoje u tradicionalnim crkvama, a ti svesno praviš kompromis prihvatajući ih kao Hrišćanske, i tvrdeći da su to bila obeležja Judaizma starog zaveta, i prve Hrišćanske crkve.

Tako nešto u bibliji i istinskoj starozavetnoj i novozavetnoj veri ne postoji, već se u istorijskom kontekstu sagledava kroz pojam otpada Izrailjskog naroda u starom, i prve Hrišćanske crkve u novom zavetu, i usvajanja Vavilonskih i Egipatskih obeležja nakon robovanja Izrailja u Vavilonu i Egiptu, i pod uticajem Helenizacije, i ovih pomenutih kultura, i kompromisom jednog dela prvobitnog Hrišćanstva sa mnogobožačkom filozofijom, usvajajući njena učenja i elemente.

Adrian

To je teoretisanje, jer nije SVA nauka obmanjivačka, jer mnogi naučnici su u prošlosti bili Hrišćani, i danas postoji nauka koja dokazuje postojanje tvorca, i ona nije u sukobu sa biblijskim otkrivenjem.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не, већ многи хришћани газе своју веру да би били признати у свету где влада религија звана "наука". Они који не желе да се одрекну вере не могу да отворено говоре без последица.

Није довољно рећи: "Ја сам хришћанин!", докажи животом и брани свако слово речи Божије. А не као ови "хришћани" данас, декларишу се тако, а прихватају свакакве актуелне глупости и лажи света да би били у тренду са временом. Тако се вера не брани.

Постоји тачан опис стварања где је потписано Име Божије, а шта ти научници булазне мени заиста више није битно. Довољно сам видео и чуо од тих научника. Чак сам чуо масне вицеве на рачун Бога од професора генетике који су тако морали да се понашају, јер јадни знају шта их кида унутра. Смеју се сласно, а лице им се грчи од хуле. И ти ће сутра рећи: "Ми хришћани..." - Нису то никакви хришћани. Не би се они одрекли својих титула за било коју библијску истину, у то сам убеђен. Ретки су такви и они одмах постају будале (за свет ђавољи), као што сам и ја. За њих су речи Библије митологија.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Овде је кључно за сваког хришћанина да рашчисти са собом у шта верује. Да ли је меродавна "велика обмана" или је меродавна Библија. Ако не можеш веровати у оно што пише на првој страни Библије, онда ти и не верујеш у истинитост Бога те Библије. Његов ауторитет и Његову креацију (творевину) негираш и верујеш у некакве научне теорије, тј. нагађања.

I kako to dokazuje ravnu Zemlju?

Pa Jevreji su vjerovali svašta, nije mjerilo da se uzme šta su oni sve vjerovali jer su imali kult Avrama i vjerovali da je on na nebu i da prima pravedne.

Библија:

1. У почетку створи Бог небо и земљу.

2. А земља беше без обличја и пуста, и беше тама над безданом; и дух Божји дизаше се над водом.
3. И рече Бог: Нека буде светлост. И би светлост.
4. И виде Бог светлост да је добра; и растави Бог светлост од таме.
5. И светлост назва Бог дан, а таму назва ноћ. И би вече и би јутро, дан први.
6. Потом рече Бог: Нека буде свод посред воде, да раставља воду од воде.
7. И створи Бог свод, и растави воду под сводом од воде над сводом
; и би тако.
8. А свод назва Бог небо. И би вече и би јутро, дан други.
9. Потом рече Бог: Нека се сабере вода што је под небом на једно место, и нека се покаже суво. И би тако.
10. И суво назва Бог земља, а зборишта водена назва мора; и виде Бог да је добро.
11. Опет рече Бог: Нека пусти земља из себе траву, биље, што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, у коме ће бити семе његово на земљи. И би тако.
12. И пусти земља из себе траву, биље, што носи семе по својим врстама, и дрво, које рађа род, у коме је семе његово по његовим врстама. И виде Бог да је добро.
13. И би вече и би јутро, дан трећи.
14. Потом рече Бог: Нека буду видела на своду небеском, да деле дан и ноћ, да буду знаци временима и данима и годинама;
15. И нека светле на своду небеском, да обасјавају земљу. И би тако.
16. И створи Бог два видела велика: видело веће да управља даном, и видело мање да управља ноћу, и звезде.
17. И постави их Бог на своду небеском да обасјавају земљу.
18. И да управљају даном и ноћу, и да деле светлост од таме. И виде Бог да је добро.
19. И би вече и би јутро, дан четврти.

I gdje ovdje ravna Zemlja?

Natrag