Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.303
I cime si ti oborio?
Gde je paralaxa u kretanju zvezda?
Da bi izracunao udaljenost predmeta na osnovu paralakse, moras da imas pomereranje "shift", ako ga nemas , kako ces izracunati udaljenost?
Lako je uzracunati udaljenost sunca i meseca, jel se oni krecu u odnosu na pozadinu (ostale zvezde), i njihovo kretanje vidimo.
Ali opet ta razdaljina ne mora biti tacna, zato sto se zvezde "ne krecu", odnosno kod njih nemamo "shift" - paralaksu.
Trigonometrija obara vašu nauku. Ne može i jare i pare. Prvo ste lupili da se ne vidi zakrivljenost, pa se vidi.
Da bi izracunao udaljenost predmeta na osnovu paralakse, moras da imas pomereranje "shift", ako ga nemas , kako ces izracunati udaljenost?
Lako je uzracunati udaljenost sunca i meseca, jel se oni krecu u odnosu na pozadinu (ostale zvezde), i njihovo kretanje vidimo.
Ali opet ta razdaljina ne mora biti tacna, zato sto se zvezde "ne krecu", odnosno kod njih nemamo "shift" - paralaksu.
Ajd ne lupaj uzeo si od nekog i prepisao ovo. Ni sam ne znaš šta si nakucao.
Ono sto su ovi tvoji uradili, jeste da su "pretpostavili" da se kod zvezda desava paralaxa, samo mi to kao ne vidimo zbog suvise velike udaljenosti, ona je 0,0000.. ko zna koliko..
Dakle, tvoj zadatak nije da mi ovde dajes lekcije o triginometriji i sta ti ja znam, vec da mi pokazes da imamo "shift" kod nasih obliznjih zvezda u odnosu na one dalje...
Jeste baš to moja dužnost.
A Bog jeste stvorio još planeta za život.
Ako je stvorio jednu, onda je još. I vaša nauka je oborena.