Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Dobro, i koliko mm ima taj objektiv sa kojim su to snimali na toj visini, i koliki je senzor?
Mogu i ja sa vam snimim košarkašku loptu tako da izgleda da nema zakrivljenja, već da je "ravna"!
Zašto ne pošaljete na 30km nešto sa širokim objektivom (ne ribljim okom, već rektilinearnim širokougaonim objektivom, npr. 17mm ili čak 14mm na FF senzoru)?
Nego nam pokazujete snimak koji je slikan maltene teleobjektivom, pa je efekat na horizontu isti kao da je snimano sa par kilometara visine.
Nije isto, jer snimak ide u krug, pa jasno mozes videti ako postoji zakrivljenje..
Nedavno sam gledao snimak iz aviona, snimljen tom kamerom (ravno da ne moze biti ravnije) mozda ima i iz balona, pregledacu, siguran sam da ima!
I ta sociva su skupa, zasto ih NASA ne koristi?
Svejedno, lepo ti nama pokazi snimak sa rectilinearnim objektivom na kom se jasno vidi zakrivljenje ako ga ima?
A što se tiče "montaža" od strane NASA i drugih, ništa nisu bolje ni vaše "montaže" koje vi predstavljate kao "dokaze"...
Navedi koje?
Nađete jedan primer na YT koji je neko izmontirao i to vam je "dokaz" da NASA laže,
Ko je izmontirao?
Dokazi da je montirano?
a sa druge strane nije dovoljno što jedan od vaših tvrdi da nema civilnih letova preko Antartika, a kad se pojave putnici koji su leteli tom rutom (ne leti se uvek, zavisi od vremena), onda tvrdite da je u pitanju laž.
Gde su letovi preko anktarktika?
Jednostavno, kakav god vam se dokaz servira, reći ćete da je laž, te nema poente raspravljati se.
Nema poente ako mi ne das snimak snimljen rectilinearnim objektivom na kom se jasno vidi ta zakrivljenost, zasto uopste snimate ribljim socivom?
Najjednostavnije je da neko od vas lepo ode do "ivice" Zemlje i napravi fotografije tog "zida" kojim je ograničena Zemlja, samo pazite da ne bude slučajno CGI - ako uopšte znate šta to znači.
Evo plati mi kartu, ja cu otici, ako mi uopste mozes nabaviti kartu, jel ne dozvoljavaju pristup...
Covek ode bez odobrenja sa ciljem da predje anktarktik, i nazivaju ga "teroristom", na kraju umre na svega nekoliko kilometara do kraja, svaki od njih je umro pod jos nerazjasnjenim okolnostima, tako da niko nikada zaista nije obisao anktarktik samostalno bez asistencije vojske!