NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dobro, i koliko mm ima taj objektiv sa kojim su to snimali na toj visini, i koliki je senzor?
Mogu i ja sa vam snimim košarkašku loptu tako da izgleda da nema zakrivljenja, već da je "ravna"!

Zašto ne pošaljete na 30km nešto sa širokim objektivom (ne ribljim okom, već rektilinearnim širokougaonim objektivom, npr. 17mm ili čak 14mm na FF senzoru)?

Nego nam pokazujete snimak koji je slikan maltene teleobjektivom, pa je efekat na horizontu isti kao da je snimano sa par kilometara visine.

Nije isto, jer snimak ide u krug, pa jasno mozes videti ako postoji zakrivljenje..

Nedavno sam gledao snimak iz aviona, snimljen tom kamerom (ravno da ne moze biti ravnije) mozda ima i iz balona, pregledacu, siguran sam da ima!

I ta sociva su skupa, zasto ih NASA ne koristi?

Svejedno, lepo ti nama pokazi snimak sa rectilinearnim objektivom na kom se jasno vidi zakrivljenje ako ga ima?

A što se tiče "montaža" od strane NASA i drugih, ništa nisu bolje ni vaše "montaže" koje vi predstavljate kao "dokaze"...

Navedi koje?

Nađete jedan primer na YT koji je neko izmontirao i to vam je "dokaz" da NASA laže,

Ko je izmontirao?
Dokazi da je montirano?

a sa druge strane nije dovoljno što jedan od vaših tvrdi da nema civilnih letova preko Antartika, a kad se pojave putnici koji su leteli tom rutom (ne leti se uvek, zavisi od vremena), onda tvrdite da je u pitanju laž.

Gde su letovi preko anktarktika?

Jednostavno, kakav god vam se dokaz servira, reći ćete da je laž, te nema poente raspravljati se.

Nema poente ako mi ne das snimak snimljen rectilinearnim objektivom na kom se jasno vidi ta zakrivljenost, zasto uopste snimate ribljim socivom?

Najjednostavnije je da neko od vas lepo ode do "ivice" Zemlje i napravi fotografije tog "zida" kojim je ograničena Zemlja, samo pazite da ne bude slučajno CGI - ako uopšte znate šta to znači.

Evo plati mi kartu, ja cu otici, ako mi uopste mozes nabaviti kartu, jel ne dozvoljavaju pristup...

Covek ode bez odobrenja sa ciljem da predje anktarktik, i nazivaju ga "teroristom", na kraju umre na svega nekoliko kilometara do kraja, svaki od njih je umro pod jos nerazjasnjenim okolnostima, tako da niko nikada zaista nije obisao anktarktik samostalno bez asistencije vojske!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kad bi stvari gledali sa vaše tačke rezonovanja, onda se ne bi znalo ni ko pije, ni ko plaća, i tada ništa ne bi bilo sigurno, čak ni to o kruškolikom obliku zemlje, pa ni ravnoj ploči.

Zašto bih ja onda verovao u vašu tvrdnju da je zemlja lopta ili kruška?

Vi iznosite nekakve navodne dokaze za vašu tvrdnju, iznosimo ih i mi.
U tom pogledu zar ja nemam iz tih razloga svo pravo da vaše poglede smatram čistom teorijom, ili teorijom zavere, kao što vi to smatrate za okruglu zemlju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kad bi stvari gledali sa vaše tačke rezonovanja, onda se ne bi znalo ni ko pije, ni ko plaća, i tada ništa ne bi bilo sigurno, čak ni to o kruškolikom obliku zemlje, pa ni ravnoj ploči.

Zašto bih ja onda verovao u vašu tvrdnju da je zemlja lopta ili kruška?

Vi iznosite nekakve navodne dokaze za vašu tvrdnju, iznosimo ih i mi.
U tom pogledu zar ja nemam iz tih razloga svo pravo da vaše poglede smatram čistom teorijom, ili teorijom zavere, kao što vi to smatrate za okruglu zemlju.
Imas pravo, pravi se lud ako hoces..
Valjda se tvrdnje proveravaju a ne slepo prihvataju..
Ako nisi siguran ko je u pravu, onda sagledavas dokaze stavljajuci ih na tas, pa ciji prevagnu..

Ti nista jos nisi proverio, niti mislis da proveris.
Ja bar hocu ovo do kraja da istrazim.

Vi se ismejavate ravnoj zemlji, ja se vasoj tvrdnji o okrugloj zemlji uopste ne ismejavam. Ponasate se neozbiljno, neki od vas (cast izuzecima).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
205
Evo možete OVDE da komentarišete kako to "riblje oko" objektivi krivi zemljin horizont čak i kad je po sredini kadra, iako se delovi ISS-a vide kao pravi, osim ako su u samim uglovima.

Ima tu i "bisera" koji pitaju zašto se ne vide zvezde (iako Zemlja šljašti kao ogroman luster), a neki pitaju i "gde su svi ti sateliti"... no comment...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Evo možete OVDE da komentarišete kako to "riblje oko" objektivi krivi zemljin horizont čak i kad je po sredini kadra, iako se delovi ISS-a vide kao pravi, osim ako su u samim uglovima.

Ima tu i "bisera" koji pitaju zašto se ne vide zvezde (iako Zemlja šljašti kao ogroman luster), a neki pitaju i "gde su svi ti sateliti"... no comment...

Mislis da nisam pratio live prenos?
I bas na live-u vidim kako socivo krivi inace ravnu solarnu plocu..

Kako ja na osnovu toga mogu ikako da pretpoatavim izgled zemlje?

To socivo krivi, bas kako si rekao najvise "uglove slike", pa ako je horizont ravan, on ce izgledati kao zaobljen..

Sto se tice zvezda, svima je jasno da je to do fotografije, da se na fotografiji ne mogu uslikati zvezde, osim ako se slika iz mracne prostorije.. ja to nisam ni pominjao, svuda ima bisera i ljudi pricaju svasta, to ne znaci da treba odbaciti sve argumente zbog par glupih argumenata, jel ako na neke nemas odgovor, ne mozes ignorisati sve zbog par glupih...

Imate i vi bisera..

Kazi mi sad, imas li snimak snimljen rectilinearnim socivom, i ako nemas , zasto nemas???

Ja sam spreman da zavrsim s temom i priznam da ste u pravu, cim mi pokazes da postoji zakrivljenje uslikano tom kamerom..

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Oni nas izgleda prave majmunima ,i ludima,
ljudi obični isprdak i nastali od majmuna

[raw]<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/yvu76m5wAI8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa u ravnu Zemlju uglavnom vjeruju evolucionisti. Svi glavni kreacionistički sajtovi i naučnici ne vjeruju u ravnu Zemlju.

Dobro covece, da li ti mozes ikada nesto razumno da kazes!

Zasto stalno lupetas ko pomahnitao???
Ti izgleda hoces da ispadnes glup, tebe ne treba citati uopste!

Koji to evolucionista veruje u ravnu zemlju???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ni ti nisi sam proverio, već verujes teoretičarima zavere.

Ja verujem u bibliju, i zvanična naučna otkrića koja nisu jednostrana da bi SVI u dogovoru napravili nekakvu zaveru, i to ko zna iz kojih razloga.

Ja nisam osvedočen u tu teoriju, niti ono što ona propagira, da je zemlja ravna ploča.
Ako mi sam Bog pokaze suprotno i osvedoči me u to, ja sam spreman da prihvatim tako nešto, jer nisam od onih koji se drže uverenja po svaku cenu, već mi je potreban dokaz većeg autoriteta, a u ovom pogledu to je samo večni Bog.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Pa u ravnu Zemlju uglavnom vjeruju evolucionisti. Svi glavni kreacionistički sajtovi i naučnici ne vjeruju u ravnu Zemlju.

Dali ti stvarno vjeruješ u ovake gluposti evolucije [raw]<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/Uz7li0rIKG0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]

Mire, ni ti nisi sam proverio, već verujes teoretičarima zavere.

Ja verujem u bibliju, i zvanična naučna otkrića koja nisu jednostrana da bi SVI u dogovoru napravili nekakvu zaveru, i to ko zna iz kojih razloga.

Ja nisam osvedočen u tu teoriju, niti ono što ona propagira, da je zemlja ravna ploča.
Ako mi sam Bog pokaze suprotno i osvedoči me u to, ja sam spreman da prihvatim tako nešto, jer nisam od onih koji se drže uverenja po svaku cenu, već mi je potreban dokaz većeg autoriteta, a u ovom pogledu to je samo večni Bog.

Oni nam doslovno govore sve suprotno od BIBLIJE ,od istinite rječi BOŽJE.Zamisli kako nas uče i uveravaju , daje sve nastalo od nekog ludog praska , i onda je nastao svemir ,i zemlja ???? Biblija kaže BOG stvori nebo i zemlju . Oni nas uče daje prvo nastalo sunce ? A Biblia veli da je BOB prvo stvorijo zemlju , pa tek onda sunce. Oni vele dase zemlja vrti ,i da šiba brzinom metka ? Biblija veli daju je BOG čvrsto postavijo , i dase nemože pomerati . Oni nam sole pamet i vele zemlja kruži oko sunca ? Biblija veli sunce kruži oko zemlje . Oni su sami sotonisti ,i lažovi , i govore nam mnoge laži zamislite ovu sotonsku laž , čovek je evulirao od punoglavca u majmuna, i onda od majmuna u čovjeka ??? pa ko još imalo razuman može verovati tim budalama . Dok BOG u Bibliji veli da stvori čovjeka .
Sad jedno pitanje kom više vjerovati BOGU , ili ovim kretenima , koji su sve izokrenili ???? Ja osobno više verujem Bibliji i Bogu . Ti Laki čekaj date Bog osvedoči

[raw]<iframe frameborder="0" width="1080" height="480" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x5le9dl" allowfullscreen></iframe><br /><a >[/raw]
ISTINA JE UVJEK SUPROTNA

Natrag