Mire, ne verujes valjda da je ceo svemir nastao prilikom stvarannja sveta.
Ne, nije duhovni svet nastao kad i zemlja!
Ja govorim o materijalnom svemiru, ceo materijalni svemir je nastao prilikom stvaranja zemlje!
Procitaj lepo:
"Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova." ---> ovde pomenuta "vojska" su zvezde!
Sve ti lepo pise u postanju. Bog je 4. dan stvorio mesec i zvezde (kod starih naroda zvezdama su se nazivale i planete). A onda je naveo razlog zasto ih je stvorio:
"Postavi ih Bog na svodu nebeskom da obasjavaju zemlju..da dele svetlost od tame i da upravljaju danom i nocu". Na drugom mestu kaze da ih je stvorio
"da budu znaci vremenima danima i godinama"..
Dakle, nije ih nacinio da bi na njima zivela nekakva bica, nekakvi "vanzemaljci", vec ih je stvorio "radi zemlje" i to nakon sto je zemlju vec oblikovao. Zato je ceo svemir sa planetama i zvezdama iste starosti kao i zemlja.
Buduci da je nas fizicki svemir star samo 6000 godina koliko i zemlja, cak i da je Bog kasnije stvarao neka bica tamo, ona ne bi bila sposobna za intergalakticka putovanja, jer bi bila iste starosti kao i mi. Pa ako mi nismo do sad razvili masine sposobne da prevale tolike udaljenosti, ne bi ni oni!
Shvatas li sad?
Zato te price o vanzemaljcima koji nas posecuju iz nekakvih udaljenih galaksija su prazne price! To mogu biti jedino demoni!
Ja sam Adventista, i verujem ono sto uci Adv crkva "DA SU SE SVE ZVEZDE BOZJE RADOVALE I KLIKOVALE" kada je Bog stvarao planetu zemlju.
Sto znaci "SVI PRIPADNICI DRUGIH NE PALIH PLANETA"
Zvezde su andjeli Laodikeja..
Cak i da citiras EGW.. Pa gde je ona pisala da su to bili stanovnoci fizickih planeta? Ja to ne nadjoh?
Jos nesto, Goran Nikolic adventista pre neki dan je pricao da je zemlja ravna. To je pastor vase crkve dole iz Srbije, mislim da sluzi u Nisu. Postavljao sam njegove videe.. Ako on moze uklopiti ravnu zemlju u adventizam ja stvarno ne znam sta je tebi problem?
Ti se suprotstavljas samo zato sto mislis da je to suprotno adventizmu..
Potpuno si promasio temu.
Ogromna je razlika izmedju reci svetlo i izvori svetla.
Zar nisi nikada cuo za difuzno svetlo???
Ali ako ne znas za rec "difuzno" mozda znas za svetlo kroz oblake ,kad svetlost Sunca probija kroz guste oblake?
Ako se vratis na 1.Moj
1. Moj. 1
2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.
Voda je pokrivala svu zemlju .Sigurno je bilo raznih isparenja cim je bila tama da se nista nije moglo videti.
Ili mozda mislis da Bog nije stvorio viruse,bakterije,pecurke i jos ponesto jer nije napisano u Bibliji?
Oblikovanje Zemlje za zivot pocinje kad je Bog zarotirao zemlju i kad je pocela da prodire spoljna svetlost .Rotacijim Zemlje oko svoje ose pocinju da se razilaze gasovi koji nisu dozvolili svetlosti da prodre na samu Zemlju.
Mozda mislis da ju je Bog stvorio kako rotira odjednom?
Bog je radio sve postepeno.ali ovo je tema o NLO .....
Naravno da znam sta je difuzna svetlost, vasu literaturu sam studirao mozda i vise nego ti. Ta prica o difuznoj svetlosti je totalna glupost, ne zasniva se ni na kakvim dokazima, nego na "pretpostavci".
Sta je uopste poenta tvog odgovora?
Hoces da kazes kako je sunce postojalo ranije? I kad je zarotirao zemlju onda se promolila svetlost?
A ja ti kazem da nije moglo postojati ni sunce ranije, zato sto lepo pise na kraju:
"Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova. (Postanje 2:1) ---> vojska su "zvezde" i sunce je zvezda!
Izraz
"dovrsi" upucuje da sunce nije ni bilo formirano! Ili nije bilo "dovrseno". Sto takodje ukazuje da ni svemir nije bio "dovrsen" ili nije postojao u toj formi za koju ti ocekujes da bi zivot bio moguc!
Ti si tvrdio da je "svemir postojao ranije", i da je zivot na planetama postojao ranije, a mi iz svega vidimo da ni svemir ni zvezde nisu bile "dovrsene" sve do 7. dana!
Ako je tako, onda je starost svemira odnosno planeta oko 6000 godina, koliko je stara i nasa zemlja, pa ne bi postojala nikakva "naprednija civilizacija" gore, jer bi u najboljem slucaju one bile iste starosti kao i mi.
Ako mi nismo za sve ove godine razvili nikakve masine koje bi prevalile tolike udaljenosti, ne bi ni oni..
Zato sam rekao.. Prica o nekakvim "vanzemaljcima" koji dolecu iz udaljenih galaksija naseg svemira je totalna glupost! To mogu biti samo demoni, a dokaza je sasvim dovoljno!
Ti si se tome suprotstavio bez ikakvih ozbiljnih dokaza, samo mi mantras nesto sto ja vec znam iz vasih knjiga, verovatno iz knjige "Zivot kako je nastao, evolucijom ili stvaranjem?". Jel tako?
Molim te nemoj mi ponavljati iz knjiga, ja sam to vec citao, nego ako imas nesto pametno svoje reci..