"Što jedna budala pokvari, deset pametnih ne mogu da poprave"
Sygic je lepa, možda i dobra navigacija, ali TomTom Mape su loše
Nisu mnogo bolje ni Google Mape u Grčkoj...
Kada sam drugi put vozio iz Nea Flogite do Lidl marketa u Nea Moudania, za vreme boravka u Grčkoj, jednog dana sam u povratku želeo da isprobam Sygic navigaciju u realnoj vožnji...
1) Konkretna Lidl se ne može naći u POI bazi Sygic
2) Kreirana ruta je dosta loša, vodi kroz susedno naselje Nea Plagia, nepotrebno kroz naselje, a ne u Flogitu, gde sam boravio.
Pošto mi je normalno vreme vraćanja od 8 min Sygic podigao na skoro 20 minuta, zbog lutanja po Nea Plagia, prešao sam u jednom trenutku na GMaps. I sada je i Google Mapa pokazala svoju lošu ćud. Na jednom mestu predlažu i Sygic, koji radi u pozadini, i GMaps skretanje desno, a to desno je seoski slabo korišćeni putić. Slika tog "puta" je poslednja u donjem nizu... Očigledno je krivo Google Vozilo jer je prošlo tim puteljkom i proglasilo ga putem...
U atačmentu su rutiranja navigacija Google Maps i Sygic na relaciji Lidl-Flogita.
Ostale navigacije nisam stigao da testiram, TomTom je isti kao i Sygic, dakle, očajan, na verovatno razočaranje kolege
@INTERPOL, koji se i dalje zabavlja prijavom radova na putu i navodnim dobrim lokacijama kamera. A Kamere ne mogu precizno locirati ni oni koji su ih postavili...
Snimao sam ekran ali nema svrhe da postavljam video tog snimka jer sam dosta često nepristojno pomenuo "po naški" kolegu
@braonpas i njegovu davnašnju želju da pošto-poto krekuje Sygic na opšte nezadovoljstvo nas vozača...
Jedan od najgorih poteza navigacije Sygic, u koju se i ja "kunem" u Beogradu, je slika u prilogu "GM Levo Sygic Desno" gde se i okom vidi na ekranu GMaps navigaciju odredište i da treba skrenuti levo, to sam već i ja zapamtio i od prošle godine, a Sygic želi u novu avanturu, kaže "Skrenite desno"...
Dakle, dragi prijatelji, ako želite da vozite bez problema, ipak koristite svetsku navigaciju No 1, Google Maps. Neka ovo bude i pristrasno, ali je sinoć mene GMaps bez greške dovela do hotela u Starom Dojranu, La Terrazza. Kasnije je zet malo zalutao i ubrzo sam ispravio po osećaju. Naravno, auto navigacija je izgleda neki iGO, nešto bezlično, bar za mene...
Pozdrav svima sa divnog jezera Dojran, gde ćemo se malo odmoriti na putu ka Srbiji...
P.S. Kolega
@braonpas bolje da ne piše, kad, kako i sam kaže, "ne zna zašto je nešto napisao". Neka se vrati temi, a to su navigacije. Isto važi i za filozofa i političara, kolegu
@INTERPOL. Kolega, prestani da nas zamajavaš nekim filozofiranjem i nekim neargumentovanim člancima, prestani i da pominješ sjajnu navigaciju Yandex koju sigurno nisi nikada probao. Kladim se da je i nemaš na mobilnom telefonu. Ti više veruješ tekstovima, nego svojim očima...