Nisi upravu. Jedan san za sebe je jasan. Nema potrebe za drugim. No, kao što vidimo simboliku je sam Bog odabrao, nasumično a ne zato što to uvek isto znači. Ne postoje tehnike univerzalne već je ovo samo za datu priliku.
Jovane ti si nemoguc! Pa kako mozes da pametujes kada pojma nemas o tim stvarima? Ja sam se ovim bavio, i ako kazem da je isto znacenje onda je isto! A san se ponavlja zato sto je veoma vazno da onaj koji sanja prepozna poruku!
Ti mislis da je neko pisao sanovnike proizvoljno? Ne vec prema iskustvu ljudi koji su sanjali snove i tacno se zna koji simbol ima koje znacenje, a njihovo detaljno tumacenje zavisi od konteksta, nijedan simbol se ne moze nezavisno posmatrati! To u sanovnicima je dato samo okvirno!
To je isto kao tarot karte, svaka karta ima svoje znacenje, ali menja se smisao i znacenje kada imas vise karti - simbola zajedno!
Zasto se ja uopste dokazujem sa tobom, ja sam stvarno lud sto gubim vreme..
Bibliji ima mnoštvo primera kako samo jednom Bog uradi neku specifilnu stvar ili delatnost i nikada više. A greška ljudi je što u samom činu oni vide magijsku moć.
Greska je tvoja sto se ti pravis pametan i sve racionalizujes, prema svemu si kritican, samo zato sto mi to kazemo..
Ne postoji "magijska moc", postoje zakoni prirode po kojima nesto funkcionise ili ne funkcionise..
Recimo samo jednom je Jahve preko zmije iscelio Izraelski narod. Oni su mislili pak, da sada Bog uvek preko bronzane zmije Bog radi te da je u samoj zmiji moć. Onda im je Jahve preko Josije tu zabludu odagnao kada je Josija sažegao bronzanu zmiju.
Pa sta je bitno sta su ljudi mislili?
Zmija je kondenzator preko koje se usmerava sila, kao sto je i svuda u magiji predmet koji se koristi kondenzator. Usmerava se bilo negativna bilo pozitivna sila. I to je cista nauka! Kovceg zaveta je takodje kondenzator, pipni ga i umreces! Ne zato sto je Bog licno u njemu, vec zato sto se u tom predmetu akumulira sila! Zato ce da te ubije, a mnogi se pitaju zasto neduzan covek strada kada pipne kovceg? Pa nije ga ubio Bog, vec sila koja je izasla iz njega!
Vi o magiji ne znate nista, pa mislite da u bibliji nema magije! Sav ritualni sistem u principu je magija! Nije to nikakav simbolizam!
Paganski duh misli da je u simbolu samom neka sila, dok Biblijski duh odvaja simbol od Boga i zna da je samo u Bogu sila a ne u simbolu.
Sta pricas ti? Ko je rekao da je u simbolu sila? Ti lupis neku glupost i onda sam na nju odgovaras! Niko simbole ne uzdize, simboli su secanja nasih predaka, i oni su deo nase podsvesti to smo nasledili duhom (jer preko duha primamo od nasih praroditelja znanje), kada sanjas tvoja podsvest komunicira sa svescu, i zato kada sanjamo svi iste simbole sanjamo, bez obzira sto ne znamo sta oni znace i otkud nam simboli dolaze! Uzmi malo procitaj Karl Junga, ti pojma o ovome nemas, ali se po obicaju suprotis!
Sto se tice fizickih predmeta, i oni akumuliraju silu i energiju bilo od Boga ili obicnog coveka.. To je princip magijskog delovanja, i cista nauka! Ubruse apostola su nosili i stavljali na bolesnike jer se u njima akumulira sila, pa su mogli da lece, imas u bibliji zapisano!
U magiji se zato i koriste predmeti rekviziti, kao medijatori kojima se usmerava sila, a predmet im sluzi kao kondenzator energije. To je energija misli koja se salje i koja se akumulira.. Opet, nikakve veze sa djavolom, ali djavo ovo moze da zloupotrebi i da tvrdi kako on daje silu. Tako nagoni ljude da ga obozavaju! A obozavali su ranije i grom i vatru, dok nisu shvatili da je to obican fizicki proces! Tako i ovo!
Kada covek nauci principe po kojima nesto funkcionise, nestaje i sujeverje, a djavo koji stoji iza toga, gubi moc! Zabrana je zbog sujevernih ljudi, koji veruju da te radnje rade neki demoni, i onda im se podlazu.. A obrazovani znaju kako to funkcionise, i takvih je nazalost 1%.
A sta je zvezda pametnica radila iznad Jerusalima
Ma, svadjaj se ti sam sa sobom, zaguljenima ne vredi ni 1000 dokaza.. A argumentacija ti je "boli glava", ni dete u osnovnoj skoli ne bi ovakve gluposti napisalo.. Ovo je da se smejes! A bas to pokazuje sta vam fali... i koliko bolujete od raspravljanja, makar to bilo i smesno, vi morate da napadate jer time hranite svoj ego..
Neka je zvezda i djavo! I sta si time dobio? Nista, osim licne satiafakcije! I sam si sebe pobedio gore! Da ne kazem koliko si ispao smesan, zapravo je za zaljenje sta si sve napisao.. Ja sam mislio da si ti malo ozbiljniji..