Mire, to jeste po biblijskoj definiciji "prorokovanje" ali lažno. Ono što si ti naveo..tipa..prepoznavanje karaktera osobe, njene prošlosti pa čak i deo budućnosti to jeste prorokovanje
Pa sta sad hoces sa tim? Hoces da kazes da sotona nesto govori? Kako on moze da ti govori, kada si ti sam analizom dosao do tih zakljucaka? I znas da jesi! Nijedna od ovih nauka, pogotovo astrologija, nema sposobnost da predvidi buducnost, vec se bavi analizom coveka, licnosti i njegovih sposobnosti. Na osnovu toga zakljucuje i mogucu buducnost, ali to je u domenu pretpostavke, covek moze doneti sasvim suprotne odluke. Astrologija, ako izuzmemo da je djavo pokusao da je zavije u veo misterije i obozavanje planeta (bogova), je zasnovana na naucnim principima! Na prirodnim uticajima..
Zasto ja ne bi iskoristio nesto sto je naucni princip, kojeg poznajem, kojeg je nacinio Bog, da saznam neke stvari? Zasto ako shvatam kako to funkcionise, i svestan sam da nikakvi bogovi ili demoni nisu u to ukljuceni, vec je rec o prirodnim zakonitostima?
Bog je ovo zabranio, ne zato sto ne funkcionise, vec zbog ljudske sebicnosti i zloupotrebe, kao i zbog toga sto su ljudi kroz te nauke obozavali demone! Iako to sa njima veze nema!
Ti se sigurno smejes nekom koji "gata u pasulj", a ja se Jovane tome ne smejem uopste, jer znam kako to funkcionise, i znam da oblici koji se formiraju nakon bacanja, nastaju kao posledica delovanja vibracija koje se sire kroz prostor i dopiru do nas.. Misli su vibracije, i ako nekom mislis zlo, ti odasiljes signal u prostor, stvaraju se vibracije, i pod uticajem tih vibracija se formiraju geometrijski oblici i slike.. I to je sve naucno dokazano, recimo zvuk ispod praga cujnosti, vibrira plotnu na kojoj je pesak.. u zavisnosti od vrste muzike stvaraju se razliciti geometrijski oblici! Na osnovu geometrijskog oblika koji se formirao na plotni, tu mozes tacno znati koja muzika svira, da li je brza, spora, prijatna ili hard rock.. bez obzira sto svojim uhom ne cujes zvuk!
Isti je slucaj sa npr. soljicom kafe, ona vibrira pod uticajem signala i misli, bilo tvojih bilo misli drugih ljudi, i ako neko prema tebi odasilje lose signale, formirace se i geometrijski oblici koji na to ukazuju! To je ono sto vidis u pasulju, u solji, kafi i sl..
E sad, ako ti verujes da su te slike nastale pod uticajem delovanja nekakvih demona, ti ih onda i prizivas, pa oni dolaze. Ali generalno, ovo veze sa demonima nema, vec sa naukom!
Isti je slucaj i sa ostalim magijskim radnjama! Te radnje su zasnovane na prirodnim zakonitostima, ali ih djavo zloupotrebljava..
Naravno da nije od Boga ono što ni jedan Božiji čovek tako nije radio
Tebi je od djavola apriori nesto sto je neobjasnjivo. Nisi istrazio i proverio na koji nacin ovo funkcionise! Vi mislite da kada covek nesto baje, mrmlja izvodi rituale zapisuje na papir.. tada automatski dolazi djavo, pa kao po naredbi odlazi da izvrsi ono sto je ta osoba na papiru zapisala?
To tako ne funkcionise!
Niti djavo slusa coveka!
Rezultat se dogadja kao posledica prirodnih zakona, i osoba uglavnom sama obavi posao, a djavo to onda predstavi kao svoje delovanje!
On je sve namerno zavio u veo misterije i rituale, da ljudi ne spoznaju prirodne zakonitosti koje iza toga stoje, jer kada bi im otkrio zakonitosti, razotkrio bi i samog sebe kao osobu zavisnu od Boga i njegove sile, pa ne bi mogao ni da vrsi uticaj na coveka i da ga vara!
Upravo dva različita sna ne bi prema sanovnicima mogli imati isto značenje.
Upravo oba sna imaju isto znacenje i prema sanovniku! Ti ne znas kako se tumaci. Ako je vise simbola koji grade jednu pricu, onda se stavljaju u kontekst i posmatraju u medjusobnoj zavisnosti! Nije sanovnik napravljen tako da ti otvoris knjigu, pa se setis jednog jedinog simbola van konteksta i procitas znacenje! On sluzi da te nauci kako da kategorizujes i sklopis vise simbola u jednu celinu, kako da dobijes konacnu sliku u odnosu na dogadjaj koji si sanjao! Ne moze se simbol posmatrati odvojeno od dogadjaja sa kojim je povezan, odnosno van konteksta! Da bi dobio ispravno tumacenje, moras imati mozak! Ili pitaj Boga, sto je jos bolje..
San i njegovo značenje samo sebi nije svrha. Ono je tu iz drugih razloga. A ne da bismo mi imali ustaljene simbole pa kada i mi nešto slično sanjamo da to znači isto to.
Ti mislis da je neko napravio sanovnik, da ga ti otvoris, pogledas znacenje nekog simbola nezavisno od konteksta samog sna, i odmah si dobio odgovor sta je znacenje sna?
Ne! To tako ne funkcionise!
Premda je znacenje simbola uvek identicno kod svakog coveka, tumacenje zavisi najpre od konteksta! Da bi umeo da tumacis moras da ucis, i da imas mozak!
Sanovnik nije napravljen tako da tebi pruzi instant odgovor sta znaci ono sto si sanjao, vec da te nauci kako da tumacis.. Tumacenje snova je kao i sve drugo tehnika koja se uci!
Da sanovnici funkcionisu, ako se pravilno koriste, to znaju oni koji se time bave, i ti ne mozes tvrditi suprotno.
A videli je cak na Istoku,a ona pametnica sve vreme stajala iznad Jerusalima???
Nije uopste stajala iznad jerusalima! Gde pise da je stajala iznad jerusalima?
Kako se ta zvezda pojavila u Jerusalimu??? Jel bio neki prasak???Jel bila u zemljinoj atmosferi ?Jel se kretala istom brzinom kao i zemlja oko svoje ose?Koje je bila velicine?
Ti covece nisi sav svoj! Gde pise da je stojala iznad jerusalima???
Ali da ne duzimo kad ti ne razumes osnovne pojmove zvezda "Idjase","Stala","Stade". Cinjenica je da ni jedna jedina prava Zvezda ne moze da putuje zemljinom atmosferom ,cak ni blizu nje.
Biblija govori i da "sunce izlazi i zalazi", pa izgleda da ono tebi stvarno izlazi ispod zemlje?
Koje ti gluposti ovde pises, katastrofa jedna!
Pisac se izrazva narodskim jezikom, govoreci da se nesto krece, a to samo tako izgleda, ne krece se zaista!
Necu da odgovaram na tvoje budalastine!