NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, nije lepo iznositi neistine.
Adventisti ne veruju da su andjeli fizicka bica vec duhovna, ali da se mogu materijalizovati, kao sto vidimo iz biblijskih primera, recimo Jakova koji se hrvao sa andjeom.

Takodje, izmislili ste da mi verujemo da na Orionu ima zivota.
Zasto izmisljate takve neistine.

Ellen White o tome ne govori, vec da ce Isus prilikom svog drugog dolaska doci iz pravca Oriona, odnosno da ce na putu iz nebeskog carstva ka zemlji proci kroz Orionovu maglinu.

Ma sve sam ja izmislio!

A to sto pisete da postoje arijevci na saturnu? Nemoj da nas zafrkavas, pa nismo mi deca.

Kao ne tvrdite da su andjeli "fizicka bica", a sa druge strane govorite da su "im tela cvrsta kao nasa, sa oblikom i sa formom" (licno si ovo tvrdio), a Isus vam na nebu ima fizicko telo!

Mi to ne verujemo! Mi verujemo u duhovnu stvarnost koja uopste nije fizicka!

Vama Isus mora da putuje kroz "fizicki univerzum" i da prodje pored Oriona da bi stigao do zemlje, nas Isus ne putuje , vec se samo pojavi iznad zemlje! U tome je velika razlika izmedju vas i nas!!!

Iako to ne zelite priznati, vi Boga smestate u fizicku stvarnost i zamisljate kao fizicko bice u fizickom univerzumu, sa sve rukama i nogama!

Kako si samo bio uporan u tvrdnji da su opisi andjela "sa krilima" doslovni, kao i opisi hrama, ognjene reke i sl..

Na kraju, zato ste i otvorili ovu temu, vama NLO-i zaista postoje u bibliji, a opisi duhovne stvarnosti "nebeskih kocija" i sl. su vam leteci tanjiri u kojima se vozaju andjeli!

A to zapravo nista nije doslovno, vec su upotrebljena zemaljska poredjenja da nam opisu onostrano..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Očigledno Antonija da pišeš sama od sebe, i vadiš moje reči iz konteksta, jer pripisuješ Adventistima da Isus ima neko prevozno sredstvo.

A evo mojih reči:

Hristos neće doći u svemirskom brodu, već okružen hiljadama anđela, u svetlosti svoje sile i slave.

"A oni onda koji zajedno behu, pitahu Ga govoreći: Gospode! Hoćeš li sad načiniti carstvo Izrailjevo?
A On im reče: Nije vaše znati vremena i leta koje Otac zadrža u svojoj vlasti;
Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.
I ovo rekavši videše oni gde se podiže i odnese Ga oblak iz očiju njihovih.
I kad gledahu za Njim gde ide na nebo, gle, dva čoveka stadoše pred njima u belim haljinama,
Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo" ( dela apostolska 1. 6 - 11 )

"Ено, иде с облацима, и угледаће га свако око, и који га прободоше; и заплакаће за њим сва кољена земаљска. Да, заиста.

----------------------------------------------------------------

Dalje, ti Antonija kažeš da je Isus zapovedio učenicima da mu budu svedoci do kraja zemlje.

Biblija nigde ne kaže da su apostoli išli na severni pol, ili u australiju, Ameriku, itd..

Izraz "do kraja zemlje" označava granice tada naseljenog sveta, uglavnom zemlje Evrope po kojima su apostoli putovali"

-----------------------------------------------------------------------

Mire, kako te nije sramota pred samim sobom da pišeš takve stvari.

O kakvim Arijevcima na Saturnu pišeš?

Daleko si otišao u svom satanizmu moj brate.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Razgovaraju sa kako misle mrtvim ljudima, što onda pravosl. ne bi razg. i sa vanzemaljcima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To ovdje niko nije pisao, opet izmišljaš. Zar me nisi bloknuo?
Kako nije? Pisala je vasa prorocica!

.
O kakvim Arijevcima na Saturnu pišeš?

Daleko si otišao u svom satanizmu moj brate.
U satanizmu? Pa ti nisi ni svestan da te je satana uzeo pod svoje.

Znas ti dobro o cemu pisem, vasa prorocica je pisala o visokim ljudima na Saturnu i Jupiteru! Zbog toga se i suprotite ravnoj zemlji:

"After counting aloud the moons of Jupiter, and soon after those of Saturn, she gave a beautiful description of the rings of the latter. She then said, 'The inhabitants are a tall, majestic people, so unlike the inhabitants of earth. Sin has never entered here.''

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Znas ti dobro o cemu pisem, vasa prorocica je pisala o visokim ljudima na Saturnu i Jupiteru! Zbog toga se i suprotite ravnoj zemlji:

"After counting aloud the moons of Jupiter, and soon after those of Saturn, she gave a beautiful description of the rings of the latter. She then said, 'The inhabitants are a tall, majestic people, so unlike the inhabitants of earth. Sin has never entered here.''

Mire, podržao sam tvoj post jer rasturaš njihovu "teologiju" na parčiće, ali, ovde se ne radi o tome da li je ili nije zemlja ravna, nego o tome da li se u Bibliji pojavljuju mali sivi, zeleni, crveni, Yoda, ET, Alf, i tako ti posetioci iz dalekog svemira. Daniken, Blumrich i njihovi sledbenici, koji po pravilu vide već pomenute svugde i svuda, videli su ih i u Bibliji. Isto tako i mnogi kultovi vide Isusa kao vanzemaljca. A sve to je plod, ne delovanja Crkve, nego Sola Scripturalizma koji Bibliju ne tumači kao nosioca poruke, nego kao doslovno napisani izveštaj i uputstvo koje samo sebe tumači, bez Crkve. Ovo se posebno odnosi na Stari Zavet. Od toga, pa do pisanija Maura Biglinija, mali je korak, iztmeđu koga dolazi i bulažnjenje ženskog muhameda EGW o visočijim plavokosim i plavookim eteričnim bićima od krvi i mesa sa Satruna i Jupitera, ili o isusovom dolasku u slavi, direktno gle, gle, baš sa Oriona.

Nas optužuju da smo pagani, a oni se koriste paganskim nasleđem. Naime, prema verovanjima starih naroda bliskog Istoka, i to posebno onih sa kojima su se Hebreji najviše sretali i sa kojima dele DNK, poreklo jezika, kapie nebesa sa kojih su "bogovi" dolazili ili kroz koje bi incijanti prolazili, ili gde bi mrtvi obogotvoreni preci - vladari odlazili bile su dva sazveđa: SOTIS - SIRIUS i ORION, gde je ovaj drugi bio nebeska slika nikog drugog do ASARA, poznatijeg kao Uan Nefer (jedini savršeni), a koga mi znamo kao Ozirisa. Za drevne Egipćane on je bio Sudija živih i mrtvih, vaskrsli sin neba i zemlje, tačnije Geb-a i Nut. Dakle, oni povezuju, da ne kažem poistovećuju Isusa, Otelotvorenu Reč, sa praistorijuskim kraljem Egipta. Šta to znači? Da su verovao ili ne mit o Ozirisu, koji je da ne bude zabune nastajao vekovima, tačnije milenijumima, poistovetili sa Isusom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Mire, ovo što si izneo su laži koje su se iznosile u ono vreme od protivnika Adventizma, a iznose se i danas i ako je na te tvrdnje odgovoreno.
Ali protivnike ne zanimaju nikakva suprotna objašnjenja,. jer njihov cilj je poznat.

Dakle, tekst je deo citata protivnika Ellen White, a radi se o sledećem, da je Ellen White pisala da je bila u viziji prenesena na jednu od planeta koje nikada nisu pale u greh, a koja je imala sedam meseca, i ako nikada nije izjavila koja je to planeta, kao ni da li ona ima ime, a posebno da se zove Saturn.

Protivnici su se odmah dali na posao, i iznosili laži "kako je ona videla planetu Saturn"

Ja sam ovu tvrdnju već obelodanio u jednom časopisu sa ovih prostora, u kome je od jednog okultiste iznesena ista tvrdnja.

Dakle, prevara je potpuna, ali i njeno obelodanjivanje, i tu se vidi moj Mire ko se nalazi u satanizmu a ko ne, i koga je obuzeo satana a koga ne.

Ja služim Bogu i njemu se predajem, imam biblijsko učenje i sprovodim ga u lični život, a za tebe ne znam, jer to je tvoja stvar.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mire, ovo što si izneo su laži koje su se iznosile u ono vreme od protivnika Adventizma, a iznose se i danas i ako je na te tvrdnje odgovoreno.
Ali protivnike ne zanimaju nikakva suprotna objašnjenja,. jer njihov cilj je poznat.

Pa njihov jedini arg. su izmišljotine. Kako vjeruju da se mrtvi mogu javiti tako će vjerovati da su pojavili vanzemaljci.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, podržao sam tvoj post jer rasturaš njihovu "teologiju" na parčiće, ali, ovde se ne radi o tome da li je ili nije zemlja ravna, nego o tome da li se u Bibliji pojavljuju mali sivi, zeleni, crveni, Yoda, ET, Alf, i tako ti posetioci iz dalekog svemira.
Znam brate, uopste nije vazno kojeg je oblika zemlja. Ali njima ne moze biti jasno da ja ne iskljucujem okruglu zemlju, samo sam hteo da razumno osmotrimo dokaze, jer tu nesto ne stima, posto NASA bez ikakve sumnje falsifikuje odnosno montira snimke, da li je zbog budzeta, zbog tehnologije koju vise i ne poseduju, ili je u pitanju nesto trece kao teorija ravne zemlje ne znam..

Vaznije je ovo sto ti kazes, u bibliji se pojavljuje samo zmija, to moze biti simbolika ili ukazivati na male zelene, zavisi kako posmatras izvestaj.

A Kad rece ovo ALF :) , zanimljivo je da svi junaci sa tv ekrana, bilo da su to vanzemaljci divovi i slicno imaju imena koja su vezana za EL - ELOI - AL. Odatle i ovo ALF, i cini se da oni kao filmski stvaraoci znaju mnogo vise nego sto bi trebalo, buduci da El ili Al koje je vezano za sva ta imena oznacava bozanstvo.

.Šta to znači? Da su verovao ili ne mit o Ozirisu, koji je da ne bude zabune nastajao vekovima, tačnije milenijumima, poistovetili sa Isusom.

Upravo tako, na njihovim slikama postoji svevidece oko, dok su im osnivaci i pioniri bili masoni, pa je veoma izvesno da su i ovu pricu o orionu pizvukli iz masonizma. Takodje i negiranje Trojstva i njegovo povezivanje sa trijadama u egiptu, jer tako veruju masoni. A Russell kasnije samo razradjuje ovu ideju i Hristov drugi dolazak kao i kraj sveta odredjuje piramidologijom!

Dakle, tekst je deo citata protivnika Ellen White, a radi se o sledećem, da je Ellen White pisala da je bila u viziji prenesena na jednu od planeta koje nikada nisu pale u greh, a koja je imala sedam meseca, i ako nikada nije izjavila koja je to planeta, kao ni da li ona ima ime, a posebno da se zove Saturn.

Protivnici su se odmah dali na posao, i iznosili laži "kako je ona videla planetu Saturn"

Ja sam ovu tvrdnju već obelodanio u jednom časopisu sa ovih prostora, u kome je od jednog okultiste iznesena ista tvrdnja.

Dakle, prevara je potpuna, ali i njeno obelodanjivanje, i tu se vidi moj Mire ko se nalazi u satanizmu a ko ne, i koga je obuzeo satana a koga ne.

Ja služim Bogu i njemu se predajem, imam biblijsko učenje i sprovodim ga u lični život, a za tebe ne znam, jer to je tvoja stvar.

Nemoj ti meni govoriti kako si oborio bez obaranja, nego obori i ovde ponovo!

Dakle, tekst glasi:

Prevod:

"Nakon nabrajanja Jupiterovih meseca, kao i Saturnovih, dala je lep opis prstenova i potom rekla: 'Stanovnici su visoki, velicanstveni ljudi, tako razliciti od stanovnika zemlje. Greh nikada nije usao ovdje.' ''

O cijim stanovnicima govori?
Na kojim planetama?
Jasno je!

Medjutim i Jupiter i Saturn su gasovite planete i na njima zivot nije moguc. Ja znam zasto se ti bojis da to budu ove dve planete, jer bi tad EGW bila lazni prorok a to vam ne ide u prilog.

Takodje je napisala da vidi "4 Jupiterovih meseca" , a nauci je danas poznato 79 . J. N. Loughborough je izjavio:

"One evening, at the conference above mentioned, at the house of Mr. Curtiss and in the presence of Elder Bates, who was yet undecided in regard to these manifestations, Mrs. White, while in vision, began to talk about the stars, giving a glowing description of rosy-tinted belts which she saw across the surface of some planet, and added, 'I see four moons.' 'Oh,' said Elder Bates, 'she is viewing Jupiter!' Then having made motions as though traveling through space, she began giving a description of belts and rings in their ever-varying beauty, and said, 'I see seven moons.'7 Elder Bates exclaimed, 'She is describing Saturn.' Next she said, 'I see six moons,' and at once began a description of the 'opening heavens,' with its glory, calling it an opening into a region more enlightened."4

Evo sta o njenoj viziji kaze vas istoricar A. W. Spalding:

"In vision, then, Mrs. White was taken to see these planets, and as she talked about them, describing them, Captain Bates, his face wreathed in smiles, would say, 'Now she is viewing Jupiter,' and, 'She is describing Saturn,' and so on. She told much more than astronomers knew about these, for they are not sure the planets are inhabited, but she saw that they are. On Saturn she saw good old Enoch, who was translated five thousand years ago, without dying. He said that was not his home, that he was only visiting there, that he lived in heaven, where God dwells, and there he was waiting until the earth should be restored as it had been in Eden. The people of these worlds were all very much more beautiful and strong than the people of earth, for sin has never entered there.2"

Dakle jasno je, videla je 4 meseca a nauka poznaje 79 Jupiterovih meseca, videla je zivot na tim planetama a nama je poznato da su to gasoviti dzinovi i da zivot tamo nije moguc.

Sve se ovo da proveriti, evo ovde:

2. A.W. Spalding, Pioneer Stories of the Second Advent Message, chapter 17, "The Opening Heavens and the Unchanged Law", (1942).

4. J.N. Loughborough, Great Second Advent Movement, p. 258. According to the Francis Nichol in Ellen G. White and her Critics, Loughborough "undoubtedly based this account on conversations held with Joseph Bates years before." (pp. 93,94)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Znam brate, uopste nije vazno kojeg je oblika zemlja.

A prije si govorio da je važno zbog evolucije.

Upravo tako, na njihovim slikama postoji svevidece oko, dok su im osnivaci i pioniri bili masoni,

Znači da su i apostoli po tebi bili masoni jer su oni zagovarali isto kao i mi.

Ali njima ne moze biti jasno da ja ne iskljucujem okruglu zemlju,

Čim je negiraš znači da si je isključio.

Evo sta o njenoj viziji kaze vas istoricar A. W. Spalding:

Jel to onaj što je hvalio protest. a karitikovao katolicizam.

Natrag