UREDNIK
- Učlanjen(a)
- 28.07.2010
- Poruka
- 1.701
Прво, ниси ме упутио на професионалну навигацију? Чекам!Nigdje ja nisam omalozavao Yandex nego samo rekao da za nas na Balkanu nije bitna. Na kraju samo podijelio vijest o tome sta se dešava sa te navigacije.
Nije balkan samo Srbija i ljudi putuju vani i žele da imaju jednu navigaciju koja manje vise sve to.moze.
To je možda od važnosti Taxi vozačima i ljudima koji žive u Beogradu nama ostalim 0% Ja ne omalozavam Yandex ja ti iznosim činjenice.
Mene ne zanimaju razlozi zašto je određena navigacija prisutna ili ne poenta je da nije tu gdje meni ili nekom desetom treba.
Ja živim u Njemačkoj i tamo su relativno rečeno sve dobre a Yandex jos nisam sreo. Većinu posla radi TomTom, Garmin i Google Maps. Nekada je bio popularan i Navigon kao i Becker.
Eto napravi anketu pa vidi koliko njih vozi sa Yandex i koliko njih se smije pouzdati u istu van Beograda.
Opet kažem ne omalozavam nijednu navigaciju, ja navigacije volim i to mi je hobi. Zao mi je ton mog posta zvučao tako ali poenta je bila da nije nama od važnosti jer ne može samo biti ok u BG ili SRB i.odmah vrhunska ili samo Rusiji itd itd.
Mi živimo u vozimo kroz Europu a to potvrđuju postovi o lokacijama odmora. Nigdje tu nema Rusije itd.
Што се тиче Яндекса, рекао сам, политика ширења. Сећам се, када сам дошао на овај форум, и покренуо пар тема о навигацијама, Балкан је слабо био обрађен.
Имали су исто политику, план, ширења.
За сада су урадили, али не 100%, Словенију, Србију, Македонију, Мађарску.
Надам се да ће урадити целу Европу на нивоу квалитета како су урадили Русију с она је много, много већа од те Европе. Има чак 11 временских зона. Европа ће доћи на ред али мора да сачека.
Планирају и Алису са подршком на енглеском.
Када би видео како то функционише, заборавио би све остале навигације. Нема навигације коју нисам користио. Када се појавио Яндекс, баталио сам све и користим само њега. Наравно, није идеалан али је убедљиво најпрактичнији и немам потребе да се бакћем рерутирањем, довољно је да кажем Алиси, нећу ту руту, дај ми алтернативу (краћу, бржу, интересантнију... неважно), Алиса моментално реагује и даје алтернативу.
Алиси у многим случајевима не треба адреса него питање. Пре месец и кусур дана рекао сам јој да ми нађе у Москви продавницу где могу купити српску ракију од кајсије. И нашла ми је моментално и направила руту кроз московски хаос од саобраћаја.