NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
У почетку без обличја, затим Бог раздваја воду од воде и то назива сводом који дели (воду од воде). Дакле, вода доле, небо (свод) и вода. Из воде доле иде копно. На своду поставља сунце, месец и звезде да осветљавају земљу. Дакле, земља је центар Божијег стварања и све је њој намењено (усмерено). То показују и последња мерења научника, где су утврђивали зрачења и смерове. Остали су у чуду да је читав универзум усмерен ка земљи.

Зато измишљају тезу мулти-универзума, тј. бесконачан број истих универзума као што је наш, па по Дарвиновом правилу само у идеалном универзуму постоје услови за живот. Зато у америчким серијама и филмовима то можеш да видиш, тако испирају народу мозак. Спомињу Земљу 1, 2, 3,..., тј. друге универзуме - паралелне светове.

Ако читаш Мојсија 1., види да ли се уклапа у ову слику:

Drevni hebrejski koncept Univerzuma2 Српски.jpg

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
У почетку без обличја, затим Бог раздваја воду од воде и то назива сводом који дели (воду од воде). Дакле, вода доле, небо (свод) и вода. Из воде доле иде копно. На своду поставља сунце, месец и звезде да осветљавају земљу. Дакле, земља је центар Божијег стварања и све је њој намењено (усмерено). То показују и последња мерења научника, где су утврђивали зрачења и смерове. Остали су у чуду да је читав универзум усмерен ка земљи.

I kako ovo dokazuje ravnu Zemlju? :beee:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Дакле, земља је центар Божијег стварања и све је њој намењено (усмерено). То показују и последња мерења научника, где су утврђивали зрачења и смерове. Остали су у чуду да је читав универзум усмерен ка земљи.

Tačno, ovo sam nedavno čuo i sa ovim tzv "pozadinskim zračenjem" evolucionisti imaju veliki problem jer baš na području gde se nalazi naša Zemlja je najintenzivniji šum što dokazuje ono što Biblija govori da je ta prvobitna svetlost iz 1.Mojsijeve obasjavala Zemlju.:).

Зато измишљају тезу мулти-универзума, тј. бесконачан број истих универзума као што је наш, па по Дарвиновом правилу само у идеалном универзуму постоје услови за живот. Зато у америчким серијама и филмовима то можеш да видиш, тако испирају народу мозак. Спомињу Земљу 1, 2, 3,..., тј. друге универзуме - паралелне светове.

I to si upravu. Multi-univerzumi su fikcija kada nemaju šta drugo da ponude. To je priča kao i o multi-životima koje tobože svi prolazimo u tim raznim univerzumima i stvarnostima.....

Ако читаш Мојсија 1., види да ли се уклапа у ову слику:

drevni-hebrejski-koncept-univerzuma2-srpski-jpg.102720

Da li znaš iz kog vremena potiče ovakva predstava kod Jevreja?

У почетку без обличја, затим Бог раздваја воду од воде и то назива сводом који дели (воду од воде). Дакле, вода доле, небо (свод) и вода. Из воде доле иде копно. На своду поставља сунце, месец и звезде да осветљавају земљу

Da svod je nebeska sfera koja okružuje zemlju. Međutim, da li ovde imamo reference da je sama zemlja ravna ili bilo šta drugo? Lično ovaj izveštaj iz 1.Mojsijeve meni govori samo da postoji vodeni omotač nad Zemljinom atmosferom tj. svodom i voda na Zemlji tj. pod svodom. A za sam oblik Zemlje se ne govori koliko ja mogu primetiti.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tačno, ovo sam nedavno čuo i sa ovim tzv "pozadinskim zračenjem" evolucionisti imaju veliki problem jer baš na području gde se nalazi naša Zemlja je najintenzivniji šum što dokazuje ono što Biblija govori da je ta prvobitna svetlost iz 1.Mojsijeve obasjavala Zemlju.:).

I to si upravu. Multi-univerzumi su fikcija kada nemaju šta drugo da ponude. To je priča kao i o multi-životima koje tobože svi prolazimo u tim raznim univerzumima i stvarnostima.....

Da li znaš iz kog vremena potiče ovakva predstava kod Jevreja?

Da svod je nebeska sfera koja okružuje zemlju. Međutim, da li ovde imamo reference da je sama zemlja ravna ili bilo šta drugo? Lično ovaj izveštaj iz 1.Mojsijeve meni govori samo da postoji vodeni omotač nad Zemljinom atmosferom tj. svodom i voda na Zemlji tj. pod svodom. A za sam oblik Zemlje se ne govori koliko ja mogu primetiti.

Pozdrav.
Kaze se brate - "on je koji sedi nad krugom od zemlje" i da je "zemlja iz vode i usred vode Bozjom recju".

I na drugom mestu opet da je "nacrtao kruznicu nad vodom".

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kaze se brate - "on je koji sedi nad krugom od zemlje" i da je "zemlja iz vode i usred vode Bozjom recju".

Pozdrav.

100% dokaz ravne Zemlje.

:beee:

Opet formalizam nad krugom. Jadna je vaša nauka, još Bibliju izvrćete.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

Ala ga ti lupaš, ko je to ovdje spominjao.

I niko da odg. šta je sa druge strane ravne Zemlje, rećete ravna Zemlja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Pozdrav.

Pozdrav brate. Samo bih voleo da mi brat Adrijan BG pokaže da li se na osnovu tekstova iz 1.Mojsijeve koje je naveo može govoriti o nekom obliku Zemlje, recimo ravne Zemlje ili sferične ili kružne? Možemo li odatle nešto više saznati o obliku? Naravno, možemo razmotriti i ostale tekstove dalje.

Kao što rekoh, važno je da utvrdimo šta Biblija govori o ovom pitanju zaista i šta se može izvući kao zaključak. Mnogo se koristi nekih naučnih dokaza što je ok ali sam primetio da su nekako Biblijski tekstovi stavljeni po strani i sa jedne i druge strane ili nedorečeni i neobjašnjeni dovoljno a ovde ipak ovo pitanje trebamo sagledati sa Biblijskog aspekta.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

T je već objašnjeno davno. Piše da je Bog stvarao rukom svijet, pa Mire misli da je bukvaln rukom valjao Zemlju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pozdrav brate. Samo bih voleo da mi brat Adrijan BG pokaže da li se na osnovu tekstova iz 1.Mojsijeve koje je naveo može govoriti o nekom obliku Zemlje, recimo ravne Zemlje ili sferične ili kružne? Možemo li odatle nešto više saznati o obliku? Naravno, možemo razmotriti i ostale tekstove dalje.

Kao što rekoh, važno je da utvrdimo šta Biblija govori o ovom pitanju zaista i šta se može izvući kao zaključak. Mnogo se koristi nekih naučnih dokaza što je ok ali sam primetio da su nekako Biblijski tekstovi stavljeni po strani i sa jedne i druge strane ili nedorečeni i neobjašnjeni dovoljno a ovde ipak ovo pitanje trebamo sagledati sa Biblijskog aspekta.

Pozdrav.

Govorili smo o biblijskim tekstovima.

U 1. Mojsijevoj mislim da se ne moze pronaci oblik zemlje, ali iz drugih stihova moze, na primer:

On je "razmeravao krug nad bezdanom (dubinom - vode)" .

-GLOBUS NE MOZE BITI NAD VODOM!

"On je na vodi označio kružnicu gdje prestaje svjetlost i tmine počinju."

GLOBUS NE MOZE BITI NA VODI!

"zemlja je iz vode i usred vode Bozjom recju".

-GLOBUS NIJE IZ VODE!
-GLOBUS NIJE USRED VODE!

Svi ovi tekstovi uzeti zajedno, kao da govore upravo o onome sto ravnozemljasi i zastupaju, a to je da je zemlja okrugla ravna ploca, okruzena vodom.

Dalje, postoje i problematicni tekstovi, tipa:

"
On je zemlju obesio ni na cem"

To moze znaciti da se zemlja nalazi u bezvazdusnom prostoru, ali ne mora znaciti da nije okrugla ravna ploca, okruzena vodom..

Voleo bih da Adrijan objasni ovaj stih ako moze bolje...

T je već objašnjeno davno. Piše da je Bog stvarao rukom svijet, pa Mire misli da je bukvaln rukom valjao Zemlju.

Izduvaj nos, cure ti sline..

Ako Bog ima i ruke i noge, Bog ce te rukom u nos, jer se suproti oholima..

Cist bezobrazluk tako nesto izjaviti!

Poslednja izmena:
Natrag