NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Тачно описана, ако не разумеш (или нећеш) ја ту не могу да помогнем. Са таквим твојим запиткивањима само скрећем са теме и то се претвара у глупа препуцавања. Јасно сам изнео став и супротне тврдње, ако ти мораш да постављаш питања уместо да размислиш, онда ме не занима да поново улазим са тобом у узалудно губљење времена.

Треба да ценим време које ми је дато, а видим да га беспотребно губим када се са тобом дописујем. Ниси ти судија да морам да ти одговарам. Имаш мој став, ако ти нешто не одговара кажи зашто или изнеси други. Престани да покушаваш да ме увлачиш у твоје смицалице.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire.
Moram reci ponovo, OPET si napravio zamenu teze,
jer ne menjam ja ništa kako vetar duva, već upravo ti, jer čas osuđuješ druge za nekakvu masoneriju, a potom za masonske elemente u "svojoj" tradicionalnoj crkvi kažeš da su Hrišćanski, samo su ih masoni preuzeli.

Opet :)

Nisu ti elementi Hriscanski, vec pretezno jevrejski... jevrejski simboli, jevrejski stil Bogosluzenja, umetnost , muzika itd...

Kasnije su ti simboli i umetnost pod uticajem okoline dobili nesto drugaciji oblik, arhitektura se menja, muzika i umetnost, pa se oni od tada zovu "Hriscanski"..

Sta su uradili vasi masoni, jeste da su preuzeli sve "jevrejske simbole", izvrnuli ih i povezali sa "egipatskim i vavilonskim" i nazvali "svojima".

A posto Hriscanstvo i judaizam dele iste simbole i umetnost, arhitekturu itd.. buduci da je sva umetnost kasnije bila pod uticajem drugih naroda, masoni su imali dakle dobar temelj da te simbole inkomporiraju kao svoje i da ih usvoje..

Tako su i stvorili fiktivnu pricu, kako su drugi preuzeli paganizam od njih, a za sebe tvrde da su najstarija postojeca religija iz koje su nastale sve ostale..

Cilj takve price, je diskreditacija drugih religija, posebno jevrejske i Hriscanske!

I kakvu ja zamenu teza pravim, kada stvari gledam onakvim kakve jesu?

Ti si taj koji "menja teze", pominjuci ovde neki "paganizam" (koji ni ne postoji). A vi sami nastajete od "satanista i masona" a toboze se borite protiv njih. Masoni vas osnovali, direktno ili indirektno, sasvim svejedno..

Ja na tu pricu o "Zameni teza", mogu samo da se slatko smejem!

To činiš i sa ovom temom o obliku zemlje, jer ja tvrdim na osnovu istorijskih činjenica - da teorija o ravnoj ploči ima mnogobožačko poreklo, a ti potom kažeš "pa da, ali su mnogobošci verovali i da je bio potop"

Teorija o ravnoj zemlji uopste nema mnogobozacko poreklo, vec nauku o ravnoj zemlji mozemo naci i kod Biblijskih pisaca, kao i kod svih starih naroda.

Vas je problem sto vi takve tekstove alegorizujete i pripisujete im simbolicno znacenje, a oni uopste ne moraju biti simbolicni..

Prica o ravnoj zemlji dakle postoji i izvan biblije, ali to nije dokaz njenog mnogobozackog porekla, jer mi imamo price o raju, price o potopu i price o divovima u mnogobostvu, pa necemo zato takve price smatrati mitovima!

Tako isto ni ravnu zemlju ne mozemo smatrati mitom!

Ovo je razuman odgovor, a ne kao ti da "menjamo teze"!

Ja sam lepo napomenuo "da se u takvom vašem poretku ne zna ni ko pije ni ko plaća"

Kod vas se zna i ko pije i ko placa..
Tripo pije, a ti placas!

U tom pogledu, mi onda možemo prihvatiti celu mnogobožačku filozofiju, obožavati Boga sunca, prinositi žrtve, kaditi Vallu, itd, od kojih mnogi od tih mnogobožačkih elemenata i praksi postoje u tradicionalnim crkvama, a ti svesno praviš kompromis prihvatajući ih kao Hrišćanske, i tvrdeći da su to bila obeležja Judaizma starog zaveta, i prve Hrišćanske crkve.

Jevreji nemaju nikakvog vala, nikakvog boga sumca i nikakve paganske zrtve!

Imaju simbole, imaju arhitekturu, i imaju Bogosluzenje koje smo i sami prekopirali od njih!

Hristos, ni apostoli se nisu zbog toga bunili!

Gde si ti procitao da su se oni bunili protiv nekakve "helenizacije"???

Tako nešto u bibliji i istinskoj starozavetnoj i novozavetnoj veri ne postoji, već se u istorijskom kontekstu sagledava kroz pojam otpada Izrailjskog naroda u starom, i prve Hrišćanske crkve u novom zavetu, i usvajanja Vavilonskih i Egipatskih obeležja nakon robovanja Izrailja u Vavilonu i Egiptu, i pod uticajem Helenizacije, i ovih pomenutih kultura, i kompromisom jednog dela prvobitnog Hrišćanstva sa mnogobožačkom filozofijom, usvajajući njena učenja i elemente.

Cudo da se protiv te "helenizacije", likova i slika po sinagogama i arhitekture nisu bunili ni Hristos ni apostoli, nema ni jedne reci o tome u NZ , ali se zato bunite vi nazivajuci to "paganizmom"!

Tako i nas nazivate "paganima" jel smo usvojili arhitekturu i umetnost okolnih naroda kao i jevreji, slikanje slika i muziku!

U tome nema niceg loseg, vec je to izraz kulutre i onog sto je Neslim nazvao "inkulturizacije"!

Protiv toga se niko i nije bunio nikad, samo vi masoni, da bi nas diskreditovali!

I opet "menjate argumente" (teze), jel istu kulturu , umetnost, muziku i stil gradnje, preuzimate i vi od amerikanaca sa zapada...

Sve jedno, ovo nije tema o "paganizmu", skreces temu i "menjas teze" da izbegnes pitanja..

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Није довољно рећи: "Ја сам хришћанин!", докажи животом и брани свако слово речи Божије. А не као ови "хришћани" данас, декларишу се тако, а прихватају свакакве актуелне глупости и лажи света да би били у тренду са временом. Тако се вера не брани.

Постоји тачан опис стварања где је потписано Име Божије, а шта ти научници булазне мени заиста више није битно. Довољно сам видео и чуо од тих научника. Чак сам чуо масне вицеве на рачун Бога од професора генетике који су тако морали да се понашају, јер јадни знају шта их кида унутра. Смеју се сласно, а лице им се грчи од хуле. И ти ће сутра рећи: "Ми хришћани..." - Нису то никакви хришћани. Не би се они одрекли својих титула за било коју библијску истину, у то сам убеђен. Ретки су такви и они одмах постају будале (за свет ђавољи), као што сам и ја. За њих су речи Библије митологија.

Točno gospodine Adrijan , ijako imam malo muke u čitanju , ali sam ti jako zahvalna jer učim i već sam puno naučila i savladala pismo ,i stime se ponosim . Gospodinu Lakiju je teško objasniti što je stvaranje od Boga , on ti vjeruje u evoluciju ,i velki prasak . Onće ti poverovati u Božje stvaranje kad ga Bog osvedoči kao damu Biblija nije dovoljna, a sve štomu ti i drugi citirate iz Biblije , onto misli da vi to izvlačite iz nekog konteksta , ali dok on čeka Božje osvedočenje , onaj mali sa repom i rogovima izgleda dagaje osvedočijo

Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Točno gospodine Adrijan , ijako imam malo muke u čitanju , ali sam ti jako zahvalna jer učim i već sam puno naučila i savladala pismo ,i stime se ponosim . Gospodinu Lakiju je teško objasniti što je stvaranje od Boga , on ti vjeruje u evoluciju ,i velki prasak . Onće ti poverovati u Božje stvaranje kad ga Bog osvedoči kao damu Biblija nije dovoljna, a sve štomu ti i drugi citirate iz Biblije , onto misli da vi to izvlačite iz nekog konteksta , ali dok on čeka Božje osvedočenje , onaj mali sa repom i rogovima izgleda dagaje osvedočijo

Pozdrav

Osvedocio ga mali sa repati sa rogovima u "piramidologiju", naucio ga da racuna visinu i duzinu, da uzme sestar i uglomer kao i pokojni C.T.Russell , laka mu piramida :)

Masonska i satanska posla..

Evo njega je osvedocio Bog, samo ne znam koji, a nas ne osvedocava, i tako je njegovo "osvedocenje" vaznije od Biblije, pa mu je njegova baba vaznija ... pa se bavi gatalicama i bapskim pricama, a ipak nas naziva "paganima"!

Sta reci, da li se smejati ili plakati!?

Tebi svaka cast Antonija, ja mnogo volim Hrvatski, to je nas jezik, u vreme Vuka Srbi su isto tako govorili, kod nas se taj izgovor izgubio, a kod vas se zadrzao.. Mi smo jedan narod sa istim jezikom, ali su nas podelili..

Jos uvek se nadam da ce jednog dana nasi narodi postati svesni, koliko su nam zla doneli ovi satanisti sa zapada, kako su nas podelili, to isto rade i sada ovi zapadnjaci na forumu zatrpavaju i ispiraju, vec su pobeleli od muke..

Stranci su im isprali mozak, pa sad misle da su mnogo pametni, te se bore se protiv sopstvenog naroda i sopstvene vere..

Tako je u religiji, tako i u politici!
Religija je jedna vrsta politike, a Bog je najveci politicar.

Pozdrav tebi...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian, kazes "gaze svoju veru"

Koju veru?

Danas je svet verski podeljen, i pravoslavna crkva nije vecinska u svetu ( sto smatram i ne bitnim u odnosu na kvalitet ).

Istina se meri recju Bozjom, i licnim iskustvom primene te reci u licnom zivotu, koja je proizvod licne zive svakotrenutacne zajednice sa Bogom, iz koje covek radja duhovne rodove.

Ako toga nema, svaka nasa diskusija na verska pitanja - nema nekog velikog smisla.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Adrian, kazes "gaze svoju veru"

Koju veru?

Danas je svet verski podeljen, i pravoslavna crkva nije vecinska u svetu ( sto smatram i ne bitnim u odnosu na kvalitet ).

Istina se meri recju Bozjom, i licnim iskustvom primene te reci u licnom zivotu, koja je proizvod licne zive svakotrenutacne zajednice sa Bogom, iz koje covek radja duhovne rodove.

Ako toga nema, svaka nasa diskusija na verska pitanja - nema nekog velikog smisla.

Pozdrav!

Gazite, jel svoju veru niste ni poznavali..
Zato su vas i prevarili..

Rekli su vam sta pravoslavni i katolici veruju, i vi ste im poverovali, tako Tripo stalno tvrdi da pravoslavna crkva uci nesto sto ne uci, jel su mu oni rekli da to uci..

Ovo je suludo!

Evidentno je vase neznanje na forumu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, meni niti bilo kom coveku nije potrebno da iko ista kaze, jer postoji rec Bozja, i Duh Sveti koji uci coveka putu Bozjem.

Ja smatram da je upravo supeotno, da duhovnu indoktrinaciju vrse tradicionalne crkve.

Osim toga, koliko vidim - nas Tripo iznosi Pravoslavne izvore, a ne ono sto je cuo u Adventizmu.

Covek pred Bogom stoji sam, i njegova odgovornost za svoje spasenje je licna, da upozna rec Bozju i kriterijume spasenja, i samog autora Bozje reci, i uspostavi sa njim zajednicu.

Tako... da se ja ogradjujem o tvoju opasku za ne znanje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Osim toga, koliko vidim - nas Tripo iznosi Pravoslavne izvore, a ne ono sto je cuo u Adventizmu.

Ako ti ne vidis da on izmislja i da to nije zvanicno ucenje crkve, vec vadi citate crkvenih otaca i popova koji svasta pisu i imaju svoja licna misljenja o pojedinim stvarima , kao i vasi teolozi sto imaju, onda mi ovde nemamo o cemu pricati!

A kad sam rekao da iznosite ono sto ste culi u adventizmu o pravoslavnima, to je tacno! Vi nikada niste bili pravoslavci, nije ni Tripo, on je bio "formalni pripadnik", pa sad ovde nas optuzuje za ono sto je sam bio...

Tako... da se ja ogradjujem o tvoju opasku za ne znanje.

Ne mozes ti da se ogradjujes , jer stvarno ne znas, nikada nisi ziveo Pravoslavlje, ne kazem da sam ja bolji, jel i ja sam bio u zacaranom krugu izmedju adv. i pravoslavlja, ali je cinjenica da vi iznosite (izmisljene) kontradikcije i probleme u teologiji koje ste culi u adventizmu, iako su to namestaljke i mi takvo nesto ne verujemo uopste, to je cisto izvrtanje i adventisticka propaganda...

Ne moze protivnik nikada biti objektivan i nikada nece pruziti tacne, vec izvrnute podatke. Vama su prezentovani lazni podaci, i sad ovde pravite buku, i mislite da poznajete pravoslavlje, a pojma nemate...

Da bi poznavao pravoslavlje, moras biti pravoslavac.

Natrag