NDS, "naš domaći". Da, u Grčkoj i u Bugarskoj, nijedna greška gde god sam se majao.
Mape ažurirane neki dan pred put (redovan apdejt)
Čak me upozorio na veliko čekanje na našoj granici u povratku u šta nisam poverovao jer nije bilo gužve na putu.
Nažalost ispalo je istinito, jer su naši graničari debelo z***li stvar. Bile su otvorene sve rampe na bugarskom delu, a na našem samo 4.
Čudi me, Boki, zašto ne napraviš neku sliku, neki skrinšot. To upozorenje bi bilo zanimljivo i nama da vidimo kako izgleda...
I pitanje: kako je to tvoj "domaći" NDS bolji od mog kupljenog TomTom GO!? Neka bude da je tako. Ali, ovo nema veze sa mapom već isključivo sa čudnim algoritmom rutiranja...
Da li si proverio sinoć, recimo, kako tebi rutira na onom putu po Beogradu, Gospodara Vučića 6/A do JP "Putevi Srbije", tj Bulevar kralja Aleksandra 282. Ja sam pre odlaska na spavanje, još jednom proverio, da vidim da li ne grešim nešto i isto glupo početno rutiranje, s tim da je skretanje u Južni bulevar bilo odmah. To je proba od kuće,
da me ponovo ne "kazni" kolega @Dubioza Kolektiv, da se malo našalim, Nisam koristio telefon u vožnji ni prvi put, stajao sam na parking mestu i probao jednu po jednu navigaciju. Napravio sam, za sebe, snimak ekrana kako izgleda simulacija vožnje na tom mestu:
TomTom šutira a ne rutira
Za divno čudo, probam jutros, ponovo od kuće, jer me začudilo sve ovo, jutros rutira korektno!? IPak, možda neću više da plaćam za nešto za šta mi kažemo "*ebeš navigaciju koja rutira čas ovako-čas onako"... Treba da gledam u pasulj da bih znao da li je dobro rutiranje. Juče sam odmah video jer se na mapi vidi da vodi u slepu ulicu... Navigacija mi je bila potrebna baš zato što sam u tom kraju bio još pre 2 godine, i ne bih da se zavlačim po sokacima...
U prilogu ću pokazati. Boki, skrinšot, kada me GMaps savetuje da "postoji brža ruta. Pošto sada ne kaže oliko brža, a ni kako izgleda, odbio sam tu velikosušnu ponudu...
Boki, zaista me čudi da se ne zabavljaš pravljenjem skrinšotova ili analizama kada "blejiš" čekajući na granici. Ja ne koristim telefon sve vreme. Našao sam link za kameru i snimio moje približavanje Integrisanom prelazu "Preševo", ulaz u Srbiju iz Severne Makedonije:
Ulaz u Srbiju - Prelaz Preševo
Ako neko nema pametnija posla, može pogledati snimak približavanja granici sa linka iznad , traje manje od 1 minut. Moj automobil je u krajnjoj levoj traci, ovde na slici sam ga označio strelicom.
Zvuk je isključen da se ne bi čule moje "domaće reči" u vezi sa primedbama moje supruge koja kaže : "Zašto ne voziš, neko će da ti se ubaci i posle se svađaš"... Rekoh, "Teško, neće valjda preko čunjeva"...
P.S. U prilogu se vidi da TomTom rutira nepouzdano, jednom ide u onu slepu ulicu, drugi put ne ide...
Nego, ponavljam pitanje za kolegu @INTERPOL da mi odgovori na pitanje:
A sto se navigasa tice...znamo svi tko je sta je i nije vrijedno pomena ni komentara (shodno tome i reakcija publike na postove istog)
Kako se to INTERPOL odmah oglasi kada treba da se raspravlja i svađa u vezi sa navigacijom Yandex, i kada treba da se "uvlači" Bokiju, a sada kao nema vremena... Potez za svaku "pohvalu"
================================================================================